1

Tema: Ieskok.lt forumo taisyklės

Ši tema skiriama "IESKOK.LT Forumo" naudojimosi taisyklių apžvalgai. Atkreipkite dėmesį, kad šios taisyklės gali keistis, būti papildytos ir t.t., todėl nepamiškite jų periodiškai peržiūrėti.

BENDROS NUOSTATOS IR REKOMENDACIJOS

1. Forume dalyvauti gali tik ieskok.lt užsiregistravę asmenys.

2. Visos žinutės atspindi jų autorių nuomonę ir Administracija už jas neatsako. Prašome palaikyti elementarią švarą ir tvarką forume, nes malonią, prasmingą ir informatyvią erdvę kuriame tik mes patys. Būkite pavyzdys kitiems, kuris žino kada protingai nutylėti, padeda naujokams, ieškantiems, dalinasi naudinga informacija smile

2. Nekreipkite dėmesio į provokotarius. Neerzinkite jų ir neatsakykite jiems tuo pačiu, net jei manote, kad Jus įžeidė - dėmesio trūkumas savaime slopina ‘karštą’ diskusiją. Visa kita - jau administratoriaus darbas.

3. Tvarką Forume prižiūri adminstratoriai. Administratoriai gali redaguoti, šalinti žinutes, uždaryti/trinti/perkelti temas.

Visus pasiūlymus ir pastabas apie Forumo/Puslapio darbą, prašome rašyti į skyrelį "Ieskok.lt, Forumas Ir Apklausos". Prieš rašydami visada gerai perskaitykite taisykles ir D.U.K., jeigu atsakymo neradode - susisiekite su mumis Jums patogia forma.

Pastebėjusius draudžiamą informaciją Ieskok forume, prašome nedelsiant informuoti apie tai Forumo Adminstratorę spausdami “Pranešti apie netinkamą

Mes nekontroliuojame Jūsų paskelbtos informacijos turinio ir jos šaltinio, ir už ją neatsakome. Tačiau Mes pasiliekame teisę Jūsų paskelbtą informaciją panaikinti iš Ieskok forumo ar ją redaguoti, jeigu ši informacija prieštarauja šioms taisyklėms arba Lietuvos Respublikos įstatymams.

Forumo taisyklės

PAGRINDINĖS TAISYKLĖS KURIŲ REIKIA LAIKYTIS FORUME
     
1. TEMOS TURI BŪTI KURIAMOS SAVO ESMĘ ATITINKANČIOSE FORUMO SKILTYSE.

Forumo tema privalo atitikti skyrelio paskirtį. Tema įkelta ne ten, kur priklauso, yra perkeliama arba trinama.

Forumo temoje negali būti naudojami svetimženkliai. Kuriant forumo temas draudžiama naudoti  bet kokius svetimženklius (pvz. *&^%$@!!!!!). Taip pat rašant žodį tarp raidžių negali būti tarpų, brūkšnelių ir kitų žodį teršiančių ženklų.

Forumo temos negali kartotis. To paties turinio skelbimas ar bet kokia tema gali būti talpinima tik kartą, net jei ji ir tinka keliose forumo skiltyse. Jei skelbiate temą pakartotinai, ankstesnę  temą turite ištrinti. Pagal taisykles, administratoriai pasilieka teisę trinti naujesnę temą, kad narys pats būtų įtakojamas išsitrinti senesnius skelbimus.

Temų pavadinimai privalo būti aiškūs. Kiekvienas temos pavadinimas privalo būti aiškus, kiekvienas narys vien tik iš antraštės turi suprasti, apie ką rašoma temoje. Žinoma, temos pavadinimas jokiu būdu negali būti per ilgas.

2. DRAUDŽIAMA KURSTYTI, SKLEISTI KLAIDINGĄ INFORMACIJĄ, ĮŽEIDINĖTI IR SIŲSTI MASINES ŽINUTES:

Skelbti informaciją, kurioje kurstoma: 1) tautinė, rasinė, religinė, socialinė bei lyčių neapykanta; 2) platinamas, propaguojamas ar reklamuojamas smurtas, pornografija, seksualinės paslaugos, narkotinės ar psichotropinės medžiagos, bei kita teisės aktams prieštaraujanti informacija; 3) informacija, šmeižianti, įžeidžianti žmogų, žeminanti jo garbę ir orumą; 4) įžeidžianti arba kenksminga bet kurio asmens atžvilgiu; 5) pažeidžianti bet kurio asmens teisę į privatumą; 6) pažeidžianti bet kuriuos kitus Lietuvos Respublikos įstatymus bei tarptautinius susitarimus; 7) pažeidžianti bet kokias autorines teises, prekinius ženklus arba patentus;

Naudoti 'A priori' klaidingą informaciją, šmeižimą, o taip pat nesąžiningai diskutuoti. Pvz.: kito dalyvio išsireiškimų iškraipymas, savo žinučių taisymas/trynimas su tikslu nuslėpti/iškreipti jų pirminę prasmę, o taip pat provokacijos, nukreiptos į Forumo dalyvius, kurių pasekoje gali būti pažeistos šios Taisyklės.

Naudoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, grubaus tono žinutes. Net jei buvo ginčytasi, netgi jei jūs buvote teisūs, už tokį elgesį jūs būsite įspėti.

Draudžiamas ‘spamas’, suasmenintas susirašinėjimas (jam yra skirtas ieskok.lt pokalbių kambarys - chat’as). Forume visos žinutės saugomos neapibrėžtą laiką, o chat'e jos egzistuoja tik keletą valandų. Todėl forume priimta rašyti žinutes, kurios yra įdomios ne keletą minučių (ypač atskiriems dalyviams), bet žinutes, kurias bus įdomu skaityti visiems lankytojams ir po kelių mėnesių nuo jų parašymo. Todėl naudoti forumą chat'o tikslais yra draudžiama.

Naudokitės mūsų pokalbių kambariu (chat'u) wink

3. BET KOKS PASIŪLYMAS AR IEŠKOJIMAS YRA LAIKOMAS SKELBIMU IR PRIVALO BŪTI TALPINAMAS SKELBIMŲ SKILTYJE.

Ne vietoje patalpinti skelbimai yra perkeliami arba trinami.

4. KITŲ PAŽINČIŲ SVETAINIŲ, INTYMIŲ PASLAUGŲ IR REKLAMINIAI PASIŪLYMAI FORUME YRA DRAUDŽIAMI.

Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ar kitų narių sukurtose temose). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Siūlymai balsuoti, rinkti kreditus, registruotis, spausti “Like” ir pan. atvėjai yra draudžiami.

Rekomendacinis (pvz.: apie kvepalus, rūbų firmas ir pan.) pasisakymas/žinutė kito nario temoje, jei tema sukurta tinkamoje vietoje, yra nedraudžiama, tačiau draudžiama tokias pat arba panašias žinutes masiškai rašyti visose forumo temose - "spaminti".

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: reklama@ieskok.lt
   
5. DRAUDŽIAMA DISKREDITUOTI IESKOK.LT ADMINISTRACIJOS VEIKSMUS

Administracijos uždarytų/pašalintų/redaguotų temų aptarimas. Draudžiama atidaryti naujas temas tam, kad pratęstumėte diskusiją uždaryta/ pašalinta / administratoriaus redaguota tema (išskyrus keletą atvejų). Norėdami parašyti Administratoriui, naudokitės elektroniniu paštu arba asmeninėmis žinutėmis.

Draudžiama Forume klausimo, komentaro, prašymo forma aptarinėti Administracijos veiksmus (tiek veiksmus pritaikytus konkrečiam asmeniui, tiek ir bendrus, reguliuojančius viso Forumo veiklą). Jeigu Jūs norite kažką pasakyti ar paklausti apie administracijos veiksmus, darykite tai asmeniškai, el.pašto ar asmeninių žinučių pagalba.

Draudžiama diskredituoti ieskok.lt forumą. Dalyviui, kuris asmeninėmis žinutėmis, el.pašto laiškais ar kitais būdais, platina pareiškimus kitiems forumo dalyviams, kuriais griauna pasitikėjimą ieskok.lt forumu ir jo administracija, autoritetą, mažina garbę, kompromituoja ir šmeižia, skleidžia gandus, kviečia dalyvius palikti šį forumą ir platina nuorodas į kitus forumus, gali būti taikomos įvairios nuobaudos (pvz. draudžiama siųsti asmenines žinutes arba visiškai uždrausta naudotis Forumu ar pačio Ieskok.lt puslapio teikiamomis galimybėmis).

ADMINISTRACIJOS VEIKSMŲ APSKUNDIMO TVARKA

1. Visi klausimai, pasiūlymai/pastabos/apeliacijos dėl Forumo moderavimo Forumo Administracijai turi būti užduoti tik el. paštu arba asmenine žinute, bet ne pačiame forume.

2. Rašydami el.laišką, nurodykite:

a. vartotojo vardą forume, bei anketos numerį;
b. nuorodą į temą ir žinutės numerį, kurią norite aptarti ar kuriai prieštaraujate;
c. priežastis, dėl kurių jūs nesutinkate su Administracijos sprendimu.

3. Forumo Administracija atsako tik tuo atveju, jei dalyvio užklausimas sudarytas korektiškai ir teisingai, bei neprieštarauja šioms Taisykėms.

4. Grubaus tono ir su necenzūriniais išsireiškimais apie Administracjią atsiųsti Adminstracijai elektroniniu paštu laiškai nenagrinėjami, o laiškų autoriui už pareikštą nepagarbą Administracijai gali būti taikomos įvairios nuobaudos (pvz. draudžiama siųsti žinutes į forumą arba visiškai uždrausta naudotis Forumu, apribota prieiga į Anketą)

Šios taisyklės galioja nuo Jūsų apsilankymo ieskok.lt momento ir galioja visą laikotarpį, kol Jūs naudojatės portalo paslaugomis.

Administracija pasilieka teisę periodiškai keisti/papildyti/tobulinti taisykles.

Pastebėjusius draudžiamą informaciją Ieskok forume, prašome nedelsiant informuoti apie tai Forumo Adminstratorę el.paštu: info@ieskok.lt

Administracija nesistengia ir nesiekia specialiai blokuoti narių, viskas vykdoma tik tada, jei asmuo nekreipia dėmesio į perspėjimus, kartoja pažeidimus ir neieško galimų problemos sprendimų būdų. Mūsų darbas, kad Ieskok.lt forumo bendruomenė jaustųsi oriai ir saugiai. Jei taisyklės nėra visiškai aiškios, visuomet galima parašyti administracijai asmeniškai ir paklausti kaip kurti vieną ar kitą temą. Jei narys pripažįsta savo pažeidimą ir bendrauja su administracija, gali būti atblokuotas anksčiau, nei numatyta aukščiau paminėtuose punktuose.

Sėkmės naudojantis forumu!

Pagarbiai,
Ieskok.lt kolektyvas

DAŽNAI UŽDUODAMI KLAUSIMAI:

– Kaip prie forumo žinutės pridėti parašą?
Deja, tačiau parašų funkcija yra išjungta.

– Kaip pranešti apie pažeidimą forume?
Jeigu Jūs manote, kad vienas ar kitas narys nusižengė forumo taisyklėms, prašome nedelsiant spausti “Pranešti apie netinkamą” užrašą, esantį po kiekviena forumo temoje parašyta žinute, nurodyti priežastį ir administratorius peržvelgs situaciją, esant realiam pažeidimui imsis veiksmų.

– Kaip redaguoti arba ištrinti forumo žinutes?
Norėdas redaguoti žinutę paspausk mygtuką "Redaguoti" apačioje žinutės (kartais tai leidžiama tik iki tam tikro laiko po žinutės parašymo). Ten pat rasi "Trinti" mygtuką. Juo gali ištrinti norimą žinutę, kurią esi parašęs. Taip pat reikėtų žinoti, kad paprasti vartotojai negali keisti ir trinti savo žinučių, jeigu į jas kas nors jau atsakė.

– Kas yra forumo vartotojų reitingas?
Kiekvienam Ieskok.lt forumo lankytojui yra priskiriamas reitingas, kuris priklauso nuo jo aktyvumo, parašytų žinučių skaičiaus:

REITINGAI

  • Forumo Naujokas 0 -10

  • Forumo Pradedantysis 10 - 25

  • Forumo Dalyvis 25 - 50

  • Forumo Aktyvistas 50 - 100

  • Forumo Vijurkas 100 - 250

  • Forumo Vanagas 250 - 500

  • Forumo Liūtas 500 - 1000

  • Forumo Karalius 1000 - 2000

  • Forumo Fantomas 2000 - 4000

  • Forumo Legenda 4000 - ...