Mantė parašė:Vytautas parašė:Mantė parašė:Kaip manote,ar dar gyvuoja inteligentyja šiais laikais?
Galbūt nergi esate sutikę kokių nors inteligentų?
Jūsų nuomone,koks žmogus yra inteligentas?
O čia jums pabandymui pagalvoti outside the box: ar gali inteligentas užaugti šeimoje,kuri yra,pavyzdžiui, neišsilavinusi/asociali ar panašiai? C:
pažiūrėk kokią serija iš serijalo "namelis prerijose" ir suprasi. (jeigu inteligentus siesime su sąmoningumu)
Serialai nėra tikrovė,čia tas pats kaip aš tau pasakyčiau,kad pažiūrėtum 'Interstellar' ir sakyčiau,kad va dabar va jau taip vyksta ir mes taip galim.
+ tas serialas yra amerikiečių. O tai kas būdinga jiems ne visada yra būdinga mums
na aš prieš tai rašydamas komentarą, rašiau nesistengdamas(inteligentas tikrai taip nebūtų padaręs), taip ten tik serijalas, bet su daug gyvenimiškų pamokymų, truputy toks senovinis:)), na ir ten tas pagrindinis kantrusis herojus jokių aukštųjų mokslų nebaigęs, tad šoviau pro šalį...
Jeigu tiksliai, tai: "inteligeñtas [lot. intelligens (kilm. intelligentis)], mokytas, apsišvietęs žmogus, priklausantis inteligentijai". (google pagelbėjo).
Prisiminiau vieną rytietišką patarlę: " neišsilavinęs neša vandenį, kapoja malkas, išsilavinęs neša vandenį, kapoja malkas". esmė ta, kad veiksmai dažnai tokie pat, tačiau požiūris į tuos darbus skirtingas. o inteligentas, norisi kažkaip sureikšmint-INTELIGENTAS, kažkodėl mano galvoje nusistovėjas steriotipas, kad jis kiek aukščiau, negu likusieji.