21

Re: KNYGOS

"Vakaru fronte nieko naujo" ir "Juodasis obeliskas"....
Siaip visios E.M Remarko knygos ira puikios ir realistiskos.....

22

siulau perskaityt orvelo 1984 ar gyvuliu ukis .... ispudis nepakartojamas ..... siaip 1984 gana sunku gauti net bibliotekoje, bet tikrai verta ...... o gyvuliu ukis dabar kaip tik parduodamas .....
kiekviena karta skaitant  1984, vis kitaip ja supranti .....

23

tikriausiai heroinas. sukreciantys faktai,netiketi ivykiai bei pasaulis narkomano akimis... 

24

na mano skaityta paskutine knyga buvo "Altoriu sesely" privaloma knyga pagal programa,bet tikrai nesigailiu kad perskaiciau...kazkaip niekad nemaniau kad kunigam taip sunku...

25

Altoriu sesely,  apie jauna kuniga smile

26

yra keletas idomiu knygu ish knygu serijos "Tikros istorijos":
"kai tau tik 16"
"mano draugas vyresnis uzh mano teti"
ir kitos...
ten ju berods 6-7 dalys;)
labai idomios;)

27

Ingrida, 16 parašė:

gal kam teko skaityti "heroinas"?)

teko wink knyga kaip tik tokiam amziui. tikrai idomi ir pakankamai aktualia tema. dar siulau paskaityti Benjamin Lebert "Crazy" panasi i "Heroinas" taip pat apie jauniuoliu gyvenima ir ju problemas. dar galiu rekomenduoti J. Gruso "Meile,dziazas ir velnias" ji man regis itraukta i mokyklos programa, bet anksciau perskaityti ne nusikaltimas big_smile

28

Viktoria, 20 parašė:

siulau perskaityt orvelo 1984 ar gyvuliu ukis .... ispudis nepakartojamas ..... siaip 1984 gana sunku gauti net bibliotekoje, bet tikrai verta ...... o gyvuliu ukis dabar kaip tik parduodamas .....
kiekviena karta skaitant  1984, vis kitaip ja supranti .....

pritariu smile man ta knyga primena dabartine valdzia ir jos puvanti valdyma ...

29

juokauju, Harris Potteris ir isminties akmuo

30

Tikrai galvojau kad alchemikas yra pati geriausia kada parasyta knyga,kol i rankas nepaemiau Dan Brown "Da vincio kodas" va ten yra dalykas viskas taip nerealu ir kas svarbiausiai viskas ,visi istoriniai faktai ir pan yar real:))na tiesiog paimkit i rankas:)
Siap dar vienas vertas demesio ,klasiko Bulgakavo  darbas "Meistras ir Margarita"

31

vejo nubloksti.. tik nelabai pamenu kas parase..

32

emmm... pabandykit salman rashdie "the satanic verses"(man atrodo kad yra vertimas i lietuviu/rusu kalbas) sunkiai skaitoma bet PUIKI knyga!!!! arba jo "geda".

33

oj tfu.........1!!!!! nemegstu knygu neskaitau ju nuo 7 klases...:D

34

Yra l. daug geru knygu, pvz Coelho "Alchemikas" , Irvingo visos puikios knygos, bet kai kurios ypatingai geros: "Sidro namu taisykles", "Pasaulis pagal Garpa", "Nasle vieneriems metams", "Ketvirtoji ranka", be to man dar Bacho knygos("Dzonatanas Livingstonas Zuvedra", "Tiltas per amzinybe", "Iliuzijos") visos l. patinka, jos l. daug ka pasako apie gyvenima, apie gyvenimo prasme ir ta pasako l. neiprastai, netiesmukiskai, kiekviena karta skaitydama jo knygas atrandu kazka naujo...Dar l. geros knygos yra Kunderos, bet jos jau yra l. sudetingos ir vieni Kundera l. pamegsta, o kiti taip ir neuzsikabina...

35

Hm.. susimastau, kai dauguma ima liaupsinti Coelho „Alchemika“... Galbut as minetaja knyga skaiciau netinkamu metu, nes is sio autoriaus knygu man ji nepaliko didziausio ispudzio... Bet kuriuo atveju Coelho knygos man nera svetimos... Siuo metu gal net truputi keista, bet pirmaja autoriaus knyga perskaiciau nezinodama, koks tai kultinis rasytojas... Dziaugiuosi tuo, nes pati turejau galimybe nuspresti, zavus man sio rasytojo stilius, ar ne... „Veronika ryztasi mirti“ tikrai ypatinga knyga. Apie moteri, kuri issivaduoja nuo visuomenes poziurio i ja ir pradeda elgtis laisvai, nes atsidurusi uz beprotnamio sienu, mergina suvokia, kad nesvarbu, ka bedarytu aplinkiniu akimis ji bus pamisusi. Sis suvokimas leidzia jei elgtis tai, kaip visada trosko, bet nedriso.
„Demonas ir panele Prym“ - knyga apie blogi, kuris izvaldo net tyriausia siela, kai atsiduriame atitinkamoje situacijoje. Na man ji pasirode truputi fantastine.
„Vienuolika minuciu“ - tai knyga, kuri patiks daugumai, bet retas, kuris tai pripazins... Net pats Coleho knygos pradioje atsipraso uz sia knyga... Ji kitokia. Tai istorija apie prostitute, aki greta kunisku geismu, nuopoliu, pateikiama tyra filosofija.
„Prie Piedros upes as sedejau verkdama“ knyga apie dvieju zmoniu bendravima, apie tikraji gyvenimo skoni, kai gali buti salias vienas kito... Apie kelias minutes gyvenimo, kurios gali buti reiksmingesnes uz metu metus betikslio egzistavimo... Coelho „Penktas kalnas“ turetu patikti zmonems, kurie susizavejo „Alchemiku“. Idejinis turinys gana panasus. Na o Coelcho „Zahiro“ dar tik verciu pirmuosius lapelius, todel knyga apibendinancios nuomones negaliu pasakyti... Na tokia mano „pazintis“ su Paulo Coelho kuryba. smile

36

Ingrida, 16 parašė:

gal kam teko skaityti "heroinas"?)

Skaichiau, didelio ispudzhio nepaliko :V.
Labai jau viskas paprastai pateikta, mazhdaug pabeges ish namu tuoj pat susirasi draugu, namus, ka ir kur valgyt ir dar pana atsivezht galesi :V..

37

O shiaip yra tikrai begale geru knygu ir kuo daugiau ju perskaitai, tuo daugiau ju dar reikia perskaityti.

Shiaip ish labiausiai patikusiu ishskirchiau Balio Sruogos "Dievu mishkas" (pazhiurejus filma nusprendzhiau perskaityti";
Irvingo "Pasaulis pagal Garpa";
Remarko darbai;
Hemingvejaus "Kam skambina varpai";
"Skrydis virsh gegutes lizdo";
Shekspyro kuryba.

Ish tiesu netgi labai sunku ishvardyti visas geras knygas... smile

Dar labai megstu pasakas, kad ir kaip tai butu keista, ish ju ish tiesu galima daug ko pasimokyt wink. O megstamiausia turbut "Mazhasis Princas"  wink~~~...

38

Valerija, labai butu idmomu suzinoti, akip tu vertini Irvingo kuryba? Ar tik viena jo knygute esi skaicius? As net ir zinodama, kad tai vienas is zymiausiu dabartiniu Europos rasytoju, mieliau renkuosi kitu autoriu knygutes. Is recenziju apie irvinga susidariau nuomone, kad rasytojo stilius priesingas Baricco, svelniam „lyg silkas“.. Ar jauciasi „Pasaulyje pagal Garpa“ autoriaus astrus zodis?

39

Kolkas tik "Pasaulis pagal Garpa" esu skaichius jo, kaip sakiau, kuo daugiau perskaitai tuo pamatai, kad dar daugiau yra ka perskaityt wink.
Ish tiesu jo stilius toli grazhu nera "shvelnus lyg shilkas", tachiau manau tai prideda kazhkokio realumo.

o shiaip skaitydama ta knyga isijaucau tiek, jog uzhsimirshdavau ir maschiau apie kaikuriuos dalykus kaip knygoj parashyta, taip ir nekitaip. Beje, ja perskaichius shiek tiek pasikeite mano pozhiuris i neishtikimybe.

40

Visos siaubo knygos:D kur uzgniauzia kvapa man kaip tik, nors siaip knygu nelabai skaitau