Re: Mano mėgstamiausia knyga...
Dainius, 17 parašė:Uzsienio autoriaus - Paulo Coelho Alchemikas, o lietuviu - Sruogos Dievu miskas
o ar esi skaitęs kitų Coelho knygų?
Taip esu
Jūs esate neprisijungęs. Prašome prisijungti arba registruotis.
Diskusijų forumas → Kultūra (Kinas, Dailė, Renginiai...) → Mano mėgstamiausia knyga...
Puslapiai Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 7 8 Sekantis
Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis
Dainius, 17 parašė:Uzsienio autoriaus - Paulo Coelho Alchemikas, o lietuviu - Sruogos Dievu miskas
o ar esi skaitęs kitų Coelho knygų?
Taip esu
velnio biblija
gariausia knygao jai kam idomu paskaityt tai dalis knygos cia
Visos Nietzches knygos pradedant nuo "Ryto Zaros".
V. M. Putino "Altoriu sesely", Coelho, Bacho knygos...
Visos Nietzches knygos pradedant nuo "Ryto Zaros".
ar ne per anksti tokius sudėtingus raštus skaityti...?
Vilius, 15 parašė:Visos Nietzches knygos pradedant nuo "Ryto Zaros".
Nera tokie jau sudetingi, jaigu esi zmogus, mastantis butent ta linkme,kaip Nietzsche.Tiesiog jo idealogija,mastymas,idejos mane keri.Tai daugiau negu nuostabu.Na taip,taip...skambu kaip idijotas,bet tokia tiesa,kad ir kokia nepriimtina ji butu kai kuriem zmonem.Beto kas cia ipatingo?..Tiesiog skaitydamas Jo knygas jauciuosi,lyg tai butu skirta butent man.
Suprastas ir suprantantis.
prijauciu visoms maluko knygoms. dar davincio kodas neblogas buvo... ir tevas gorijo (neatsimenu kas parase)
prijauciu visoms maluko knygoms. dar davincio kodas neblogas buvo... ir tevas gorijo (neatsimenu kas parase)
Onore de Balzakas
Nijolė, 20 parašė:prijauciu visoms maluko knygoms. dar davincio kodas neblogas buvo... ir tevas gorijo (neatsimenu kas parase)
Onore de Balzakas
aciu
Martyna, 19 parašė:Vilius, 15 parašė:Visos Nietzches knygos pradedant nuo "Ryto Zaros".
Nera tokie jau sudetingi, jaigu esi zmogus, mastantis butent ta linkme,kaip Nietzsche.Tiesiog jo idealogija,mastymas,idejos mane keri.Tai daugiau negu nuostabu.Na taip,taip...skambu kaip idijotas,bet tokia tiesa,kad ir kokia nepriimtina ji butu kai kuriem zmonem.Beto kas cia ipatingo?..Tiesiog skaitydamas Jo knygas jauciuosi,lyg tai butu skirta butent man.
tai kad ta jo mąstymo linkmė labai jau... emmm.. kaip čia pasakius.. retam žmogui apskritai priimtina. Juolab penkiolikmečiams.. jaunystė gi to gražaus idealizmo amžius, o Nietzsche jau sunkiai įsipaišo tokiu atveju
...kažkada ir Škėma savo "Baltoj drobulėj" pavaizdavo, kokią įtaką jaunam, dar iki galo nesusiformavusiam protui gali daryti negatyvi filosofija.
Anyway.. įdomus žmogus išaugs iš tavęs ;] peršuosi į drauges
Vilius, 15 parašė:Nijolė, 20 parašė:prijauciu visoms maluko knygoms. dar davincio kodas neblogas buvo... ir tevas gorijo (neatsimenu kas parase)
Onore de Balzakas
aciu
Jokiu problemu
Vilius, 15 parašė:Martyna, 19 parašė:Vilius, 15 parašė:Visos Nietzches knygos pradedant nuo "Ryto Zaros".
tai kad ta jo mąstymo linkmė labai jau... emmm.. kaip čia pasakius.. retam žmogui apskritai priimtina. Juolab penkiolikmečiams.. jaunystė gi to gražaus idealizmo amžius, o Nietzsche jau sunkiai įsipaišo tokiu atveju
...kažkada ir Škėma savo "Baltoj drobulėj" pavaizdavo, kokią įtaką jaunam, dar iki galo nesusiformavusiam protui gali daryti negatyvi filosofija.
Anyway.. įdomus žmogus išaugs iš tavęs ;] peršuosi į drauges
Manyje seniai idealizmas mire,mire kartu ir su romantizmu. Nesu realistas,tai per daug grubus mastymas. Idealizmas/Romantizmas tiesiog tai nera tikra,tai gelezines uzuolaidos,pro kurias zmogus nemato daiktu/zmoniu/veiksmu sielos. Zinodamas savo gyvenimo tiksla,suprantu,kad Nietzsche yra mokytojas,isskirtinis mokytojas. Tokiu daugiau nesama.
Prisimenu,buvau berods 13 kai susidomejau Nietzsche. Turejau nepaprasta lietuviu kalbos mokytoja. Jos ilgai prasiau kol gavau F.W Nietzsches "Štai taip Zaratustra kalbėjo". Pries duodama ji man pasake "Si knyga skirta beprociams". "Kaip tik man"-pagalvojau. Gal buvau dar siek tiek per jaunas,perskaiciau puse,ir numeciau i kampa. Tada supratau,jog pradejau ne nuo pradziu. Truputi pasidomejau jo kuryba ir supratau,jog pradedant "Ryto Zara" jis,Nietzsche, pradeda savo kuryba,kuri atsiskiria nuo A. Schopenhauerio. Nuostabu! Kaip tik man. Taigi tada ir prasidejo Odiseja i morales gelmes.
P.S.1. Zinoma,kodel gi ne? Parasyk man
P.S.2. Kas,zinoma,noretu susipazinti su manimi-rasykit. Mielai atrasysiu ^^
Pasaulyje tiek nuostabių knygų, kad net išvardinti sunku. Gaila, kad turiu tik dvi akis ir tiek mažai laiko.... Hermann Hesse "Stepių vilkas" , "Narcizas ir Auksaburnis", Stendalio "Raudona ir juoda", "parmos vienuolynas", Mopasano "Mielas draugas", Hugo "Vargdieniai", Aragono "Turtuolių kvartalai". Galėčiau tęst ir tęst tą sąrašą....bet šiuolaikinės modernios knygos manęs nežavi. Daugumoje jų apstu keiksmažodžių ir brutalumo, kuris sumaniai užklostytas "realumo" sąvoka.
Man Johnas Irvingas priimtiniausias kaip rasytojas. Ypac "Sidro namu taisykles" ir "Pasaulis pagal Garpa". paskaitykit butinai
O mano tai uzmirstoji sala.Nes daug veiksmo,meiles da daugiau:)
tik S.Kingo knygos. labiausiai patiko tominokeriai
s. kingas
na o as perskaiciau hario poterio knygu ir dabar negaliu pamirst kad dumboldora nuzude sneipas...kadaryti man niekaip neisnyksta is atminties...?
didziausia poveiki mano gyvenime padare "sekmes universitetas". nezinau gal tokiu laiku ja perskaiciau, kai buvau viskuo nusivylusi. skaitydama knyga pradejau sypsotis, tiketi savim, realiai spresti problemas ir pan. po jos labai pasikeite gyvenimas ir i geraja puse
megstamiausios D.Browno , E.M.Remarko knygos
Puslapiai Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 7 8 Sekantis
Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis
Diskusijų forumas → Kultūra (Kinas, Dailė, Renginiai...) → Mano mėgstamiausia knyga...