21

Re: Kad pasimatymas suveiktų...

Konstantinas parašė:
Nojus parašė:

Apie airių kraujomaišą maniau seniai visiems žinoma. Škotiją kažkada valdė 2 priešiškos giminės, du klanai, išvis egzistavo tik dvi pavardės, kiekviena maišėsi tarpusavyje, su kuo gi daugiau? Pas airius panašiai. Čia istoriją reikia truputį žinoti - arba literatūros kūriniuose tai aprašyta - ir viskas bus aišku. Nieko nesakau, airiai labai gerai sueina iš mūsų bažnytkaimių emigravusioms, iš girtuoklių vyrų ištrūkusioms ar šiaip čia nepaklausioms, daug iš gyvenimo nereikalaujančioms moterėlėms. Airės labai daug geria, negirdėjau kad lietuvis būtų susidėjęs su aire.
Bet tema ne apie tai! Back to the topic.

gal galima nuoroda i kokius literaturinius saltinius kur aprasyta ju kraujomaisa)

Anglai airius gal 700 metu buvo okupave, taip kaip rusai mus, del to airija dabar yra padalinta i siaures airija su sostine belfastu ir airijos respublika su sostine dublinu, tarp siaurines airijos ir airijos respublikos dar neseniai vyko rimti konfliktai tiek kariniai tiek teroristiniai (angliskai sis konfliktas vadinasi "the troubles") beje vienintele tiek europos, tiek krikscioniu teroristine grupuote IRA (irish republican army) yra kilusi is dublino per visa sita konflikta, beje juos nesenai pagavo lietuvoje perkant ginklus. beje daina cranberies - zombie yra apie si konflikta. taip pat airija ilgus metus patyre britu blokada, negaledami laisvai prekiauti jie buvo priversti maista uzsiauginti salies viduje, todel metu metus pagrndinis ju maistas buvo bulves, del to dabar daug kas pasiepiant airius vadina bulviaedziais, kas jiems yra izeidimas. taip pat budami maza tauta ir gyvendami saloje jie neisvenge kraujomaisos, todel labai daug vaiku pas juos gimsta su dauno sindromu.
cia nesidomedamas viska suzinojau per pora metu gyvendamas airijoje. siaip si salis turi labai idomia istorija ir labai patriotiskus gyventojus. neje berods kokiais 2012 metais karaliene elzbieta sveciavosi dubline, buvo nerealiai sustiprintos policijos pajegos, buvo rastos 2 bombos mieste (IRA prisieme atsakomybe) ir tai buvo pirmas didziosios britanijos valdovo vizitas airijoje per berods 200 metu jei neklystu.

22

Re: Kad pasimatymas suveiktų...

Su prasidedancia sv.Valentino savaite !!! Visiems graziu jausmu ir emociju ! :::008