261

Re: Moterys

Valdas parašė:

Pradėjau mokytis vokiečių kalbą iš žodyno, bet be tarimo, neaišku, kaip tiksliai tarti nemažą dalį žodžių, todėl turiu klausytis per google, o tai nepatogu. Geriau būtų kiekvieno žodžio tarimas, kaip anglų kalboje.

Geriausia įsigyti viską viename, priemonę savarankiškam mokymuisi arba lankyti kursus. Kursuose dar geriau, nes bendraujama tarpusavyje. :::008

262

Taip. Bet tikslaus žodžių tarimo išmokimui laisvu laiku - būtų puiku, jei žodynuose jis būtų. smile

263

Christa Markwalder

Swiss Parliament

https://f3.blick.ch/img/incoming/origs4362011/5502539631-w1280-h960/431529995.jpg

264

Valdas parašė:

Taip. Bet tikslaus žodžių tarimo išmokimui laisvu laiku - būtų puiku, jei žodynuose jis būtų. smile

Žinoma. Šiaip tarimas vokč.klbj.nėra taip svarbus, kaip kad sakinių sudarymas, veiksmždž. asmenavimas ir, žinoma, žodžiai...:::008

265 (redagavo Valdas 2018-09-21 22:23)

Noriu pradėti nuo žodžių reikšmių ir tarimo išmokimo, ir tada mokytis kalbėti. smile Besimokydamas, užrašysiu kiekvieno žodžio tarimą. smile

266 (redagavo Deivil 2018-09-21 23:39)

Kam liko sveiko proto tie visi nepernesa ir varo ant valdo tiek karstosiose zinutese tiek forumuose.
O jei dar kazkuriai is jusu mociutem pagarba liko tai pasakydamos kad jum patinka valdas tai pasistatet i atrofuotu dundukiu padeti.

267 (redagavo Deivil 2018-09-21 23:39)

Bet zinai...
Cirke juk issigimeliai irgi zmonems patinka.

Bet vargsas zmogus siaip. Maza to kad pasakytumet jam kad tipo gana skleisti erezijas gana meluoti ir lunatikuoti jus toliau skatinat jo toki nesubrendeliska ir kvaila elgesi. Grynai tyciojates is invalido, zmogus negale juk turi xD

268

Deivil parašė:

Kam liko sveiko proto tie visi nepernesa ir varo ant valdo tiek karstosiose zinutese tiek forumuose.
O jei dar kazkuriai is jusu mociutem pagarba liko tai pasakydamos kad jum patinka valdas tai pasistatet i atrofuotu dundukiu padeti.

Mažuti, aš tiek nugyvenau... Mačiau daug ko, tačiau kokia mano erudicija bebūtų, aš niekada nebijosiu atsistoti nei prie vargšų, nei prie turtingų (intelekto prasme). Man nebaisu prisiliesti prie jų "vidaus" koks jis bebūtų. Manęs nei žemina silpnesnė, nei aukština stipresnė erudicija. Mano nuomone, nėra neįgalių... Jie tik truputį kitokie,o tai paįvairina pasaulį ir moko mus pakantumo.

269

Laimute parašė:
Deivil parašė:

Mažuti, aš tiek nugyvenau... Mačiau daug ko, tačiau kokia mano erudicija bebūtų, aš niekada nebijosiu atsistoti nei prie vargšų, nei prie turtingų (intelekto prasme). Man nebaisu prisiliesti prie jų "vidaus" koks jis bebūtų. Manęs nei žemina silpnesnė, nei aukština stipresnė erudicija. Mano nuomone, nėra neįgalių... Jie tik truputį kitokie,o tai paįvairina pasaulį ir moko mus pakantumo.

Zinoma yra neigalieji, tam net ir moksliniai terminai yra ir ligonines yra ir specialybes tuos neigaliuosius tiriancios.

Bet cia ne prie ko ta baime atsistoti prie kazko pasikelti ar pasikvailinti.

Jus visos tiesiogine to zodzio prasme sakot kad melas gerai.
Jusu elgesiui pavyzdys butu jeigu kazkas trankytu galva i siena ateiciau ir sakyciau joo jega kad trankai galva i siena.

Tipo kazkuri ten mociute sake kad jei nebutu trines jis anketu tai dabar butu forumo legenda.
Kiek reikia smegenu lasteliu tureti kad tai laikyti uz pasiekima? Nenuostabu kad dabar gejus visi myli ir svencia." Kuo esi degradaves labiau tuo labiau maladiec."

Tas bezdzionzmogis net vertybiu neturi kiek budavo forumo temu ir kiek jis pats minejes yra jam svarbiausia yra imerkt. Negi kas nors nuosirdziai mano kad kam nors tokio vyro gali isvis reiketi kuris cia sedi nezinia kelenti metai ir juodai totaliai nusisneka? Jam virs 30 jau jis net ir nemanau kad jis pats kazko cia iesko, jam ieskok yra pramoga nes priklausomas ir atrofuotas.

Isivaizduoju kaip valdo zmona (tai yra jo ranka jei ji moketu kalbeti) atsilieptu apie ji  -
" mano vyras pats sauniausias, geria, ruko, pysa visas is eiles, yra priklausomas nuo ieskok.lt kuria ir trina istisai anketas, istisai nusisneka apie genus, neturi loginio mastymo ir pasizymi silpnu protu, nera baiges daugiau nei vidurines - py zdiec pats geriausias vyras xD"

Ant kiek reikia buti protiskai neigaliam apskritai ta prasme kad ji megti.

Man visa sita situacija primine sita video

https://www.youtube.com/watch?v=iKcWu0tsiZM

Valdas butu "Sunshine" o jus mociutes ta mokytoja ir tie z kartos studentai.

270

Dabar Tu forumo Vanagas. Surinksi daugiau nei 2000, būsi forumo fantomas... Surinkę daugiau nei 4000 busi forumo legenda. Tai ne aš sugalvojau. Nežiūrėk gal Tu į viską čia per daug rimtai. Mes neskatinam melo. Mano nuomonę žino visi, bet mes niekam ne pagelbėsim tik priešiškumu ir negatyvia kritika.

271

Kas liečia gėjus... Jie taip pat žmonės. Įsivaizduok dabar... Tu sukuri šeimą, gimsta sūnus ir tampa gėjumi. Ne mylėtum dėl to savo vaiko?

272 (redagavo Laimute 2018-09-22 02:47)

Deivil, Tu esi aštraus proto januolis. Tačiau Tavo sausas mąstymas kartais Tau pačiam kenkia. Būk nuolaidesnis ir ne toks kategoriškas sau. Gyvenime neįmanoma viskam pritaikyti taisyklių, teoremų ir formulių. Aš buvau ir būsiu už pažangą, tačiau aš tai palieku sugebantiems.
Jei musei atrodo, kad ji dramblys ir jai kas pasakys, kad ji iš tikrųjų yra musė... Jinai juk tuo nepatikės ir tai  būtų laiko gaišimas bandant  įrodyti priešingai.
Iš praktikos žinau, kad kategoriškas baksnojimas nosimi į klaidą veikia kontraproduktyviai.

273

Valdas parašė:

Noriu pradėti nuo žodžių reikšmių ir tarimo išmokimo, ir tada mokytis kalbėti. smile Besimokydamas, užrašysiu kiekvieno žodžio tarimą. smile

Vokiečių kalbos ir aš mokiausi autodidaktiškai. Panašiai pradėjau ir aš. Drąsiau ir išmoksi. Tik artikelius pasistenk iškalti kartu su žodžiais. Be gramatikos vadovėlių aš nebūčiau išsivertusi... Po to buvo svarbu įprasti vokiškai mąstyti ir kokiems 2-3 metams užmiršti kitas kalbas... Ir svarbiausia ne versti iš, pav. Lietuvių į vokiečių kalbą norint pasakyti sakinį. Tam padeda spauda, radijas, TV ir šnekamosios kalbos klausymas.

274 (redagavo Valdas 2018-09-22 08:58)

Jau pasiklausau Angelos Merkel, NZZ Standpunkte (Šveicarų tarme ir Vokiečių kalba) ir NZZ Neue Zürcher Zeitung, kurioje ir rašo, ką kalba, kad įprasčiau girdėti atskirus žodžius. Ir tiesiog patinka matyti bei girdėti tuos žmones. Taip pat kitų Šveicarijos seimo narių interviu. Pavyzdžiui, Christ Markwalder ir Petros Gössi, galiu klausytis ir klausytis. smile (https://www.youtube.com/watch?v=ba1tb33rR7M, https://www.youtube.com/watch?v=ZKib4e1VEKQ) Įdomu tai, kad kai valgau kiaulių mėsą ir jos riebalus, man patinka vokietės ir lietuvės. O kai valgau kiaulių kepenis (jų paštetą) - šveicarės. Ir, anuo atveju, skaitant žodyną, vienodai svarbūs ir vokiečių, ir lietuvių kalbų žodžiai. O kiaulių kepenų pašteto atveju, nebežiūriu į lietuvių kalbą, jos poreikio nėra, ir tik skaitau vokiškus žodžius, kuriuos visus norisi kuo greičiau pamatyti, sužinoti, kokie jie yra, o lyginant su vokiečių, poreikio klausytis vokiečių tada nėra, o yra - šveicarių ir šveicarų (ypač šveicarių), kalbančių šveicarų tarme. Taip skiriasi pasąmonės elgesys šiais atvejais, ir tai gali reikšti kai ką labai svarbaus. smile

Nėra ko kreipti dėmesio į jo nesąmonių rašymą. Tikrovėje jis taip nesielgtų. O čia galima rašyti bet ką. Todėl nebeskaitau jo paistalų.

275

Jei kita tema, tai čia visai įdomu.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_average_wage (PPP ir Nominal 2017, 2016)

276

Petra Gössi

https://www.petragoessi.ch/wp-content/uploads/Portrait_Petra_Goessi_01.jpg

277

Laimute parašė:

Kas liečia gėjus... Jie taip pat žmonės. Įsivaizduok dabar... Tu sukuri šeimą, gimsta sūnus ir tampa gėjumi. Ne mylėtum dėl to savo vaiko?

Aisku ne bandyciau gydyt jei nesigydytu issizadeciau. Yra svarbesniu dalyku gyvenime uz meile

278

Laimute parašė:

Deivil, Tu esi aštraus proto januolis. Tačiau Tavo sausas mąstymas kartais Tau pačiam kenkia. Būk nuolaidesnis ir ne toks kategoriškas sau. Gyvenime neįmanoma viskam pritaikyti taisyklių, teoremų ir formulių. Aš buvau ir būsiu už pažangą, tačiau aš tai palieku sugebantiems.
Jei musei atrodo, kad ji dramblys ir jai kas pasakys, kad ji iš tikrųjų yra musė... Jinai juk tuo nepatikės ir tai  būtų laiko gaišimas bandant  įrodyti priešingai.
Iš praktikos žinau, kad kategoriškas baksnojimas nosimi į klaidą veikia kontraproduktyviai.

"sausas mastymas"

Tik del to nes esu protingesnis ir pranasesnis tai jau sausas mastymas xD.

Ir taisykliu ar formuliu cia nera.
Nesuprantu ko tu nesupranti

Valdas yra debilas. Argi sunku tokia isvada padaryt paskaicius jo erezijas?

279

Laimute parašė:
Valdas parašė:

Vokiečių kalbos ir aš mokiausi autodidaktiškai. Panašiai pradėjau ir aš. Drąsiau ir išmoksi. Tik artikelius pasistenk iškalti kartu su žodžiais. Be gramatikos vadovėlių aš nebūčiau išsivertusi... Po to buvo svarbu įprasti vokiškai mąstyti ir kokiems 2-3 metams užmiršti kitas kalbas... Ir svarbiausia ne versti iš, pav. Lietuvių į vokiečių kalbą norint pasakyti sakinį. Tam padeda spauda, radijas, TV ir šnekamosios kalbos klausymas.

Ir kategoriskumas veikia kontraproduktyviai? Rimtai...?

Įdomu tai, kad kai valgau kiaulių mėsą ir jos riebalus, man patinka vokietės ir lietuvės. O kai valgau kiaulių kepenis (jų paštetą) - šveicarės. Ir, anuo atveju, skaitant žodyną, vienodai svarbūs ir vokiečių, ir lietuvių kalbų žodžiai. O kiaulių kepenų pašteto atveju, nebežiūriu į lietuvių kalbą, jos poreikio nėra

Ziurek. Žiūrėkit ka jus mociutes propaguojat ir gedykytes. Jei cia ne kontraproduktyvu ir ne totalus psichinio ligonio ar girto alkaso kalbos tai nezinau kas tada.

Cia visiska degradacija. Aciu dievui kad dar neleidzia tokiems kaip jis mokytojams but. Mociutem smegenis jei ir isplaus tai pacios kaltos kad per gyvenima išminties nesukaupe o jei vaikam isplautu cia jau blogai butu.

280

Išvados senei padarytos. Tavo nuomonės apie save Deivil, aš nesiruošiu nuginčyti, bet be išsilavinimo ir proto yra dar ir išmintis bei patirtis. Kuklumas dar niekam ne pakenkė.