1061

Re: Dvasinis tobulejimas

Laimute, koks dar sąžinės konfliktas menininkui dėl jo kūrybos sukūrimo, kai kūrė jis pats?...
va, jei paaškėtų, kad jis narkotikus platino, pedofilas buvo, jau truputį kitaip... Anksčiau būčiau sakiusi visai kitaip. Bet paimkim Jeseniną. Taip, talentas, taip, gražūs eikėraščiai, na, nealpstu aš dėl poezijos, bet jo eilės tiesiog alsuoja meile pasauliui. Ir kai sužinojau, kad prisigėręs šaudė žmones, gal ir narkotiku vartojo, baisu pasidarė. O paskui nustebau, kad vis tiek jo eilės gražios. Kaip ir mūsų Kubilinsko.. Meno kūrinys jau nepriklauso menininkui, jis atskiras objektas, menininkas tik trumpai pabuvo laidininku. Pradėti šlykštėtis paveikslu tas pats kaip iškart nekęsti alkoholikų, žmogžudžių, narkomanų vaikų... Bet juk tai visai kiti žmonės, kartais ypatingai šviesūs...
Tai tik mano nuomonė, kuri susiformavo per daug metų - nuo visiško atmetimo iki bandymo suvokti ir neteisti. Šiuo metu tokia :-) Deja, dažnai žmogus apdovanotas išskirtiniu talentu turi ir itin tamsių pusių... Aš linkusi gėrėtis jo talentu, o tamsias problemas palikti spręsti jam pačiam, tai jo gyvenimas, jo užduotis, jo užmokestis, jo vidinė kova ir realus dvasinis tobulėjimas, kuris mums dovanoja kūrinius :-)

1062

Re: Dvasinis tobulejimas

Sulamita, as ne apietai... as kalbu apie kuryba gimusia apsvaigusio kurejo galvoje. neblaivioje busenoje sukurtas kurinys, mano akimis, nera vertas tikrojo ivertinimo. nelaikau tokiu kuriniu ar sportiniu  pasiekimu vertais ir saziningais. man jie apgaulingi ir netikri. tai, mano akyse, yra melas.
kad genijai yra kiek kitokie, as tai zinau...esme juk tame, ko veikiami jie tampa kitokie. jei tai naturalus, prigimtas bruozas kaip pav. multiple asmenybes sutrikimas ar autizmas tai jis nekaltas del to, taciau jei kurejas dirba itakojamas dirbtiniu salutiniu puveikiu, kaip alkoholis ar narkotines medziagos...tai jau dirbtina ir nera tikra.

1063

Re: Dvasinis tobulejimas

supratau :-)
man tai nesvarbu. ir kaip tik nepatiktų žmonės, kurie tai viešintų. Kūrinys svarbiau, nei jo sukūrimo aplinkybės :-) Bet čia kalbu apie JAU sukurtą.
Ir kvailai atrodytų kūrėjai, kurie, bųdami netalentingi, specialiai naudotų papildomas priemones kūrimui..