761

Re: Karas Ukrainoje

Beje, o kur dingo žodžio laisvė Lietuvoje? Ten greitai demokratijos nebeliks. Prieš Ukrainą net prasižioti negalima, kalti ar ne... arba gerai arba nieko big_smile. Jie tai tipo šventi avinėliai, nei belaisvių kankina, nei meluoja, nei žudo

762

Ieva пишет:

Zelenskis išreiškė užuojautą.

Bet jo reakcija vakar buvo labai neadekvati. Visi kiti NATO šalių lyderiai  ramiai be panikos pareiškė, kad reikia viską išsiaiškinti, o Ukrainos prezidentas iškart ėmė agituoti atsakomajam smūgiui iš NATO pusės. Toks įspūdis, kad būtinai nori sukelti 3 pasaulinį karą.

763

Tave uždaryk rūsį na bent kokiai dėnelei dvėm pažiūrečiau ka ten šnekėtum o ten situacija dar kitokia ir ji keičiasi kaskart taip kad pokolkas džiaukis ramybe

764

Laimutė пишет:
Ieva пишет:

Bet jo reakcija vakar buvo labai neadekvati. Visi kiti NATO šalių lyderiai  ramiai be panikos pareiškė, kad reikia viską išsiaiškinti, o Ukrainos prezidentas iškart ėmė agituoti atsakomajam smūgiui iš NATO pusės. Toks įspūdis, kad būtinai nori sukelti 3 pasaulinį karą.

Manau, kad jį galima suprasti. Jie visi pervargę nuo nežmoniškos įtampos. Juk baisus karas, sugriauti miestai, išžudyti žmonės, jiems didžiausias krūvis diena dienon. Katastrofa.

765 (2022-11-16 20:56 отредактировано Laimutė)

andrius пишет:

Tave uždaryk rūsį na bent kokiai dėnelei dvėm pažiūrečiau ka ten šnekėtum o ten situacija dar kitokia ir ji keičiasi kaskart taip kad pokolkas džiaukis ramybe

Manęs tai negasdina. Aš puikiai suprantu situaciją, užjaučiu ir šelpiu pati juos tiek materialiai tiek finansiškai. Žinau, kad žmonės drąsūs ir ištvermingi. Tokie būtume ir męs, jei karas mus tiesiogiai paliestų. Prie visko galima prisitaikyti norint išgyventi, ir prie rūsio, ir be vandens, ir be elektros, ir prie baimės iprantama kai sproginėja granatos ir krenta raketos visai šalia.
Visi tai pakeltume ir iškęstume...ir aš ir tu.
Aš ramybe negaliu džiaugtis kai netoliese vyksta žiaurus karas. Negaliu pilnai džiaugtis savo gyvenimu. Aš esu kasdien tuo konfrontuojama pas mus gyventi priimtų moterų iš Kijevo. Nėra tos dienos, kad apie tai nekalbėtume, tačiau aš neprarandu šalto proto ir objektyvumo.

766

Ieva пишет:
Laimutė пишет:
Ieva пишет:

Manau, kad jį galima suprasti. Jie visi pervargę nuo nežmoniškos įtampos. Juk baisus karas, sugriauti miestai, išžudyti žmonės, jiems didžiausias krūvis diena dienon. Katastrofa.

Suprasti galima tik dalinai, nes jį palaiko ir remia beveik visas pasaulis ir kaip tik vien jau dėl to, neturėtų sau leisti tokių klaidelių.

767

Jis suinteresuotas, kad karas kuo greičiau baigtųsi. Kenčiantiems ir mirštantiems sunku suprasti, kaip galima žiūrėti ir nieko nedaryti. Parama vyksta pinigais ir karo technika, bet visas krūvis tenka ukrainiečiams, jų kraujas liejasi.

768

Laimutė пишет:
andrius пишет:

Manęs tai negasdina. Aš puikiai suprantu situaciją, užjaučiu ir šelpiu pati juos tiek materialiai tiek finansiškai. Žinau, kad žmonės drąsūs ir ištvermingi. Tokie būtume ir męs, jei karas mus tiesiogiai paliestų. Prie visko galima prisitaikyti norint išgyventi, ir prie rūsio, ir be vandens, ir be elektros, ir prie baimės iprantama kai sproginėja granatos ir krenta raketos visai šalia.
Visi tai pakeltume ir iškęstume...ir aš ir tu.
Aš ramybe negaliu džiaugtis kai netoliese vyksta žiaurus karas. Negaliu pilnai džiaugtis savo gyvenimu. Aš esu kasdien tuo konfrontuojama pas mus gyventi priimtų moterų iš Kijevo. Nėra tos dienos, kad apie tai nekalbėtume, tačiau aš neprarandu šalto proto ir objektyvumo.

Jei karas mus paliestu, mes apie tai suzinotume jau po okupacijos, nes lietuva ne ukraina, puse issilakstytu is baimes, kita puse ir taip niekada nemego tos lietuvos, kas liko paimtu per para.

769

Kur jau taip išsilakstytų? Suvalkų koridorius užimtas. Siena būtų uždaryta tų pačių okupantų. Nebent per Latviją, bet turėtų iš anksto žinoti. Privačiais lėktuvais ir tai didelė rizika. Niekas nespėtų pabėgt.

770

andrius пишет:

Ah ta Laimutė kasko jaučiu ten puse hitlerio

Beje, tu gali mane netik tetule vadinti, bet ir močiute. Mano marti ukrainietė ir mano anūkė pusiau ukrainietė ir aš visapusiškai palaikau šią drąsią tautą. taip, kad geriau papasakok, kuo tu prisidedi, kad Ukrainos žmonėms būtų lengviau užuot mane su hitleriu lyginęs, didvyri

771

Laimutė пишет:

Beje, o kur dingo žodžio laisvė Lietuvoje? Ten greitai demokratijos nebeliks. Prieš Ukrainą net prasižioti negalima, kalti ar ne... arba gerai arba nieko big_smile. Jie tai tipo šventi avinėliai, nei belaisvių kankina, nei meluoja, nei žudo

jei kankina belaisvius, nieko blogo nematau, jie to nusipelno. Turetu pagalvot gerai pries puldami ukraina.

O siaip jei blogai apie Ukraina, tai cia pamaitinsi tik vatniku ego. Ir reik bent moraliskai Ukrainiecius palaikyt. Kad ir kokie jie, bet dabar kovoja uz visu vakaru laisve.

o Ukrainos prezidentas iškart ėmė agituoti atsakomajam smūgiui iš NATO pusės. Toks įspūdis, kad būtinai nori sukelti 3 pasaulinį karą.

jis nori pagalbos tiesiog. Jiem vieniem sunku, bet laikosi. Jei prisijungtu nato, tai gaunas kad uzdauzyt ta rusija galetu. Tik beda kad patiem vistiek gali kliut, kol uzdauzytume.

Jis suinteresuotas, kad karas kuo greičiau baigtųsi. Kenčiantiems ir mirštantiems sunku suprasti, kaip galima žiūrėti ir nieko nedaryti. Parama vyksta pinigais ir karo technika, bet visas krūvis tenka ukrainiečiams, jų kraujas liejasi.

butent. Siaip cia jei rusas bent truputi dar proto turi, tai jei jam tektu kautis pries nato, tai matyt pasiduotu. Bet tik neaisku ar tikrai bent kazkiek proto turi ar eitu kol visis susinaikintume.

772

Dariau, morališkai palaikyti nereiškia pritarti daromoms klaidoms ir ploti delnais kai kankina belaisvius, juk taip darydami jie pastato save į tą pačią eilutę su priešais. Karo etikos laikytis nereiškia armijos silpnumo.

773 (2022-11-17 00:06 отредактировано Laimutė)

Rusas turi proto ?... Tai NATO turi proto, o nei rusas nei zelenskis, pastoviai skatindamas ir prašydamas NATO įsikišimo. Jei NATO būtų išsikišę, galimas dalykas jau būtų kilęs atominis karas.
Tu samprotauji kaip mažas vaikas kartais.

774

Taippat ir tu negalėtum vadint kitų vaikais ,šeip reikia mokėt atskirt metaforas. O dėlto vadinamo didvyriškumo manau sawaip kiekvienas dydvyris tikrai nesiruošiu čia girtis tuo ar ano

775 (2022-11-17 08:59 отредактировано Darius)

Laimutė пишет:

Dariau, morališkai palaikyti nereiškia pritarti daromoms klaidoms ir ploti delnais kai kankina belaisvius, juk taip darydami jie pastato save į tą pačią eilutę su priešais. Karo etikos laikytis nereiškia armijos silpnumo.

apie kokia cia etika galima kalbet kai rusai taip elgias. Cia tuos rusus nuzudyt yra per lengva bausme, turetu but kankinimai live transliacijomis rodomi kad bijotu jie ten patekt. Aisku tie debilai gali but uzblokuoti ir nemoket ar nesugalvot pasinaudot vpn. Bet butu nors sou, gal but is reklamos dar uzdirbtu ir gal finansavima galetu rink trasnliaciju metu, koki patreon atsidare big_smile
zmones megsta siaubo filmus, bet efektas butu visai kitas jei zinotum kad tai ne vaidyba smile

776

Baisu kiek čia naciku susirinko visi jau nori kažką žudyti

777

Darius пишет:
Laimutė пишет:

apie kokia cia etika galima kalbet kai rusai taip elgias. Cia tuos rusus nuzudyt yra per lengva bausme, turetu but kankinimai live transliacijomis rodomi kad bijotu jie ten patekt. Aisku tie debilai gali but uzblokuoti ir nemoket ar nesugalvot pasinaudot vpn. Bet butu nors sou, gal but is reklamos dar uzdirbtu ir gal finansavima galetu rink trasnliaciju metu, koki patreon atsidare big_smile
zmones megsta siaubo filmus, bet efektas butu visai kitas jei zinotum kad tai ne vaidyba smile

Gydykis, "sadiste" !  big_smile Tik liežuviu malt ir temoki. Pats pirmas pridėtum į kelnes tai pamatęs.

778

Konstantinas пишет:

Baisu kiek čia naciku susirinko visi jau nori kažką žudyti

Manęs nestebina

779 (2022-11-17 18:28 отредактировано Frenkas)

vat tas ir yra kad jie galbvoja tokie kaip andrius ir darius kad jie gina ir saugo lietuva, o realiai del tokiu andriu ir dariu reiks ir lietuva nacifikuoti kazkam, reik juos ramint nes prisauks bedu jie cia mum, kur ziuri svetaines adminai ? big_smile

780

Nevartyk bačkų nuo savęs .Tipiška ruso atmaina pamatė paėjo tai galim dab lankstyt taip ziurėk kad tavęs tė adminai neapžiurėtų poto savo kubrike vėtos nerasi