61 (redagavo Dailius Inkstenis 2022-04-25 10:16)

Re: Karas Ukrainoje

Jeigu ateityje būtų norima sukelti tiesioginį karą prieš Rusiją, karui būtina nafta, dujos ir anglis bei pasienio ruožas. Rusija stengiasi užkariauti didžiąją dalį Ukrainos naftos, dujų ir anglies (kurią taip pat galima suskystinti ir naudoti kurui) išteklių, esančių pasienio regionų ruože.

62

Re: Karas Ukrainoje

prašau užpildyti mano anketą https://forms.gle/RPHon6EeykubUFVAA

63

Re: Karas Ukrainoje

https://www.youtube.com/watch?v=j1_uv0N … 0alt%C4%85
ziauriai idomus kario kuris ten buvo interviu

64

Re: Karas Ukrainoje

papasakok glaustai ka pasake ten tingiu tiek ziuret

65

Re: Karas Ukrainoje

Dailius Inkstenis parašė:

Paranoja tęsiasi nuo Napoleono, Pirmo bei Antro pasaulinių karų, todėl ji turi aiškų pagrindą.

smile napoleonas seniai mires. Ar panasu kar Macronas ar Lepen puls ? big_smile ar vokietis puls? tai gal ir mus uzpuls vokietis, juk irgi nuo pasaulinio karo turetumem gal bijot ? smile

Dariau, kai Lietuvą užpuls, Amerika parduos ginklų, o gintis turės patys big_smile
Kas ta NATO, burtininkė tavo manymu? Puls visi ginti Lietuvą? Nupirkta šalis nelabai įdomi kažkam.

garantiju nera. Bet jei ziuret kiek palaiko ginklais Ukraina, kuri net nera nato nare, tai gal ir galime tiketis tada kazko. Bet dar ir priklauso kas butu prezidentas jav ir kitu saliu.

Beje - o kaip del tos pacios nato - jei negintu, tai reikstu kad ir kitos valstybes nebegaletu pasitiketi nato. Tai paciai nato tada butu gresme, ar ne? Nato turi parodyti rusijai kad ji veikia, nes jei rusija pamatys kad neveikia, tada tikrai bus paprasciai.

Taip. Kaip sakoma: каму воина а каму мать родная.
Jūs neįsivaizduojat, kiek privogtų daiktų iš Ukrainos tempiama į Pabaltijį, Lenkiją, Vokietiją ir kitur. Čia prasidėjo aukso pardavimas grobto iš gyvų ir nuo lavonų. Telefonai, Notebooks... Važiuoja patys ukrainiečiai pirmyn atgal per sieną po kelis kartus. Jų niekas netikrina juk. O jei ir paklausė kas, tai atsako, kad savas turtas.

visokiu yra. Kaip ir lietuvoj celofanai ir panasus veikejai. O ypac girdejau kad nemazai buvo prorusisku zmoniu ukrainoj. Idomu butu zinot kiek tokiu buvo is tikruju.

66 (redagavo Darius 2022-04-26 19:26)

Re: Karas Ukrainoje

viktorija parašė:

prašau užpildyti mano anketą https://forms.gle/RPHon6EeykubUFVAA

prie ko cia vasko forma?

papasakok glaustai ka pasake ten tingiu tiek ziuret

ziuret nereik, uztenka klausyt.

Na sako kad nato jis labai tiki, kad gintu, cia ne minciu neturet reik kitokiu.
Buvo sako 15metrų nuo GRAD apšaudymo
Pativritino kad buvo ten tie daviniai rusams duodami pasene.
Rusu dronai girdisi kaip druzbos (benzopjuklai kaip suprantu)
Daug zmoniu gyvena iprasta gyvenima vis dar ten, jie per daug nereikalingu dalyku vaziyuodami i urkaina prisikrove, kaip kuro brangaus, nors ten veikia degalines. Siaip keista, kaip jis nesuzinojo tokios info dar pries vaziuodamas, juk cia aukstesnieji kariai turejo viska zinot ir pasakyt.
Turi jis du vaikus, bet vistiek vaziuoja i kara. Sako ten labiau kencia vaikai ar kazkas tokio.
Kas dar idomu - sako rusu kariai ten profesionalus. CIa kazkaip ziniasklaidoj biski ne taip sudaro ispudi, kad ten vaikai nieko nemokantys. Tai va is tikro jei profesionalus, tai nereik gailet, nes zinojo ka dirba. Tu paimtu piemenu dar kai kurie gailedavo nes tipo jie nenori bet juos per prievarta paeme. O jei esi profesionalas, tai jau galejai zinot kad rusu armija megsta pulti kitas salis.
KOmunikacija vyksta sifruotois racijomis. O rusai kuriu pokalbius perima, tai jie telefonais kalba, telefonu pokalbius lengva klausyt.
Rusai karius paeme i nelaisve kankina, siaip jie ziaurus yra.
Eina sako ten buna tikslas kartais net isgyvenit tik iki pietu ir jau bus gerai sako. Nes belekaip apsaudoma. Ziauriai didele tikimybe mirt bet eina vistiek savo noru.
Bairaktar (turku dronai kaip suprantu) belekaip geri - 1.5 km aukstyje nieks ju nepastebi ir tyliai dirba, ir ilgai jie ten sklando, pradeda begt tik po smogio. Kai kitus dronus pajunta, ir pradeda begt dar pries smugi kaip supratau.

Nu va dar 15 min ir paciam liko klausyt, tokius idomesnius prisiminiau.

67

Re: Karas Ukrainoje

blemba skaitau ir nesuprantu ka cia per kosmosa pasakoja nieko konkretaus o tik jo nuomone.

68 (redagavo Valdas 2022-04-26 19:39)

Re: Karas Ukrainoje

Dariau, mes nežinom, ką žino Rusijos saugumas. Jei Rusija atlieka tokius rimtus karinius veiksmus, reiškia karo pavojus yra neabejotinas. Kitaip, niekas taip nesielgtų, nes nebūtų jokio pagrindo. Pats pagalvok.

69

Re: Karas Ukrainoje

Frenkas parašė:

blemba skaitau ir nesuprantu ka cia per kosmosa pasakoja nieko konkretaus o tik jo nuomone.

nu nezinau tada, kaip tu gali sakyt kad ismanai cia karo reikalus, jei sitame sarase nematau nieko konkretaus smile

70 (redagavo Darius 2022-04-26 19:47)

Re: Karas Ukrainoje

Valdas parašė:

Dariau, mes nežinom, ką žino Rusijos saugumas. Jei Rusija atlieka tokius karinius veiksmus, reiškia karo pavojus yra neabejotinas. Kitaip, niekas taip nesielgtų, nes nebūtų jokio pagrindo. Pats pagalvok.

nu tai tegu pasako tas saugumas su irodymais, gal tada mes suprastumem ir nebepalaikymem vakaru smile patys sau kisa koja tada smile

Nu as duociau labai menka tam tikimybe kad yra pavojus rusijai. Nes nato ne debilai, tai supranta kad butu pasipriesinimas didziulis is rusijos, kam nato tie nuostoliai smile Plius jei nato noretu pakariaut su rusija, tai nebijotu eit patys tieisiai i ukraina padet, uzdengt oro erdve, siust giunklus nuo pat pradziu. Tai niekaip nesueina logika kaip jie galetu pult jei net ginti bijo padet. Plius kiek europoj rusai turi draugu net uzpuole ukraina - kaip vengrai, vokieciai, prancuzai ir dar bala zino kiek, arba saliu kuriom vienodai, jos nenori karo, jos nori tik pigiu duju ir naftos ir daryt bizni. Logikos jokios nematau kad realiai uzpultu rusija.
Pasvajoja tik apie putino nuvertima, bet cia reiktu ju paciu zmoniu, kaip ukrainoj, baltarusijoj bandymas. O ne taip kad tiesiogiai paimt ir uzpult.

71 (redagavo Valdas 2022-04-26 19:59)

Re: Karas Ukrainoje

Ką pasako, tą pasako. Kas nori išgirsti, tie išgirsta. Jie gi gali prileisti per ilgą pasienį su Ukraina karių samdinių ir sukelti karą Rusijoje kaip pavyzdžiui Sirijoje, artimoje ateityje. O tolimesnėje gali ir NATO užpulti Rusiją. JAV, UK remia tautas, kad jos žudytų rusus, vokiečiai su prancūzais žudė patys, tai kodėl neturėtų užpulti Rusijos, jei Ukraina taptų NATO nare, atsidurtų Rusijos pasienyje, juolab jei ir pasiimtų naftos, dujų ir anglies išteklius, esančius ten bei pasistatytų raketų sistemas. Tautos nesikeičia. Jei yra galimybė, mirtini priešai darys tą patį, ką darė. Ar supranti, kad Rusija žino, kas ir kaip stengiasi, planuoja užpulti ją? Tuo ir pagrįsti tokie rusų veiksmai. Kad nebūtų galimybės.

72

Re: Karas Ukrainoje

Be to. Kaip matome, šitie ukrainiečiai (nežinau, kiek yra ukrainiečių tautų Ukrainoje) - taip pat yra mirtini rusų priešai, kitaip jie nekariautų prieš rusus, o susitartų taikiai.

73

Re: Karas Ukrainoje

Ką pasako, tą pasako. Kas nori išgirsti, tie išgirsta.

tai jie turetu ne tik tiem kas nori, o placiai visuomenei paduot info. Bet pirmiausia turi nustot meluot, nes kitaip as ten tame mele kapstytis ir atrast 1 % tiesos tikrai neturiu laiko ir noro.

Galu gale - jei galvoja kad gali uzpulti, tai kurkit draugiskesnius santykius. Buvo ir prekyba, gyvenimas gerejo, artejo link vakarietisko lygio. Ar nato puola savo draugus? as nemaciau dar taip.

JAV, UK remia tautas, kad jos žudytų rusus

tai cia gal tuos banditus kaip ukrainoj?
Normalius rusus net gyventi pas save priima juk. Tie patys vokieciai kiek rusu yra prieme gyvent, dave net pilietybes.
Prancuzai gal ir zude kazkada, bet ne prie siuolaikines valdzios. Nebent banditus tokius kaip ukrainoj ir tai dar klausimas ar zudo. Prancuzai juk prekiauja ginklais su rusais, net kai sankcijos paskebltos buvo jie apeidinejo.
Tai mus ir vokieciai zude, gal ir tie patys prancuzai, tai nereiskia kad dabar yra ko bijot, nebent nuvaziuosi i kokia vokietija ir ant bandito uzsirausi.

juolab jei ir pasiimtų naftos, dujų ir anglies išteklius,

tai ar duos jiem kas tuos isteklius?

esančius ten bei pasistatytų raketų sistemas.

butu rusai draugiski, tai tu raketu nereiketu pries juos pasistatyt. Dabar parodo kad jie yra nedraugiski, pavojingi, kaip tik dar daugiau visi prisistatys tu raketu kas kur gali. Istos gal dar suomija su svedija i nato, tai jei galvojo kad is ukrainos uzpuls, tai gales dabar bijot kad is suomijos dar uzpuls big_smile nu protelis. Nors buvo aisku kad suomija nenori stot i nato jei ji nejaucia pavojaus, nebutu karo ukrainoje , tai nebut suomija svarscius. Nu isvis atrodo nemasto ruskynas.

Tautos nesikeičia

vokietija prie hitlerio ir vokietija dabar - skirtumo nesimato?

Ar supranti, kad Rusija žino, kas ir kaip stengiasi, planuoja užpulti ją?

nu kad uzpultu rusija cia man kosmosas. Pirma bent sankcijas tegu iveda , kad nefinansuot jos. Paskui gali mastyt apie uzpuolima. Dabar dar nesugeba vokeiciai rusisku duju atsisakyt ir kitos salys.

74

Re: Karas Ukrainoje

Valdas parašė:

Be to. Kaip matome, šitie ukrainiečiai (nežinau, kiek yra ukrainiečių tautų Ukrainoje) - taip pat yra mirtini rusų priešai, kitaip jie nekariautų prieš rusus, o susitartų taikiai.

big_smile pries tai dar buciau suabejojes, bet dabar tai akivaizdu kad jie yra priesai ir jei jie nebuvo pries tai priesai, tai rusija siuo karu juos padare priesais smile

75

Re: Karas Ukrainoje

Dariau kaip pas tave viskas paprasta, ot kad visos priezastys butu tokios paprastos tai tikrai butu liuks big_smile

76 (redagavo Valdas 2022-04-26 21:10)

Re: Karas Ukrainoje

Jei naftos ir dujų ištekliai Ukrainoje pakankamai dideli, tai priėmus ją į sąjungą, atsisakytų rusiškų, pasistatytų NATO karines bazes, ir tada seka visi kiti galimi veiksmai.

Dariau, ne rusai padarė ukrainiečius priešais. Pirma, priešiškumas tarp priešiškų tautų yra įgimtas, tik reikia sąlygų jam įvykti, pavyzdžiui, kad ukrainiečiai gautų NATO šalių paramą ginklais, amunicija ir apmokymais.

Geriausias būdas valdyti valstybes ir tautas, tiek karo palaikymui, tiek karo veiksmų vykdymui, yra jas praskolinti, joms prasiskolinti. Tada jos, būdamos skolingos, daro, ką reikia skolintojams. Todėl svarbiausia, kas iš ko skolinasi. Bet kokia neapmokėta parama, taip pat yra skola, kurią tenka atidirbti.

Kalbant apie šalis, kurios remia rusų žudymą ir kurios pačios žudė rusus bei stengėsi juos užkariauti, jokiais būdais kaip tik draugiškais veiksmais, neįrodysi rusams, kad to gali nebūti, o veiksmai buvo ir yra priešiški, todėl rusai mirties nelaukia.

Visi gyvena visose valstybėse, bet tai nieko nereiškia, nes jose galioja policinė, teisinė sistema, kuri riboja poreikį priešiškoms tautoms vienos kitas žudyti, nors šiek tiek ir to vistiek yra. Šrioderis su Putinu ir alų gėrė pirtelėje. Bet esant galimybei, vokiečiai kaip žudė, taip ir žudytų rusus su malonumu ir pasididžiavimu, todėl visa tai priklauso nuo sąlygų priešiškoms tautoms kariauti arba ne.

77

Re: Karas Ukrainoje

Gerai cia valdai uzsiminei, jo visi isivaizduoja kad parama ginklais tai tipo uz dyka, niekas nepamini kad reikes uz visa tai sumoketi ir ukraina delto prasiskolina. O prasiskolinusias valstybes valdo tie kam ta valstybe skolinga

78 (redagavo Valdas 2022-04-26 21:06)

Re: Karas Ukrainoje

Taip. Skolingumas yra labai pavojingas ginklas, priemonė valdyti kitus. Ypač parama bei dovana skamba nekaltai. smile

79

Re: Karas Ukrainoje

Tiesa, aš nežinau, ar Ukraina nesumoka už tą paramą.

80

Re: Karas Ukrainoje

Valdas parašė:

Jei naftos ir dujų ištekliai Ukrainoje pakankamai dideli, tai priėmus ją į sąjungą, atsisakytų rusiškų, pasistatytų NATO karines bazes, ir tada seka visi kiti galimi veiksmai.

Nu tai ir gerai jei atsisakyt galetume rusisku duju, pagaliau nustotume maitinti karo masina smile

Galimi veiksmai. Jei pagal galimus ziuret, tai ir rusija mes turetume subombarduot, ir ne vien rusija tuos galimus veiksmus turi. Gali lietuvoj su peiliu tave padurt nes peiliu visi turi. Nu tai jei taip pradedam ziuret, tai cia jau seniai visi turejo kariaut ir issitaskyt, kad nebebutu nei vieno kuris galetu pakenkti galimai big_smile

Pirma, priešiškumas tarp priešiškų tautų yra įgimtas, tik reikia sąlygų jam įvykti, pavyzdžiui, kad ukrainiečiai gautų NATO šalių paramą ginklais, amunicija ir apmokymais.

kad sita teorija patikeciau man tavo zodziu neuztenka. Nurodyt patikima saltini. As tik is taves girdziu apie tokias teorijas.

Geriausias būdas valdyti valstybes ir tautas, tiek karo palaikymui, tiek karo veiksmų vykdymui, yra jas praskolinti, joms prasiskolinti. Tada jos, būdamos skolingos, daro, ką reikia skolintojams. Todėl svarbiausia, kas iš ko skolinasi.

tai rusam uztektu tik palaukt kol amerika nebeissimokes, ir patys taps vergai smile juk sako amerika prasiskolinus. Kam kariaut tada smile

Kalbant apie šalis, kurios remia rusų žudymą ir kurios pačios žudė rusus bei stengėsi juos užkariauti, jokiais būdais kaip tik draugiškais veiksmais, neįrodysi rusams, kad to gali nebūti, o veiksmai buvo ir yra priešiški, todėl rusai mirties nelaukia.

ai tiem bukaprociam tai sunku kazka irodyt apskritai. Jiem uztenka kad putinas ir jo propagandine tv ta pasakytu ir tiki. O vakarai nematau kad nesielge draugiskai kol nepradejo pult ukrainos. Dar dabar per daug draugiski esam lyginant su tuo kaip jie su mumis (vakarais elgias).

vokiečiai kaip žudė, taip ir žudytų rusus su malonumu ir pasididžiavimu, todėl visa tai priklauso nuo sąlygų priešiškoms tautoms kariauti arba ne.

kai pradejo pult ukraina tai suprantama kad zudytu su malonumu is pykcio. Bet nemanau kad arti visu. Dar kol ju salies nepuola, kol dujas parduoda, nera tiek pykcio. Va ukrainieciai tai tikrai turetu tureti pykcio.