1121

Re: Karas Ukrainoje

Parantu parašė:

Kokiu gi reikia buti avingalviu. Zelenskis grasina europai, jei ta ribos zemes produktu eksporta. Jug jis gauna pagalba is europos ginklais, tankai, raketos, patrankos ir jis dar sakojasi. Europos ukininkai skundziasi, kad rinka uztvindyta ukrainietiska produkcija. Nera jokios sveikos logikos, bet kokio zmogiskumo.

Tai ne nauja, kad jis šakojasi. Jau karo pradžioje leido sau pasirinkti kam skirti audienciją, o kam ne. Jis vis dar galvoja, kad vienas gina visą Europą nuo rusų. Kaip nebūtų gaila aukų, bet čia aš žiūriu kritiškiau. Jei Rusija būtų ketinusi pasiimti vakarus, buvo galima ir trumpesnį kelią rinktis. Čia Ukrainos ir Rusijos reikalas ir šitos šalys turi pačios tarpusavyje spręsti problemas, bet... kažkam esama situacija labai naudinga.

1122

Parantu parašė:

Rusijos sajunga su Siaures Koreja amerikonams visiskai nereikalinga. Jie stengsis bet kokiu atveju kazkaip ja isardyti. Rusijas, Koreja, Kinija, tai gresminga jega Ramiajame vandenyne. Zmerikos, Taivanio, Japonijos itaka siame regione gerokai bus nusmugdyta. Rusijas vakaru politika veikia per visus kantus, jie tiesiog ispesti i kampa.

Tas niekada nesibaigs. Buvo šaltas karas, dabar gresia realus (?) Nemanau. Visi visus įspėjinėja tik vieni be kitų vistiek negali ir viskas pasibaigia grasinimais. Kol turi kuo pagąsdinti tol jaučiasi padėties šeimininkais. Po kiek metų vėl darys taikos ir bendradarbiavimo sutartis kol vėl neatsiras koks nors išsišokėlis ir nesumaišys kortų kaladės. Per amžių amžius taip.

1123

Parantu parašė:

Speciali uniforma ukrainieciu moterims, kurios laukiasi. Nieko svento, tokia tauta pasmerkta.

Nu čia tai bent.

1124 (redagavo Laimutė 2023-09-16 16:43)

Žmogelis skambina draugui.
Klausyk, męs vakar alų gėrėm? Taip.
O degtinės? Taip.
O degalų raketoms gėrėm?
Nu taip.
O tu jau buvai pakakot?
Ne, dar nebuvau.
Tai gal ir neik.... aš tau iš Tokio dabar skambinu  big_smile big_smile

1125

Parantu parašė:

Tie vyrai, kurie pabegi is Ukrainos, Zelenskis ju neprigauna, negali surinkti ir i fronta siusti. Kas jam belieka, tiesiog visus, pagal sarasa be isimciu i fronta. Tik ka jis tuom pasieks? Nejau nesupranta, kad tai pasmerkta pries rusu armija. Dar cia smestelejo, korejeciai pades su artilerija ir milijonas joms saudmenu ir dar lengvesne, minosvaidziais. Sunku issivaizduoti, kas desis su Ukraina, kai nurims karas. Ten gi kiek isnaikinta ir uzminuota.

Aš manau, kad bus vengiama didelio aukų skaičiaus  tiek vienoje, tiek ir kitoje pusėje. Itariu, kad bus daugiau simbolinis apsišaudymas išskyrus šaudmenų sandėlius ir karinę techniką. Panašu, kad perėjo į "išsekimo" karą. Tai reiškia, kad bus ilgas tęsinys iki kraštutinio nusialinimo. Finansinio ir pajėgų išsekimo. O tada pagaliau bus derybos.

1126

Parantu parašė:

Tiesa, Romos popiezius nesa titula “sventas”, o Rusijos patriarhas, “svenciausiasis”. Panasu, katalikai atsilieka nuo provoslavu.

Išverstaskūriai ir tie, ir anie. Dievo tarnai neturi kištis nei į politiką nei kaupti kapitalo. Bjauru.

1127

Parantu parašė:

Tie, kas turi reikalu su demonais, rankas maldai sudeda uz nugaros, pirstais i apacia. Tiek demonai, tiek angelai, visi jie mums tarnauja, todel, viskas priklauso nuo to, kas jiems isakyta.

as pastoviai taip sudedu

1128

Pas mus žada įvesti keturių darbo dienų savaitę.

1129

Parantu parašė:
Laimutė parašė:

Pas mus žada įvesti keturių darbo dienų savaitę.

Pagaliau, kazkokios geros naujienos. Senai apie tai buvo kalbama tai sen, tai ten. Is tikro zmogus turetu dirbti tris dienas savaiteje, bet cia jau ateiciai. Na ir svarbu, kad uzdarbis kiltu, o ne mazetu.

Čia daug pasiūlymų yra. Vieni siūlo pakelti uždarbį, antri siūlo keturias dienas ir už penktą vidurkį sumokėti, bet žmogus lieka namuose, dar kiti siūlo savarankiškai leisti individualiai rinktis kiek valandų ir dienų dirbti. Vienu žodžiu darbdavį domina rezultatai, o kaip jis pasiekiamas per duotą laiką jam nesvarbu.

1130

Tai gi buvo neseniai dideli neramumai Mayenmar. Ar aš čia kažką painioju (?)

1131

Parantu parašė:

Sprendziu cia tokia dialema, Laimute uzdave. Kaip kakojant daskristi iki Japonijos? Kiek zinau, raketinis kuras labai nuodingas. Na gerai, pirma buvo alus, veliau degtine, kazkaip prasiskiede. Kad tas kuras suveiktu, reikalingas oksidatorius, skystas deguonis. Uzkandoje to nebuvo. Na gali buti kalio permanganatas. Jis prie silumos gausiai isskiria deguoni. Tas zmoguti niekaip negalejo tupeti namie, namas butu nukentejes, ar kokioje tupykloje. Tai galejo buti kazkur lauke, pievuteje. Kad yvyktu degimas, zmogus tupedamas ruke, ugnies saltinis yra. Ivyko uzsidegimas, zmogus skrenda. Cia svarbu koju nenudegti, jas reikia laikyti praskestas. Nusileidimas. Kazkue turejo pataikyti i koki tai vandens telkini, galop i pacia jura, zvejai ji ten sugavo ir isgelbejo. Sprendziant is jo ispejimo, jam viskas gerai su sveikata. Na ir dar, labai aukstai negalejo pakilti, jug be skafandro, butu uzduses. Ir kaip jo nepamuse priesraketines ginybos sistemos. Na, tiesiog pasiseke.

:::044:::044
Išmąstė gudrutis big_smile

1132

Parantu parašė:
Laimutė parašė:

Tai gi buvo neseniai dideli neramumai Mayenmar. Ar aš čia kažką painioju (?)

Kas per neramumai? Kolkas nieko neziurejau, tavo duota dialema sprendziau.

Kažkoks pučas prieš militarizmą  gal, ar kažkas panašaus

1133

Parantu parašė:

Akivaizdu, vakaru primetinejamas gyvenimo budas, valdymo mechanizmai, visa tai griuva. Kiekviena valstybe turetu pati pagal savo iprocius, nacionalinius ipatumus sukurti tokia valdymo sistema, kad tauta tikrai joje jaustusi laiminga. O baime, kuria mums pastoviai skiepija, kad vis kazkas mus puola, tai turetu dingti, nuo to nieko gero.

Geriausia būtų jei nereikėtų ribotis. Jokių sienų ir ribų. Kas kur nori, tegul keliauja ir gyvena. Žemė laikinai priklauso visiems.

1134

Turiu įdomų paveikslėlį, kur pagal kojų pirštus galima atskirti kilmę. Graikų, romėnų, keltų, germanų ir egiptiečių.

1135

Parantu parašė:
Laimutė parašė:

Turiu įdomų paveikslėlį, kur pagal kojų pirštus galima atskirti kilmę. Graikų, romėnų, keltų, germanų ir egiptiečių.

Kazka tokio esu ziurejes, tik nepamenu kokiai grupei mano kojos priklauso.

Nusiunčiau tau į privatų paštą

1136

Kraujomaiša nebūtų didesnė nei dabar jau yra. Ji tik stiprina genus.

1137

Parantu parašė:

Mano tipiska egiptietiska. O gal dar yra kokios charakteristikos. Kazka skaiciau, bet nepamenu.

Mano graikiška. Gal ir buvo charakterio bruožai, bet jų neišsaugojau.

1138

Nu... būna, kad ir be ribos peršokimo sutuoktiniai nemato vienas kito  big_smile
Apie tokius dalykus aš nė bum-bum

1139

Parantu parašė:

Cia pagal koju pirstus, tai jei eiti toliau, taip galima ir iki hiromantijos prieiti. Zmogus savo kunu kaip knyga, tik reikia moketi ja skaityti. Yra dar fiziognomika, is veido zmogu suprasti. Tai susipazinai, parsivedei namo, isrengei nuogai ir viskas aisku, nieko sakyti nebereikia.

Kartais užtenka vien tik kūno kalbos.

1140

Aš išbandžiusi tokį dalyką esu. Užsidėjus ausinės stebėti žmonių mimiką ir judesius. Negirdi, bet, pavyzdžiui žinai apie ką kalba ir ar nuoširdžiai.