Re: EURAS. Už ar prieš?
as uz
Jūs esate neprisijungęs. Prašome prisijungti arba registruotis.
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → EURAS. Už ar prieš?
Puslapiai Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 Sekantis
Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis
as uz
nu, tada kai pasireiskiau, tai buvau neskaicius visko, dabar perskaiciau...
mano nuomone yra artimiausia Linui
>> nu ka jus kalbat, kad del euro ivedimo kainos kils.. nejuokinkit svieto... labai daug as pati nzn, bet jus man papasakokit,, euro dar neivede, nors pagal tas prognozes turejo ivesti siu metu sausio 1d.. neivede, nes infliacija lietuvoje buvo jiems per didele... tai kodel kainos pakilo :? nes jos tikrai pakilo <<< del infliacijos pakilo........ zdz, nesuprantu pati :? tai prie ko cia tas ponas euras :?
>>> nors ne pati nzn, kas man geriau, nes euro kursas vis tiek stabilus, o imonems tuomet nei nuostoliu, nei dar kazko... zdz, painiava
nebuk naivi.aisq kainos kils ivedus eura.kodel?
pvz paimkim vokietija kaip buvo. manau grinai analogiskai ir pas mus prekybininkai prasisuks.
retas kuris zino cento paskutini skaiciu santykiu su euru.taigi sakykim jei ryt ivedus eurus bac batonas euro kaina.ka tu ten suziuresi ar jis litais pavertus nepabrangintas 20ct,o jei taip visom kainom? ;]
Nijolė, 20 parašė:nu, tada kai pasireiskiau, tai buvau neskaicius visko, dabar perskaiciau...
mano nuomone yra artimiausia Linui
>> nu ka jus kalbat, kad del euro ivedimo kainos kils.. nejuokinkit svieto... labai daug as pati nzn, bet jus man papasakokit,, euro dar neivede, nors pagal tas prognozes turejo ivesti siu metu sausio 1d.. neivede, nes infliacija lietuvoje buvo jiems per didele... tai kodel kainos pakilo :? nes jos tikrai pakilo <<< del infliacijos pakilo........ zdz, nesuprantu pati :? tai prie ko cia tas ponas euras :?
>>> nors ne pati nzn, kas man geriau, nes euro kursas vis tiek stabilus, o imonems tuomet nei nuostoliu, nei dar kazko... zdz, painiava
nebuk naivi.aisq kainos kils ivedus eura.kodel?
pvz paimkim vokietija kaip buvo. manau grinai analogiskai ir pas mus prekybininkai prasisuks.
retas kuris zino cento paskutini skaiciu santykiu su euru.taigi sakykim jei ryt ivedus eurus bac batonas euro kaina.ka tu ten suziuresi ar jis litais pavertus nepabrangintas 20ct,o jei taip visom kainom? ;]
tai va,,, kad jus mielieji maisot kainos kils,, bet NE del euro ivedimo, o del prekybininku noro pasipelnyti.. cia du skirtingi dalykai.. ir ju maisyti nevalia nesiekit kazkokiu verslininku apgavysciu su ekonomika, nes taip negalima...
tai man, Arunai, dabar paaiskink, kodel dabar kainos pakile, nors euro dar neivedem?? kodel as uz duona ir uz piena, bei visa kita moku daugiau keliais centais nei pernai apsipirkinedama toje pacioje parduotuveje :?
tai naturalu litas praeity daugiau vertas nei dabarty
tai naturalu litas praeity daugiau vertas nei dabarty
> o pagal ka cia skaiciuoji :-)
ach tas nabagas, biednas musu litelis... kuo toliau tuo liudniau, kainos kilo ir kils kol nepasikeis vyriausybes politika...
o gerai ar blogai bus,tai ziurint kaip susidelios kainos.Jai kainos susivienodins su Europa, o atlyginimai liks kaip Lietuvoj tai
ach tas nabagas, biednas musu litelis... kuo toliau tuo liudniau, kainos kilo ir kils kol nepasikeis vyriausybes politika...
o gerai ar blogai bus,tai ziurint kaip susidelios kainos.Jai kainos susivienodins su Europa, o atlyginimai liks kaip Lietuvoj tai
> siaip atlyginimus keliant greiciau man rodos kad kazkas negero vyksta su infliacija :-) bet bijau lb toli nugrybauti nes nesu koks nors ekonomistas..
As visom keturiom PRIES eura... ir, apskritai, pries ES.. Net musu Vadybos destytojas neseniai sake: ir aciu dievui, kad to euro dar neivede... butu lb didele sumaistis..
Arunas, 21 parašė:tai naturalu litas praeity daugiau vertas nei dabarty
> o pagal ka cia skaiciuoji :-)
visi, Linuk, pinigai pamazu nuverteja.. toks tas gyvenimas :?
>>> tai va, Arunai, zodis naturalu ir man suprantamas, todel naturalu, kad kainos kyla, nesvarbu, kad euras ar litas lietuvoj :?
>>> o atlyginimus kelti yra labai sunku.. nes padidinus minimalu atlyginima kokiu 50, zmogus mazai ka jaucia, nes jam prisideda gal apie 20 lt (tiksliai nzn), jei ne maziau va zymiai geriau, mazinti gyvenotoju pajamu mokesti kuris dabar 27, bet zada iki 24 % sumazinti, va tada zmogus tikrai jaus sioki toki skirtuma... plius dar tas pagrindinis neapmokestinamas dydis padidejo siais metas nuo 290 iki 320.. tai irgi laime musu saleleje << bet va vel... kai tas mokestis mazeja, tai valstybe maziau mokesciu surenka, vel kazkokios problemos :? bet cia apie eura
>>> nzn, as dar maze labai buvau, kai mes nuo rublio prie lito perejom.. tai jauciu, kad lygiai tokie pat sunkumai mus uzpuls... as pati nzn, ar as uz, ar as pries
-----
ai dar cia prie tu kazko :?.. kai mes daugiau litu turim kisenej, tai mes ju daugiau ir isleidziam :? didesne prekiu paklausa ir skatina kainu augima :?
As visom keturiom PRIES eura... ir, apskritai, pries ES.. Net musu Vadybos destytojas neseniai sake: ir aciu dievui, kad to euro dar neivede... butu lb didele sumaistis..
Argumentai :? kas per sumaistis ???????
PRIES! Nes atlyginimas vizualiai skaiciukais bus daug mazesnis..o tai nemalonus vaizdelis..:D
siaip ir be euro visai neblogai. kokio velnio jis mums?
na, as nemanau, kad mes kazkokia labai jau stipri ir nereali valstybe, todel ir sokinejam pagal es.. o jei dar kazka vaidinsim, kad mes ekonomiskai superine salis, tai cia politiku issikalinejimas is salies...
na, kaip anksciau minejau (jei minejau) manau cia daugiau psichologines lietuviu problemos :V
.Jai kainos susivienodins su Europa, o atlyginimai liks kaip Lietuvoj tai
budamas uzseny pastebejau, kad jau dabar yra panasi situacija! ES vis praso mus atideti euro ivedima del prastos ekonomines situacijos. Bet musu politikam vis knieti kuo greiciau...
Uz ir tik uz, nes praktiskai visose ES salyse yea eurai... :-)
Aš tai siūlau Euras UŽ.
Va, na ir kas - neįsivedėm, o vistiek viskas pabrango. Čia nuo valiutos gi nepriklauso. Brazauskas sustingdė kainų šuolį, o Kirkilas tik atleido vadeles. Jei ne vakar, tai šiandien tai jau turėjo įvykti.
ekonominiu atzvilgiu tai labai nedaug, klausimas kas geriau ir maloniau, tureti savo valiuta ar sutaupyti kapeikas. Cia greiciau politika, plius tai, kad zmonems reikia parodyti, ka jie pasieke per savo valdzia. Toks dalykas kaip "euro ivedimas" labai matomas ir labai patogiai uzrasomas prie pergaliu ir geru darbu saraso.
kaip tai nedaug? ekonominiu pliusu del euro yra pakankamai
nezinau, turejau viena diskusija su ekonomistu. Kiek supratau, bandoma parodyti, kad yra daug.
na makro ekonominiu poziuriu yra daug dalyku, mikro ekonomikos atzvilgiu - mazai. Tokia situacija
Puslapiai Ankstesnis 1 2 3 4 5 6 Sekantis
Norėdami rašyti atsakymą turite prisijungti arba registruotis
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → EURAS. Už ar prieš?