61

Re: Ar knygos maiso prota?

Tik kad toms lievoms knygoms kantrybes dazniausiai neuztenka, tai ir nesikankinu, jau tada geriau technine literatura skaityti, naudos daugiau wink

62

bet kartais kai smegenys pervarge, gal gerai ka nors tokio lengvo perskaityti

63

na, nebutina perskaityt visa lieva knyga, kad suprast jog ji lieva big_smile as taip pat nesikankinu su neidomiom knygom, paprasciausia saves ir laiko gaila, gi yra tiek daug idomiu dalyku pasauly...

64

em, nu joa, lengvas gi nelygu lievas smile

65

emm... o kas būtent jums nepatiko "Da Vinčio kode"? Ar tai, kad greit užmiršti, ką perskaitei yra vienintelis argumentas? Neradot joje jokių intriguojančių faktų (į jų autentiškumą nesigilinkim), įdomių datelių ir teorijų? Tai juk ir "kabina" žmones. Tai, kas paslaptinga, neišaiškinta, nauja. manau, kad kievienoj knygoj galima rasti kažką priimtino sau.

66

Na, jeigu kadanors pavargsit nuo "sunkiu" knygu, tai patariu perskaityti Coelho Paulo  "Alchemikas". Zinoma, cia skonio reikalas, taciau man tai pati geriausia iki siol perskaityta knyga. Atrodytu paprasta pasakaite, taciau turbut tuo ji ir nepaprasta smile

67

Daiva, 21 parašė:

Na, jeigu kadanors pavargsit nuo "sunkiu" knygu, tai patariu perskaityti Coelho Paulo  "Alchemikas". Zinoma, cia skonio reikalas, taciau man tai pati geriausia iki siol perskaityta knyga. Atrodytu paprasta pasakaite, taciau turbut tuo ji ir nepaprasta smile

cia tai super knygele! atrodo paprasta kaip 3 kapeikos, bet knygos prasme dar ilgai kramtai ir su savim nesiojiesi

68

Martyna, 19 parašė:

emm... o kas būtent jums nepatiko "Da Vinčio kode"? Ar tai, kad greit užmiršti, ką perskaitei yra vienintelis argumentas? Neradot joje jokių intriguojančių faktų (į jų autentiškumą nesigilinkim), įdomių datelių ir teorijų? Tai juk ir "kabina" žmones. Tai, kas paslaptinga, neišaiškinta, nauja. manau, kad kievienoj knygoj galima rasti kažką priimtino sau.

nesakau, kad tai visiskai bloga knyga, bet nemanau, kad ir gera. vidutine. na, sunku pasakyti, kas negerai. yra idomiu dalyku, bet man pasirode kiek dirbtinas siuzetas, pritemptas kazkaip nemotyvuoti veikejai... nzn, tiesiog nekabino. siaip man patinka detektyvai, bet sis nors ir nepretenduoja i tikrus detektyvus ir turi tik sio zanro atspalvi, manes nepatrauke... na aisku cia tik mano nuomone, priesinga daugumai smile

69

Man "Da Vincio kodas" primine eiline detektyvine knyga. Zmogzudyste, painus tyrimas, paslaptys, mistika. Tai eiline knyga, joje nieko ypatingo ir ji tikrai neverta visu tu pagyru, kurias girdejau pries ja skaitydama. Tiesiog man atrodo, kad rasytojas labai sumaniai panaudojo Da Vincio varda, visokius ten Siano vienuolynus ir panasius dalykus. Visa tai akiu dumimas, o zmones skaitydami visa tai priima kaip tiesa ir isivaizduoja kad tai paimta is realaus gyvenimo. Sutinku, kad skaitant tikrai imi pati narplioti ta visa istorija, taciau po to knyga baigiasi, zmogzudyste isaiskinta ir viskas. O kas man? Ogi nieko. Tik nusivylimas, nes tikrai tikejau, kad ji bus geresne smile

70

Dovilė, 21 parašė:
Daiva, 21 parašė:

cia tai super knygele! atrodo paprasta kaip 3 kapeikos, bet knygos prasme dar ilgai kramtai ir su savim nesiojiesi

Jo, 100% pritariu! Ta knyga mane suzavejo ir manau, kad is jos tikrai daug galima ismokti wink

71

Daiva, 21 parašė:
Dovilė, 21 parašė:
Daiva, 21 parašė:

Jo, 100% pritariu! Ta knyga mane suzavejo ir manau, kad is jos tikrai daug galima ismokti wink

tai viena is knygu, kuria butina tureti namie, lentynoje, garbingoj vietoj smile

72

Daiva, 21 parašė:

Man "Da Vincio kodas" primine eiline detektyvine knyga. Zmogzudyste, painus tyrimas, paslaptys, mistika. Tai eiline knyga, joje nieko ypatingo ir ji tikrai neverta visu tu pagyru, kurias girdejau pries ja skaitydama. Tiesiog man atrodo, kad rasytojas labai sumaniai panaudojo Da Vincio varda, visokius ten Siano vienuolynus ir panasius dalykus. Visa tai akiu dumimas, o zmones skaitydami visa tai priima kaip tiesa ir isivaizduoja kad tai paimta is realaus gyvenimo. Sutinku, kad skaitant tikrai imi pati narplioti ta visa istorija, taciau po to knyga baigiasi, zmogzudyste isaiskinta ir viskas. O kas man? Ogi nieko. Tik nusivylimas, nes tikrai tikejau, kad ji bus geresne smile

išankstinės nuostatos niekad nepriveda prie gero smile čia tas pats kaip ir su filmais būna: "Uoi, tikėjaus, kad bus geresnis, o nieko ten ypatingo!" Kad dažniausiai mes patys nežinom, KO būtent tikimės, tik norim, kad priblokštų, sukrėstų,pakeistų požiūrį į kažką ar dar kokį velnią padarytų užtat taip ir gaunasi, užtat tiek būna nusivylusių žmonių po visokių išreklamuotų filmų peržiūros ir bestselerių perskaitymo. O "Da Vinčio kodas" tai paprasčiausiai kitas literatūros žanras, skirtas maloniam, lengvam laiko praleidimui. Kaip tokio žanro knyga ji yra tikrai gera.
Bendram kontekste, be jokios abejonės, rastume n vertingesnių kūrinių.

73

na taip isankstines nuostatos irgi turi reiksmes skaitant.

74

AS neturejau isankstiniu kazkokiu ypatingu nusistatymu, tiesiog norejau rasti tai, uz ka ji buvo sitaip isgirta, taciau neradau. Galbut blogai ieskojau big_smile

75

as tai laukiau, kada prades keistis mano poziuris ir i baznycia ir i pasauli, ir... nesulaukiau... big_smile

76

Dovilė, 21 parašė:

as tai laukiau, kada prades keistis mano poziuris ir i baznycia ir i pasauli, ir... nesulaukiau... big_smile

o labai tikejai, kad perskaicius knyga turetu keistis? ;D

77

buvo idomu. galvoju, nu nu ir kaip cia ta mano poziuri pakeis? laukiau nors kokios kitos minties, kazko naujo savo mastyme. ir nieko sad

78

nu neasarok, gal sulauksi to is knygos, is kurios visai nesitikesi smile juk taip buna wink

79

Drasiai galiu sakyt kad taip! zaloja psichika... Pvz as apsiskaicew kaj kuriuos dalykus tai dabar slykstu pagalvot gerew but dundukas bet laimingas big_smile

80

Stanislovas, 17 parašė:

Drasiai galiu sakyt kad taip! zaloja psichika... Pvz as apsiskaicew kaj kuriuos dalykus tai dabar slykstu pagalvot gerew but dundukas bet laimingas big_smile

Nu nieko sau! Ir kokie dalykai tave taip stipriai sukrete? :::041