1

Тема: Ieškomi lietuvaičiai, studijuojantys užsienyje ne pagal mainų programas

Sveiki visi užsienyje studijuojantys tautiečiai.Žurnalas, rašantis apie studijas JAV IR EUROPOJE, ieško žmonių, kurie studijuoja nuo pirmojo kurso (bakalauro ar magistro) užsienio aukštosiose ar profesinėse mokyklose. Būtų smagu, jei atsilieptumėte ir taptumėte mūsų straipsnių  herojais.Galite parašyti ir man: justina.stucinskaite@mail.com.
O jeigu kas turite giminių/draugų ir kitokių gerų žmonių, kurie ten mokosi, irgi praneškite man.Už gerą ir patikrintą informaciją esame pasiryžę gal net ir atsilyginti:)

2

Re: Ieškomi lietuvaičiai, studijuojantys užsienyje ne pagal mainų programas

laba dienos para smile
na mano nuomone yra tokia, kad tokiu zmoniu dar nera, o jei yra tai labai mazai.
tam yra kelios priezastis: tam, kad istot pvz i UK universiteta is lietuvos, reikia islaikyt valstybinius egzus(lietuvoje) ant 95%(ar 90%) kas yra tikrai daug. deja tokie zmones nevaziuoja i uzsieny, o lieka lietuvoje ir studijuoja.
Antra priezastis yra ta, kad uzsienyje legaliai gyvenantis ir besimokantis neturejo pakankaai laiko dasimokit iki unversiteto. tai yra kad reikia palaukt dar bent kokius metelius ar dviejus kol lietuviu vaikai usplus universitetus, nes dauguma isvaziuoja iki 10 klases(neiskaitant 10). o sitas reiskia kad jei ir isvaziavus legaliai i uzsieny po istojimo i ES, daugiausia ka gelejo pasiekt moykinis is lietuvos tai 11-12 klases. (anglijoje is viso 13 klasiu) taip ir isejna kad tik kitais mokslo metais( jei kokioj sali pvz 12 klasiu vidurynej mokykloi) gali itsirast zmoniu kurie baige ne lietuvos mokykla ir studijoje kitoje salyje. 

3

-Laba diena .. as mokiausi VHS vokietijoje vienus metus ir dabar planuoju toliau gryzti i vokietija studijuoti , bet nemanau kad mano informacija jums butu bent kiek naudinga

4

Neziniuke, 18 пишет:

-Laba diena .. as mokiausi VHS vokietijoje vienus metus ir dabar planuoju toliau gryzti i vokietija studijuoti , bet nemanau kad mano informacija jums butu bent kiek naudinga

o kas yra VHS?

5

vokietijoje mokykla VOKS HOCH SCHULE aukstesnioji , kurioje galima mokytis kalbu ir issilaikyti egzaminus , kuriu reikia stojant i Vokietijos universitetus smile

6

Studijuoju uzsienyje nuo pirmo kurso, deja ne Europoje ir ne Jungtinese Valstjose. Turiu keleta pazystamu studijuojanciu US ir UK. Pameginsiu susisiekti su jais, nors nieko pazadeti negaliu.

7

As ir mano klasiokas siemet stojam i UK, jej istosiu galesiu ispudzius papasakot big_smile

8

Linai rasysi laiskus man ? o as tau rasysiu a ? big_smile

9

rasytojai big_smile

10

as baigiau vidurine JAV ir paskui aukstesneja baigiau ir dabar esu univero ketvirtam kurse....

11

Justina, 22 пишет:

Sveiki visi užsienyje studijuojantys tautiečiai.Žurnalas, rašantis apie studijas JAV IR EUROPOJE, ieško žmonių, kurie studijuoja nuo pirmojo kurso (bakalauro ar magistro) užsienio aukštosiose ar profesinėse mokyklose. Būtų smagu, jei atsilieptumėte ir taptumėte mūsų straipsnių  herojais.Galite parašyti ir man: justina.stucinskaite@mail.com.
O jeigu kas turite giminių/draugų ir kitokių gerų žmonių, kurie ten mokosi, irgi praneškite man.Už gerą ir patikrintą informaciją esame pasiryžę gal net ir atsilyginti:)

pazistu dvi paneles kurios studijuoja southamptono SOLENT universitete,galiu paklaust ju jei nori...

12

Labas visiems. Norėčiau pasakyti, kad ir Nežiniukė, ir Martynas, ir Dora, ir Tomas mane labai pradžiugintų, jei pasipasakotų:) Šiaip galit man duoti arba savo el paštus, arba labai prašau man parašyti į justina.stucinskaite@gmail.com . Faktiškai tinka visi, kurie turi bent kažką artimo su užsenietiška mokymosi sistema (deja, tik ne Erasmininkai). Tiems, kurie mano, jog užsienyje studijuoančių lietuviukų mažai, galiu pasakyti, kad jų ypač daug per pastaruosius trejus metus priviso:)

13

na seip as jau pusantru metu mokausi anglijoje, mokykloje, jei nori kasko paklaust - PM me smile

14

Nikita, 16 пишет:

na seip as jau pusantru metu mokausi anglijoje, mokykloje, jei nori kasko paklaust - PM me smile

mokykloje, bet ne koledže?

15

Justina, 22 пишет:
Nikita, 16 пишет:

mokykloje, bet ne koledže?

ne, koledza nesinori, bet kitais metais mokysiuos taip vadynamame Post 16. cia skaitos 12-13 klases, kaip koledzas bet geriau zymiai.

16

oho.o galima į tokio pobūdžio ugdymo šstaigą įstoti iš mūsų mokyklų, na, kad geriau pasiruoštum stojimui į univerą?

17

Justina, 22 пишет:

oho.o galima į tokio pobūdžio ugdymo šstaigą įstoti iš mūsų mokyklų, na, kad geriau pasiruoštum stojimui į univerą?

taip. mano pazystamas mokosi beveik metus. programa sunkesne mano manymu negu lietuvoj 12-oj klasei. aa ir dar, post 16 tai kaip ir mokyklos dalys... bet ne visos mokyklos ta siulo...

18

gal gali man parašyt savo el.paštą?

19

Laba diena, as uk studijuoju anatomija ir fiziologija ir fizioterapija, nezinau net ka pasakyti, mokslas labai sunkus, daug mokintis reikia, kalti terminus, tiek angliskus,tiek lotyniskus, bet zinau viena gerai, tai geriau negu lietuvoj.

20

labas, Svieta, aš pati studijuoju Lietuvoj mediciną, puikiai žinau, apie ką kalbi... Gal man gali parašyti į el paštą justina.stucinskaite@gmail.com arba tiesiog čia? Mielai gaučiau tavo kontaktus ir pakalbinčiau