61

Re: Kaunas ar vilnius?

Kaunas.

62

vilnius kaip vilnius o kaunas ten isvis atskira respublika taip kad kiekvienas uz savo miesta

63

O aš sakyčiau, kad tema stereotipiniams vaikams big_smile Atseit Vilnius - tik rusakalbiai, Kaunas - tik forsai.. Aš už Lietuvą, už kiekvieną miestą ir miestelį su savais pliusais ir minusais smile

64

Už Vilnių smile

65

Gerai ir ten ir ten, svarbu, kad gyvenciau miesto centre.

66 (edited by Medikatinas, 18 2011-11-06 02:12)

Manau, temoje keliamas visiškai beprasmis ir labai klaidingas klausimas, tarsi Vilnių ir Kauną būtų įmanoma kuo nors lyginti ar priešinti. Tai du atskiri miestai, regionai, turintys labai skirtingą savitą istoriją ir jos suformuotą kultūrą. Vilnius nuo seno buvo garsus ir klestintis Rytų Europos miestas, garsėjęs savo turtais, prekyba, tolerancija religijos ir tautybės atžvilgiu, o 1579 įkurtas pirmasis Rytų Europoje Vilniaus Universitetas LDK sostinę pavertė didžiausiu Rytų Europos mokslo centru, kuriuo šis išbuvo net keletą šimtmečių. Kauno reikšmė išaugo tik vėliau, šiam tapus laikinąja sostine ir Sovietmečiu buvus pramonės centru, bet po nepriklausomybės atgavimo Kaunas ėmė sparčiai degraduoti daugelyje sričių, o iki šių dienų situacija nė kiek nepasikeitusi.
Daugelis Kauno 'mylėtojų'(greičiau Vilniaus nemylėtojų) vis naudoja tą patį argumentą neva Vilnius 'šūdlenkių' ir 'ruskių' miestas, nors tokiu argumentu Vilnių toli gražu ne peikia, bet dėl savo beviltiško atsilikimo ir neišprusimo - giria. Juk didelė Vilniaus gyventojų kultūrinė įvairovė atskleidžia margą ir dėl to turtingą miesto kultūrą bei didingą istoriją, menančią per amžius išpuoselėtą Vilniaus gyventojų toleranciją bei pasaulietiškumą(didele tautybių įvairove gali pasigirti nebent tik Vakarų Europos miestai) kai pavyzdžiui Kaune didžioji dalis gyventojų yra lietuviai, todėl kreivai žiūri į rusakalbius ar lenkakalbius, taip pat Vakarų Europiečius, nevengia jų fiziškai pamokyti vietinės kalbos, todėl dažnai Kaune nukenčia ir turistai, o atsilikusios valstybės šešėlis krenta ant visos Lietuvos. Dar juokingiau, kai kauniečiai bando fiziškai pamokyti žmones aprangos ir stiliaus manierų ( dievaži, juk ir Vilniuj, kaip ir visoje Sovietų Sąjungoje, panaši tendencija vyravo prieš 30-40 metų ;D) ;D laimei, po truputį tobulėjam. Tikiu, kad ateityje Vilnius ir Kaunas susijungs ir taps svarbiu regiono ekonominiu ir kultūriniu centru, gyventojų pasaulėžiūra po truputį taip pat pasikeis ir Lietuva nebeatrodys tokia atsilikusi. Tai nutiks greičiausiai tuomet, kai atitinkamos temos nebebus gvildenamos.

67

jokio skirtumo man tie vilnius ar kaunas,noresiu su botais sudinais ir tam kaune iseisiu ir i galva uz tai vilniui gaut galiu.skiriasi architektura gal siektik sakyciau,o siaip....du kaimai ir tiek ziniu

68

Dabartės taip, imsiu ir pasakysiu:
19 metų Kaune gyvenau ir problemos nemačiau. Problema kildavo atvažiavus į Vilnių, nes čia taaaip smarkiai nejauku budavo, kad brrr.
Bet va, nepaisant visų švietimo sistemos pastangų, įstojau Vilniun ir pradėjau čia gyvent. Ir labai normaliai čia gyvenasi, ypač elektroninį nuolatinį pasipildžius. Lenkų ir ruskių yra? Aišku, yra - mano ex lenkė, geriausia draugė - lenkė (tarp kitko, lietuviškai geriau nei lietuviai varo), kartais ir šleikoj kokios fyfos sušnypščia. Bet jau nesakykit, kad lietuvaitė fyfa geresnė (ar maroziukas).

Labai smagu tai, kaip centras neištuštėja net ir po vidurnakčio ir labai drąsiai jaučiuos įkalęs (tikrai kokiam nors aukštos kultūros renginy) namo pesčiom per Antakalnį repečkodamas (kartą kelią šeškas perbėgo).

Bet, aišku, Vilniuj irgi nėra saugus rojus - kas per Kalvarijas, Naujininkus ar Kirtimus nakčia (kartais ir dieną) be ginkluotos sargybos nori traukt? O jei dėl kultūros, tai kartais ir centre gali nustėrt, kiek "auksinio jaunimo" į trasą išeina...

Kaunas man labiausiai nepatinka dėl įtartinos viešo transporto infrastruktūros ir dėl to, kad nežinau, kur pigus alus centre. Viskas toliau normaliai.

Taip kad nėra čia ko kaip dviems būrams kaimo kultūrnamy aiškintis kurio gatvinis kaimas kietesnis.

69

normalus miestai

70

man sie du miestai brangus abu,viename gyvenau,kitame studijuoti teko,isimylejusi buvau tiek viename tiek kitame,negaliu ju lyginti abu brangus:::402

71

Jei rinktis jau tarp Kauno ir Vilniaus, tai as renkuosi Lisabona. Arba Barselona smile Tiek Kaunas, tiek Vilnius totalus kaimai smile

72

Abu grazus, abu gerai, abu myliu ir abiejuose gyvenu pagal situacija smile

73

Vilnius

74

Gyvenau abiejuose, Kaune daug trumpiau - nepilnai metus. Tai be jokiu abejoniu Vilnius.

Kaunas beje turi savo pliusu - nekilnojamo turto kainos daug mazesnes tiek nuomos tiek pirkimo. Bet ten kaip suprantu ir algos mazesnes ir darbu pasirinkimas mazesnis. Tad cia klausimas ar atperka tas pigesnis nekilnojamas turtas kai sunkiau uzdirbt.

Kitas pliusas - daug daugiau lietuviu procentaliai.

Ne visi zmones blogi kaune, yra ir fainu.

Vilniaus pliusai - suagiau jauties, maziau piktu veido israisku, isskyrus kai kuriuos rajonus kaip naujininkai.
Gatves netaip duobetos.
Daugiau darbo vietu su aukstesniais atlyginimais (neaisku ar tai atsveria nekilnojamo turto kainas didesnes nei kaune).