Re: Musti = Aukleti? Fizines bausmes.
Sutinku su elena ir dora! saunuoles!
Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Musti = Aukleti? Fizines bausmes.
Sutinku su elena ir dora! saunuoles!
musti - tikrai nera auklejimo priemone, tai reiskia kad tu dar silpnesnis uz ta ka musi ir nerandi kito kelio i sutaryma ir supratima
tikrai pritariu=) ir kaip atrodo Martyna sake, jei neberandi kito budo negu musimas sutramdyti savo vaikui, vadinasi gali kaltinti tik save uz bloga auklejima. jei jau reikia vaika nubausti, tai geras budas yra atimti tam tikras privilegijas (kaip jau Egle ir Dora minejo)
o atrodo Diva teige, kad kai kuriu vaiku, kurie "neturi smegenu" jokiais kitais budais aukleti neimanoma. drisciau labai smarkiai papriestarauti. visi gimsta su smegenimis. o kad tevai savo auklejimu per 11 metu (ganetinai ilgas laiko tarpas - tai kokia milziniska itaka (teigiama ar neigiama) per ji tevai padaro savo vaikams?..) leido vaikui pavirsti panasiu i agresyvu besmegeni, tai cia jau visu 11 metu auklejimo problema. bet jokiu budu negalima teigti, kad tie vaikai "neturi smegenu" ir ju neimanoma isaukleti. aukleti anksciau reikejo. o ne susigriebti tik tada kai visu grazumu pasirodo tragiski blogo auklejimo/neauklejimo rezultatai.
manes pacios tevai nemusdavo, turejau tikrai daug daug laisves. net nebeatsimenu kokias bausmes man ir sesem mama sugalvodavo, nes kai buvau tokio amziaus, kad jau turejau mobilu, kuri buvo galima atimti, manes nebereikejo bausti. todel kad didziausia bausme buvo suvokimas kad priverciau mama nervintis del manes. visas didziausias auklejimo indelis buvo gerokai anksciau..
ir labai noreciau kai pati turesiu vaiku sugebeti juos uzaugint taip, kaip mane uzaugino...
Danguole, 21 пишет:Aleksasndrai uz ka? uz tai,kad teisybe pasakiau
![]()
Vidmantai as nesakau,kad vaika be jokios priezasties reikia dauzyti jokiu budu to nepateisinu,beto as turejau omenyje paaugusi vaika,kuris jau suvokia,kad prekybos centre verkti negerai,bet bliauna vien todel,kad pasioziuotu...ir beto elgiasi tie vaikai tik,todel,kad tevukai lenda be muilo i subine ir sitaip islepina,todel jei jau ko nenuperka tas bliauna visa gerkle...ir jei jau vaikas zino dirzo skoni jis vien isgirdes,kad gaus dirzo nusiramins (is patirties zinau)
beto zinau daug atveju,kad motina visa gyvenima lepino savo vaika,ne pirstu jo nepaliete ir sitaip isaugino degenerata,lepuneli,kuris uzauges lupa savo motina,jei ji jam pinigu neduoda...vnz kas per daug tas nesveika,manau reikia lupti,bet su saiku ir su pateisinama priezastimi...
Danguole, labai palaikau tavo nuomonę...
O gerai išauklėtiems jauniesiems auklėtojams Vidmantui ir Aleksandrui siūlyčiau ne mažiau kaip 12 val. be pertraukos praleisti su Danguolės aprašytu egzemplioriumi, o tada norėčiau paklausyti postringavimų ta tema...
Būna vaikų, kurių smegenys galvoj - su tais jokių problemų nekyla, o su tais, kurių smegenys uodegoj, tai atitinkamai ir bendraut reikia...
Danguole, ten visai ne tau skirta ;]
O, Diva, jei nepastebejai, as esu uz vaiku musima saikingai, o ne pries. nesuprantu is kurio galo tu mano postus skaitai.
Labai gerai Dora pasakei, na mane tevai taip ir auklejo, panasei. Ir labai veiksminga:) Dar va ir Elena gerai labai pasake;)
>>>Linai, prajuokinai ;D smagus tu vaikis buvai, sampano mat jam
Diva, 34 пишет:Danguole, 21 пишет:Aleksasndrai uz ka? uz tai,kad teisybe pasakiau
![]()
Vidmantai as nesakau,kad vaika be jokios priezasties reikia dauzyti jokiu budu to nepateisinu,beto as turejau omenyje paaugusi vaika,kuris jau suvokia,kad prekybos centre verkti negerai,bet bliauna vien todel,kad pasioziuotu...ir beto elgiasi tie vaikai tik,todel,kad tevukai lenda be muilo i subine ir sitaip islepina,todel jei jau ko nenuperka tas bliauna visa gerkle...ir jei jau vaikas zino dirzo skoni jis vien isgirdes,kad gaus dirzo nusiramins (is patirties zinau)
beto zinau daug atveju,kad motina visa gyvenima lepino savo vaika,ne pirstu jo nepaliete ir sitaip isaugino degenerata,lepuneli,kuris uzauges lupa savo motina,jei ji jam pinigu neduoda...vnz kas per daug tas nesveika,manau reikia lupti,bet su saiku ir su pateisinama priezastimi...
Danguole, labai palaikau tavo nuomonę...
O gerai išauklėtiems jauniesiems auklėtojams Vidmantui ir Aleksandrui siūlyčiau ne mažiau kaip 12 val. be pertraukos praleisti su Danguolės aprašytu egzemplioriumi, o tada norėčiau paklausyti postringavimų ta tema...
Būna vaikų, kurių smegenys galvoj - su tais jokių problemų nekyla, o su tais, kurių smegenys uodegoj, tai atitinkamai ir bendraut reikia...
Danguole, ten visai ne tau skirta ;]
O, Diva, jei nepastebejai, as esu uz vaiku musima saikingai, o ne pries. nesuprantu is kurio galo tu mano postus skaitai.
Konkrečiai šiuo atveju, tai skaičiau va šitą vietą:
"va tokiai tai ziebciau matos neaukleta ;] (zino kam)" ir kažkodėl, kaip ir Danguolė, supratau, kad čia jai adresuota replika...
Aš irgi už saikingą fizinį paauklėjimą, tačiau buvo pasisakymų kategoriškai prieš - užtai ir pateikiau tokią situaciją ir pasiūliau joje pabūti ne trumpiau, kaip visą dieną, o paskui kategoriškai prieštarauti, kad fizinių bausmių taikyti visiškai negalima...
Gal atskirkime vaikų fizines bausmes, kai yra už ką ir tai galėtų būti veiksminga auklėjimo priemonė, nuo betikslio vaiko talžymo taip, kad jis net į ligoninę pakliūva. Tai visiškai skirtingi dalykai... neplakime jų į vieną visumą. Kai mama papurto už apykaklės - tai taip pat vertintina kaip fizinė bausmė...
Nu tai nereik privest prie to, kad jau nebeturetum ka daryt tik dauzyt vaika...
Nu tai nereik privest prie to, kad jau nebeturetum ka daryt tik dauzyt vaika...
nereik tokiu but, t.y. alkoholiku..
Kas liecia alkoholizma, tai nepateisinama jei kazka aukleji ar visai nieko neaukleji...
Taciau fizines bausmes tinkamu metu yra gerai... kad ir kas ka besneketu, auklejimas turi but...
Kazkaip cia tik siuo metu suaktyvejo auklejimas be jokiu fiziniu bausmiu... debilizmas, kaip kitaip isauklet tokius vaikus kurie net ir zudo? Atsiprasant sudinas reikalas, kada vaikai zudikai o ju tevai del to kalti, nes pabijojo auklet tinkamai... sie laikai pasakiski!
O jei rimciau, tai toky "vaika" pertraukei su metaline tabureta ir baigtusi visi debiliski zaidimai
Kas liecia alkoholizma, tai nepateisinama jei kazka aukleji ar visai nieko neaukleji...
Taciau fizines bausmes tinkamu metu yra gerai... kad ir kas ka besneketu, auklejimas turi but...
Kazkaip cia tik siuo metu suaktyvejo auklejimas be jokiu fiziniu bausmiu... debilizmas, kaip kitaip isauklet tokius vaikus kurie net ir zudo? Atsiprasant sudinas reikalas, kada vaikai zudikai o ju tevai del to kalti, nes pabijojo auklet tinkamai... sie laikai pasakiski!![]()
O jei rimciau, tai toky "vaika" pertraukei su metaline tabureta ir baigtusi visi debiliski zaidimai
Sigeli, atsargiai, čia visi labai susipratę vaikų teisių gynėjai... netyčia gali tave "humaniškai" ir akmenimis užmėtyt...
Sigitas, 24 пишет:Kas liecia alkoholizma, tai nepateisinama jei kazka aukleji ar visai nieko neaukleji...
Kazkaip cia tik siuo metu suaktyvejo auklejimas be jokiu fiziniu bausmiu... debilizmas, kaip kitaip isauklet tokius vaikus kurie net ir zudo? Atsiprasant sudinas reikalas, kada vaikai zudikai o ju tevai del to kalti, nes pabijojo auklet tinkamai... sie laikai pasakiski!![]()
Sigeli, atsargiai, čia visi labai susipratę vaikų teisių gynėjai... netyčia gali tave "humaniškai" ir akmenimis užmėtyt...
geraj suskelei diva ;D
na cia ne man skirta buvo bet va pasireiksiu manau zudikais vaikai tampa tikrai ne del per mazo auklejimo o del jo isvis jokio nebuvimo(pvz tevai alkoholikai, daug musa ar atvirksciai lb uzsieme ir isvis pamirsta vaika...yra dar ir tokia darbininku klase kur : vaikai darykit ka norit...uzaugsit kaip nors neturiu as jums laiko) zodziu... manes nemuse bet tikrai nezadu kazko zudyt
va va kaip diva sake kad dauguma tik apie savo teises gieda :? na o pareigas kazkaip i sona numeta.. :V
Diva, 34 пишет:Sigitas, 24 пишет:Kas liecia alkoholizma, tai nepateisinama jei kazka aukleji ar visai nieko neaukleji...
geraj suskelei diva ;D
na cia ne man skirta buvo bet va pasireiksiu
manau zudikais vaikai tampa tikrai ne del per mazo auklejimo o del jo isvis jokio nebuvimo(pvz tevai alkoholikai, daug musa ar atvirksciai lb uzsieme ir isvis pamirsta vaika...yra dar ir tokia darbininku klase kur : vaikai darykit ka norit...uzaugsit kaip nors neturiu as jums laiko) zodziu... manes nemuse bet tikrai nezadu kazko zudyt
tai dėkui, dėkui.... jeigu reiks - dar kreipkitės... ką nors suskelsiu...
o kad tik alkoholikų vaikai tampa žudikais - tai ne visai tiesa.... Pakalbėkim apie "auksinį" jaunimėlį - gerų tėvų "gerus" vaikučius.... neseniai ne tik Lietuvoj bet ir pasaulyje gerai žinomo mediko sūnus mirė nuo narkotikų perdozavimo... prisiminkime žmogžudystės bylą, kurioje savo tėvų nužudymo užsakovas buvo dabar jau nuteistas pasiturinčių gerbiamų verslininkų sūnus - iš visos šeimos liko tik sesuo: tėvai nužudyti, sūnus pasodintas... Manote jie nežinojo kaip ir nemokėjo auklėti savo vaikų???
na tų atvejų galime prisiminti begales nes problemos kyla vaiką auklėjant per daug (girežtas spaudimas psichologinis arba fizinis) kartais nuo per didelės meilės (kai vaiką nuo visko saugo ir augina kaip narcizą ar dar kaip ką nors šiltnamyje) sunku spęsti kodėl vaikai tampa tokiais ar kitokiais.
>> na visur reikia turėti saiką tada viskas klostysis gerai tik klausimas kaip tai atrasti tą viduriuką :? :V
aha.... tiksliai... va jeigu kas nors nubrėžtų tas demarkacines linijas ir žinotum, kada ir kur tiksliai tas auksinis vidurys...
aha.... tiksliai...
va jeigu kas nors nubrėžtų tas demarkacines linijas ir žinotum, kada ir kur tiksliai tas auksinis vidurys...
> va va sunku tuos vaikus aukleti.. jei per daug mylėsi vaikas bus lepšis ir nemokės už save pakovoti.. jei per mažai bus kaip žvėris....
> galėtų vaikai jau gimti užaugė << šai kur mintis..
Diva, 34 пишет:aha.... tiksliai...
va jeigu kas nors nubrėžtų tas demarkacines linijas ir žinotum, kada ir kur tiksliai tas auksinis vidurys...
> va va sunku tuos vaikus aukleti.. jei per daug mylėsi vaikas bus lepšis ir nemokės už save pakovoti.. jei per mažai bus kaip žvėris....
> galėtų vaikai jau gimti užaugė
<< šai kur mintis..
jeigu tau reiktų gimdyt, tokiais pasiūlymais "nesimėtytum"....
liaudies išmintis skelbia: "mylėk kaip dūšią, krėsk kaip grūšią"...
Diva matau musu mintys 100% sutampa
Aleksandrai as tikrai buvau pamanius,kad cia man skirta nes iskart po mano posto mano zodi "ziebciau" pavartojai
Linai nebloga mintis tau sove,tik kad gimdyti butu sunku
o i tema manau visi ta "musima" skirtingai supranta,tos merginos kurios sako,kad nereikia musti vaiko galbut isivaizduoja,kad mes cia dauzyti is visos sveikatos norime...sito ir as nepateisinu,bet uzploti pvz su plona rykstele galima...(girdejau,kad rykstele nepadaro vaikui zalos)
Na kaip jau sakiau, nuo tėvų diržo nė karto nebuvau gavus (senelių neskaitom). Bet va prisiminiau toki vieną gal nelabai į temą, bet vis dėlto pavyzdį iš patirties. Tėvai man niekada kai gamindavo ar duodavo valgyt, ar kai lygindavo, ar pan., nesakydavo, kad eik iš čia maždaug, neprisiliesk, nudegsi, negalima ir pan. Sakė tiktai vieną žodį - karšta. Aišku dar tada nė velnio nesupratau kas čia per raidžių junginys ir ką reiškia. Žodžiu, idėja buvo tokia: "aiškink neaiškinęs, vis tiek norės paliest ir pabandyt, todėl geriau tegu vieną kartą pabando, ir žino, ką reiškia tas "KARŠTA"". Ir pasiteisino šis būdas 150%! Užteko vieno karto, ir žodį "karšta" įsiminiau ko gero visam gyvenimui ;D Aišku, žiauriai skaudėjo, bet daugiau nelindau niekur kur "karšta" ;D Ir tokių pavyzdžių mano auklėjime buvo labai daug.. Ir dauguma jų, o gal net visi pasiteisino
Doroteja, 21 пишет:Diva, 34 пишет:Sigitas, 24 пишет:Kas liecia alkoholizma, tai nepateisinama jei kazka aukleji ar visai nieko neaukleji...
geraj suskelei diva ;D
na cia ne man skirta buvo bet va pasireiksiu
manau zudikais vaikai tampa tikrai ne del per mazo auklejimo o del jo isvis jokio nebuvimo(pvz tevai alkoholikai, daug musa ar atvirksciai lb uzsieme ir isvis pamirsta vaika...yra dar ir tokia darbininku klase kur : vaikai darykit ka norit...uzaugsit kaip nors neturiu as jums laiko) zodziu... manes nemuse bet tikrai nezadu kazko zudyt
tai dėkui, dėkui....
jeigu reiks - dar kreipkitės... ką nors suskelsiu...
![]()
o kad tik alkoholikų vaikai tampa žudikais - tai ne visai tiesa.... Pakalbėkim apie "auksinį" jaunimėlį - gerų tėvų "gerus" vaikučius.... neseniai ne tik Lietuvoj bet ir pasaulyje gerai žinomo mediko sūnus mirė nuo narkotikų perdozavimo... prisiminkime žmogžudystės bylą, kurioje savo tėvų nužudymo užsakovas buvo dabar jau nuteistas pasiturinčių gerbiamų verslininkų sūnus - iš visos šeimos liko tik sesuo: tėvai nužudyti, sūnus pasodintas...
Manote jie nežinojo kaip ir nemokėjo auklėti savo vaikų???
Diva, jie neturejo laiko aukleti savo atzalu... As taip ir parasiau savo poste kad alkoholikai, tie kurie labai uzimti ir neturi laiko ir t.t. kurie yra zymus, turi savo biznius, daro karjeras-daznaj pamirsta ar tiesiog nelieka laiko vaikam paaiskint viena ar kita tiesa...
Diva matau musu mintys 100% sutampa
![]()
Aleksandrai as tikrai buvau pamanius,kad cia man skirta nes iskart po mano posto mano zodi "ziebciau" pavartojai...
as labai atsiprasau, kad Tau taip pasirode, bet jei butum paskaicius visa tema, akivaidziai matytum kam jie buvo skirti ;]
O siaip eilini syki, man labai patiko Karolinos zodziai, labai geras auklejimas
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Musti = Aukleti? Fizines bausmes.