21

Re: Vardo pasikeitimas

Vaiva, 18 parašė:

vis stebiu si foruma...ir pastebiu kad mano klausimo ne visi suprato...ne ta esme jusu koks vardas patinka ar ne....bet jei turetumet Birutes varda keistumete ne uz ir pries?aciu ...

uoj atleiskite kad nesupratom. daug idomiau matyt pasisakyt ar keistume savo varda... o kaip butu jeigu butu? hmmm jei buciau as birute ;D tikrai nzn!!! senoviskas vardas bet jame nieko blogo cia gi ne onyte ar petriukas tongue

22

nieko tokio...bet kad noriu padeti draugei kuri neapsisprendzia ar keisti varda ar ne....

23

jeigu vardo pakeitimas tam zmogui labai daug reiskia,jis jausis geriau,tegu ji keicia:)

24

Vaiva, 18 parašė:

nieko tokio...bet kad noriu padeti draugei kuri neapsisprendzia ar keisti varda ar ne....

Jeigu neapsisprendžia, matyt, dar nėra taip blogai
:::819

25

MANO TAI VARDAS BUVO KRISTINA,BET DABAR SANIJA,SIAIP AR TAIP PASIKEICIAU NE DEL TO KAD MAN PIRMUTINIS VARDAS NEPATIKO...:::818

26

Martyna, 20 parašė:
Vaiva, 18 parašė:

Jeigu neapsisprendžia, matyt, dar nėra taip blogai
:::819

tas nepasisprendimas toks nes nenori savo aplinkiniu nuomones ar kaska panasaus nusivilimo sulaukti....bet as ja palaikau nes ji nori isirinkti Augustes varda (tecio varda kurio nebeturi)

27

Vardų atsiradimo istorija
XIII–XV a. Lietuvoje žmonės vadinosi vien vardais. Nuo XIV a. pradėjo rastis prievardžiai – apibūdinamieji žodžiai, vėliau išsirutulioję į pavardes. Dabartiniai lietuvių vardai yra trejopos kilmės: lietuviškos kilmės (senieji ir vėlesnieji), krikščioniškieji, krikščionybės laikotarpiu atėję kaip krikštavardžiai, ir naujieji skolintiniai vardai iš įvairiausių pasaulio kalbų.
Vardų reikšmė
Ar žinote, ką Jūsų vardas reiškia? Vardai paprastai įvardija tam tikrą žmogaus savybę. Dažnai ta savybė teigiama. Vyrams parenkami drąsą, garbę įvardijantys vardai. Pvz.: Valdas (germ.) – „valdantysis“, Mindaugas (liet.) – „minimas daugelio“, Eugenijus (graik.) – „kilmingas“. Moterims parenkami švelnumą, tyrumą, moteriškumą įvardijantys vardai. Pvz.: Kotryna (graik.) – „tyra, švari“, Virginija (lot.) – „mergelė“, Amanda (lot.) – „mylėtina“. Moterys dažnai vadinamos gėlių vardais, pvz.: Ramunė (liet.), Jolanta (graik.) – „žibutė“. Vyrai apibūdinami stiprių gyvūnų vardais, pvz: Leonas (lot.) – „liūtas“, Arūnas (liet.) – erelis. Yra ir daugybė vardų, kuriais vadinami tiek vyrai, tiek moterys. Iš pradžių, be abejo, atsirado vienos iš lyčių vardas. Tokie vardai dažniausiai nereiškia grynai moteriškų ar vyriškų savybių, pvz.: Donatas ir Donata (lot.) – „dovanotas, -a“; Dalius ir Dalia (liet.) – „likimas“. Krikščioniškų vardų reikšmėse atsispindi religingumas, pvz.: Eleonora (hebr.) – „dievas mano šviesa“, Dominykas (lot.) – „gimęs viešpaties dieną, t.y sekmadienį“. Ką reiškia vardas?   

Kaip pasikeisti vardą
Vienoje reklamoje sakoma – tu negali pasirinkti savo vardo, jį primeta tėvai. Iš tiesų šiuo metu vardą jau galima pasikeisti. Tereikia parašyti prašymą ir kreiptis į metrikacijos skyrių. Prašymą peržiūri vietinis policijos poskyris, įsitikina, kad nesate „juodajame sąraše“, ir duoda sutikimą vardą pakeisti. Vis dėlto, prieš taip pasielgdamas, gerokai pagalvokite. Kad ir ką Jūsų vardas reiškia, kad ir kuo jis Jums nemalonus, jis yra brangus, duotas tėvų, lydėjęs Jus visą vaikystę. Tariamas artimųjų žmonių lūpomis jis visuomet skamba maloniai. Jei dar abejojate, paklausykite V.Šekspyro Džiuljetos: „Jei rožę pavadinsime kitu vardu, ar ji nuo to kvepės mažiau?“
vat toke vat dalikai.... smile

28

O galbut nebutina keisti vardo, o kazkaip dasirasyti antra ??? Aisku, nezinau kaip ten veikia tie visi popierizmai ir kas galima,o kas ne. Ir tada drauge butu pvz. Auguste Birute Kokianors. Ir pati laiminga butu ir aplinkiniai nesupyktu.

As asmenishkai manau, kad dabar tokias augusciu, skaivu ir dar visokiu laikais normalu lietuviskas vardas skamba keistai. Taciau tai Birutei uzaugus, subrendus manau turetu buti labai malonu tureti toki vistik labai lietuvishka ir senoviska varda. vis kazkoks isskirtinumas;]

29

zinoma pasiekeist jai nepatinka, pvz tikrai ne kas jai tavo vardas butu kokio nors salies pvz paris... (paris hilton)

30

Kalbant apie šalis, tai man gražus vardas Kipras. O ir Dominika kiek redaguota (Dominyka) skamba irgi neblogai. Na, jei jau kas sugalvotų vaiką pavadinti Džibučiu, Vakarų Sahara ar, dar geriau, Maršalo salom, tada gal būtų kiek liūdniau...:::608

31

ne nu apie grazias niekas ir nekalba , zinoma reik dziuagis tuokiomis vardomis bet jai duoda kokia nors birute, onute.. tada jau nelaime big_smile

32

kodel nelaime? smile kaip tik visai neko vardai smile pvz hey Birutele kaip laikais?! nejaugi negrazhei skamba? wink onute bobute... big_smile chia tai jau jokingiau smile) visi vardai yra grazhus,tik vat zhmoniu skonis yra skirtingas ir kiek vienas renkasi tai kas jam patinka.. taip pat kaip tevai renka vaikams vardus smile tik vat jaunimas kartais **** kaip norechiau toki varda - Arnoldas "shvarzeneger",mano vardas man nepatinka,noriu kito... bet laikas duoda suprasti kad ne toks tavo vardas yra blogas. smile ir gyvena toliau su to ir koi kurie zhmones pradeda dizhiotis vat jop ash Jonazzz smile o ka jau kalbeti apie pavardes.pvz zhurejau tel kniga ir machiau tokios pavades Arunas Bybenas, Rimas lopasauskas,Ivan Xujlovich ir t.t, tai ka jau apie tos kalbeti.. vat jem tai tikrai abidna... smile

33

a nu vat cia tai geras apie pavardes ir as tokiu girdejau...ozys,gaidys,papas...automatiskai zmona oziene,gaidene,papiene....oziukai gaidziukai papiukai....:::629

34

Sanija, 23 big_smile big_smile pazynojau toki viena jona........ kai parode savo teises ,,,,ten buvo uzrasyta gera pavarde - daidys big_smile **** zvengiau kokiz 1h big_smile big_smile big_smile bet ilgai nedraugavom nes man jo pavarde man netinka big_smile

35

to:Arta, 32 "Arunas Bybenas, Rimas lopasauskas,Ivan Xujlovich ir t.t, " tai dziaugtis reik, o ka ne ****? :DDDDD nueisi i koki darba ir suzinos tavo pavarde , duodu tau 100% kad ten ispopiuliaresi greiciau nei hooolivudas :DDDDD matai ir busi izimy, zinoma, visi zinos tave, kartais ir gerai, yra tam pliusu :DDDD

36

big_smile Jolanta tavo humora supratau,kazhka primena Minedo pop... wink isivaizduok  jei tu "Jolanta Pizdauskaite" tapsi super star? wink geriau neisivazduok.. big_smile

37

hmmm zhinai ka pagalvojau jei zhmogus tikrai turi talenta,ideju geru minchiu ir zhmonesm tai labai patiktu,manau je tikrai nezhiuretu i pavarde, bet shnjakos tai butu.. chja tai facktas smile

38

oooooooo neminek tu to miendo big_smile o pakjuokaut juk galima ir geriau suprasti humora big_smile

39

manne tik pavarde svari bet ir isvaizsa, vidus ir t.t. smile

40

Jaunos merginos vardas Birutė šiais laikais gal kiek neįprastai skamba... Bet dėl to tavo, Vaiva, draugė kaip tik ir galėtų jaustis išskirtinė. Juk kam nors ją pašaukus gatvėje neatsisuks dar 10 tokiu pat vardu big_smile
Aš, asmeniškai, jos vietoje vardo nesikeisčiau. Nors Birutė ir nėra iš tokių vardų, kuriais norėčiau pavadinti savo dukrą, bet negalėčiau jo pavadinti ir negražiu  smile