61

Re: Tarp kaimo ir miesto?

Mykolas>> pritariu tavo zodziams nes as ir manau kad mieste gyvenantis dazniausiai buna nenuosirdus nes jiems svarbu karjera pinigai gera masina o ne zemiski norai....ir ar kada atkreipete demesi kas greiciau eina gatveje mjiestietis ar kaimietis?m? zinoma kad miestietis nes jis visada skuba ir veluoja....

62

sjp is kaimo yra ir normaliu zmoniu...ne visi is kaimo zmones buna nesiprausia ir nesusitvarke!
as pati kazkada gyvenau kaime ir tikrai gyvenau geriau negu kazkur vidury miesto daugiabuti gyvenantys zmones. mane kai atejau i miesto mokykla visiems kliuvo tas dalykas kad as buvau is kaimo patikekit atstumtojo dalia nebuvo viena is maloniausiuju o tikrai nekalbejau ir nesielgiau kaip is vidurio kaimo vaikas:::852 mane papiktino toks poziuris jog jei tu is kaimo tei turi but nieko nemates ir nezinai kas yra miestas ar nemates ten konors nors as tuo metu kai atejau i ta mokykla buvau zymei daugiau nei kiti macius ir mokiausi tikrai geriau! tad noreciau pasakyt tiek kad metas nustot skirstytis zmones i grupes!!! ypac tada kai to zmogaus nepazisti!

63

Vaiva, 19 parašė:

Mykolas>> pritariu tavo zodziams nes as ir manau kad mieste gyvenantis dazniausiai buna nenuosirdus nes jiems svarbu karjera pinigai gera masina o ne zemiski norai....ir ar kada atkreipete demesi kas greiciau eina gatveje mjiestietis ar kaimietis?m? zinoma kad miestietis nes jis visada skuba ir veluoja....

na bet Vaiva, o kur kaimo zmogui skubeti? jo niekas nevarzo.. na, taip.. "miestieciai" pernelyg isitempe, laksto, kaip akis isdege.. pilni reikalu ir t,t,
na, bet jei is kaimo zmogus dirbs mieste, manau jo tas pats laukia,,, cia ne vietove zmogu padaro oki, o jo gyvenimo budas
o Vaiva,zinai, kodel mieste gyvenanciam zmogui svarbus pinigai ir karjera - todel, kad mieste gyvenant puse atlyginimo turi padeti mokesciams ir benzinui - ko turbut nedaro kaimo zmones.. gal pasidomejai, kad vien uz sildyma zmogus per men sumoka 150-200 :? tai del tu pinigu labai nereiketu cia kazka sakyti :V nes pragyvenimo lygis mieste yra zymiai didesnis nei kaime.. (as remiuosi savimi ir savo giminuke).
>> del zemisku noru.. visi mes vienodi wink norim visi to pacio.. :H

64

Nijolė, 21 parašė:
Vaiva, 19 parašė:

na bet Vaiva, o kur kaimo zmogui skubeti? jo niekas nevarzo.. na, taip.. "miestieciai" pernelyg isitempe, laksto, kaip akis isdege.. pilni reikalu ir t,t,
na, bet jei is kaimo zmogus dirbs mieste, manau jo tas pats laukia,,, cia ne vietove zmogu padaro oki, o jo gyvenimo budas
o Vaiva,zinai, kodel mieste gyvenanciam zmogui svarbus pinigai ir karjera - todel, kad mieste gyvenant puse atlyginimo turi padeti mokesciams ir benzinui - ko turbut nedaro kaimo zmones.. gal pasidomejai, kad vien uz sildyma zmogus per men sumoka 150-200 :? tai del tu pinigu labai nereiketu cia kazka sakyti :V nes pragyvenimo lygis mieste yra zymiai didesnis nei kaime.. (as remiuosi savimi ir savo giminuke).
>> del zemisku noru.. visi mes vienodi wink norim visi to pacio.. :H

as nesu tokia atsilikusi kad nezinociau kiek uz siluma reikia moketi nes as turiu buta ir tikrai ne karta ir ne du kartus mokejausi uz ta buta...cia buvo elemantarus pvz.ir tiek.oi ne mes niekada vienodi nebuvom ir nebusim  busim gal panasus bet tikrai ne vienodi

65

tai tipo dbr, kad as augau mieste, laksciau po miesto gatvese esancias balas, mane i darzeli vede mama, kad  eidama per gatve jau nuo mazens turejau dvidesimt kartu paziuret i abi puses as ir visi kiti yra prastesni, nes tipo neturi kazkokiu "zemisku" noru ir "zemisku" vertybiu :? tai man paaiskink, kas tai yra :? nes mano ismetamosiosmis dujomis pravedinta galva turbut to nesupranta :?

66

bet taip paemus gyvenantys vienkiemiuose senukai ir netik is manes susilauktu daugiau pagarbos, nes manau jie gyvena zymiai sveikiau, svariau, maziau nutole nuo gamtos, ismintis ju irgi nemenka, nes randa laiko ir viska gerai apmastyt, o mieste vien begimas jei neklystu.

67

svariuau turejau galvoj ekologija.

68

Vytautas, 21 parašė:

bet taip paemus gyvenantys vienkiemiuose senukai ir netik is manes susilauktu daugiau pagarbos, nes manau jie gyvena zymiai sveikiau, svariau, maziau nutole nuo gamtos, ismintis ju irgi nemenka, nes randa laiko ir viska gerai apmastyt, o mieste vien begimas jei neklystu.

aciu kad pritari man Nijole paskaityki si pasisakyma gal tikrai nera taip baisiai jau su tavo galva smile

69

miestieciai tikrai nekvailesni, tiesiog ju gyvenimai labiau sukaustyti. juk daug miestieciu nori pabegt i koki kaimuka paatostogaut

70

Vaiva, 19 parašė:
Vytautas, 21 parašė:

aciu kad pritari man Nijole paskaityki si pasisakyma gal tikrai nera taip baisiai jau su tavo galva smile

paskaiciau, bet i mano klausima tu taip ir neatsakei apie kaimo zmoniu zemiskus norus ir miesto zmoniu zemiskus norus.. kuo jie skiriasi :?

71

gal ji turejo galvoj dvasini tobuluma, gal kaimieciai santykinai tobulesni siuo atveju.

72

na cia Vytautai irgi diskutuotinas klausimas apie ta dvasini ju tobuluma :V nors as per jauna tokiems dalykams ir dar gyvenimo nzn, bet kazkodel paziurejus kokia tv pagalba tai tas dvasinis tobulumas :V nu nzn.. vienas ant kito :::123 meta... vienas su kitu dulkinasi ir t.t. tai koks cia tobulumas :? na ir mieste turbut tas pats, bet kazkaip kai kas zino, kada patylet, o ne visai lietuvai skelbt, kad mano zmona kekse ar vyras ne3.14ses vaiksto :V
na, bet man vis tiek atrodo,kad zmones visur vienodi.. ir tai ne nuo gyvenamosios vietos priklauso, nuo KULTUROS...

73

dali tiesos parasei, tiesa, bet tie kaime zmogeliai kurie visiskai kulturos neturi daznai buna atsikele is miesto, nes kaip minejai mieste pragyvenimo lygis aukstesnis, taj valkatauja kaime db, nors siaip paemus taj visuomene musu pagedus visa jei giliau pasikapstysi.

74

mieste daugiau kaukiu, va tei va big_smile

75

manau kultura tai visos salies problema o ne miesto ar kaimo :::110

76

Vytautas minejo kad miestieciai yra sukaustyti labiau,as tai  manau kad ir kaime galima susikausciusisu zmones sutikti....o NIjole kokio  to atsakymo tikiesi?a

77

tame esme, kad arteja laikai, kai kaimas nuo miesto nelabai kuom ir skirsis (kultura, tik nezinau cia gerai ar nea). mano kaimuki seniau kiekviena seima augindavo karves ir versdavosi galviju ukiu, istojus i ES lb daug kas mete karves ir griebesi darbu mieste, liko kaime tik keletas dideliu ukininku ir nedaug istikimu galviju augintoju...

78

Vaiva, 19 parašė:

Vytautas minejo kad miestieciai yra sukaustyti labiau,as tai  manau kad ir kaime galima susikausciusisu zmones sutikti....o NIjole kokio  to atsakymo tikiesi?a

tai turbut i sita :V

Nijolė, 21 parašė:
Vaiva, 19 parašė:
Vytautas, 21 parašė:

paskaiciau, bet i mano klausima tu taip ir neatsakei apie kaimo zmoniu zemiskus norus ir miesto zmoniu zemiskus norus.. kuo jie skiriasi :?

klausiau kuo skiriasi kaimo zmogaus "zemiski" norai, nuo miestiecio "(ne)zemisku" noru ???

79

Vaiva, 19 parašė:

CIA ZINAI TAS EFEKTAS PEREINANT IS VIENOS ERDVAES I KITA.nu kai miestietis i kaima teina tai visas kaimas atsisuka pazet koks cia mescionis ateijo(ir aisku miestietis pasiunta nesmagiai) :=D o kai kaimietis ateina i miesta atrodo kad kelio negali preiti ;D arba kai ieina i kokia istaiga ir pradeda kalbeti atrodo kad pirma kart kalba big_smile arba nieko pasakti negali :::b02

80

Tomai>> tu ziaurus kur jau ne kaimietis tikrai nepraranda dievo dovanos kalbeti...:D nebent tai kad tu nesupranti ka kalba  tai cia kita problema....
kaimas yra kaimas kuriame gyventi miestieciams visa laika butu sunku(bent jau pirmomis dienomis,metais) ir atvirksciai su miestu yra ...