21

Re: Gyvenimo puikybė ir tuštybė - neviltis jaunimui

Nesuprantu, kas yra "NETEISĖTŲ laikinųjų malonumų kultas"..? :::041

22

Martyna, 20 wrote:

Nesuprantu, kas yra "NETEISĖTŲ laikinųjų malonumų kultas"..? :::041

Kaip pavyzdi "SWINGERIU vakareliai :=D" dar klausimu bus ;DAs jums galiu isversti Dievo kalba jei norit big_smile girdeti jei norit zinoti :::818 ar bus dar norinciu suprasti ka kalba Linas :::b25 Maloniai pasitarnausiu jums :::111

23

Žiūriu pagal rodiklius jūs čia autoritetai vieni kitiems, nes esate senbūviai. Bijau, kad aš perskirdamas gėrį nuo blogio galiu supriešinti ir palankiai bendravusius dalyvius. Nieko čia jau nebepadarysi, nes kiekvienas iš mūsų savo laisva valia renkamės į kieno pusę skiriame save ir renkamės autoritetus.

Tomai 25 ir Vytautai 21 matau jus ryžtingai stojančius teisiųjų pusėn. Jėzus yra pasakęs: "Jei bent stiklinę vandens duosite tam, kuris yra mano mokinys, iš tiesų, neprarsit savo užmokesčio". Mane jūs labai palaikėte ir paguodėte. Dėl jūsų tikrai verta dovanoti geriausių išeičių kelius. Mums jais žengiantiems yra procesas, tai yra kelionė, kurioje vis iš naujo reikia atsitiesti, atsiversti ir iš naujo ryžtis tobuliau mylėti. Tai sunku, bet jei įprantama - tai didžiausia-gražiausia dorybė, kuri vainikuojama pergale amžinybėje.

Martyna mane žavi, kad aiškinasi vis kas yra rašoma, ji labai progresuoja išmintimi. Išmintis=Gėris+Tiesa.
"Neteisėti laikinieji malonumai" - tai pagal šv. Raštą - kūno darbai. Šiais laikais statomi tokie stabai kaip: seksas, apsivalgymas, svaiginimasis alkoholiu ar narkotinėmis medžiagomis, adrenaliną teikiantys azartiški patyrimai - viskas, kas pataikaujama kūniškiems malonumams. Kultas reiškia garbinimą. Kai dėl kūno malonumų aukojamos visos kitos geresnės vertybės (vietoj dvasinių vertybių medžiaginės). Jei vertybių hierarchinėje piramidėje iškyla minėti kūniški darbai - tada tampama nuodėmės vergais. Kūniški malonumai niekada negali būti pirmi, tačiau, jei su saiku savo vietoje pagal dvasią patiriami, tik tada yra gerai. Turi būti teisėtas patenkinimas. Pavyzdžiui ypatingas savęs dovanojimas ir tapimas vienu kūnu yra teisėta ir palaiminga sueitis atvira gyvybei tik palaimintoje Santuokoje. Tačiau net ir Santuokoje yra gerai susilaikyti ir puoselėti skaistumą. Visada protas turi būti aukščiau kūno. Ir kai dvasios įrankis - kūnas naudojamas dvasinei veiklai, tuomet sąžinė rami ir atvira Viešpaties malonėms. O juk jos yra dvasinis gėris - siekiamybė.

24

nesupratu as jusu, atrodo suauge zmones, bet raso i tema, kurios nesuprata ir ja kritikuoja, gal reikia suprasti, kad rodote savo tamsuma?
jaunimas yra postmodernistine karta, jis nebeturi autoriteto, kurio pavyzdis butu sektinas, aksciau tai buvo Dievas, vyresnieji seimos nariai, net Tomo Moro utopijoje buvo rasoma, kad darna pasiekiama tik klausant vyresniuju, o dabar to nebera, kiekvienas renkasi savo kelia, bet gal, tai ir nebus taip blogai, nes zmogus ismoks gyventi tik tada, kada jam to reikes...
istikruju siuolaikinis jaunimas gali buti visiskai laisvas, nes jam dabar nebrukams joks tikejimas, o pasekmiu reiks palaukti, jei bus blogai, na... vistiek zmoniu per daug...

25

Ach, čia į dieviškosios teisės lankas krypstama... Linai, o kokia tavo nuomonė apie pozityviąją teisę? Kaip tas dvi priešybes reikėtų derinti?

26

Aleksandras, 23 wrote:

man cia ziauriai panasu i Betmena (Linas, 36) ir Robina (Vytautas, 21) big_smile
super herojus is jo istikimas sidekick"as (kaip lietuviskai ? hmm) valo pasauli nuo blogio big_smile

man tay labiau i Donki Hota ir Sanco Pancio kovojancius su vejo malunais big_smile

27

Martyna, 20 wrote:

Ach, čia į dieviškosios teisės lankas krypstama... Linai, o kokia tavo nuomonė apie pozityviąją teisę? Kaip tas dvi priešybes reikėtų derinti?

Iš manęs menkas teisininkas. Pozityviąją teisę suprantu kaip įsakymus-įstatymus, kurie byloja ką reikia daryti kad būtų gerai (negatyvioji teisė - būtų tai, kas draudžiama).
Hierarchinę tvarką suprantu taip: 1. Dieviškoji teisė, 2. žmogaus prigimtinė teisė, 3. bažnytinė teisė 4. civilinė teisė. Manau jei atsižvelgimas į šias teises yra hierarchiškai išlaikomas, tada teisumas ir teisingumas triumfuoja. Visos šios teisės negali būti viena kitai prieštaraujančios, bet papildančios ir duodančios aiškumo konkrečioms išeitims. Jėzus byloja auksinę taisyklę: "Darykite kitiems taip, kaip norėtumėte, kad jums darytų". Visos teisės be religinio matmens "išsigimsta" ir neišsilaiko - "tobulinamos" be pabaigos.
Viešpats mums žmonėms į prigimtį įrašė pajėgumą vertinti, kas gera ir kas pikta, per sąžinę. Todėl kas jautriai atsižvelgia į ją ir ja vadovaujasi, nenusideda. Nenugalimai klystančią sąžinę tobulina Dievo žodis. Šventieji gali spręsti apie visus ir viską, tačiau neįgali spręsti apie šventuosius nusidėjėliai-priešai. Todėl kas nori neklysti turi būti vidumi švarus ir dvasingas.

28

Tomas, 23 wrote:
Aleksandras, 23 wrote:

man cia ziauriai panasu i Betmena (Linas, 36) ir Robina (Vytautas, 21) big_smile
super herojus is jo istikimas sidekick"as (kaip lietuviskai ? hmm) valo pasauli nuo blogio big_smile

man tay labiau i Donki Hota ir Sanco Pancio kovojancius su vejo malunais big_smile

Tik jis nevienas kovoja ,su tais malunais! Netaip jau beviltiskai siekia savo tikslo!Sakyciau net laimi ir eina  finiso link , kad apibreztu savo pergale smile Jei tau atrodo kad jo temos visos apie Dieva, tai pasizek sekso kataloge ir pamatysi koki pusimti temu apie tapati kalausima!!Kylino!O cia viena kita prasminga tema tikrai negadina forumo :V Jei kalbame apie geju problemas ir manome kad jie turi kazkokiu teisiu, tai kodel tikintieji negali isisakyti :?Beto jei  si tema kaip jus manote vienoda kaip kitos Jo senosios ,tai kodel ja neuzrakino moderatoriai :V  Vadinasi tema gera!