161

Re: Nebeliko, kulturingu, garbingu, nesugadintu gyvenimo panu

gydytoju teigimu yra daryti tyrimai apie tai, kad nedidelis kiekis alkoholio teigiamai įtakoja nėštumą (antroje nėštumo pusėje, aišku), nes mažina gimdos tonusą ir slopina apsitraukinėjimus. rekomenduojama iki 50g konjako - toks kiekis tikrai lėliuko nepasiekia, nes juk "filtro" darbą atlieka placenta. jei tai taip baisiai sukeltų apsigimimus, ligoninėse sąrėmių slopinimui nelašintų nėštukėms į veną gryno spirito.
Mielėse ir alaus mielėse yra vitaminų, kurie didina organizmo atsparumą daznai nesciosioms pasireiskianciai pienligei. Med.dr.V.Klimas
Alkoholis, jei jo padauginame, kenkia. Tačiau jo saikingas vyno ir alaus vartojimas gali duoti teigiamą efektą.
Negalima nuvertinti maisto produktų, kurie gaunami rūgimo procesų eigoje. Daug
šimtmečių buvo vertinamas raugintas pienas, alus, jogurtas, nes jie teigiamai veikia
žmogaus virškinimo sistemą.
Išgerta vyno taurė padidina taip vadinamojo gerojo cholesterolio (HDL-cholesterolis) kiekį organizme bei pagerina mūsų kraują. Vynas taip pat sumažina riziką susirgti Alzhaimerio, Parkinsono bei širdies ir kraujagyslių ligomis.
Raudonojo vyno sudėtyje yra daugiau resveratrolio. Resveratrolis - tai stiprus antioksidantas, mažinantis galimybę susirgti vėžiu. Vynas turi stiprų priešuždegiminį poveikį, taip pat mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Mokslininkai ištyrė, kad būtent šio augalinio estrogeno dėka sumažėja rizika susirgti krūties vėžiu. Taigi išgerti taurę raudonojo vyno visai naudinga. Svarbiausia jo nepadauginti!
Reguliarus, saikingas šokolado ir vyno vartojimas gerokai sumažina kardiologinių susirgimų riziką ir prailgina  gyvenimo trukmę 5-6 metais.
okias išvadas padarė medikai, visus metus stebėję 4 tūkst. Ispanijos vyrų. Tokį vyno poveikį jie sieja su polifenoliais, kurių labai daug raudonajame sausame vyne. Jie teigiamai veikia imuninę sistemą – stiprina apsaugą nuo virusų. Tos pačios medžiagos apsaugo širdį ir kraujagysles. Žodžiu, raudonojo vyno nauda akivaizdi, tik būtina jo neperdozuoti, nes tokiu atveju atsiranda neigiamų reiškinių. Beje, naudingoji vyno dozė moterims perpus mažesnė – 1 taurė vyno per dieną.
raudonojo vyno naudą žinoma seniai - taurė vyno kas vakarą padeda sumažinti stresą, riziką susirgti plaučių vėžiu, stiprina širdį ir imuninę sistemą.

toliau, manyciau turetum idemiau skaityti ka as rasau, nes nesakiau apie nesciasias nieko, bet kad jau uzgavai sia tema, tai klausykis. pirmiausia, saikingas alkoholio vartojimas nedaro dideles zalos zmogui, vadinasi nesciai moterei, kuri toliau nevartoja alkoholio, vaisiui tai nekenkia. beto uz toki alkoholio vartojima yra daug daugiau medziagu, kurios kenkia. taigi jei kaip tu sakai moteris negerianti yra geresne vaisiaus nesiotoja, tai tu labai klysti, nes vaikui ji gali perduoti genetine liga arba apsigimima, taip pat aplinkos veiksniai gali tai padaryti, pries nestuma naudoti stiprios xemines sudeties vaistai, buvimas salia cigareciu dumu (jis kaip zinai kenkia labiau nei surukyta cigarete), taip pat hormonines ar kontraceptines tabletes... net ir sveika, kaip tu vadini "normali" mergina nera apsaugota nuo ivairiu aplinkos veiksniu, pvz, stresas, yra didesnis kenkejas, kenkiantis ne tik nervu sistemai, bet ir sukeliantis skidliaukes, vezio ligas ir taip pat dvigubai kenkiantis vaisiui, o kur dar maistas kuri mes valgome, mes nezinome kas ji sudaro, nes valstybes dar nera iteisinta pavbiesinti esamus modifikuotus prodyuktus, jei jie nevirsija leistino kiekio, o tai taip pat gali sukelti salutini poveiki, o kur kjofeino naudojimas, maistiniu papildu, skatinanciu raumenu augima, gazuotieji gerimai...
galiu tau vardinti ir daug daugiau, bet pirmam kartui tau pakaks, kad man skelti antraji antausi tongue

162

uoj,kaip riebiai parasyta,tik klausimas ar to reikejo,,bet ziniu pasisemiau :::008

163

as nekalbejau apie alkoholikes, o apie dauguma moteru, kurios alkoholi vartoja nebent per sventes.. ir patikek procentas moteru, kurios nestumo metu isgeria konjako, sompano ar vyno yra gana didelis... o apie alu as isvis tyliu, nes jo uzsimano kas trecia nescia moteris, nestumo metu...
vaikysteje, kad pakelciau imuniteta ir labiau valgyciau gydytoja patare mamai duoti man zalia kiausini arba kas antra diena puse stiklines alaus, kiausini as isvemdavau, o alu gerdavau ir tai padejo ir taip uzaugau ne viena as (jei tau idomu as uzaugau ir alaus i burna neimu)
o del nuotraukos, kuogi tau kliuvo mano 5 ir 7 foto?

164

gaiu pasakyti viena, labai vertinu raudonaji vyna is statiniu, to mane ismoke mano senele, kuri buvo is kilingos seimos.. dar nesu padauginusi alkoholiu, nes stiriuju gerimu as negeriu...
sveikas maistas cia kaip ir ka rengtis yra kiekvieno pasirinkimas, as nevalgau mesos, bet dievinu ledus ir kitokius guminukus bei visokias nesamones, kurios kenkia.. nesiruosiu saves ribot del visokiu nesamoniu, nes galiu mirti nuo auto avarijos, o tai jau nepriklauso nuo mano sveiko gyvenimo budo...
buti salia rukanciu, niekas neapsaugotas, kaip ir nuo nereikalingo streso, bet nestresuoju del tokiu nesamoniu kaip luzes nagas, ar nubegusi akis pedkelneje...
sokoladas man nuoi vaikystes nekelia per didelio dziaugsmo, musu namuose jo pakankamai, nes mama yra gydytoja, bet tai manes nevercia jo nesaikingai vartoti...
mases indeksas, tai taip pat kintantis dalykas ir jei nezinojai ansvoris gali buti paveldimas...
niekada saziningai nelankiau pamoku ir tai manau nepakenke mano nei pazimiams nei ziniu stokai, kaip ir namu darbu atlikimas

165

kiekvienas vertina pagal savo prioritetus,pagal tai kokio zmogaus reikia,ir taip teigt,kad neliko normaliu panu per stipriai pasakyta,na cia tik mano nuomone,liko tik reik rinktis atidziau wink

166

matyt arunas, kaip sveikai gyvenantis zmogus, jau nuejo miegoti, nes tai irgi juk kenkia, o rytoj parasys naujaja priekaistu doze smile

167

na,postai kad ir i tema(+ - )bet (kalbu apie Lina),bet gal per daug...tikiu kad gini moteriskaja lyti,bet... na,o apie Aruna,tai taves noriu paklausti ar vertinimu skale vis dar tokia pati?tavo vietoje dadeciau dar viena kriteriju...tikiuosi susipratai koki.. :::858

168

na, kaip cia pasakius, ar ginu moteriskaja lyti ar ginu savo pasakytus zodzius... kad jau arunas labai norejo pasigincyti, prikibdamas prie kiekvieno mano zodzio ir prasydamas jam pateikti irodymu, tai as tai ir padariau, kaip sakoma atsakiau uz savo zodzius... smile

169

nu jo,sutinku su tavo pasakymu ir savo zodziu gynimu ...:::305 ir priedo dar labai gini SAVO garbe...
na,bet pasiliksiu prie savo nuomones,kad nesam idealus,kad visi turim savo pliusu ir minusu,tad gal tai ir pripazinkim... o ne as tokia/ks as anokia/ks,as idealiausia/s..:::856

170

oi ne, as neesu idealiausia big_smile ir tarp savo zodziu nei karto nepasakiau, kad tokia esu smile

171

o tarp eiluciu??cia pas mus tox populiarus budas"skaitymas tarp eiluciu" big_smile

172

viskas!!!viskas!!!labas rytas visiems tongue Ingrida sako: gyvenkime draugiskai neutral
p.s. nu as ta normaliausia, tai ka dabar daryti man big_smile:D:D

173

Arunai, zinai, ka man pasake brolis,kai as pradejau viena diena stumtu ant baxuru, kad jie lopai ir apskritai dauguma is ju debilu, jei ne visi (:::818 buna dienu :-) ) jis man labai teisingai pasake: "neieskok siknoj razinu" <<<< tai tau ta pati galiu pasakyti (ir cia netiesiogine prasme suprasti reikia, taciau pamastyk) nes tie visi suvarzyti kazkokiu dalyku yra kitokie, jie zino, kad jie negali to ir to.. o paprastiems zmonems dzin, jie daro, KA NORI.. o jei tau tokie zmones nepatinka, tai nzn.. man smagu bendrauti su zmonemis, kurie daro ka nori wink

174

Arunas, 21 wrote:

o Liopoldas visai nedraugiskas buvo big_smile

kaip tai nedraugiškas? dar ir kaip :::028 ten tie du peliukai nebuvo su juo draugiški hmm

175

Nera siais laikais normaliu paneliu. big_smile Visos isnyko kaip dinozaurai arba uzsikoncervavo muziejuose, nes gyventi viename pasaulyje su vyrais pasidare per sunku big_smile todel dbr liko tik fyfos, emo,alkoholikes ir visokios kitokios .... wink  big_smile
ne ne juokauju wink
Ir siaip cia tema keista, juk vienam panele gali atrodyti normali, kitam - nelabai. Tai galu gale: kas tas normalumas?????? Isvaizda? Bendravimas? Intelektas? Nes nelabai tema tada suprantu.. jauciu jau as busiu nenormali big_smile big_smile big_smile

176

jau kazkur citavau sia fraze, bet ziuriu, kad ir cia ji tiks tongue "tu esi pati normaliausia ir tuo paciu pati nenormaliausia mano gyvenime" big_smile tai va, darykime isvadas ...

177

Normaliu paneliu siais laikais nera big_smile Visos isnyko kaip dinozaurai arba uzsikoncervavo muziejuose, nes vienam pasauly su vyrais gyventi tapo per sunku  big_smile
ne ne juokauju wink big_smile
Siaip nesuprantu, ka resikia normali panele? Isvaizda? Bendravimas? Intelektas? Kulturinga, garbinga, nesugadinta gyvenimo.... na man tai nieko nesako... kulturingu, garbingu zinau daug, bet del to gyvenimo sugadintu..hmmm...gyvenimas negadina, tik nuzudo tuos kurie nemoka jame prisitaikyti. O siaip manau kad ta normaluma visi supranta skirtingai. Juk ne karta gatveje pamacius pora pagavojat: kaip ji/jis gali su ja draugauti! wink Kas vienam normalu, patrauklu miela ir zavu, kitam gali buti baisu (cia kalbant ir apie bendravima ir apie isvaizda)
Taigi, mano nuomone, normaliu paneliu pyyyyyyyyyyylna, tik vyrai, kurie sako, kad nera, arba skraido padebesiais arba iesko ju kosmose, todel ir neranda wink paprastume slypi grozis wink http://forumas.ieskok.lt/imgload/4357

178

hmmm :::041 nu kur jau cia toj foto paprastumas, nejuokyk big_smile

179

Arunas, 21 wrote:

Nju manau vieningos nuomones nebeprieisime jau smile

tai ir neimanoma, kad visi mastytu vienodai..as imanoma? :::041 nea, neimanoma big_smile tai - labai didelis pliusas wink

180

Arunas, 21 wrote:

Linute klausiu ką reiškia šitie tavo žodžiai aš nesuprantu jų, tu man sakiai, kad aš neraštingas, tad pasiskaityk ir išversk, cituoju :
1 kilingos seimos??
2 stiriuju gerimu? kas tie stirus gerimai big_smile ??
3 negalima sakyti mirti nuo auto avarijos, reikia sakyti mirti auto avarijos metu, arba auto avarijoje,
4 pazimiams - galima rasyti ir su y ilgaja, bet cia kaip kam patinka big_smile
P.s tu rasaj mano namuose netruksta sokolado, nes mama gydytoja, neisdavinek savo seimos nariu ( netikejau, kad dar tju ir uz korupcija ) big_smile
taigi Lina as rasydamas dariau klaidu, bet taves ir nemokiau, o tu darai klaidas ir mene vistiek mokai nemandagu taip big_smile

Arunai, ar cia toks naujas paneliu kabinimo budas ar kaip as nebesuprantu :::044:::044:::044 ar jus abu tokie, kurie anei pro kur neduos "durniui" kelio tongue