161

Re: ..mirties bausmė ?

na taip aš ir nepateisinu, bet ir be to Konstitucijai prieštarauja mirties bausmė, o tai ir buvo pagrindas jos panaikinimui

162

Aurelija, 19 wrote:

na taip aš ir nepateisinu, bet ir be to Konstitucijai prieštarauja mirties bausmė, o tai ir buvo pagrindas jos panaikinimui

jeigu galiotu mirties bausme,tai jau puse seimunu isskerstu butu big_smile uz visokius valstybiniu paslapciu isdavimus ir t.t. butu visai teisinga :::041 ,ar cia jau per ziauriai? :::017

163

Pasisakydama uz mirties bausme as neteigiu, kad ja reiketu taikyti vos ne kiekvieno sunkesnio nusikaltimo atveju, kalbu apie isskirtinius nusikaltimus, ziaurius. Bet jei butu imanoma tokius nusikaltelius pakankinti kokiais tai budais, kad pajustu ka galejo jaustis aukos, ir kaip kazkas sake priversti pasitarnauti valstybei, tuomet gal man visai ir labiau patiktu toks variantas.

164

Dar vienas argumentas prieš: Lietuva - ES narė, o šitos organizacijos požiūris į mirties bausmę, manau, visiems aiškus. 

165

Na, mes kalbam apie asmenini poziuri, nebutina remtis Konstitucija ar ES nuostatomis.

166

Na, jūs galite kalbėti remdamiesi savo asmeniniu požiūriu, o aš manau, kad reali valstybės situacija ne ką mažiau svarbi.

167

Kadangi nesame seime, posedziu metu svarstant istatyma del mirties bausmes ivedimo ar isvedimo, tai apskritai nematau prasmes remtis popieriais.

168

O paprasčiausias skirtingų asmeninių įsitikinimų suplakimas, nevedantis į jokį konsensusą, turi didesnę prasmę? smile

169

Martyna, ne isitikinimu suplakimas, o kuo remiamasi susikure tie isitikinimai, manyciau, turi kur kas didesne prasme. Net ir nevedantys i joki KONSENSUSA smile))

170

Aurelija, 19 wrote:

Aurelija, gal tu tuo pačiu pagrindu galėtum panaikinti ir daugkartines žmogžudystes, vaikų prievartavimą ir smurtą prieš moteris ir mažamečius?... Man kažkodėl atrodo, kad tai irgi turėtų prieštarauti Konstitucijai... smile O kliedėti apie ES direktyvas, nuomonę ir pan. visai nebūtina - jeigu tavo vaiką išprievartautų koks nors pedofilas, manau nuskriaustam vaikui būtų visiškai vienodai, kokios tos direktyvos ir kuo tie dėdės remiasi... Svarbu, kad tai daugiau nepasikartotų... Suaugusieji privalo apginti vaikus ir senuosius, o nesiginčyt, kuris gudresnis ir kur tiksliai yra konsensusas... Visi tie protingi žodžiai turi nedaug prasmės... O realią situaciją matom patys...

171

Yra šioks toks skirtumas, kai žudo pusprotis gyvulys ir kai žudo valstybė... visokių ligonių jokios Konstitucijos ir jokie įstatymai nesukontroliuos, tad nemanau, kad labai gudru lyginti tokius dalykus.
Kitas dalykas, kad jau čia pradedam aiškintis, kas ir už ką turėtų gaut bilietą anapilin. Vėl svajonės kažkokios... tai ką konkrečiai tuomet jūs, besiremdamos savo įsitikinimais, siūlot? Išskersti visas visuomenės atmatas?

172

Atmatu reikia labai gaileti, remti jas tiek materialiai, tiek dvasiskai. Kaledu proga nupirkti vertingu dovanu ir atleisti nuo mokesciu...:):):):)
Dar galima isdidziai juos ignoruoti.Visiskai nebendrauti su atmatomis, oriai praeiti pro sali ir nesidairyti atgal,kad gali gauti per galva....:D:D

173

Loreta, 41 wrote:

Atmatu reikia labai gaileti, remti jas tiek materialiai, tiek dvasiskai. Kaledu proga nupirkti vertingu dovanu ir atleisti nuo mokesciu...:):):):)
Dar galima isdidziai juos ignoruoti.Visiskai nebendrauti su atmatomis, oriai praeiti pro sali ir nesidairyti atgal,kad gali gauti per galva....:D:D

pratesimas...arba su peiliu i pakausi...:::046

174

Martyna, 20 wrote:

Yra šioks toks skirtumas, kai žudo pusprotis gyvulys ir kai žudo valstybė... visokių ligonių jokios Konstitucijos ir jokie įstatymai nesukontroliuos, tad nemanau, kad labai gudru lyginti tokius dalykus.
Kitas dalykas, kad jau čia pradedam aiškintis, kas ir už ką turėtų gaut bilietą anapilin. Vėl svajonės kažkokios... tai ką konkrečiai tuomet jūs, besiremdamos savo įsitikinimais, siūlot? Išskersti visas visuomenės atmatas?

o jūs siūlote atmatas puoselėti? :::420 Išdailinti kalėjimus, mokyti zekus, įrengti modernias sporto sales, rengti jiems koncertus ir pramogas... užtikrinti, kad kalėjimų sąlygos atitiktų visas ES direktyvas ir standartus.... Labai gražu... Tik pirma tegu laisvėje gyvenantys piliečiai turi visas gyvenimo sąlygas ir garantijas, atitinkančias aukštus ES standartus... smile o kai visi tai turės - galėsime ir atmatas puoselėti.... smile

175

teisingas postas Dija,tik va,del tos ES standartu dar mum ilgai ir nuobodziai,ne bet jei atsizvelgiant i tas vadinamas atmatas,tai kad tas procesas uzsitestu kuo ilgiau...

176

O normalaus atsakymo iš jūsų ar galima tikėtis? Aš suprantu, kad su jaunomis naivuolėmis diskutuoti apie rimtus dalykus gali atrodyti juokinga ir beprasmiška, bet jei jau nusprendėte tuom užsiimti... didžioji dalis atmatų, mano supratimu, nedaro nieko, už ką apskritai galėtų į kalėjimą sėsti. Todėl prašyčiau nepatingėti, pasidėti savo aštrius dantis į šalį ir aiškiai išdėstyti savo nuomonę apie tai, kas ir už ką turėtų būt nuteisiamas tuo teisinguoju būdu?

177

Martyna, paskaityk mano ankstesnius postus šitoj temoj ir rasi labai aiškiai išdėstytą nuomonę - nenoriu kartotis... ir dar... keistas tavo supratimas apie atmatas... kadangi tema apie mirties bausmę dažniausiai turime omenyje atmatas-nusikaltėlius, o ne benamius... tavo nuomone kalėjimuose sėdi visi tie, kurie nekalti? Mirties bausmė turėtų būti skiriama už suplanuotus nužudymus, prieš tai rafinuotai pakankinant auką, už mažamečių ižžaginimus, nužudymą, vienišų senukų vienkiemiuose žiaurius kankinimus, sumušimus ir nužudymus, ir kt. panašias veikas. Aš šventai įsitikinus, kad dukart už žmogžudystę ar ižžaginimą to paties asmens teisti laisvės atėmimu nėra prasmės - čia jau labai prašosi mirties bausmė... bet mes juk tokie humaniški... ypač tų aukų atžvilgiu, kurios lieka gyvos ir iš savo menkų turimų pajamų dar moka į valstybės biudžetą, kad išlaikytų kalėjime "poilsiaujančius" savo skriaudėjus... 

178

tesiam tesiam debatus smile

179

Martyna, 20 wrote:

O normalaus atsakymo iš jūsų ar galima tikėtis? Aš suprantu, kad su jaunomis naivuolėmis diskutuoti apie rimtus dalykus gali atrodyti juokinga ir beprasmiška, bet jei jau nusprendėte tuom užsiimti... didžioji dalis atmatų, mano supratimu, nedaro nieko, už ką apskritai galėtų į kalėjimą sėsti. Todėl prašyčiau nepatingėti, pasidėti savo aštrius dantis į šalį ir aiškiai išdėstyti savo nuomonę apie tai, kas ir už ką turėtų būt nuteisiamas tuo teisinguoju būdu?

pritardama velgi Dijos nuomonei dar dadesiu,kad nereikia cia ardytis ir pilti sriutu uz tai kad bendraujam ir dalinames nuomone... hmm ,cia mes ir kalbame ne apie tuos,kurie is kaimyno sodo obuoli pavoge,o apie rimtus nusikaltimus,kai nukencia tikrai nekalti zmones,o tas nusikaltelis po to karbonadus kaliuzej valgo ir darbo jokio nedirba,tad turi begales laiko galvoti apie tai ka veiks isejes i laisve:::022 ,,,

180

man tai elektros kede kazkaip ziauru. duotu gera nuodu doze, uzmiegi ir viskas.