241

Re: Įvertink savo loginį mastymą :)

Lina, 16 parašė:

iš pradžių, nuvykus į salą reikia rasti teisuolį, kuris pasakys kuri sala yra kuri. o tai padaryt gana paprasta. reikia paklausti pvz ar žinai koks Saturno palydovo Eukeladės skersmuo. . jei atsakys kad žino - melagis (Eukeladė iš tiesų yra Jupiterio palydovas), jei atsakys, kad nežino reiškia jis teisuolis big_smile galima visokių klausimų paklaust, pvz ar žinai koks mano proproprosenelės vardas big_smile big_smile arba koks mano batų dydis big_smile arba bet ko kito, į ką melagiai nežino atsakymo big_smile

tai bet aš nesakiau, kad teisuoliai yra išminčiai, jie paprasti žmonės, o gal ir kai kurie žino, ir tarp melagių gali būt tokių big_smile o Dorai, žmonių skaičius neribotas. Ir vienu klausimu galima laisvai sužinot kuri sala yra kuri

242

Ok, jei galima vienu klausimu, tuomet galima bet kurio sutikto zmogaus paklausti "Jei buciau paklauses pries 15 minuciu, kurioje esu saloje, ka butum atsakes?" Tokiu atveju ir melagis ir teisuolis atsakys taip pat ir atsakymas bus teisingas smile

243

Dora, 19 parašė:

Ok, jei galima vienu klausimu, tuomet galima bet kurio sutikto zmogaus paklausti "Jei buciau paklauses pries 15 minuciu, kurioje esu saloje, ka butum atsakes?" Tokiu atveju ir melagis ir teisuolis atsakys taip pat ir atsakymas bus teisingas smile

na bet melagis gali pasakyt išvis kitokios salos pavadinimą, jis gali bet kaip meluot.

244

baikit vartytis viena kart. yra konkreti salyga, yra ir atsakymas konkretus. o jus visalaik bandot kazka isvartyt, prikurt papildomu salygu. kas butu jei butu, kodel taip, o ne kitaip. truputi nervinat.

245

tai palaukit,nesupratau,cia jau aiskus atsakymas r dar vyksta sprendimas sito uzdavinio :::819

246

Tuomet galima klausti labiau specifiskai, t.y. "esu saloje A ar B" tongue

247

Vaikui, prieš einant į 4 klasę, padovanojo galvosūkių knygutę. Ten buvo vienas uždavinys, kurį jis išgliaudė per porą minučių. Jo motina - per penkias minutes (na žinot, visų moterų mąstymas nuo vaikų ne daug skiriasi sypt ). O kaip greitai išspręsite Jūs?

8809 = 6
7111 = 0
2172 = 0
6666 = 4
1111 = 0
3213 = 0
7662 = 2
9312 = 1
0000 = 4
2222 = 0
3333 = 0
5555 = 0
8193 = 3
8096 = 5
7777 = 0
9999 = 4
7756 = 1
6855 = 3
9881 = 5
5531 = 0

2581 = ?

248

atsakymas 2 << nes cia skaiciuojama kiek skyluciu yra tongue zinau tongue

249

aunuole smile

250

ir as ta bucau issprendus,,,na,gal nesu tokia beviltiska ;D

251

Dora, 19 parašė:

Tuomet galima klausti labiau specifiskai, t.y. "esu saloje A ar B" tongue

na nelbai smile bet tu buvai arti sprendimo smile
p.s. kažkodėl man rodos kad nieks šiuo uždaviniu nesidomi big_smile

252

domisi domisi,tik tokie kaip as(is blevyzgu neiseinantys) nelabai cia gali kuo padeti,net prie geriausiu noru ... siandie mazai kas buvo prisijunge,,palauk rytojaus..

253

Aurelija, atsakymas gal ir ne toks koks uzduoties sprendime, bet jis issprendzia uzduoti ir atitinka salygas, taigi nemanau, kad galima sakyti, kad neteisingas smile
Kitas variantas, butu paklausti kurioje saloje gyvena, ir nesvarbu ar melagis ar teisuolis, abu parodys teisuoliu sala. Bet kaip ir sakiau, siai uzduociai teisingu sprendimu gali buti milijonas nes nei klausimai nei zmoniu kiekis nera riboti smile

254

na šitas teisingas wink
P.S. laukiu kitų uždavinukų smile

255

na, cia gera tema, bet nevisai atitinkantys postai ir uzdaviniai. dauguma uzdaviniu yra matematiniai uzdaviniai, reikalaujantys loginio mastymo, t.y. ne tik loginio mastymo, bet ir matematiniu ziniu :::819 o jei as nepamenu mokyklines matematikos, sakykim faktorialu ar tikimybiu, tai tipo reiskia, kad as nemastau logiskai? :::041
pvz. tas kur buvo "einsteino" uzdavinys man problemu dideliu nesukele, bet ten kur reik matematiniu ziniu - problema, nes as dabar studijuodamas nenaudoju nei tikimybiu, nei faktorialu ir pan., o mokykla baigiau seniai ir tokius dalykus esu primirses.. :::a57

256

nesigilink<------- taip bus logiskiau nei nelogiska big_smile

257

na, jei jau taip sakai, tai logiskai pagrisk savo sita pasisakyma big_smile

258

galesiu pametyti loginiu geru uzduoteliu....
siaip fainas pastabumo testas yra technologijos . lt  ten reikia stebeti perdavimus smile super smile

259

Ignas, 22 parašė:

na, cia gera tema, bet nevisai atitinkantys postai ir uzdaviniai. dauguma uzdaviniu yra matematiniai uzdaviniai, reikalaujantys loginio mastymo, t.y. ne tik loginio mastymo, bet ir matematiniu ziniu :::819 o jei as nepamenu mokyklines matematikos, sakykim faktorialu ar tikimybiu, tai tipo reiskia, kad as nemastau logiskai? :::041
pvz. tas kur buvo "einsteino" uzdavinys man problemu dideliu nesukele, bet ten kur reik matematiniu ziniu - problema, nes as dabar studijuodamas nenaudoju nei tikimybiu, nei faktorialu ir pan., o mokykla baigiau seniai ir tokius dalykus esu primirses.. :::a57

Nesijaudink, visiems mums gi sunku gyvent... big_smile)

P.S.: Grazi Titano nuotrauka avatare ;]~

260

emmm big_smile ...ka tu cia man pudrini smegenis...as jau seniai prisipazinau, kad as ne bum bum..ir is vis nelogiska :::044:::044:::044 parodyk kur as cia nors viena atsakyma pasakiau? tongue
p.s. butu nelogiska, jei as gilinciaus i tai, kas man sukelia nemalonu jausma big_smile tad ..nesigilinu...
o pabaigai, idekim ta straipsniuka visiems "logiskiems" tongue logika ir argumentai