61

Re: Vakarų kultūros tamsioji pusė

Linas, 37 wrote:

Linai,
Esu Katalikų Bažnyčios bendradarbis, bendrauju su kunigais, vienuoliais, patarnautojais. Buvau kunigystės kelyje, jei Dievas panorės, gal dar grįšiu. O gal nevertas, nežinau...

as taip ir maniau, nes mes velnio vaikai nemokam taip sneket kaip tu big_smile ne man tau patarinet, bet nuosirdziai sakau, negrizk i tuos kelius...kas is to?visu pirma saves paklausk..o dievas tau nepasakys ko jis nores, nebent uzsimesi ko nors big_smile (kaip kolega Linas,20 minejo) big_smile ir kaip tu ta vertuma nustatai ? ta prasme vertas ar ne?
P.S. reikalingai tie kunigai visi ir t.t., bet as manau..nzn ne tai kad manau, bet noreciau, kad visa ta religija butu prieinamesne zmogui, kad tarkim sakydamas kazkokia tai ispazinti galetum tarkim bendraut kaip su draugu, pagarbiai aisku...o dabar tas oficialumas nzn... kazkaip man jokiu emociju nekelia + kad tu zmoniu nelabai kas ir supranta...Linai,37 as manau, kad taves irgi nemazai zmoniu nesupranta...tad isdavoje big_smile as uz tai, kad tie visi religingumai nusileistu ant zemes arciau zmoniu smile
kas cia yra 3 Linai big_smile

62

Linai 20,
Nebraukau tau nuodėmių pagal liniuotę. Nuodėmę laikau ne primityvia sąvoka, tik būti miesčioniu ir pramogauti. Ilsėtis ir gėrėtis gėrybėmis dar ne nuodėmė nors ir ne dorybė. Gerai žinau, kad yra piktosios dvasios įtakoje ir jai pasidavusių žmonių, jie nėra Dievo bičiuliai, todėl negali būti ir Dievo žmonių bičiuliai. Jei man padaro bloga, mokinuosi atsakyti gėriu, bet aš negaliu laimėti absoliučiai visų žmonių simpatijos, nes neprisitaikau prie bet kokių kelių, renkuosi ir žvelgiu kiekvieno atveju į Dievo Kelią. Kas Jį brangina, man yra draugas, kas niekina Dievą - yra man priešas. Bet pikta reikia nugalėti gerumu...

63

blem Linai, 37 neatsakei i mano klausima...gal todel, kad esu tavo priesas big_smile bet tikiuos i slyva negaut ir atsakysi gerumu big_smile as juokauju smile
man kilo is tavo paskutinio posto dar klausimas...ar turi daugiau priesu ar draugu?

64

ek, Linai, 20...Linai, 37...ir Lineli big_smile eikit mustis, bent mergos tures ka veikt ;D

65

Linas, 23 wrote:

blem Linai, 37 neatsakei i mano klausima...gal todel, kad esu tavo priesas big_smile bet tikiuos i slyva negaut ir atsakysi gerumu big_smile as juokauju smile
man kilo is tavo paskutinio posto dar klausimas...ar turi daugiau priesu ar draugu?

Laimei, turiu daugiau draugų; yra virtualių priešų, tačiau jie irgi greičiausiai pasikarščiuoja, nors dantį galanda ir neapkenčia, bet nepasiekia pakenkti...

66

o tavo draugai nesusije su tuo kuo tu uzsiimi? tai virtualus priesai nepakenks, cia kaip kompiuterinis zaidimas big_smile o ir realus nepakenks jei nieko blogo nedarysi smile

67

Linai 23,
O melą pamėgusį žmogų sugėdinti dėl tiesos, sąžinę sužadinti ir sukelti nepaguodą dėl dvasinės pažangos, irgi tai blogis?

68

melagi sugedinti del tiesos...jei gerai supratau tai cia geris big_smile as irgi taip darau jei pameluoja ka nors atsiradus situacijai tai iterpiu, kad geda pasidarytu tam zmogui smile bet kartais pravartu ir patylet.. smile nzn ar nusigaravau cia, bet vis del to..

69

"Vyriausiasis kunigas ėmė klausinėti Jėzų apie jo mokinius bei mokslą. Jėzus jam atsakė: „Aš viešai kalbėjau pasauliui. Aš visuomet mokiau sinagogose ir šventykloje, kur susirenka visi žydai, ir nieko nesu kalbėjęs slapčia. Kam tad mane klausinėji? Teiraukis tų, kurie girdėjo, ką esu kalbėjęs. Jie žino, ką esu jiems sakęs“. Jam tai pasakius, vienas iš ten buvusių tarnų smogė Jėzui per veidą, tardamas: „Šitaip tu atsakai vyriausiajam kunigui?!“ Jėzus jam tarė: „Jei pasakiau netiesą, įrodyk, kad tai netiesa, o jei tiesą, – kam mane muši?“" (Jn 18, 19-23)

70

Linas, 37 wrote:

Linai 20,
Nebraukau tau nuodėmių pagal liniuotę. Nuodėmę laikau ne primityvia sąvoka, tik būti miesčioniu ir pramogauti. Ilsėtis ir gėrėtis gėrybėmis dar ne nuodėmė nors ir ne dorybė. Gerai žinau, kad yra piktosios dvasios įtakoje ir jai pasidavusių žmonių, jie nėra Dievo bičiuliai, todėl negali būti ir Dievo žmonių bičiuliai. Jei man padaro bloga, mokinuosi atsakyti gėriu, bet aš negaliu laimėti absoliučiai visų žmonių simpatijos, nes neprisitaikau prie bet kokių kelių, renkuosi ir žvelgiu kiekvieno atveju į Dievo Kelią. Kas Jį brangina, man yra draugas, kas niekina Dievą - yra man priešas. Bet pikta reikia nugalėti gerumu...

Linai 37 (po galais koks keistas kreipinys, lyg koks robotukas) (na dabar jau man kilo noras rimtai mintis islieti anksciau as rasiau juokais smile )

>>> tu minejai, kad studijavai teologija ir kitsu dalykus siejamus su religija. ir nutraukei studijas (nzn del ko gal pritruko pasaukimo ar dar kas nors) bet tai ir pagrindine priezastis kodel cia ir plauni smegenis visiems (nes oratorinio meto susieto su religija tikrai ismokai seminarijoje smile )
bet vel gi tu megini nukreipti i baznycia. as pasilieku prie nuomones ,kad Dievas mus nuteis tik tada kai ateis ta paskutinio teismo valanda.

> nors jei atvirai tai as manau kad religija yra priemone manipuliuoti masems.. nes lengva zmones paveikti tuo kas nera materija ir aiskaus egzistavimo irodymu nera.

Pagarbiai Linas

71

Linai 20,
Dėkuj, kad nesišaipai ir nejuokauji, kai stengiuosi rašyti rimtai.
Seminarijos formacijos patyriau 4,5 metų. Į dvasiškai sveikus šaltinius visuomet gilinuosi ir apsvarstau, dalyvauju pamaldose, todėl bręstu ir augu nuolat. Žmogus einantis prieš Dievą ir sąžinę, savo sunkiomis nuodėmėmis patiria blogio pasekmes jau čia žemėje. Dievas leidžia pasirinkti Jį ar atmesti. Būdami dvasiškai laisvi tikėjimu priimame į savo gyvenimą Dievą, stengiamės Jo valiai paklusti, išpažinti tikėjimą bendruomenėje Bažnyčioje, dalintis brolių ir sesių palaikymu, paguoda... Mylėti Dievą kaip tėvą, o Bažnyčią - kaip motiną yra labai gera. Individualizmas ir vienatvė neša žalą, kančią. O bendruomenėje, kurios centre Jėzus, Mergelė Marija teikia malonių ir galingą užtarimą asmenybėms, kad patirti ir pažinti Dievo planą per asmenines ir bendruomeniškas maldas.

72

Statistika.
Tie kas tiki dievais ir kitais panasiais velniais yra silpnavaliai, linke manyti, kad kiti yra atsakingi uz ju veiksmus bei likima. Plius nerandantys dvasines ramybes. Pazistu pora kunigu, kurie tikrai tarnauja dievui, bet tikrai nera nukvake ir nemastantys fanatai kaip nekaikurie cia.

Manau eikite i Tikejimo zodi ar panasias "bendraminciu" vietas, ten busite isklausyti ir suprasti wink

Siaip idomiai butu taip isivaizduoti. Nera musu amziuje ar pasaulyje religiju, bet gyvenimas praktiskai tas pats, zmones tie patys. Ir jei kazkas pasakytu, kad pries pora tukstanciu metu chebryte surase legendas apie visagali pona dieva, ir milijonai zmoniu aklai tiketu kiekvienu zodziu kas ten parasyta apie nesamus ir niekam neregetus dalykus smile ... tikrai niekas nepatiketu smile big_smile bet pasirodo, kad tiki...

Pasikartosiu, tikejimas, tai nezinojimas, tai pasirinkimas be zinojimo, ir irodineti tikejima neimanoma (kaip cia kazkas daro), nes tai nebutu tikejimas. Tikejimas, tai tam tikros informacijos ar minciu laikymas tikromis be jokiu ju realumo irodymo. Tad irodineti kam nors, kad kadangi tokiam tome tokioje eilute taip parasyta.. juokinga... as netikiu pacia biblija, tai man visai neidomu kas ten parasyta, nebent is bendro issilavinimo, o jei ir butu tas dievulis, as turiu savo tikejima, savo suvokima, kas gerai ir blogai, ir beje, pagal ji, tas jusu dievulis wink, butu blogietis, nukankines savo sunu ir n milijonas kitu nesamoniu, tad kodel tureciau paklusti blogam dievui. Negi jus bijotumete kenteti del to ko tikite wink ?  O jei pasaulio valdovas butu velnias, jus irgi jam lenktumete galva? aisku, nes juk jis valdovas big_smile, ar bandysite isivaizduoti esa didvyriai ir tiketi gerio tiesomis smile ?
Tai kodel dabar iki galo netikite gerio tiesomis ? bet pala, sventas rastas teigia, kad negalima tureti ktitu dievu, tik si viena, nes kitaip pakliusite i pragara? big_smile big_smile  zodziu smile Jei jau tas dievulis butu, tai jis mazai man tesiskirtu nuo ju velnio, nes jis visa amzinybe zmogu skandintu pragaro kanciose, ne del to kad buvo blogas, o del to , kad neitikejo... kazko tironija. Cia primena fasizma: arba uz, arba bus susidorta big_smile

galima butu testsi ir testi...

tiesiog jus patys i save is salies paziurekite.... ir baikite pliauksti visokias nesamones apie ta krikscioniu dieva.

O vienintele normali religija butu Budizmas.

Linas37... Psichologine analize:
Primena zmogu, kuriam siaip nenusiseke gyvenimas, neturi kuo pasigirti sioje popsiskoje kulturoje, i ji daug kas ziuri kaip i nieka, ir stai jis atranda Dieva ir jis jau nera niekas. Jis dievo zmogus, jis ne bet kas, ir butent del to jis neturi nieko,  "nes toks jo jo kelias". Ir dar, dabar jis gali aiskinti ir mokinti kitus, jis dabar yra mokytojas ir del to yra dar didesnis, ir gali atvesti i kelia kokias bobutes ar siaip nevykelius, nes jie turies dieva ir irgi bus didus ir nebus nevykeliai.

Stai tokia tai mano psichologine zmogaus analize, tai nebutinai tiesa,bet taip jau atrodo is sio zmogaus rasinejimu.

73

Linas, 37 wrote:

Linai 20,
Dėkuj, kad nesišaipai ir nejuokauji, kai stengiuosi rašyti rimtai.
Seminarijos formacijos patyriau 4,5 metų. Į dvasiškai sveikus šaltinius visuomet gilinuosi ir apsvarstau, dalyvauju pamaldose, todėl bręstu ir augu nuolat. Žmogus einantis prieš Dievą ir sąžinę, savo sunkiomis nuodėmėmis patiria blogio pasekmes jau čia žemėje. Dievas leidžia pasirinkti Jį ar atmesti. Būdami dvasiškai laisvi tikėjimu priimame į savo gyvenimą Dievą, stengiamės Jo valiai paklusti, išpažinti tikėjimą bendruomenėje Bažnyčioje, dalintis brolių ir sesių palaikymu, paguoda... Mylėti Dievą kaip tėvą, o Bažnyčią - kaip motiną yra labai gera. Individualizmas ir vienatvė neša žalą, kančią. O bendruomenėje, kurios centre Jėzus, Mergelė Marija teikia malonių ir galingą užtarimą asmenybėms, kad patirti ir pažinti Dievo planą per asmenines ir bendruomeniškas maldas.

na nesupyk bet man atrodo kad 4.5 metai keliyje i Dieva kaip tu sakai yra beprasmiai (tai tik mano nuomone)
> as gyvenu neidamas i baznycia, bet tai nereiskia kad neskiriu kas blogai ir kas gerai, zmogus savo gyvenima valdo pagal savo nuomone ir moralines normas kurios eina is seimos ir su laiku kinta. bet ir neidamas i ta "mylincia bendruomene" kuri 6 valanda vakaro susirenka pazvanginti varpeliais paklupoti pastoveti ir pasedeti baznycioje, su gebu gyventi ir siekti savo tikslu.
> nors gyvenu dar tik 20 metu bet mano gyvenime daug netekciu buvo (kas mane pazista zino) bet einu toliau per gyvenima o ne puilu i dugna (nors tai butu lengviausia) as manau akd tas kelias ne man nes as nenoriu buti niekuo.

> na rezume butu tokia kad as ir neidamas i baznycia begu skirti geri nuo blogio ir gyventi taip adk nereiketu kaupti priesu kraiti..

74

>>>> Linai 20. supranti, Linas 37 niekad neklausys ir nepriims musu zodziu nors jie butu nulipdyti is pacios sventosios tiesos, jei tokia tik butu. Esme, jei mes teisus -> jis neteisus. Jei jis neteisus -> jis niekas, veltui issvaistes savo gyvenima. O jis nenori buti niekuo. Viskas paprasta, cia vel galioja naudos desnis.
Siuo atveju Linui 37 Dievas ir sizofrenija yra nauda. Jis randa silpnavaliu, kuriems yra autoritetas.

Sakau, cia ne tas atvejis, kai zmogus pasiklydes ar pasimetes. Puikiai jis zino, kad musu zodziuose yra tos tiesos. Jam ji neidomi. Jis musu tekstus nagrineja tik 2 aspektais, kiek mes uz ji ar pries ji, ar kuriam is musu gali padaryti itakos. Viskas. O tas dialogas su sia persona tuscia vieta...

75

Gaila kad labiausiai zmones klauso tik tu kurie kaip Giedrius sake ir tevadovaujasi schema kazkas priestarauja -> kazkas neteisus, nes kitaip jei kazkas teisus -> jis neteisus. Jei jis neteisus -> jis yra niekas.. taip gimsta fanatizmas ir visi pasiekejai fanatikais. Protingi zmones moka priimti kita nuomone, bet protingu zmoniu neklauso kiti zmones

76

Audriau,
O kad taip jauni žmonės būtų idealistai ir keltų savo mintis ir mąstymą link Dangaus. Kad taip remdamiesi autoritetais - filosofais, teologais įsigilintų į esminius ieškojimo ir tikėjimo klausimus apie gyvenimo ir žmogaus paskirtį Kūrėjo atžvilgiu. Labai pasigendu tokio jaunimo, kuriam labiau visko rūpi Tiesa, teisumas, dieviškoji Išmintis. Kilni siela visuomet priims tai, kas kelia, brandina, tobulina ir įprasmina žemiškąją kelionę amžinybės perspektyvoje.

77

Linas 37 >>> niekados nenorejai su Nimedu eiti zmoniu linksminti smile ?  Visai gerai tau sekasi smile
Taip pilsto taip pilsto

Kaip galima mastyti apie "Žmogaus paskirtį Kūrėjo atžvilgiu", kai nera tokio kurejo ? smile

78

jo... cia is serijos: My feet are big. Science has not yet proven why my feet are big!! Therefore, there is a God. Arg!!

79

del esamos, vadinamos vakaru kulturos(as ja apibudinciau vergavimu paciam to nesuvokiant sistemai, prastiems yvaizdziams) ir sekmingo jos plitimo, kaltas iskreiptas zmoniu samoningumas. tas samoningumas manau pasikeis kai prieisim tikrai rimta riba, arba tikrai kardinaliai keisim gyvenimo buda.

80

apie ka mes cia?