Re: Vakarų kultūros tamsioji pusė
Pasigedau atsakymo i mano klausima .tai gal teiksies atsakyt?
You are not logged in. Please login or register.
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Vakarų kultūros tamsioji pusė
Pasigedau atsakymo i mano klausima .tai gal teiksies atsakyt?
Jei tylesi, savo apastalavimu daugiau pasieksi - kaip daznai daugeliui jegos isgaruoja pro burna! - ir isvengsi tustybes pavoju.Tai va ne tau mus teist,o dievui ir nepazinodamas zmoniu neklijuok jiem etikeciu.
edit.pasakyk kurioje vietoje pazeidineju isakyma neturek kitu dievu tik mane viena? juk cia pirmas isakymas, nebent pas tave kaskokie kitokie pasidare...
Žmogus išmano tą sritį, kuria labai domisi ir gilinasi. Kai laisvai manantis žmogus atmeta tikėjimo autoritetus ir susikuria asmeninį tikėjimą, iškreiptą santykį su dievu, patirs griūtį. Čia tas pats, kaip pažiūrėjus iš išorės į automobilį užsimoti, nebūnant inžinieriumi, jį projektuoti be didelį nuoseklų darbą patyrusių mokslo žmonių indėlio. Panašiai, jei imtume autoritetu šventąją Katalikų Bažnyčią, kuri visomis išgalėmis rūpinasi parodyti Jėzaus įkurtą teisingo tikėjimo ir moralės reikaluose sielos išganymo kryptimi. Juk ne veltui yra tėvai, mokytojai, dėstytojai, kurie duoda pagrindus konkrečioje mokslo ir gyvenimo srityje. Aukščiausiomis vertybėmis rūpinasi Bažnyčia, todėl "Tikiu" malda yra kaip inkaras-formulė tikėjimo turiniui priimti ir per bendruomeninę maldą tobulinti asmeninį ryšį su gyvuoju Dievu ir Jo šventaisiais.
Jei vertybių hierachijoje žmogus Dievo nelaiko aukščiausiąja Vertybe, tada nusižengiama I Dievo įsakymui. Jis išpildomas Dievą laikant ir priimant Tuo, Kuo Jis Yra. Kas nuoširdžiai Jo ieško - nepražus, bet kas pažinęs Dievą, Jį atmeta, rizikuoja pasiklysti ir užkietėti egoizme ir nuodėmėse, kurių neišvengia kūniškas žmogus.
Linai
As tave tiesiog tuoj isimylesiu ;D ;D ;D Manau man reiks atsispausdinti tavo rastliavas ir prisegt segtuku ant sienoje esancios lentos "Huge pile of something robust"
Linai, tu fanatikas...o ne bendradarbis ar talkininkas, ten kaip sakei...vertybiu hierarchijoje dievas auksciausia vertybe..cia net davatkos sedincios baznycioj nuo ryto iki vakaro taip negalvoja...jei tokia ta tavo religija ta zinai..manau musu krastas 80% vis dar pagonys...
del esamos, vadinamos vakaru kulturos(as ja apibudinciau vergavimu paciam to nesuvokiant sistemai, prastiems yvaizdziams) ir sekmingo jos plitimo, kaltas iskreiptas zmoniu samoningumas. tas samoningumas manau pasikeis kai prieisim tikrai rimta riba, arba tikrai kardinaliai keisim gyvenimo buda.
Vytautas Birutėle užsimena apie atsivertimą. Jis suformuoja įtikėjimą ir įsitikinimus Dievo priėmimu. Tobulas ir kilnus žmogus nenumoja ranka į tai, kas padeda pagrindus pažangiai kultūrai - sielos vidiniam grožiui. Kūrinys priėmęs Kūrėją savo Viešpačiu iš tiesų tampa harmoningas ir vientisas visose gyvenimo aplinkybėse, kai iš visų jėgų stengiasi neįžeisti Dievo nuodėmėmis. Toks pasitikėjimas ir gili vidinė ramybė padeda kurti Dangaus Karalystę jau žemėje, bet tai yra kovos laukas, kuriame apsisprendžiame vis suklupę atsitiesti ir žengiant pačiam rodyti gerąsias išeitis artimiesiems. Dvasingumas tikrai labai padeda eiti gyvenimo keliu be pražūtingų nuosmūkių ir lemtingų klaystkelių. Gera palaikyti kainuoja, bet užgrūdinta siela yra atgaiva gerų išeičių ieškantiems... Jėzaus gyvenimas yra tobuliausias pavyzdys mokinukams sekantiems Mokytoju.
Tobullas ir kilnus zmogus??????????? ;D Apsiverksiu tuoj... ;D
Religija - pazangios kulturos pamatas? ;D Dar labiau apsiverksiu... ;D ;D
Auri, palik savo prota spintoj ar paskolink kam nors ir nereiks verkt :?:D
Jie, Jezus Kristus, zuvo, kad isgelbetu nusidejelius zmones. Jei jis butu dievo sunus, tai tikrai suprastu, kad del zmoniu neverta nieko daryti
...arba jis buvo tas, mado... madozochistas, ir jam patiko kaip ji kankino... arba dienvui patiko savo sunu kankinti... juk kristus klause? uz ka man taip, teve? Vo tep, ne kas toki teva tureti....
Linai, tikiuosi tu vaiku neturi, kad netycia nenutiktu jiems kaip Jezui kristui?
Jėzus nebuvo mazochistas. Jis yra visoms kartoms ir tikintiems žmonėms - Išgelbėjimas. Jis pasidavė į nusidėjėlių rankas, kurie su Juo padarė ką norėjo - išniekino, žeidė ir nukankino. Jis meldėsi už kankintojus prašydamas Tėvą, kad būtų jiems dovanota - taigi įvykdė ne vien dėl teisingumo dovanojamą nuteisinimą iš blogo į gera, bet ir parodė didžiausio taikdario ir blogio naikintojo Pavyzdį. Mes esame išgydomi Jo žaizdomis. Jis už mus mirė, kai mes dar tebebuvome nusidėjėliai, kad atrastume ir įgytume Kelią vedantį į Dievo Karalystę - amžinąją Laimę. Turėtume verkti be savo kietaširdiškumo. Jis ką skelbė tai ir išpildė: jei tave užgavo per vieną skruostą atsuk ir kitą. Neliko vietos kerštui ir prievartai, nes Jis užnešė savo mirties įrankį - kryžių į egzekucijos įvykdymo vietą ir mirė prisikėlimui.
ne, nu Linai, tu ribotos fantazijos... jei jezus yra dievas, tai nori pasakyti, nebuvo kito budo? tik leisti save nukankinti.... ne nu sakes....
Yra nuomonė, kad Judas Iskariotas išduodamas siekė išprovokuoti Jėzų gintis ir parodyti prievartą, kad stebuklų galybe išvaduoti izraelitus iš Romos imperijos gniaužtų. Aš gilindamasis nerandu teisingesnio Dievo plano, kaip žmonių nuteisinimo kainos bei visiems tobuliausio Pavyzdžio palikimą. Dievas pasilenkė ir priartėjo prie dvasingo vargdienio žmogaus arčiau, kaip kitaip neįmanoma (visai ne profaniško pasaulio priemonėmis ir "autoritetais"). Jei turi fantaziją, apimančią iš kiekvieno žmogaus dramos išeitį, tai kaip pagal tave galėjo Dievas parodyti Meilę - pasilenkti ir nenuskriausti kiekvieno už Dievą silpnesnio, mažesnio?
visus nekadejus iskart i pragara ir viskas, be ceremoniju, o tenais tegul aiskinasi, kas kaltas kas ne kaltas
Matai, Giedriau, Dievas yra sukūręs kiekvieną žmogų, o žmogus vertingas ir jam siūloma laisva valia apsispręsti: atsisakyti nuodėmių ir blogio bei siekti laisvanoriškos draugystės ir bendrystės su Dievu. Į pragarą apsisprendžia velnio vaikas, kuris atmeta paniekina Dievo gailestingumą, teisingumą, sugundytas gundo ir prakeikia save ir kitus tampančius Dievo priešais. Pasmerktieji visiškai žemina į kilnesnį gyvenimą pašauktus kilnesnius kūrinius - žmones. Su širdgėla Dievas stebi žmogų besiveržiantį į pražūtį.
bla bla bla... "Dievas yra sukūręs kiekvieną žmogų", tai ka, jis negalejo musu sukurti teisingai pati pirma karta? Kad poto nereiktu siusti Jezaus "taisyti" situacijos? O po to "pataisymo" vistiek niekas nepasikeite - zmones kaip zude taip ir zudo, tik si karta Dievo vardu.
Ei , >>> auri 21, as jau su Linu 37 randu bendra kalba as ejau klystkeliu, o dabar turiu sansa pasitaisyti. Nors nezinau istikruju ko noriu, bet tikiu, jei buciau palaimintas, man gyventi butu kur kas lengviau.
Matai, Giedriau, Dievas yra sukūręs kiekvieną žmogų, o žmogus vertingas ir jam siūloma laisva valia apsispręsti: atsisakyti nuodėmių ir blogio bei siekti laisvanoriškos draugystės ir bendrystės su Dievu. Į pragarą apsisprendžia velnio vaikas, kuris atmeta paniekina Dievo gailestingumą, teisingumą, sugundytas gundo ir prakeikia save ir kitus tampančius Dievo priešais. Pasmerktieji visiškai žemina į kilnesnį gyvenimą pašauktus kilnesnius kūrinius - žmones. Su širdgėla Dievas stebi žmogų besiveržiantį į pražūtį.
>> Linai matei tu filma "Adomo obuoliai" > ? tu man kaip tas kunigas is to filmo.. kuris megina pakeisti skina... :V bet ten filmas ir jis skina pakeicia, o cia gyvenimas ir nereikia plauti smegenu kitiems. nes ritisi iki tokio lygio, kai sektantai vaiksto po namus ir verbuoja zmones tai tu ta pati darai tik internetu.
> JUK PAGAL TAVE DIEVAS DAVE ZMOGUI SMEGENIS TODEL JIS MASTO (NORS AS DARVINO TEORIJA TIKIU) IR NEREIKIA CIA MUMS SKLEISTI EREZIJU.
Atsigauk. :V
Liani 37 >>:>
ar daug turi pasiekeju, kur ir kuriuo metu jus renkates ?
Linai ir Giedriau,
Studijavau apie sektas ir naujuosius religinius judėjimus ir gerai suprantu, kad ten yra pavojus įklimpti per vergystę lyderiui, į silpno tikėjimo, pigaus ir iškreipto pasitikėjimo "dievu" spąstus. Lyderis siekia egoistiškai užslaptintos asmeninės naudos. Aš gi kviečiu atrasti autentišką asmenišką ryšį link Dievo ir jei esate katalikai, mėginti nueiti į savo parapijos bažnyčią, pajusti tikėjimo bendrumą su bendruomene, prisiminti pasiruošti sakramentų priėmimui. Turiu puikių bičiulių, kurie sakosi esą laimingesni atradę sveiką santykį su Dievu, jie po pokalbių su kunigu, mėgina savo gyvenime išgyventi tikėjimo pasitikėjimo džiaugsmą, viltis Dievo Karalystės, puoselėjant ir dalinantis dvasine Meile. Atsivertimas perkeičia visą gyvenimą, iš dėkingumo Dievui skatina taisytis iš ydų, blogų įpročių, vertinant Meilę Dievui, kiekvienam santykiui su artimaisiais parodyti tikro-gero krikščionio veidą duodant labiau nei imant. Yra labai gera daryti gera: ypač žmonai, vaikučiams, tėvams, užstojant silpnesnįjį, o vargingesnį pažįstamą paremti. Šis pasirinkimas guodžia ir stiprina Jėzaus žodžiais Evangelijoje, psalmėse.
Protu per kūriniją mes suvokiame Dievo kūrybinę didybę. Erezija susieta su melu, aš trokštu, kad jūs savo pastangomis atrastumėte Tiesą, kuri išlaisvina žmogų veiklai kilniems ir prasmingiems tikslams - priimant ko nori ir kur kviečia Dievas...
;D ;D ;D Keep it up man ! ;D ;D ;D
Kilnus ir prasmingi tikslai:
http://www.youtube.com/watch?v=Ou1iOEgghHk
p.s.: oficialiai Linas jau mane pravirkde ;D
Pragaro angių išpėros mėgina niekinti ir išjuokti tai kas šventa. Galima demonstruoti monstro, kaip "karžygio" patrauklumą ir "pranašumą", bet užtenka netyčia plytai nuo sienos atitrūkti ir pataikyti į galvą ir puikybės, demoniško siautėjimo laikas pasibaigtų. Įdomu ką kalbės ir kur bus tie, kurie niekina, po 50 metų? Niekšų galas - mirtis, po kurios seks noras susinaikinti, tačiau niekaip neišeis išsigelbėti iš blogio dėl toleravimo būsenos - tos ugnies kuri degina ir nenustoja kančiai. Auri jei tau juokinga Dangų išjuokiant, o pragarą nesuvokiant, atėjus laikui gali išeiti negrįžtamai su tais kuriems imponuoji... Žinau, kad skausmas ir kančia jau nekeltų juoko iki ašarų. Gaila man tavęs...
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Vakarų kultūros tamsioji pusė