81

Re: Kas esu: ar idealistas, ar materialistas?

Linas parašė:

Labai prašau, venkite žmonių, kuriems nėra nieko švento, žeminančių Dievą ir Katalikų Bažnyčią.

Dar labiau prasau vengti zmoniu neismanaciu, nesidominciu ir nusispjaunanciu ant istorijos. Kurie nemato savo daromu klaidu, is ju nesimoko ir kartoja istorijos klaidas kaip uzstrigusios ploksteles. Venkite zmoniu pakankamai protingu skaityti, bet nepakankamai, kad suprasti.

Linas parašė:

Ar nors vienam linkėjau piktos ateities, ar brukau sektantišką ideologiją?

TAIP ir TAIP.

Linas parašė:

Geriau kai teisieji dėl dvasinės pažangos pabara, nei laisvamaniai abejingai liaupsina puikybei.

Kas tave Mielasis dabar titulavo Teisuoliu? Ar ne per daug i padanges uzkilom ir save vainikuot pradejom? Kalbam apie visokias tiesas ir skaistybes, o viduje tik sau naudos troskimas - Teisuoliu ir valdytoju vadintis tuoj pradesime. Kiekvieno zmogaus pirstai lenkti i ji pati.

Linas parašė:

Zinai, man sunku įtikti visiems, nes tiems, kurie niekina tikėjimo vertybes, negaliu būti abejingas ar vaikščioti ant pirštų galiukų apie pašaipūnus...

Ajajai, kokie mes sventi avineliai patapom. Visi geri isskyrus tie pasaipunai, velnio isperos ir zemes kirminai, kurie degs pragare ir dus smalkemis. Tik pamirsai, kad su tavim gincijosi net keletas tikinciuju ir kazkodel visiems neitikai. Taigi. Kai vaikas atinasi prie ugnies - reikia ispeti, mielas Linai.

82

Linas, 37 parašė:

Giedriau šaunu, kad nenori pyktis. Gal aš ir suklydau (norėčiau to), kad kai pradėjau rašyti teologinius tikėjimo dalykus, pareiškei, jog nuklydau nuo pokalbių temos į monologą, o komentuoti teologinius dalykus tau sunku, nes nelabai tikriausiai supranti ką parašiau. Tiek to. Atleisk, jei patyrei psichologinę prievartą. Žinai, man sunku įtikti visiems, nes tiems, kurie niekina tikėjimo vertybes, negaliu būti abejingas ar vaikščioti ant pirštų galiukų apie pašaipūnus... Kai vaikas artinasi prie elektros laidų ar ugnies reikia įspėti - pavojinga gyvybei!

Tu ir vel netiesiogiai mus pavadinai "pasaipunais bei niekintojais" smile
Ir vel pasiskelbei musu gelbetoju, nors mes to visai nenorime wink .
Ir vel pasivaidinai teisesniu uz visus, nes visi kiti kvailiai wink
...Tiesiog kitaip nemoki smile

As risu sia tema, nebent kiti dar nores ka pasakyti smile

83

Daug tulžies išliejai Auri. Tik nežinau, ką blogo kam padariau. Mano linkėjimai ir intencijos nuoširdžios ir geriausios. Žinoma, aš neesu abejingas blogiui, o man ne visvien kur žmogus eina. Jei jis artinasi prie duobės ar skardžio - noriu sulaikyti. Aš silpnas ir nuodėmingas žmogus, bet visa širdimi atsidavęs Dievui, Jis labai myli, todėl ir kalbu, kad Jį brangintume. Aš savęs netitulavau teisuoliu. Bet Jėzus kur kas daugiau nei Teisuolis. Santykis su Juo lemia pomirtinę būklę pagal nuveiktus darbus ir pasirinkimus žemėje: ar už gera, ar už bloga...

84

jo manau religija yra kiekvieno asmeninis reikalas ir nera kenksmingas. Bet tokie issireiskimai Linai cia ne vietoi juk tu ne baznycioi randiesi juk yra ir musulmonu ir kitokiu religiju kas bus jei visi prades skelpti dzihada! sventa kara alaho vardan!bu dos

As manau kad dievas religija yra kiekvieno dvasines higienos reikalas ir tai labai as meniska ir privatu ir neturetu buti persama ar viesinama.

Krikscionys sikna valo nusishike popieriumi , dauguma musulmonu plaunasi vandeniu tai taippat asmeniska kaip kad relingumas tik cia jau kuno higiena.

musulmonai neina i baznycia savo tiesu porinti o krikscionys nekisa nosies i mecete. vyrai neina y moteru dusa (nors as labai noreciau), o moterys neina y vyru (kartais pasvajoju)

mes juk neshikame viesoi vietoi ar aikstei kaip arklei tam yra tualetas.

taip pat dvasinems dalykams yra baznycios mecetes sventyklos ir kiekvienas eina ten kur jam tinka

man gal butu slykshtu mecetei su kakta i kilima ir priesais klupincio dvokencios kojnes

bet as ysivaizduaju kad taippat slyksty yra musulmonams krikscionei

As nesakau kad dievas blogai bet jo garbinimas ne vietoi yra slykstu kitiem.

As suprasciau jei tema butu misios forume , arba pasimelskime kartu ir t.t. bet cia juk tikimasi susivokti tarp idializmo ir materializmo savoku.

85

Linai >>> Isliejau viska, kas susikaupe beskaitant tavo monologus kazkam apeliuotus. Nesuprantu kaip tu dabar gali apsimetineti sventu avineliu, kuris nieko nepadare, tik akytemis klapsejo ir gero linkejo. Kelis puslapius atverciam atgal ir randam visuotinius izeidinejimus, pravardziavimus ir karcios lemties linkejimus. Niekas Taves Tamstele nepaskyreme tautos gelbetoju, tad tokiu ir nesielk, ypac per prievarta.

Zilvinai >>> 10 balu uz suprantamus zodzius smile Cia tai nustebinai is peties wink

Giedriau >>> Cia jau ne pirma ir ne paskutine jo tema, kurioj jis monologus skelia ir poto avineliu apsimetineja... As jau kazkur esu sakes, kad daugiau su juo nebesisnekesiu, tik nezinau ko mane vis traukia leptelti viena kita dalyka.

86

Auri>>> na matai, cia jis pradejo gudriau, kazka porint ne apie baznycia, pritrauke demesio, ir tada uzbaige tuo paciu, kaip ir visada. Zinai galima vadovautis posakiu: "duok durniui kelia", ka as ir dariau anksciau, bet dabar pamaciaiu, kad gal reiktu pereiti prie: "durniu ir baznycioje musa", ir "duok durniui kelia, tai ir ant peties uzlips".  Jei trumpai, tai sunervovo, nes siaip, turiu elergija ant "asilu".

Zilvinai>>> o tu vedes, kaip ten pas tave seimos reikalai (tiesiog smalsu) ?

87

Niekas neateina pas Mane jei jį nepatraukia Tėvas - sakė Jėzus. Jūs todėl ir irštate, kad negalite suvokti laisvą valią, kaip priemonę, atmesdami teisumo Kelią su sąžiningumu. Žmonės labiau mylėjo tamsą nei šviesą, nes jų darbai buvo pikti. Asmeniškai blogi pasirinkimai ir prie jų prisirišimai yra klūtis artėti link savikritiškumo ir meilės Dievui. Kaip pasiklosite taip ir išsimiegosite.

Visakeriopos paguodos nuolankioms ir teisioms sieloms, tokiems mažutėliams skelbiama Evangelija, kurioje dvasingieji vargdieniai susilaukia atleidimo ir paguodos Viešpatyje. Mieli geradariai tegul jums sekasi - būkite tokie tobuli, kaip dangiškasis Tėvas yra tobulas. :::700

88

Linai, man viena karta istikruju patrauke toks vienas kunigas, jis buvo afigienas smile, nors kai pamateme ji pirma karta, tai atrode, kad smelis is ausu byra. Bet senukas buvo nerealus, pilnas gyvybes (nors buvo virs 80), energijos, pagarbos ir ko tik nori smile  jis buvo gyvas, mylintis zmogus, beje, besidomintis viskuo kas vyksta ant svieto, ta pcia vakarietiska kultura..... va, paskui toki eitu zmones, bet tikrai ne paskui tave. Beje, jis biblijos ir jezaus ar dievo tiesu necitavo visiskai, nes jam to nereikejo. O tu esi parodija sitoje vietoje. Tu netrauki, o stumi. Nerealus ant to talentas big_smile ir turi antra talenta, nesuprasti, ka tau zmones sako big_smile ,  ir trecia talenta turi, apsimesti kvaileliu big_smile , zodziu smile ... sakau, as esu sutikes tikrai atsidavusiu dievui zmoniu tikrai nemaziau uz tave, nors cia dar klausimas kaip yra su tavimi...siaip, uzstrigusi plokstele...tai tu esi nebent karikatura man,  palyginus tave su tais zmonemis... big_smile , ispradziu buvo nulis pagarbos, dabar antipagarba isviso, nes bijau, kad tu esi fanatas ir blogis tarp artimu zmoniu ir kuriuos sutinki... nes jei kam siaip nesiseka, bobutei koks plauciu vezys, tai prikimbi prie jos su savo pragarais smile

beje, net nezinai ka reiskia laisva valia, tai toks daiktas ar reiskinys, kai zmones patys nusprendzia ar pasirenka. Kalbant Jezaus Kristaus kalba, ar jis lindo prie kiekvieno ir kaip uzsiciklines kartojo savo zodzius pastoviai, koks jo tevas didis ir mylintis? Ne... tai kam tu tai darai ? big_smile  jie ejo paskui ji, nes pajuto geri, o paskui tave eiti... nera jokio gerio, tik biblijinis fanatizmas smile
Beje, ar kristus kiekvienam aiskino, kad jis yra zemes kirminas smile ? kad jo siela yra ubage ? ir degs jis amzinose kanciose ? speju tu per savaite tai pakartoji 100 kartu daugiau nei tavo jezus per visa savo gyvenima? Tai kodel pats nenori pasimokinti is paties Jezaus ? smile

89

Vat Auri tu materialistas,nori po mirties turėti  ta b. ,nu sakoma kad angelai nesiveisia todi ir neturėsim ir mes tarpykojo , ir aplamai mes į ta gyvenimą nieko nenusinešim todėl ir materialistams nėra vietos rojūj . Pagalvokit dirbat visa gyvenimą o ką užsidirbat ir užgyvenat sutrūnija žemėje.Ištikro viso to reikia kad vaikams parodytum kaip reikia išgyventi šitam sviete  ,jei pinigu turi labai daug vaikai nedirba o užaugę nemokės užsidirbti .Nu aišku  galima kietai juos laikyti už vadžiu ,bet juk neamžinai smile Taigi viskas priklausys ar vaikas bus materialistas ar idealistas nuo to kaip juos užauginsim ir auklėsim,BET ŠIAIS LAIKAIS TELIKAS AUKLĖJA VAIKUS ,KĄ VALGYTI KĄ RENGTIS IR KIEK PINIGU TURĖTI YRA COOL :=D

90

Tomas, 26 parašė:

Vat Auri tu materialistas,nori po mirties turėti  ta b. ,nu sakoma kad angelai nesiveisia todi ir neturėsim ir mes tarpykojo , ir aplamai mes į ta gyvenimą nieko nenusinešim todėl ir materialistams nėra vietos rojūj . Pagalvokit dirbat visa gyvenimą o ką užsidirbat ir užgyvenat sutrūnija žemėje.Ištikro viso to reikia kad vaikams parodytum kaip reikia išgyventi šitam sviete  ,jei pinigu turi labai daug vaikai nedirba o užaugę nemokės užsidirbti .Nu aišku  galima kietai juos laikyti už vadžiu ,bet juk neamžinai smile Taigi viskas priklausys ar vaikas bus materialistas ar idealistas nuo to kaip juos užauginsim ir auklėsim,BET ŠIAIS LAIKAIS TELIKAS AUKLĖJA VAIKUS ,KĄ VALGYTI KĄ RENGTIS IR KIEK PINIGU TURĖTI YRA COOL :=D

Materializmas gali buti traktuojamas kaip isgyvenimo siame ziauriame pasaulyje priemone. Tai yra gana sekmingas prisitaikymo budas ir jei materialistas nera uzsiciklines jis tik lavina savo prisitaikymo, isgyvenimo sugebejimus. Idealistas tik ziuri i dangu ir tikisi kad nukris deze bananu isgelbeti jo seimyna. Prisitaikymo ir isgyvenimo sugebejimu 0. Pasakykit, rojus ar pragaras, kur nereikia prisitaikimo ir isgyvenimo sugebejimu?

AI bet jo... Linas pasakytu taip: DEGSI PRAGARE ZEMES KIRMELE O AS DANGUI TOLIAU POTERIUS SKAITYSIU! ETIKMAT!

91

Auris, 21 parašė:
Tomas, 26 parašė:

Materializmas gali buti traktuojamas kaip isgyvenimo siame ziauriame pasaulyje priemone. Tai yra gana sekmingas prisitaikymo budas ir jei materialistas nera uzsiciklines jis tik lavina savo prisitaikymo, isgyvenimo sugebejimus. Idealistas tik ziuri i dangu ir tikisi kad nukris deze bananu isgelbeti jo seimyna. Prisitaikymo ir isgyvenimo sugebejimu 0. Pasakykit, rojus ar pragaras, kur nereikia prisitaikimo ir isgyvenimo sugebejimu?

AI bet jo... Linas pasakytu taip: DEGSI PRAGARE ZEMES KIRMELE O AS DANGUI TOLIAU POTERIUS SKAITYSIU! ETIKMAT!

O aš maniau kad idealistas bičas sugebantis palaikyti aukso vidurį :? O materialistas nu tas kuris be darbo ir bapkiu nieko nemato daugiau užsikasęs bapkese ir tik big_smile nu manau tu teisus smile tik ar idealistas taip ir tikisi tu bananu ,tai netikiu :::a55 tiesiog visi kažko tikisi net ir tas materialistas iškarto toks netapo kažko pirma tikėjosi gero darbo kažkur kad pasiseks ir tt. :? tai nemanau kad visi arba materialistai ar idealistai aš tai nežinau kam priklausau bapkes mėgstu dirbti irgi bet gyventi dėl bapkiu tai kažkaip niūru ir pilka

92

Tomas, 26 parašė:
Auris, 21 parašė:
Tomas, 26 parašė:

O aš maniau kad idealistas bičas sugebantis palaikyti aukso vidurį :? O materialistas nu tas kuris be darbo ir bapkiu nieko nemato daugiau užsikasęs bapkese ir tik big_smile nu manau tu teisus smile tik ar idealistas taip ir tikisi tu bananu ,tai netikiu :::a55 tiesiog visi kažko tikisi net ir tas materialistas iškarto toks netapo kažko pirma tikėjosi gero darbo kažkur kad pasiseks ir tt. :? tai nemanau kad visi arba materialistai ar idealistai aš tai nežinau kam priklausau bapkes mėgstu dirbti irgi bet gyventi dėl bapkiu tai kažkaip niūru ir pilka

va taip ir buna gincas be galo. Pradziai apsibreskite ka vadinate idealistais ir materialistais. Pagal gatves supratima, koki filosofini ar dar, nes paskui ir bus, kad veinas apie pelus, o kitas apie grudus sneka.

gatves zargonu: materialistas, kurio vertybes atsiremia per finansine puse.
idealistas: kuris bando tureti big_smile, na gerai, turi vertybes visiskai be finansines puses

tai jei palaikant diskusija, normalus zmugus, kuris yra tam tikras kokteilis siu savybiu. Kiekvienam savo. Pvz yra  norai paplaukioti aplink pasauli: na grazus norai smile kaip ir ne materialistiniai, bet be kapitalo... kabynkst... tad as rinkciausi du trecdalius materialisto ir viena idealisto (nors tai priklauso nuo aplinkybiu)

dar kita yra gatves samprata apie idealizma (kas idealizuoja ka nors), zodziu utopiniu ideju autoriai, kovotojai pries malunus ir panasiai. Cia nevisai risasi su materializmu ar nematerializmu. cia labiau realistai ar idealistai ar pesimistia ar optimistai: visiskai kita terpe.

Ir vel, rinkciausi kokteili is visu savybiu smile realizmas ir optimizmas, plius laselis idealizmo ir laselis pesimizmo (kartais pravercia)

93

Sukurti katalikišką Santuoką, gimdyti ir auginti vaikus gerais dorais žmonėmis, nėra materializmas, bet anaiptol, lankymasis bažnyčioje, kasdienė šeimos narių malda neša gražius idealizmo vaisius. Vardadienio, gimtadienio proga nupirkta gėlė, reikalingas daikčiukas (pvz. Biblijos knyga) pamalonina sielą, o dar ir palydėtas malda deda turtus, kurie turi amžinosios vertės jau nekalbant, kad čia žemėje paguodžia ir sutvirtina dvasiškai.

Artimo meilės darbams:

Gerieji darbai kūnui: 1. išalkusį pavalgydinti, 2. ištroškusį pagirdyti, 3. vargšą aprengti, 4. keleivį priglausti, 5. kalinį sušelpti, 6. ligonį aplankyti, 7. mirusį palaidoti.

Gerieji darbai sielai: 1. nemokantį pamokyti, 2. abejojančiam patarti, 3. nuliūdusį paguosti, 4. pikta darantį sudrausti, 5. įžeidimus atleisti, 6. nuoskaudas nukęsti, 7. melstis už gyvus ir mirusius.

94

idomu, kaip adminai reaguoja i liguistas zinutes ?

95

Giedrius, 27 parašė:
Tomas, 26 parašė:
Auris, 21 parašė:
Tomas, 26 parašė:

va taip ir buna gincas be galo. Pradziai apsibreskite ka vadinate idealistais ir materialistais. Pagal gatves supratima, koki filosofini ar dar, nes paskui ir bus, kad veinas apie pelus, o kitas apie grudus sneka.

gatves zargonu: materialistas, kurio vertybes atsiremia per finansine puse.
idealistas: kuris bando tureti big_smile, na gerai, turi vertybes visiskai be finansines puses

tai jei palaikant diskusija, normalus zmugus, kuris yra tam tikras kokteilis siu savybiu. Kiekvienam savo. Pvz yra  norai paplaukioti aplink pasauli: na grazus norai smile kaip ir ne materialistiniai, bet be kapitalo... kabynkst... tad as rinkciausi du trecdalius materialisto ir viena idealisto (nors tai priklauso nuo aplinkybiu)

dar kita yra gatves samprata apie idealizma (kas idealizuoja ka nors), zodziu utopiniu ideju autoriai, kovotojai pries malunus ir panasiai. Cia nevisai risasi su materializmu ar nematerializmu. cia labiau realistai ar idealistai ar pesimistia ar optimistai: visiskai kita terpe.

Ir vel, rinkciausi kokteili is visu savybiu smile realizmas ir optimizmas, plius laselis idealizmo ir laselis pesimizmo (kartais pravercia)

vat sutinku su tavim sutinku ir su Linu manau jus kaip nors susiderinkit ir pasaulis tikrai butu malonesis ...pabandykit vienas kita suprasti

96

Na as manau kad normalus zmogus kaip tik yra tas aukso vidurys, o idealistas ar materialistas yra ideologijos nukripstancios i utopijas. Tik apibrezima mes vargu ar sukursim big_smile

97

"ideologijos nukripstancios i utopijas" jau sukurei

98

aha tas utopijas irgi apibrezt reikia...

99

turiu atsakyma i visus klausimus smile big_smile :
http://www.youtube.com/watch?v=ohmhZVjaqQo

P.s. jei paspaudus nesuveiks nuoroda, ja tiesiog nukopijuokite smile

100

Giedriau cool video as jau varau!!! i tokia baznycia ir as noriu!!! smile smile smile as vienas kaip pirstas ka siulai susituakti tavo baznycioi? smile smile smile as gi sakiau kad esu mergishius man vyrai netinka smile

materializmas  kiles nua zodzio materija. ne piniguase laime bet ju kiekyje. Pinigai dar ne viskas bet viskas kainuaja.

idealistas tai is zodzio ideja arba samone. Yra sioj zemeje daug zmoniu kuriems ideja svarbiau nej materija tai daznai labai auksto intelekto ir issilavinimo zmones jiems su savo protu tikrai kad nera sunku su krapstyti pinigus bet tai tiesiog per lengva ir neydomu. Beto protingi zmones daznai ir apsirupine iki ausu ir turi daugiau nei sugeba suvartoti.

Kitas pavizdys socialines klasses: darbininku vaikai is mazens mokinami disciplinos ir profesijos kad veliau uzsidirbt duanai tarp tokiu materializmas gilei ysisaknijasjie auga tikri materialistai ir pinigu vergai dvasines vertybes nieko vertos jei jos nekainuaja, aukstuamene suvokiama kaip pasiputelei nesuprantami nukvake.

vidutines klases vaikai mokomi kurybos ir isradingumo juk ju uzduatis uzaugus kurti versla ir valdyti materialistus cia jau uzauga zmones daug ydomesni bendrauti turintis savo poziury y yvairius gyvenimo aspektus

I auksciausia klase turi daug laiko isvystiti dvasines vertybes tureti subtilu meno skony puaselejamos seimos tradicijos islavinama viskas kas nesusija su kova del pragyvenimo tokiems ideja svarbiau uz betkokias materialines vertybes. Kaip yrodymas marksistines idejos prasidejo nua aukstuamenes tai jie pradejo revoliucija svarstydami kas teisinga o kas ne, net nesirupindami apie paciu materialine padety ir kad patys sau kasa duabe. Jiem svarbiau buvo grazi ideja kaip kad lygybe tarp zmoniu tai tikri idialistai.

Idialistams perskurdu dvasiskai aklai vaikytis pelno, pinigai tai tik yrankis pasiekti idejai  tikslui.

Kai pelnas tampa pagrindiniu tikslu vyksta labai baisus ir neteisingi ziaurus slykstus dalykai.

kai materialismas saknyjasi medicinoi zmones kencia. Nes visi mokslinei tyrimai kainuaja ir finansuaja juas tik tas kas is to veliau tikisi pelno. Taip atsiranda "nauji" vaistai kurie atlieka tikslei tapacia funkcija uz kelis kartus didesne kaina ir grazesniu ypakavimu.  Vaistai kurie kenkia sveikatai su mirciu atvejeis sukiojasi rinkoi du metus sluazdami zmoniu sveikatas ir gyvbes nes pasalinti is rinkos nera lengva ir visada kazkas renkasi pelna, vietoi teisybes (materializmas nugali ideja)

Daromos operacijos kurios zaloja sveikata ir zmoniu visa gyvenima, vien todel kad nukentejusiu pacientu niekas neklauso ir negirdi nes tirti zalingas operacijas kainuaja o kas uztai mokes? todel pilna moksliniu straipsniu kurie patvirtina kad zala tai tik isigalvojimas ir prietarai kas tokius tyrimus financuaja? kompanija gaminanti operacijos robotus ir yrankius ju pelnas tiesiogei priklauso nua operaciju kiekio  pelnas pinigai materializmas. senden chirurgas gali operuati pacienta LA sededanas new Yorke Davici robotu pagalba.  historektomy (gimdos pasalinimas siekiant isvenkti vezio)

Cesnakas turi labai stipriu veikenciu savybiu ir jokio salutinio poveikio, bet mokslinei tyrimai kainuaja ir panaudojimo atradimas veliau ne nesh pelno, nes cesnakas nua to brangesniu nepasidarys. Bet chemine medziaga tablete nuadijanti kuna kad pagelbeti vienam organui, galime parduati brangei vadinas apsimoka financuati tyrimus.

Dideles coorporacijos zaloja aplinka pilnai tai suvogdamos nes paskaiciavus rizika kad yklius ir teismas priteis bauda vistiek apsimoka tersalus mesti y jura nes tai pelningiau(pigiau) nei dirbti sterilei. Nieko asmenisko tai tik biznis$$$

religija tai vienintelis yrankis kuris blizkina svarina zmoniu sazine ar dorybe, todel neverta jo trypti.

Nors Linas tai reiskiasi kaip afganistane pagautas musulmonu fanatikas. Ir atbaido zmones nua baznycios.

Linai net dora tiksla kvailai siekiant galima kenkti. Turetu skatinti religinguma kai sveikatos ir dvasines higienos priemone bet paskaicius sy foruma as nemanau kad kas manys jok religija geras dalykas aplamai. Priesingai jie manys kad biblija zmones vercia tokeis kaip  Linas.

Arba kas prktu Keciupa jei pardavejei megindami jy reklamuati purkstu ji ant zmoniu?