Andzelina tu cia pati parasei ar cia "likimas" uz tave parase? Kodel tu liudna? kas atsitiko?
Mes nezinom ateities tai tiesa. Kad ateitis mum suplanuata mes taip pat nezinom bet galime rtinktis tua tiketi arba ne. Na zia kaip religija pasirinkimo laisve.
Senas zmogus turejo arkli jis pabego .... Visi kaime oj kokia nelaime!
Senis: o kodel jus manot kad tai nelaime?
senio arklys sugryzo susavim priviliojes banda laukiniu arkliu. Visi kaime: - na seni tau ir sekasi!!!
senis: o kodel jus manot kad man sekasi?
Senio sunus apjodinedamas laukinius arklis nukrito ir issisuko koja. Visas kaimas su uzuajauta: - kartais nua likimo nepabegsi na ir beda tau istiko!
Senis: o kodel jus manot kad man beda istiko?
Prasidejo karas viso kaimo vyrai ir sunus buvo paimti y kara, bet senio sunu paliko kai kad luasa kaime ....
Cia galeciau pratesti iki galybes esme tai gyvenimas ir jo tekme su kalvom ir pakalnem ir niekada nezinosi kas bus toliau
Angelina kas tau atsitiko? Ir kodel tu manai kad tai i bloga?
Esme yra ta kad mes patys renkames kaip reaguati i yvikius arba elgiames destruktyvei krentam y panika pikty liudesy renkames aukos rolle, arba ziurime i situacija kaip pasikeitusia padety ir naujas galimybes renkames kurejo rolle.
Ysivaizduakime Tadas ringe pasitinka varzova ir galvoja:
Atsiprasau bet cituaju Angelina: "bet visa tai paliava retkarciais gali atsitikti taip kaip net blogiausiame sapne nesusapnuotum... mes savo likima galim tik siek tiek pareguliuoti bet likimas jau yra mums paruoses ateiti ir musu likimas jau yra sukurtas nuo jo jau niekur nedingsi...."
Angelina kaip tu manai kiek sansu laimeti turi Tadas taip galvodamas?
Moksliskai yra experimentu yrodyta kad ranka stume su didesne jega jei priestai zmogus galvoja arba kartoja pozityvius zodzius. ir atvirkscei jei negatyvius. skirtumas nera didelis bet labai aiskus.
As sutinku gad laidotuvese mes dziaugsmu netrykstame (jei tai tik ne uasviene) Bet mas visada galime rinktis kai yvikei arba permainos gyvenime yra daugiau neutralios. Ir nua to kaip mes renkames priklauso esame laimingi ar ne = musu likimas mum parasytas laimingas ar ne.
Pavyzdys: Ziauriausia likimo diena tai kai as sutikau ja ir jai atsiveriau patikejau jausmus ir siela, ir ji mane nuvyle isdave sugadino ir sutrype mano gyvenima
As dekui jai patyriau didziausia laime savo gyvenime du kartus: pirma kai tik susipazinom medaus menua mh mmmm.... Na ir antra kai pagaliau jos atsikraciau ir vel ykvepiau krutine pilna laisves oro
du varijantai su tokiu paciu "likimu nua kurio nepabegsi" bet vienas laimingas o kitas ne, kodel?