1

Тема: Argalima paciam rinktis buti laimingu?

Sis forumas mane paskatino pradeti sy skirely “psichines sveikatos vardan” .

Cia prisiskaiciau apie suduzuses meiles likimus savizudzius ir nepykanta . Nors skustis ir verkslenti aplamai yra lietuviu tautos nacionalinis bruazas. Bet kaip be butu blogai visada visada galima rasti iseity.

Kas daro zmones laimingais? Pinigai? karjera ? daiktai ? turtas ? valdzia?

Well tai zinoma suvokiama kaip pozityvus prieskonei gyvenime, bet istikruju tai didziausia laime tai santykiuase tarp zmoniu. (ir nebutinai sexualinei ar romantinei, reiskia visi kiti irgi skaitosi) smile

Ysivazduak kad visi aplinkui atviri tyri be pykcio ar baimes … (taip tai rojus  nors tu dar nenumirei) smile

Sventas rysys tarp dvieju ar keleto zmoniu neturi nei krislelio abejones baimes ar pykcio tai galima pamatyti tarp futbolo zaideju kai viskas eina kaip ”sviestu” ir yvartis! Tarp senu geru draugu , tarp motinos ir kudikio, tarp dvieju ysimilejeliu.

Mano atsakymas TAIP! galima paciam pasirinkti ir buti laimingu. smile

Gal as nusisneku?  o ka mano jieskok skaitytojas? Gal kas turit pavyzdy kada neymanoma buti laimingu?

Kad cia nepradet ”bedu turgaus” apsiribokime santykeis tarp zmoniu nes juk tai ir yra pagrindinis laimes saltinis. 

2

Re: Argalima paciam rinktis buti laimingu?

Zilvinas, 37 пишет:

Sis forumas mane paskatino pradeti sy skirely “psichines sveikatos vardan” .

Cia prisiskaiciau apie suduzuses meiles likimus savizudzius ir nepykanta . Nors skustis ir verkslenti aplamai yra lietuviu tautos nacionalinis bruazas. Bet kaip be butu blogai visada visada galima rasti iseity.

Kas daro zmones laimingais? Pinigai? karjera ? daiktai ? turtas ? valdzia?

Well tai zinoma suvokiama kaip pozityvus prieskonei gyvenime, bet istikruju tai didziausia laime tai santykiuase tarp zmoniu. (ir nebutinai sexualinei ar romantinei, reiskia visi kiti irgi skaitosi) smile

Ysivazduak kad visi aplinkui atviri tyri be pykcio ar baimes … (taip tai rojus  nors tu dar nenumirei) smile

Sventas rysys tarp dvieju ar keleto zmoniu neturi nei krislelio abejones baimes ar pykcio tai galima pamatyti tarp futbolo zaideju kai viskas eina kaip ”sviestu” ir yvartis! Tarp senu geru draugu , tarp motinos ir kudikio, tarp dvieju ysimilejeliu.

Mano atsakymas TAIP! galima paciam pasirinkti ir buti laimingu. smile

Gal as nusisneku?  o ka mano jieskok skaitytojas? Gal kas turit pavyzdy kada neymanoma buti laimingu?

Kad cia nepradet ”bedu turgaus” apsiribokime santykeis tarp zmoniu nes juk tai ir yra pagrindinis laimes saltinis.

kiekvienas yra savo laimės kalvis.. ar aš klystu?

3

"Už šią žinutę vartotojas gavo geltoną kortelę" as gavau geltona kortele delto gad ...? gramatines klaidos? ha ha ha ...  smile

man ydomu kas dalina tas geltonas korteles?  betkokiu atveju  manau gera tema sukuriau kad susilaukiau tokio demesio smile
.............................................................

Edvardas, 26  na taip tai ir yra mano pagrindine ideja

Pavizdys: as parasiau nauja tema ir uztai gavau  geltona kortele kas yra ta geltona kortele ? tai pykcio israiska ...

stai momentas kai as galiu rinktis buti supykusiu del to .... (=nelaimingu )  arba tiesiok galvoti kad neverta ysizeisti vien tik delto kad kazkas prarado pusiausvyra ir nesutvardo savo pykcio smile

niekas negali manes yzeisti be mano paties sutikimo

as pats renkuasi  kaip reaguati y situacija, as juk negaliu pakeisti aplinkos ir tu zmoniu kurie dalina geltonas korteles smile vienintelis ka as galiu pakeisti tai savo poziury y aplinka, nes pati aplinka tai resultatas kaip as ja pats renkuasi matyti ir vertinti.

Gal kas yra kada stiprei supykes? parasyk smile

4

Geltoną kortelę gavai už tai, kad rašai kaip 13metė. Gal pats laikas pradėt gerbt kitus, kurie skaito tavo raštlevą. Ar jau visiškai nejauti pagarbos forumo dalyviams ar bent jau sau pačiam?

5

Is parasymo, Zilvinuk, man pakankamai atrodai supykes big_smile

6

Edvardas, 26
del mano rasybos yra priezastys as visom kalbom "berastis" galiu tik arba stengtis kua daugiau rasyti , arba isvis nerasyti bet tai nekeis situacijos.

Rasa, 21
Na kad nesu supykes bent jau taip nesijauciu...   Pyktis gimsta is baimes kaip ginybos yrankis, tai lyg kietualio kauke slepanti tikrajy zmogaus veida. Pyktis tai daznai projektcija savo problemos ant kito

Daznai pikti zmones kaltina kitus ir viska ymanoma bet problema gludi gilei paciame pikciurnoi smile

Nuagas atvirumas daznai mus vercia jaustis nepatogei kartais tai suzadina priestaringus jausmus kurie veda prie baimes, tada "pualimas geriausia ginyba" pasak Napoleono, va cia ir prasideda pyktis arba sarkazmas, cinizmas, kietualio ar snobo kaukes muvejimas. Bet juk kaukes paskirtis slepti tiesa. Zmogus jauciantis neramus pries tiesa susikuria patogesne tikroves iliuzija. Tos iliuzijos daro mus nelaimingais.

pakalbekim atvirai:

Rasa, 21 kodel tu suvoki mano rasyma piktu? gal randi tame pualimu kaltinimu? kaip manai ar galima butu ta pacia keverzone suvokti kitaip?

Edvardas, 26 Kodel tu  manai kad prasta rasyba isreiskia nepagarba? Gal tai dislexia? o gal paprasciausia zmogus nemoka taisiklingai rasyti? Bet kokiu atveju juk galima pagalvoti kad zmogus atsipalaidaves ar geros nuataikos arba jam tai tiesiog neaktualu?

Edvardas, 26 nejaugi istiktuju tu manai kad as nori isreiksti nepagarba tau ar visam forumui? smile tikrai kad ne smile smile smile

mes juk visada galime rinktis patys kaip reaguati i aplinka ir priklausomai nua to buti daugiau ar maziau laimingesni

maziausias krislelis baimes nesaugumo ar pykzio neleidzia atvirai sypsotis ar jaustis laimingu

7

Kiekvieno zmogaus likima jo rankose... kaip yra kaskas pasakes ir jis buvo teisus...

8

na tiesiog skaitydama, jauciau, tarsi tu su savim kovotai... na bet kaip sakoma kas ka nori tas taip ir supranta big_smile

9

Sakoma "kiek zmoniu tiek ir nuamoniu"  Vadinasi yra galimybe rinktis ir as siulau zmonem rinktis buti laimingu.

Ysivaizduak kad autobusas nubaziavo tau pries pat nosy o sekantis tik uz valandos

a) argi ne priezastis pasipiktinti ir isvardinti vairuatoja taip kad cia forume uzsitarnaut darviena geltona korteke uz issireiskimus?

b) mes gyvenime ir taip kaip mazos detales didelej civilizacijos masinoi kodel gi nepasimegauti ta suteikta proga 60 min sau pertrauka rutinoi pause gyvenime kuria galima labai turiningai isnaudoti.

kartais viena minute  pause kaip lasas vandens sudrumstes vedrodzio lygumo vandeny ikvepia mus gyventi toliau ir nepamirsti sauleto rudens dienos svytincios siltom rudenio spalvom pasipuosusius medzius.

arba situacija: mes netycia atsisedam ant kepures, kuri guli ant sualiuko salia sedincio zmogaus

A) supykstam ysizeidziam
B) nuliustam ysiskaudinam
C) pasimetam is suglumimo
D) prapliumpam juakais

F) , G)... ir kaip tik dar galime reaguati esme yra tame kad yra ymanoma rinktis paciam

musu mintys paveikia mus kaip mes jauciames. Minties galia tokia stipri kad tiesiok paraidziui mes tampame tais kuam save ysivaizduajame

Uz hypnotezuatam asmeniui mes galima ykalbeti kad prie jo pirsto galo prisiliecia iki raudonumo ykaitinta gelezis. rezultatas nua paprasto tusinuko zmogus pajaucia skausma staigei atitraukia ranka ir jo pirstas parausta kaip po nudegimo atsiranda puslele.

Kiekviena sekunde musu kuno lasteles dauginasi ir mirsta ir tas procesas paveikiamas musu minciu
Tikiuasi girdejot psiko sommatines ligos kai uzsiteses buto remontas ar uasvene yra tiesiogine skrandzio zaizdos priezastis? smile

Mes nua mazens girdime jei tu darysi ta ar kita mama supyks arba bus liudna, taip ysisamoninam atbuline prasme kad kaip as jauciuasi debar yra kazkieno tai kalte kad as esu aplinkybiu vergas

O gal yra kitas budas iskyrus kaip kad visada kaltinti kitus arba aplinkybes?

Artinames prie zodzio laime, ar as atsakingas del savo nuasavos laimes? kieno tai atsakomybe?

trukdymai buti laimingu yra manyje. Ne yvikei mane stato i problemos pozicija bet mano pacio pasirinkimas kaip y juas reaguati. Tegul tai buna issukis paciam nuspresti kaip man sekas o ne kad kitu elgesys nulemtu kaip as tureciau jaustis.

Zmogaus naturali busena yra laime, taip kaip gyventi laimingai yra gyventi pilna prasmes gyvenima.

10

kuom zmogus skiresi nuo gyvuno, o gi tuom jog gyvunas turi tik du pasirinkimus, pulti arba begdi, o zmogus turi ju simtus, tukstancius, todle galima panaudoti tokai patarle sypsokis jai lyja nes jai nesisypsosi lis vistiek, todel maciau cia rasyta buvo apie autobusa kuris nuvazevo ir kitas atvazuotu tik uz valandos aisku galima del to inksti kaltinti aplinka arba tiesiog nusisypsoti ir palaukti kito, o gal belaukdamas sutiksi nauja gera  drauga, o gal anas autobusas butu apsivertes, smile  taip kad zmogus turi pasirinkima, taip kaip ir apie pinigus, nekelia sau tikslu, ir panasia, seip idomios sios temos man patinka wink

11

kaip psichologijos paskaitose ar pan pasijutau cia pasiskaicius smile.  del rasybos- lietuviai siaip daznai su klaidom raso, bukim tolerantiski, del to isizeidinet nereikia smile.  del visu cia isvedziojimu ir kitu filosofiniu suktybiu- biski per daug filosofiska cia man...
tiesiog, visur turi buti auxo viduriukas. Gali laimes siekti, stengtis buti laimingu. nuo tavo pacio pastangu ir pasuleziuros ziaaauriai daug kas priklauso. taciau nenugincijamai yra dalyku kurie tiesiog ne tavo valioj. pusiausvyra visur ir visada...

12

Zilvinas, 37 пишет:

"Už šią žinutę vartotojas gavo geltoną kortelę" as gavau geltona kortele delto gad ...? gramatines klaidos? ha ha ha ...  smile

Jo ten Tau paaiškino kodėl ir lygtais nebėra man ką ten pridurti .Ir šiaip ne tema aiškintis čia dėl šitų dalykų. Galima nukopijuoti citata ir ja iškirpti įdedant  kaip pavyzdį temoje apie geltonu kortelių dalinimą Ĩia  jei labai nori. Nu tavo atveju NUJAUČIU IŠ SENESNIU PAČIRŠKINTU  gavai už įžūlumą, tiksliau už NEMOTYVUOTA įžūlumą (MANAU) ... ŽINAI KARTAIS REIKIA IR NUSILEISTI IR ATSIPRAŠYTI . ČIA NETIK KLAIDOS ČIA KAŽKAS DAUGIAU. TA GELTONA KORTELE PALIEKA ANT TAVO:::123 KAD ATSIGRĘŽĘS PAMATYTUM, JEI LABAI AUKŠTAI NOSĮ IŠKELES, TAU ŽYMEKLIS:)  .Pats savyje irgi matau daug klaidu .Jas darau, bet aš jas bent sau pripažįstu... tai kartais gelbėja big_smile kartais ne big_smile
EFEKTAS kortelių MAŽAS...  bet moderatoriai ir adminai būtent to mažo  ir nori kad atkreiptu dėmesį nors truputi  į  tavo pačio padarytus veiksmus .Tai  veikia, JAU PRADEDI KLAUSINĖTI KODĖL KAS IR KAIP?nors iki galutinio supratimo tai dar toli .........................................
Tas kuris dalina korteles tai ne bičas kuris sako TU MAN PATINKI ,O TU NE, Aš Tau  kortelių  pripaišau  .   NE... IŠ TIKRO DALINANT KORTELES SIEKIAMA TEISINGUMO AR KAŽKO KAS PAKEISTU TAVO SUDŽIUVUSI MASTYMĄ. IR KAD VISI KITI KAŽKO PASIMOKYTU PAMATE PAŽYMĖTAS :::123-DU VIETAS .Taip  neužlips  ANT TO KĄ PALIKAI kiti .
-
-Asta, 27 tolerantiški netaisyklingai  rašybai, tai taip smile,o ne mandagiai rašybai? Niekas nenorės taikytis .Kils čia vieta santykiams aiškintis ....... taškas .
-Zilvinas, 37  skaitau skaitau ir jau ruošiuosi atsakyti kol neperskaičiau temos pristatimo pabaigoje  ir TAVO PATIES atsakymą į temą big_smile reikėjo varyti į blevyzgas ;D

13

Asta  ydomi  tavo nuamone sutinku kad tai psichologine tema: santykei tarp zmoniu ir saveika...
Sutinku su tavim del tolerantiskumo. Gal galetum placiau pasidalinti apie filosofija  manau tu pastebi kazka ko as nesuvokiu, pasidalink mintim...

Tomai dekui uz paaiskinima del korteliu, sutinku tema neverta demesio ir laiko. Matau tu labai ryskei issireiski ir gal net kontraversiskai: meslo kruveles tarp sypseneliu.  Zmones mus daznai suvokia tokeis kaip mes issireiskiam. Jei rasom piktai vadinas pikciurna jei linksmai tai linksmualis jei liudnai tai paniurelis ir taip toliau. Tomai kaip tau atrodo kaip reiktu tavo samenybe suvokti?  Linksma meslo kruva....ar linksmas iki apsishikimo smile tik neysizeisk nes as cia manau juakinga gavosi...

Mano paties atsakymas i tema tai tik mano nuamone gal vienitele is tukstancio kitokiu ir nebutinai teisinga.   

Todel man ydomu o ka tu manai?

Tadai dziugu kad tau patiko, bet debato esme yra priestarauti smile … Na panasei kaip ringe ysivaizduk kad po pirmo smugio priesiningas tau atsuka kita zanda…. smile

Na bent jau pasistenkti pazvelgt i problema kitu kampu. Kaipsakant priesas yra geriausias mokytojas jei tik zvelksime i ji kaip ”atsiusta” uzdavinuka kury reikia ispresti.

Mielai pratesiu savo mintis jei kam ydomu…

14

zinoma kad sakoma kad kiekvienas pats yra savo likimo kalvis... bet visa tai  paliava retkarciais gali atsitikti taip kaip net blogiausiame sapne nesusapnuotum... mes savo likima galim tik siek tiek pareguliuoti bet likimas jau yra mums paruoses ateiti ir musu likimas jau yra sukurtas nuo jo jau niekur nedingsi....:::734

15

visaiskai neutinku, likimas ira musu paciu kuryba,  kvailiausia yra daryti ta pati ir galvoti kad kadanor sbus geriau, ir tik zmone skurie sako jog likimas yra kiekvienam sukurtas, todel nereikia stengtis yra tikru tikriausiai tinginiai. gaqlvok vaidink ka snori buti ir toks busi, taip kad andezlina tau reiketu perskaityti keleta knygui ir pakeistum savo nuomone smile

16

Andzelina tu cia pati parasei ar cia "likimas" uz tave parase?  Kodel tu liudna? kas atsitiko?

Mes nezinom ateities tai tiesa. Kad ateitis mum suplanuata mes taip pat nezinom bet galime rtinktis tua tiketi arba ne. Na zia kaip religija pasirinkimo laisve.

Senas zmogus turejo arkli jis pabego ....  Visi kaime oj kokia nelaime!
Senis: o kodel jus manot kad tai nelaime?

senio arklys sugryzo susavim priviliojes banda laukiniu arkliu. Visi kaime: - na seni tau ir sekasi!!!

senis: o kodel jus manot kad man sekasi?

Senio sunus apjodinedamas laukinius arklis nukrito ir issisuko koja. Visas kaimas su uzuajauta: - kartais nua likimo nepabegsi na ir beda tau istiko!

Senis: o kodel jus manot kad man beda istiko?

Prasidejo karas viso kaimo vyrai ir sunus buvo paimti y kara, bet senio sunu paliko kai kad luasa kaime ....

Cia galeciau pratesti iki galybes esme tai gyvenimas ir jo tekme su kalvom ir pakalnem ir niekada nezinosi kas bus toliau

Angelina kas tau atsitiko? Ir kodel tu manai kad tai i bloga?

Esme yra ta kad mes patys renkames kaip reaguati i yvikius arba elgiames destruktyvei krentam y panika pikty liudesy renkames aukos rolle, arba ziurime i situacija kaip pasikeitusia padety ir naujas galimybes renkames kurejo rolle.

Ysivaizduakime Tadas ringe pasitinka varzova ir galvoja:

Atsiprasau bet cituaju Angelina: "bet visa tai paliava retkarciais gali atsitikti taip kaip net blogiausiame sapne nesusapnuotum... mes savo likima galim tik siek tiek pareguliuoti bet likimas jau yra mums paruoses ateiti ir musu likimas jau yra sukurtas nuo jo jau niekur nedingsi...."

Angelina kaip tu manai kiek sansu laimeti turi Tadas taip galvodamas? smile

Moksliskai yra experimentu yrodyta kad ranka stume su didesne jega jei priestai zmogus galvoja arba kartoja pozityvius zodzius. ir atvirkscei jei negatyvius. skirtumas nera didelis bet labai aiskus.

As sutinku gad laidotuvese mes dziaugsmu netrykstame (jei tai tik ne uasviene) Bet mas visada galime rinktis kai yvikei arba permainos gyvenime yra daugiau neutralios. Ir nua to kaip mes renkames priklauso esame laimingi ar ne = musu likimas mum parasytas laimingas ar ne.

Pavyzdys:  Ziauriausia likimo diena tai kai as sutikau ja ir jai atsiveriau patikejau jausmus ir siela, ir ji mane nuvyle isdave sugadino ir sutrype mano gyvenima sad

As dekui jai patyriau didziausia laime savo gyvenime du kartus: pirma kai tik susipazinom medaus menua mh mmmm.... Na ir antra kai pagaliau jos atsikraciau ir vel ykvepiau krutine pilna laisves oro smile 

du varijantai su tokiu paciu "likimu nua kurio nepabegsi"  bet vienas laimingas o kitas ne, kodel?

17

eilini karta- nereikia pult i krastutinumus. taip, nuo poziurio labai daug priklauso: always see the bright side of life smile. bet paprastai zmogus jauciasi laimingas butent tada , kaip pasiekia butent tai ko sieke. gal gavosi kitaip, gal gavosi irgi gerai viskas, bet jei gavosi ne taip kaip tu kad norejai- neatnes sitiek pat dziaugsmo tas pasiekimas.  bet: always see the bright side of life smile. kai sitai ismoxti- laimingu buti daug lengviau. ir daug lengviau tos laimes siekti. nors vistik yra tu dalyku kur nuo taves nepriklauso...

18

Man tai krastutinumas yra sokti nua stogo krasto del to kad tave paliko.. arba neystojei.. arba neislaikei...  Asta "eilini karta- nereikia pult i krastutinumus" praplesk ka tu tuam nori pasakyti?

manau laime yra ne pasiekti kanors bet pats siekimo procesas. Tureti auksta tiksla ir jo siekti ir kua sudetingesnius gyvenimo isbandymus zmogus sutinka ir isprendzia tua didesnis pasididziavimo jausmas.

Ysivaizduakime gyvenima be problemu viskas einasi kaip sviestu ... man cia tai jau tikrai krastutinumas nors imk ir jieskok stogo krasto. smile

gyvenimas panasei kaip filmas: isivaizduak ekrane laiminga porele susikibe uz rankuciu ir viskas grazu?  po 20 min puse kino sales istusteja...

bet cia staiga kitoi pusei krumo baisus lokys! o! o! oho! ziurovai prisiperka pop-corno ir gryzta y sale

Filmo gale kai jau viskas baigesi ta pati laiminga porele ekrane igauna visai kita prasme ziurovai apsipila dziaugsmo asarom (nors tai juk tapati scena kaip ir pradzioi filmo)

"nors vistik yra tu dalyku kur nuo taves nepriklauso..." zinoma kad yra zmogus juk ne dievas, bet mes visada galime rinktis kaip y tuas dalykus reaguati ir nua to priklauso kaip mes jauciames

19

nereikia pult i krastutinumus- tai reiskia kad negalima teigt nei vieno: yra likimas, nera likimo. cia krastutinumai sitos temos. savo nuomone jau issakiau, o neturint ka veikt pilstyt is tuscio i kiaura cia galima visa amzinybe. geriau eikim GYVENT ir buti laimingais big_smile

20

likimas kaip ir dievas yra ar nera mes nezinom bet galima rinktis tiketi ar ne