181

Re: Gyvenimas - jo prasmė

Įdomus klausimas. Kodėl vieni ieško prasmės, galvoja apie ją, kiti "gyvena ir numiršta" nepagalvoję dėl ko gyvena smile

182

Remigijus parašė:

Visa beda , kad tu esi visapusiskai suvarzytas sitos sistemos , ir nepaisant to tu vis dar bandai suprasti prasme , bet pazvelk i visa tai uz sistemos egzistavimo ribu .

Visi esam suvaržyti ne tik šios sistemos bet iš esmės pasaulėdaros. Tam kad egzistuoti turi suvalgyti ar pasinaudoti kita gyvybe. Čia ir yra esmė kad šis pasaulis kažkodėl žiauriai ne tobulas. Praktiškai garantuota baimės atmosfera. Aišku kyla tolimesni klausimai ar iš tikro jis susiformavo savaime ar buvo kažkieno sukurtas. Atsakymas savotiškai atviras kaip ir gyvenimo prasmės klausime. Galima ginčytis bet vis tiek lieka neaišku. Egzistavimas dėl egzistavimo kaip ir neturi jokios prasmės.

Kai nesugebama prisiimti atsakomybės už savo veiksmus, sprendimus, visada puikiai sugebame rasti kaltus: sistema, prigimtis, aplinkybės, likimas...ir nėra ką nubausti, o patogumas -nerealus, kai mes neatsakingi tai nereikia nieko daryti wink

Mes iš tikro negalim pakeist esmės t.y nesinaudoti kitais. Tiesiog pagal galimybes tai galim dalinai "optimizuot". Kad situacija ir nepalanki visumoje bet vystymasis vis tiek įmanomas.

183

Leta parašė:

kazkur skaiciau,kad musu sielos pacios pasirenka kelione i sia planeta,nes tik cia galima apsivalyti karma.deja ne visiems tai pavyksta.zmogus,kuris gyvena ne pagal biblijines nuorodas....yra pilnas godumo,puikybes,apsirijimo,pavydo,kersto,geismo,tingejimo,tai ir sitoj zemej isgyvena  nuosava pragara.

Biblijos aiškinimai neturi nieko bendro su realybe. Pavyko perskaityti tik iki 5 puslapio ir elementarios logikos nebuvimas sustabdė bent mano domėsimąjį šiuo kūriniu. Išvardinti epitetai nesidominčiam biblija stiproki, bet realiai ne būtinai esantys realybėje. Tiesiog būna visokių žmonių ir tiek. Išvardintos problemos kamuoja didžiąją daugumą žmonių nepriklausomai nuo jų tikėjimų. Bet šitoj vietoj tiesiog paprastai pažiūrėjus kad nedaryti to ko aš nenoriu kad būtų daroma man didžioji dauguma problemų dingsta. O pvz dėl tingėjimo tai jei žmogus apsiriboja tik savo būtinų poreikių aprūpinimu ir nepuola kaupti beprasmiškai turto tai gali skirti laiko pagalvojimui apie gyvenimo esmę. Nors sistema sukurta taip kad laisvo laiko liktų kuo mažiau. Tiesiog užsidirbti egzistavimą reikia vis daugiau laiko. Nors iš kitos pusės technologijos lyg ir turi šiuo klausimu taupyti žmogaus laiką. Jos tam ir kurtos. Bet laikas taip sutaupomas kad žmogus tampa iš viso nereikalingas.

184

Gražios filosofinės mintys. Tikiuosi ne tik forumuose jas paliksi.

185

Suprantu, kad mąstymas priklauso nuo patirties, žinių, gal kiek turi įtakos ir intelektas ar lytis, bet Vilke, ar tikrai manai, kad žmonių gyvenančių "kitame pasaulyje" gyvenimas yra beprasmis?  Ar tikrai negali būti jų gyvenimo prasmė tame, kad kiti turėtų su kuo palyginti savo gyvenimus ir galėtų džiaugtis savo gebėjimu matyti ir suprasti kitaip?

186

Kaip ir visos kitos faunos ir floros, taip ir žmonių gyvenimo prasmė yra pratęsti giminę ir neleisti išnykti savo rūšiai. Tai ir viskas, manau.

187

Ramunė parašė:

Kaip ir visos kitos faunos ir floros, taip ir žmonių gyvenimo prasmė yra pratęsti giminę ir neleisti išnykti savo rūšiai. Tai ir viskas, manau.

Kam tuomet reikalinga proto, intelekto galimybė. Mes kažkaip gerokai skiriamės nuo kitų. Tik egzistavimui to nereikia. :::920 Aišku dėl to savo skirtumo turim kitokių nei kita flora ir fauna problemų, bei jas keliam visiems likusiems.

188

Vytautas parašė:
Ramunė parašė:

Kam tuomet reikalinga proto, intelekto galimybė. Mes kažkaip gerokai skiriamės nuo kitų. Tik egzistavimui to nereikia. :::920 Aišku dėl to savo skirtumo turim kitokių nei kita flora ir fauna problemų, bei jas keliam visiems likusiems.

Na gal tam ir reikalinga, kad išgyventi sudėtingomis sąlygomis. Kartu su intelektu praradome kai kurias fizines savybes, tokias kaip stora oda ir kailis, kurios padeda prisitaikyti. Tokia jau ta evoliucija smile

189

Ramunė parašė:

Na gal tam ir reikalinga, kad išgyventi sudėtingomis sąlygomis. Kartu su intelektu praradome kai kurias fizines savybes, tokias kaip stora oda ir kailis, kurios padeda prisitaikyti. Tokia jau ta evoliucija smile

Sunku pasakyt kokia iš tikro ta evoliucija, nes gyvų žmonių su kailiais kaip ir niekas nematė. Na nebent šiaip koks genetinis sutrikimas.  O informacijos patikimumas labai slidus dalykas. Tuo labiau visokios teorijos. Jos tik teorijos nors priimamos už gryną pinigą. man patinka kaip dabar "blaškomasi" su didžiuoju sprogimu. Panašiai ir kituose dalykuose. Aišku kad niekas neaišku. :::043

190

Gyvenimas - tai kytimas. Buti - reiskia keistis. Juk viskas yra todel, kad keiciasi. Viskas keiciasi, todel, kad yra. Nebuna eiliniu akimirku. Visos akimirkos yra Visatos, Dievo dovana. Viskas visada keiciasi. Amzina tame tik viena... kaita. Tai yra "cia ir dabar". Visa kita iliuzijos. Arba kitaip, kryptys. Bet nera kelio, nera krypties (ar tikslo). Nera kripties (tikslo), nera keliones. Gyvenimo tiklas iskomti myleti, sviesti. Tam padeda puikybe, egoizmas. Tam reikia pazinti save, o tai reiskia pazinti visa.

191

Indėnų išmintis sako, kad gyvenimo tikslas ...- gyventi. Manau, žmogui neduota žinoti, kokia jo paskirtis šiame pasaulyje, nes tada nebeliktų gyvenimo prasmės.

192

Marija parašė:

Indėnų išmintis sako, kad gyvenimo tikslas ...- gyventi. Manau, žmogui neduota žinoti, kokia jo paskirtis šiame pasaulyje, nes tada nebeliktų gyvenimo prasmės.

Gal kaip tik gyvenimas prasmingesnis būtų, jei žinotų kokia žmogaus paskirtis, t.y. žmogus tą paskirtį plius minus vykdytų, taip vėliau sakydamas, kad jis gyvenimą nugyveno prasmingai, kažką darydamas, kas jam "priskirta", nei kad tiesiog "gyvendamas" ir nežinodamas kam čia gyvent.. Vieną dieną vistiek viskas pasibaigs, gal sutaupom laiko ir tiesiog negyvenam, "užbėgam įvykiams už akių"?

193 (redagavo Remigijus 2014-10-29 19:15)

rima parašė:

Kai nesugebama prisiimti atsakomybės už savo veiksmus, sprendimus, visada puikiai sugebame rasti kaltus: sistema, prigimtis, aplinkybės, likimas...ir nėra ką nubausti, o patogumas -nerealus, kai mes neatsakingi tai nereikia nieko daryti wink

Cia kalba tavo nesupratimas kas tu esi  , ir kodel tu cia randiesi . As sutinku kad nereikia kaltinti aplinkybiu , likimo ir t.t. as jo ir nekaltinu as tik suprantu realia situacija kurioje as randuosi. As taipogi suprantu , kad sistema pastatyta netinkamai arba tiksliau pasakius atvirksciai nei turetu buti . Tu gali tai ka tau piesia visuomene ir vyriausybes priimti uz ''tikra "  tiesa ar realybe ir bandyti toje sukurtoje realybeje isgyventi ir bandyti dziaugtis gyvenimu , bet kada tu suprasi , kad tavo potencialas yra daugiau nei tau bando parodyti visi tie reguliuotojai , tu supranti , kad nerealizuoji labai dideles dalies saves butent del sistemos trukumu.
Sakysim as tau sakau , kad tu esi tik vergas , tu gali spiegti, priestarauti , gincytis , bet realybe yra tokia tu esi tik vergas sitoje sistemoje , tu turi tik dvi iseitis  1 suprasti tai ir pripazinti 2 ignoruoti tai ir priesintis .
Vot kada tu tai suprasi ir pripazinsi tu pradesi vertinti gyvenima is visai kito tasko o ne is tau primesto visuomenes , vyriausybes iliuzines realybes pozicijos .  As suprantu , kad daugeliui tai atrodys visiskai nesuprantama , bet tai yra tiesa , tik tam reikia praregeti.

194 (redagavo Remigijus 2014-10-29 19:12)

Vytautas parašė:

Mes iš tikro negalim pakeist esmės t.y nesinaudoti kitais. Tiesiog pagal galimybes tai galim dalinai "optimizuot". Kad situacija ir nepalanki visumoje bet vystymasis vis tiek įmanomas.

Del butinybes naudotis kitais as labai stipriai su tavimi pasigincysiau  , tai nera butinas isgyvenimo rekvizitas , juk vietoje naudotis kazkuom kitu galima bandradarbiauti . Bet kadangi egzistuoja blogis
( pinigai ) ir sistema pastatyta kad individas yra auksciau uz visuomene ir visi mes ieskome individualios laimes net nesuprasdami , kad visi esame VIENA  su bedradarbiavimu  gana sunkiai mums pavyksta  sad

195

Remigijau dėl sistemos netobulumo su tavimi visiškai sutinku. Nežinau ar pasižiūri http://www.rolandaspaulauskas.lt/ . Sakyčiau blaiviausia be rožinių akinių  informacija šiam momentui. Yra ginčytinų dalykų bet ne esminių. Kas liečia dėl naudojimosi kitais turėjau mintyje kad maitinamės kitais gyvais organizmais. Aišku norėdami asmeninio komforto turim surasti ir žmonių vergų kad tai įgyvendintų. Aišku galima bandyti išgyventi vienam miške ir nesinaudoti kitais. Bet vis tiek žvėrį maistu teks nudobti. Ir šitos esmės savom jėgom niekaip nepakeisim. Turiu vilčių kad kažkas nesuvokiamo tai gali padaryti. Tiesiog teko matyti tai ko būti negali. Ir tai be jokio sąmonės pakitimo.

196

Marija parašė:

apie ka kalba eina?ar kodel yra gyvybe,koks jos tikslas,ar kokia specialybe man pasirinkt ,kad tureciau prasme gyvent?

197 (redagavo Remigijus 2014-11-12 07:37)

Vytautas parašė:

Aišku norėdami asmeninio komforto turim surasti ir žmonių vergų kad tai įgyvendintų. .

Nu tu duodi , tu pats tiki ka cia pasakiai , kad tai yra butina ?  As esu pakraupes nuo  zmoniu kurie galvoja apie savo asmenine gerove net nesuprasdami , kad mes visi esame VIENA . Dievas sukure mus lygius tai pasakyk man kaip tu ruosiesi padaryti verga lygu vergvaldziui ? Kad geriau gyventi nereikia isnaudoti , bet reikia bendradarbiauti . Problema yra valdzios konsentracijoje ir lipant laipteliais aukstyn tos valdzios dideja o zmonisku resursu ( zmoniu ) mazeja , todel pati visuomene yra isbalansuota . Teisybe neimanoma kada mazuma gali valdyti dauguma . Todel pati sistema neturi jokiu sansu isgyventi , bet jau dabar vyksta desentralizacijos procesai ir kuo toliau tuo labiau jie spartes , net ir globalistai to nepajegs uzgniausti . Zmones  jau pradeda suprasti , kad valdzia nereikalinga , tai absoliutus blogis kuris turi buti sunaikintas , kad zmonija galetu isgyventi. 
Man tik apmaudu , kad zmones net nesupranta kaip sitas pasaulis suredytas , kas jame blogai , kas jie patys esa ir dar bando atsakineti i tokius klausimus kaip gyvenimo prasme . Zmones baige visokius mokslus kurie suprogramuoja samone iki absoliutaus bioroboto lygio , kuris tik ir sugeba vadovautis sistemos parametrais net nesuprasdamas , kad visas pasaulis kaip tik ir yra uz pacios sistemos. **** kada jus atsibusite , man kartais net bloga nuo zmoniu aklumo , nejau jus tikrai reikia sukaustyti grandinemis kad jas pamatytute?  Siaip beje aciu uz RP tikrai labai teisingos mintys , net negalvojau , kad lt yra mastanciu zmoniu.

198 (redagavo Vytautas 2014-11-12 08:25)

Pasakiau kaip yra. Bet nereiškia kad aš tuo naudojuosi. Niekam nevadovauju, neužimu jokios karjeros pozicijos, niekas kitas negausina mano privačios nuosavybės išskyrus mano asmeninio darbo užmokesčio. Stengiuosi žmogui padėt be atlygio arba jei tai man užima labai daug laiko atlygis kelis kartus mažesnis nei žmogus mokėtų verslui. Tiesiog praktiškas gyvenimas nepažeidinėjant kitų žmonių laisvos valios.
Kas liečia kad mes esam vienis  yra ne taip. Tiesiog mano praktinė mistinė patirtis rodo kad esam kūrėjų vaikai būsimi tokie patys kūrėjai. Esam visiškai atskiri ir laisvi. Vienio idėja išplaukia iš pseudo kūrėjo arba kaip krikščionis vadina dievo. Tai visiškai kito lygio struktūra bet realiai valdžiusi šį pasaulį. Tiksliau net ne tiesiogiai o per tam tikrą tarpinę struktūrą. Sumalti tie dalykai žiauriai. Esmė yra tikrieji kūrėjai ir tikrųjų kūrėjų kūrinių t.y. pirmosios žmonių civilizacijos kūriniai tapę pseudo dievu ir užblokavę šią visatą nuo išorinio poveikio. Dabar aišku viskas tvarkoj nebėra to ko nereikia. Lėtai palengva vyksta normalizacijos procesas. Tiesiog lieka laukti ir stebėti kas vyksta. Išoriškai tarsi nieko. Bet HARP išsijungė, chemtrailai dingo, radiostezija arba liaudiškai virgulės neveikia t.y. visokie Hartmano ir kiti tinklai neraizgo žemės, atitinkamai jokių anomalinių zonų nėra. Neseniai įvykę ir kitų svarbių pakitimų kurios dar man reik pastebėt ir pasitikrinti ar tikrai taip. Be to asmeniškai savo atžvilgiu stebiu įdomių dalykų. Bet tai privatu ir neviešinama. Taip kad ramiai laukiam virsmo. Daryti mums nieko nereikia tik būti normaliais, tikrais, paprastais žmonėmis. Realiai mūsų galimybės labai kuklios.
Dėl RP tai iš tikro vaizdas tarsi Lietuvoje tėra vienas žmogus dar kažką galvojantis. Bendrai dėl žmonių laisvės tai ji juda link kuo didesnio ribojimo. Tiesiog tai nepastebimai daro technologijos. Iš vienos pusė patogumas iš kitos apribojimas. Pvz grynųjų pinigų dingimas būtų absoliutus laisvės suvaržymas. Ir ne todėl kad tai kažkaip susiję su kažkuo nelegaliu. Tiesiog apie žmogaus finansinį elgesį kaupiama informacija kuri tikrai bus parduota suinteresuotiems žmonėms. O tie bus panaudota tikrai ne žmogaus naudai.

199

apie ka kalba eina?ar kodel yra gyvybe,koks jos tikslas,ar kokia specialybe man pasirinkt ,kad tureciau prasme gyvent?

Tris kartus perskaičiau ir niekaip nematau tarp šių dalykų griežtos linijos... Ar specialybė, plačiąja prasme, nepasako, kas aš esu per "gyvybė" ir neapibrėžia mano tikslo?

200

galiu but programuotojas stalius vairuotojas laukunas,bet kodel as esu apskritai?kokia prasme man buti?ar siaip,  atsiradau ir be pedsako isnykau,ar kazkokia prasme (mazai tiketina) yra?