21

Re: Gyvenimas - jo prasmė

Mums gyvenimas padovanotas, Dievo nurodyta kaip turime jį nugyventi. kol jauni niekas negalvoja (beveik niekas) apie tai. Tačiau aplinkybės gali subrandinti tokius iššūkius, tokias negandas, kad maža nepasirodys... Štai tuomet žiūri į save iš už kampo ir stebiesi, kad tai tu visa šitą atlaikei ir tuomet ateina tas žinojimas kur yra tavo asmeninė gyvenimo prasmė. Žinoma tai ir pastatytas namas užauginti vaikai ir pasodintas sodas, tačiau tai nėra pagrindinė prasmė, greičiau tai tos prasmės vieni iš siekių. Aš jau tai pasiekiau, nes turiu viską įgyvendinusi, tačiau gi dar nemiriau ir oho kaip dar noriu gyventi... tai kas gi toliau, jau juokinga būtų mano metuose turėti dar kažkokių siekių. taigi savo gyvenimą aš įprasminau kasdienybėje, gyvenu šia diena, man niekur toliau ir nereikia. gyvenu čia ir dabar, pastebiu gražiausius reiškinius, nesigilinu į negatyvą, nedalyvauju kivirčuose ir dalybose. mano gyvenimo prasmė yra sudaryti konfortiškas salygas namiškiams, dar vis tobulėti, kaupti žinias (juk pasakyta, kad ten iškeliavę mes turėsime visą teigiamą patirtį ir suvoksime save kaip asmenybę, kuriai reikės ir toliau tobulėti). o pati didžiausia prasmė yra tinkamas santykis su tavo aplinka ir tai ką tu jai duodi pats, ne ką pasiimi, bet ką atiduodi ir ką galėsi palikti...
Nors viena normali tema atsirado, nes vien tik antras galas......kažkokia tuštybės mugė
nesakau, kad esu davatka, man tai taip pat rūpi...........tačiau tai turėtų būti etiškiau

22

Matau daug įvairių nuomonių, ir kiekvienas savotiškai teisus. Keliavimas po pasaulį - dalykas sveikintinas. Tai kažkada leis suprasti, kas yra tikros vertybės ne tik per lietuvos kaimo prizmę, bet ir pasaulio mastu. Tai požiūrio į laimę atspirties taškų didinimas kiekybine prasme. O vertybės ir yra laimė. O kas yra vertybė, kiekvienam skirtingai. Galiu tik pasakyti, jog tai nėra daiktavardis (namas, vaikas, medis) arba būdvardis ( koks - komfortiškas, koks - laimingas ir t.t.). Laimė aplamai yra kažkoks ištiktukas (oi!), kuris arba yra, arba jo nėra. Štai pažiūrėkite į kokius nors indijos ar afganistano, ar netgi afrikos vaikus. Jie dažnai apsirengti neturi kuo, o jų veiduose tokios šypsenos!
Į ką aš suku. Romanams laiko neturiu, pateiksiu pavyzdį savo, atsitikusio prieš kokias 2 dienas: eidamas ką tik pasniktu sniegu rudeniniais aulinukais (padas kaip vasarinės padangos), netyčia slystelėjau ir išsitiesiau ant nugaros big_smile B**d (nusikeikiau), prieš išeinant, nuo juodo puspalčio kaip tik pūkus nurinkau! O dabar.. guliu šlapiam sniege ant šaligatvio! Atsikėlęs pagalvojau - senai nebuvau taip išsitiesęs, gal koks 10metis.. kažkas naujo, senai užmiršto! big_smile Gerai dar kad ranka nelūžo - ne pensininkas reiškia dar big_smile Ir pavyzdį iliustruoti dabar kuo turiu. Pliusų daugiau gavos wink Tikiuos pagavote apie ką aš? smile) O mylima moteris, vaikai.. na taip, jie įneša dar daugiau spalvų į šią paletę smile) Bet dailininkas - JŪS wink

23

Audrone - taip Tu taip pat is dalies teisi esi, bet matai kaip yra, kiekvienas zmogus i si pasauli ateina su savo asmenine legenda(tikslu, del ko jis sitoje zemeje) bet dazniausiai mes sito nesinome ir stengiames surast tai. Kadangi man atri galai neaktualus ir panasiai. Man aktualu yra pats gyvenimas, nes gyventi be tikslu tai kazkoks absurdas. Kadangi as iesko to tiksli gyvenimo, tos tikrosios gyvenimo prasmes, nusprendziau sukurti tokia tema, nes tikrai manau ka dauguma esanciu turi jau sukupe tam tikra patirti kuia gali pasidalinti. Hmm tobuleti galima visados, ne tik silaukus garbingo amziaus. Nes tobulejimo procesas nera toks lengvas kaip atrodo.
Gintas - hm del vertybiu via gal butu kita tema. Bet taip Tu teisus viena is vertybiu yra laime. Bet kartais buna taip kad atejusi laime jinai dingsta (nors ji ura pas Taves, bet nejauti tos laimes)  Gintai visai sauni Tavo pavyzdies istorija, minti pagavau, dziaugsmas po tiek metu:)

24

Manau reikia mažiau filosofuoti ir žiūrėti į praktinius dalykus, kas apčiuopiama, kas jaučiama. O ne ieškoti kažkur anapus slypinčios tiesos (perfrazuoju X-failus, nekibkit). Tiesiog turėkit gyvenime tikslą ir jo siekit - daugiau nieko nereikia. smile

Kokia gyvenimo prasmė? Koks man skirtumas, kokia ji. Išsikėliau sau ateities planus ir jų siekiu - jaučiu tame pasitenkinimą, kad gyvenu ne veltui ir man tai yra vienas iš gyvenimo varikliukų. smile

25

Ignas - marai Tu gyveni ateities planais kuriuos issikelei:) kiti gyvena praeitimi, o yra tokiu kurie gyvena dabartimi:) jei gyvenimas neturi prasmes tai kam visi tie tikslai?:)  skirtumas yra, nes prasme kad del kazko gyvenima ji yra. Ir viena is didziausiu gyvenimo esmiu yra ismokti gyventi cia ir dabar, stai kodel sukuriau ta tema, kaip ir anksciau minejau, man smalsu ir idomu kitu zmoniu patirtis ir mintys. Nes kiekvienam yra skirtingai, kiekvienas turi savo asmenine gyvenimo legenda. Nes gyventi kasdienineje rutinoje yra nuobodu ir neidomu,  ta pats monotoniskas gyvenimo budas, planuoji delioji ateities planus, bet to tikrojo dziaugsmo kaip ir nematai. Man buvo taip senai bet dabar esu tokioje krizkeliai kaip ir, nes akys placiau atsivere todel ir svarstau apie gyvenimo prasmes. Saunu kad gyeni ir jauti pasitenkinima is gyenima, pagirtina:) i

26

Gyvenimas yra duotas, kad save išbandyti. Tai kartais įdomus, bet ir liūdnas, keistas ir net linksmas, baisus ar net aistringas žaidimas.
Bent jau aš taip manau.

27

Neieskojau dar prasmes ir nezadu ieskoti, geriau uzsiimsiu elementariais dalykais, kuriuos bent suprantu. Tiesiog esu laimingas, kad isvis gyvenu cia.

28

Shinigami isiskaityk i Roberto zodzius. Manau tai yra tas ko ieskai smile

29

Mantas - i visus isiskaiciau:) bet man yra idomu ir kitu zmoniu nuomones mintys:)

30 (redagavo Vytautas 2013-12-30 00:23)

Shinigami parašė:

Hm ilgai mąsčiau, kaip išsireikšt, net vis dėl to nusprendžiau pasisakyti.
Kadangi ilgą laiką gyvenu vienas, keliaudamas iš vieno pasaulio krašto į kitą, ieškodamas gyvenimo prasmės, to tiklso, kuriuo atėjau į šį pasaulį, nes kiekvienas žmogus ateina ne šiaip sau. Patirties kaupimo, bei suvokimo žinių plėtimo. Daug svarstyti pradėjau apie laimę, kas iš ties yra ta laimė? Meilė, ar ji egzistuoja, ar kaip daugumai žmonių, meilė, tai "seksas"... o kur ta tikroji meilė, euforijoje? Dauguma dalykų, kuriuos darau, nebedžiugina mano sielos, nes vis mintys sukasi ties ta vienatvę, ties gyvenimo prasmės ieškojimo, ties to, kodėl verta gyvent, ties to tikrojo tikslo ieškojimo... Hm gal yra čia esančių, kurie gali duoti protingų pamąstančių patarimų, minčiu, kurie pasidalintu savo patirtimi...

mano viduje irgi verda dažnai tokie dalykai. žiūrėk i viska plačiai- kaip ant kalno užlipus aukštai matai platų vaizda, taip ir viduje reikia pažiūreti plačiai, viduje užlipimas i kalna prilyginčiau ramybei ir aiškumui, visa kas tam trugdo, nereikalinga (turiu galvoje ne materiją, o požiūrį ) reikia eliminuoti savo viduje, man patinka mintis, kad kitų elgesys su tavimi, tai tėra tavo pačio atspindys(pridurčiau kad antrinis atsakas yra tavo atspindys), dar šis tas-tai kas tu esi, tėra tavo pačio minčių pasekmė, tik tavo vaizduote gali tave riboti. "būti ar nebūti?" visgi egzisuoja "būti". lai tai būna amžina laimė, manau amžinybei to pakaktų...

31

Dekui uz nuomone, verta susimastyti... Tu teisus esi del sito:) bet matai ne toks lengvas tas kelias kopt i kalna:)

32

Shinigami parašė:

Dekui uz nuomone, verta susimastyti... Tu teisus esi del sito:) bet matai ne toks lengvas tas kelias kopt i kalna:)

lipi lipi, pailsi ir vėl lipi:D, greičiausiai netgi krisi, bet paskui vėl lipsi, jeigu žavės tas aukštis...:) sėkmės!

33

Manau- labai yra svarbu jaustis cia ir dabar laimingam viduje ir geri santykiai su aplinkiniais. Bendrauti su pozityviais zmonemis, salintis niurzgaliu,energijos vampyru,kasdien daug juoktis...

34

Matai jeijau krenti zemyn vadinas kazkas negerai yra, nes kristi zemen tu krenti ir kituose lygmenise..
Vilma - Tu labai teisi siuo atveju, kad reikia atuokiau buti nuo energijus vampyru. Hm svarbu but laimingam bet ta laime reikia atrasti:)

35

Kas jumi pasake, kad gyvenimo prasme yra laime, meile, ar aplamai, kad egzistuoja kazkoks vienas visiems zmonems bendras tikslas?
Gera knyga, idomus pasnekovas, nepazistamos merginos sypsena, ar viska, ka turiu cia ir dabar, stai kas skiria gyvenima nuo augalinio egzistavimo. Cia mano nuomone, o as galiu ir klysti.

36

Lyg ir surašiau, išsiunčiau, bet nematau čia savo žinutės. Jei pasirodys dvi mano žinutės, prašau nenustebti, pirmą kartą forumuose dalyvauju.
Gyvenimas pats savaime prasmės neturi. Prasmę jam suteikiame mes. Priklausomai nuo mūsų asmeninių savybių ir dvasinio brandumo, gyvenimo prasmė skiriasi. Vieni nugyvena prasmingą gyvenimą sau, kirit savo šeimai,šaliai ar net pasauliui. Gyvenimo įprasminimo pojūtis atsiranda kai pasiekiame savo tikslą, kai jaučiamės laimingi. Net vaikai  pasiekę savo tikslą jaučiasi laimingi. Tikslai velgi priklauso nuo mūsų pačių asmenybės brandumo. Vienų tikslai yra labai artimoje ateityje, todėl jie jaučiasi laimingi nugyvenę dieną, kitų tikslai reikalauja ilgo kelio, ir pastarųjų laimės pojūtis priklauso nuo to kiek jiems pavyko per tam tikrą laiką nukeliauti savo tikslo link. O surati tikslą nėra sunku, tiesiog reikia pabandyti pamatyti save laiko tėkmėje taip toli, kaip nori, pabandyti pamatyti, kas tuomet supa tave, ką pats veiki, jauti. Beliks tik susidėlioti savo veiksmus siekiant tikslo. Ir tikslas gali būti ne būtinai apčiuopiamas dalykas, todėl vieni šneka apie prasmę žmonėms, apie žinias, kiti apie materialius dalykus. Žmonės, kurių tikslas likęs užnugaryje ir jie to nesupranta, praranda gyvenimo prasmę. Bet tikslai nėra baigtinis dalykas. Jie sukuriami sąmoningai arba atsitiktinai. Na, bet jei nutinka taip, kad vistik gyvenimo prasmės klausimas pasidaro labai opus, neleidžia džiaugtis gyvenimu, ar trukdo imtis bet kokios veiklos vertėtų pasidaryti depresijos testą wink

37

Vercia susimastyti:) dekui uz isreiksta nuomone:)

38

Rima parašė:

Lyg ir surašiau, išsiunčiau, bet nematau čia savo žinutės. Jei pasirodys dvi mano žinutės, prašau nenustebti, pirmą kartą forumuose dalyvauju.
Gyvenimas pats savaime prasmės neturi. Prasmę jam suteikiame mes. Priklausomai nuo mūsų asmeninių savybių ir dvasinio brandumo, gyvenimo prasmė skiriasi. Vieni nugyvena prasmingą gyvenimą sau, kirit savo šeimai,šaliai ar net pasauliui. Gyvenimo įprasminimo pojūtis atsiranda kai pasiekiame savo tikslą, kai jaučiamės laimingi. Net vaikai  pasiekę savo tikslą jaučiasi laimingi. Tikslai velgi priklauso nuo mūsų pačių asmenybės brandumo. Vienų tikslai yra labai artimoje ateityje, todėl jie jaučiasi laimingi nugyvenę dieną, kitų tikslai reikalauja ilgo kelio, ir pastarųjų laimės pojūtis priklauso nuo to kiek jiems pavyko per tam tikrą laiką nukeliauti savo tikslo link. O surati tikslą nėra sunku, tiesiog reikia pabandyti pamatyti save laiko tėkmėje taip toli, kaip nori, pabandyti pamatyti, kas tuomet supa tave, ką pats veiki, jauti. Beliks tik susidėlioti savo veiksmus siekiant tikslo. Ir tikslas gali būti ne būtinai apčiuopiamas dalykas, todėl vieni šneka apie prasmę žmonėms, apie žinias, kiti apie materialius dalykus. Žmonės, kurių tikslas likęs užnugaryje ir jie to nesupranta, praranda gyvenimo prasmę. Bet tikslai nėra baigtinis dalykas. Jie sukuriami sąmoningai arba atsitiktinai. Na, bet jei nutinka taip, kad vistik gyvenimo prasmės klausimas pasidaro labai opus, neleidžia džiaugtis gyvenimu, ar trukdo imtis bet kokios veiklos vertėtų pasidaryti depresijos testą wink

Labai teisingai pasakyta, Rima! smile

39 (redagavo OLA 2014-01-07 03:49)

Panlizuokim:

Gintas parašė:

Laimė aplamai yra kažkoks ištiktukas (oi!), kuris arba yra, arba jo nėra. Štai pažiūrėkite į kokius nors indijos ar afganistano, ar netgi afrikos vaikus. Jie dažnai apsirengti neturi kuo, o jų veiduose tokios šypsenos!

Ginatai vaje koks tu neispruses toliau savo kiemo nieko nematai, tie vaikai sypsosi nes dede turistas jiems dave doleri ir visa ju seima tures ka valgyt, o uz 10doleriu dede turistas gali su tuom vaiku daryti ka nori.

Į ką aš suku. Romanams laiko neturiu, pateiksiu pavyzdį savo, atsitikusio prieš kokias 2 dienas: eidamas ką tik pasniktu sniegu rudeniniais aulinukais (padas kaip vasarinės padangos), netyčia slystelėjau ir išsitiesiau ant nugaros big_smile B**d (nusikeikiau), prieš išeinant, nuo juodo puspalčio kaip tik pūkus nurinkau! O dabar.. guliu šlapiam sniege ant šaligatvio! Atsikėlęs pagalvojau - senai nebuvau taip išsitiesęs, gal koks 10metis.. kažkas naujo, senai užmiršto! big_smile Gerai dar kad ranka nelūžo - ne pensininkas reiškia dar big_smile Ir pavyzdį iliustruoti dabar kuo turiu. Pliusų daugiau gavos wink Tikiuos pagavote apie ką aš? smile) O mylima moteris, vaikai.. na taip, jie įneša dar daugiau spalvų į šią paletę smile) Bet dailininkas - JŪS wink

As tai cia izvelgiu mazahizma, prasta moteri turi jai neizvelge tokiu polinkiu, jai ji butu izvalgesne gal nereiktu gatvese voliotis jieskant "vaikystes" prisiminimu.:)

40

OLA parašė:

Panlizuokim:
As tai cia izvelgiu mazahizma, prasta moteri turi jai neizvelge tokiu polinkiu, jai ji butu izvalgesne gal nereiktu gatvese voliotis jieskant "vaikystes" prisiminimu.:)

O dabar paanalizuokim mes:
Štai aš įžvelgiu neurozę (arba psichoneurozę) ir silpnaprotiškumą. Silpnaprotystę (demenciją) galėčiau diagnozuoti dėl sutrikusio protinio gebėjimo adekvačiai vertinti situacijas. Paslydimas ant ką tik iškritusio sniego, einant rudeniniais aulinukais, yra atsitiktinumas, o ne polinkis sąmoningai žaloti save, vadinamas mazochizmu smile Diagnozuoti mazochizmą galima tik tada, kai žmogus galėdamas pasirinkti, pats tai renkasi (tai yra vaidmuo). Kai paslysti, rinktis būna jau vėlu (o taip norėtūsi, betonas nėra minkštas pagrindas) smile
Sąmoningi mazochistai paprastai renkasi ne tokias skausmingas, ir aplamai sveikatai nepavojingas formas. smile Tokį paslydimą (bet ne mazochistinį, nes jis turėjo paslysti, kad būtų atpažintas) galima pamatyti nebent filme "Briliantinė ranka" smile