41

Re: Gyvenimas - jo prasmė

Gintas parašė:

O dabar paanalizuokim mes:
Štai aš įžvelgiu neurozę (arba psichoneurozę) ir silpnaprotiškumą. Silpnaprotystę (demenciją) galėčiau diagnozuoti dėl sutrikusio protinio gebėjimo adekvačiai vertinti situacijas.

Jei jau taip analizuojam vieni kitus, tai tu per jautriai reaguoji. Juk jos komentaro gale šypsenėlė buvo, matyt jos toks humoras smile. Ir šiaip, ji net nežino kaip žodis "mazochizmas" rašomas - radai su kuo ginčytis smile

42

Vik parašė:

Jei jau taip analizuojam vieni kitus, tai tu per jautriai reaguoji. Juk jos komentaro gale šypsenėlė buvo, matyt jos toks humoras smile. Ir šiaip, ji net nežino kaip žodis "mazochizmas" rašomas - radai su kuo ginčytis smile

Teisingai Vik. Aš su Jumis sutinku. Netgi katekizmas mus moko - kai tave prievartauja, atsuk antrą... tfu, susimaišiau..  kai tave per skruostą muša, tai ir antrą skruostą duok smile) Tik ar buvote kada tokioje situacijoje? Jeigu taip, tai turbūt žinote, kad tai yra lygiai taip neįmanoma, kaip iki vestuvių išlaikyti nekaltybę smile) Koks viso to epilogas? Ogi ir "mazochisto"(išeina, kad mano)  antras skruostas sveikas, ir ištikimą savo pasisakymų kritikę prisimenu, ir apie mazochizmą naujų dalykų išgirdote smile) Vieni pliusai iš to, ar ne? smile)

43

Gintas parašė:

Teisingai Vik. Aš su Jumis sutinku. Netgi katekizmas mus moko - kai tave prievartauja, atsuk antrą... tfu, susimaišiau..  kai tave per skruostą muša, tai ir antrą skruostą duok smile) Tik ar buvote kada tokioje situacijoje? Jeigu taip, tai turbūt žinote, kad tai yra lygiai taip neįmanoma, kaip iki vestuvių išlaikyti nekaltybę smile) Koks viso to epilogas? Ogi ir "mazochisto"(išeina, kad mano)  antras skruostas sveikas, ir ištikimą savo pasisakymų kritikę prisimenu, ir apie mazochizmą naujų dalykų išgirdote smile) Vieni pliusai iš to, ar ne? smile)

Kad tave čia nei muša, nei prievartauja big_smile

44

Ginto  paslydimas  mane  irgi  gražino  į  vaikystę.  Einu  žiema  į  mokyklą  ,buvau  apie    dešimties .Tik  pasnige  ir  užėjau  ant  ledo,kurio  nesimatė  ,paslydau  ,kritau  ir  skriejau  ant  nugaros. Dačiuožusi  iš  nugaros  iki  jaunuolio  apie  dvidešimties  metų  su  kojom  taip  trenkiau  jam  per  kojas ,kad  ir  jis  nukrito.
Atsikėlėm  nusijuokėm  ir  nuskubėjau  į  mokyklą.Niekniekis  ,o  atmintin  įstrigo.
Taip  ir  susideda  mūsų  gyvenimas  iš  visokių  įvykiu  mažesniu  ir  didesnių.

45 (redagavo Žmogus nesugadintas pinigų 2014-01-11 19:05)

Nera gyvenime jokios prasmes, tai mes tas prasmes sau prisigalvojame.
Ir cia visi sneka tik apie save, apie zmogu. O kas yra zmogus gamtoje? Tai tik parazitas ant zemes kuno gana gajus ir sunkiai isnaikinamas, kuris savo egzistavimu viska aplinkui griauna ir naikina netgi tokius pacius kaip ir jis pats...Va ir visa prasme. Testi gimine ir parazituoti toliau...

46

"Gyvenimas - žaidimas. Žaidimo prasmė? Sužaist optimaliai." (:

47

Tipo is serijos  kuo pigiau nupirkti ir kuo brangiau parduoti geriausia drauga... big_smile

48

Shinigami parašė:

Hm ilgai mąsčiau, kaip išsireikšt, net vis dėl to nusprendžiau pasisakyti.
Kadangi ilgą laiką gyvenu vienas, keliaudamas iš vieno pasaulio krašto į kitą, ieškodamas gyvenimo prasmės, to tiklso, kuriuo atėjau į šį pasaulį, nes kiekvienas žmogus ateina ne šiaip sau. Patirties kaupimo, bei suvokimo žinių plėtimo. Daug svarstyti pradėjau apie laimę, kas iš ties yra ta laimė? Meilė, ar ji egzistuoja, ar kaip daugumai žmonių, meilė, tai "seksas"... o kur ta tikroji meilė, euforijoje? Dauguma dalykų, kuriuos darau, nebedžiugina mano sielos, nes vis mintys sukasi ties ta vienatvę, ties gyvenimo prasmės ieškojimo, ties to, kodėl verta gyvent, ties to tikrojo tikslo ieškojimo... Hm gal yra čia esančių, kurie gali duoti protingų pamąstančių patarimų, minčiu, kurie pasidalintu savo patirtimi...

Iš tiesų keliauji po pasaulį, ieškodamas prasmės? Nes, dievaži, toks teiginys skamba kaip šaipymasis iš forumo dalyvių.

49

nera tos prasmes.gyvenimas beprasmis.atsirada isnykai ir viskas.taip atrodo.gal kokia gilesne yra.niekas nezino.

50

Gediminas parašė:

"Gyvenimas - žaidimas. Žaidimo prasmė? Sužaist optimaliai." (:

+1

51

forex parašė:

nera tos prasmes.gyvenimas beprasmis.atsirada isnykai ir viskas.taip atrodo.gal kokia gilesne yra.niekas nezino.

žmogau , iš kur tokios pesimistinės mintys?  smile prasmės reikia ieškoti kasdienybėje .Čia rašė , kad keliauja po pasaulį ieškodamas gyvenimo tikslo ..kam ? kur jį galima rasti ? Tikslas nesimėto ant kelio , jis mūsų galvose , mūsų svajonėse , prasmę kaip ir tikslą reikia rasti čia ir dabar smile , niūrioje kasdienybėje , rūpesčiuose ir problemose , darbe , šeimoje ....kiekvienam tai yra skirtingai , pagal kiekvieno individo moralę ir supratimą apie gyvenimą smile .Vienam- gal tai pasiekti karjeros aukštumas , kitam sukurti gerą šeimą , dar kitam pergulėti su 1000 moterų , dar kaikam-tiesiog daryti žmonėms gera  , ..o gal bloga...kiekvienoje dienoje , kiekviename žingsnyje galima suprasti gyvenimo prasmę ..kas džiugina , nuo ko būni laimingas ir pakylėtas, kas padaro žmogų laimingu smile ----va čia ir reikia ieškoti tos prasmės smile , ji šalia  smile .Gal padėjai draugui , pradžiuginai tėvus , suteikei laimės mylimam žmogui ----čia ir prasmė smile kasdieniuose mažuose dalykuose   smile

52

ir kame prasme tuose kasdieniose ar kitokiuose dalykuose?ausktumos moterys ar dar kazkas.kokia viso to prasme bus po 10 000metu?jokios.pesimizmas optimizmas cia ne prieko.cia juk kalbam apie prasme o ne apie iprasminima.ar ne?

53

forex parašė:

ir kame prasme tuose kasdieniose ar kitokiuose dalykuose?ausktumos moterys ar dar kazkas.kokia viso to prasme bus po 10 000metu?jokios.pesimizmas optimizmas cia ne prieko.cia juk kalbam apie prasme o ne apie iprasminima.ar ne?

manau čia prasmė ir yra smile , o įprasminimas tai kai padarai kažką didingo , kaip sakai dėl žmonijos ateities , gal ne kiek didingo , kiek turinčio išliekamąją vertę , naudą . ....sukuri kokią naują technologiją , išrandi begaliniai svarbius vaistus ,ar pan ...........sugluminai smile ..jau net nebežinau smile ...tiksliau visada būtent taip galvojau -kažin ar teisingai smile

54

kodel as gyvenu?kokia prasme to?

55

forex parašė:

kodel as gyvenu?kokia prasme to?

tuomet atsisuk į religiją, tikriausiai atsakymai ten. Yra toki Urantijos knyga, didžiulis veikalas, jau ir lietuvių kalba. Trumpai galiu pasakyti, kad mes esame Dievo sukurti pirmuonys, sukurti iš begalinės meilės ir savo kelią pradedame čia žemėje, tai pirmoji mūsų vystimosi stadija. Tų stadijų daug, visur mes kaupiame patirtį - einame dangaus akademiją, turėdami savojo aš suvokimą (visada žinosime kad tai mes, turėsime atmintį apie praėjusį gyvenimą). Tačiau pereiti į kitą stadiją galime tik tuomet jei tikime, kad esame Dievo vaikai. Jei iki paskutinės minutės tai neigiame dėl savo pasipūtimo ir kvailumo tuomet mūsų pradžia čia ir baigiasi. Kam įdomu galite paskaityti <www.urantia.lt> Tai ne sekta, ieškokite atsiliepimų internete. Svetainėje sudėta labai daug veikalų, pradėti geriausia nuo "Jėzus Kristus:kalbu jums vėl". Šią knygelę aš gavau katalikų bažnyčioje, Priėmiau labai sunkiai, mano suvokimas atsivėrė nuo 56 psl. Ten yra visi atsakymai kurie tave kankina

56

nera ten jokiu atsakymu.is pirsto islauzti teiginiai.daugiau nieko.ir is kur jus traukiat tokiu nesamoniu.kur irodymai sapnu situ?

57

man teko būti klinikinėje mirtyje, aš šį tą sužinojau

58

o as buvau ir nieko nesuzinojau.visi tiki ir zino kad 2+2=4 bet kad dievo vaikai ir panasus sapnai,nepasakyciau kad visi tiki.tam reik kazkokio pagrindo,

59

Audronė parašė:

Ką sužinojai?

60

Audronė parašė:

Man du kartus. Idomu butu suzinoti is zinancios ka tu suzinojei? Ka tau ta religija ten pasake zinanciai?
Gali net neatsakineti, jau mazdaug isivaizduoju atsakymus kad dievas pasirenka tik isrinktuosius ar pan... big_smile Nieko ten nera...... tamsa ir tiek... skausmas kai chiuchintis pradedi ir **** sesele is sovietiniu laiku baisi kaip mano gyvenimas niurnanti vis... kai paprasai elimentariai stiklines vandens.. ir kuria norisi be galo ant riju raidziu pasiusti bet jegu nera o ir vandens visgi velniskai norisi...