Vytautas parašė:Remigijau šaunios mintys. Bet esmė glūdi dar giliau nei tik mūsų santykiai ir neišnaudotas potencialas. Pažiūrėkim iš šono į šį pasaulį. Absoliučiai viskas jame skirta kurti stresui nesvarbu teigiamam ar neigiamam. Visi gyvi organizmai tai patiria. Tiesiog visi turim gyventi vieni kitų sąskaita. Stipriai ne dieviškas šis pasaulis. Arba ta energija reikalinga kažkam maitinti. Kaip minėjau esu susidūręs su nesuvokiamais dalykais. Kiek supratau su tuo kam viso to reikia. Tiksliau reikėjo. Dabar situacija kitokia. Bet kol kas judam iš inercijos sena vaga. Ne mūsų jėgoms pakeisti esmę. Tik žinodami kaip yra tiesiog stengtis nesivelti į tą žaidimą. Tiesiog paieškoti išeičių kad patiriamas stresas būtų mažesnis ir mažiau prarastume gyvybės energijos.
Hmmm... pabandysiu dar karta
Visuomenes sistema pastatyta tokiu principu , kad individas yra auksciau uz visuomene , kaip tuo tarpu turetu buti atvirksciai , visuomene sudaryta is individu . Todel zmones visalaik iesko individualios laimes , net nesuprasdami , kad visi mes esame viena . Tos savokos kaip baltas - juodas , jaunas -senas , demokratas - liberalas yra primestos butent todel , kad zmones vadovaujasi jomis , jie save izoliuoja nuo tikros tiesos kad mes esame ne kazkokie vienetai kazkokiu grupiu , bet mes visi esame visu pirma zmones kaip visuma. Tam tikra prasme mes visi gyvename isvirsciame pasaulyje
Todel sitas zmonijos suskaldymas i visokias grupes leidzia mus lengvai kontroliuoti. Problema , kada mes ieskome individualios laimes isoreje ir tai veda , kad mes KOVOJAME su kitais , kad gyventume geriau t.y. jei as esu darbdavys juk as nesidalinsiu savo turtu su darbuotojais ( mes tai vadiname kapitalizmu , demokratija , realybe ir t.t. ) T.y. musu asmenine laime yra auksciau uz kitu zmoniu laime , todel mes niekaip ir negalime suprasti , kad visi esame viena . Jeigu apibendrinti viska , tai mes turetume iziureti save vienas kitame , suprasti kad tokie dalykai kaip autoritetai yra sukurti musu paciu samones , juk dievas mus sukure lygius , o ar mes gyvename kaip lygus ? Kadangi pati visuomenine sistema sukurta (tycia ) tokiu principu , ir visa zmonijos raida buvo tikslingai nukreipti mus nuo tikro kelio , tam kad surastume tikra laime mes turime iseiti uz sistemos ribu ir issivaduoti nuo vergijos kuri tesiasi jau tukstancius metu .
p.s. Net nezinau gal kaikurie zmones galvoja , kad laime piniguose , ar geruose santykiuose , gal pasiekti karjieros virsune , bet visa tai tik iliuzija visa ko jums reikia yra pas jus viduje , tik nuo zmogaus poziurio priklauso ar jis mato geri ar blogi . Todel supratimas kaip pasaulis sudarytas istikruju padeda spresti visas iskilusias problemas ar tiksliau pasakius poziuri i tas iskilusias problemas , nes visu problemu niekada neispresi ir as suprantu Vytautai , kad mano kunas tai nera viskas kas sudaro mane