21

Re: Ketaus keptuve - svyla maistas

Rekomenduoju Ballarini Rialto keptuvę, pats tokią naudoju, superinis daiktas.
http://www.gerduva.lt/keptuve-rialto-24-cm-gili

22

Re: Ketaus keptuve - svyla maistas

nepirk is norfos ar centuko ir nesvils big_smile

23

Re: Ketaus keptuve - svyla maistas

. Dažniausiai ketaus keptuvių medinės  rankenos  išsisuka  , tik sukti reik varžtą kuris yra rankenos gale o ne prie keptuvės korpuso . Jeigu neišsisuka , į orkaitę geriau nedėti  ( nors iki 180 laipsių gal ir galima )Su aliejum keptuvę reik pašildyt apie minutę , na tiesiog kad įkaistų ir tiek ir kept maistą ant viryklės( o kam kaitinti valandą , dėl ko...,:::001 ) .

24

Re: Ketaus keptuve - svyla maistas

bet kokią keptuvę, kad nesviltų, galima kaitinti su druska. tik uždengti, nes druska šokinėja, kai įkaista... o įkaista - labai, tad ir dangtis gali pradėti lydytis. kaitinti gal pusvalandį, svarbu, kad idealiai dengtų dugną.
aliejus labai rekomenduojamas ketaus (špižiniams) puodams (kur perkame juodus, be dangos specialios).
ką galiu iš praktikos pasakyti - ištepi puodą iš visų pusių, dedi į blėkutę, tą į orkaitę, kaitini, kaitini... Lauki, kol aliejus iki tiek įkais, kad iš jo susiformuos plėvelė. Bet dūmų... o kvapas,,,, žiauru... Tačiau - taip, danga atsiranda. Tada jau ją saugai - nes ir nesvyla, ir nerūdyja.
Visgi nežinau, ar trečią kartą ryšiuosi kaitinimui, kaimynai gali ir gaisrinę iškviesti smile

25

Re: Ketaus keptuve - svyla maistas

Yra keptuvių ir su nerudyjančio plieno rankenomis big_smile Galima drąsiai naudoti orkaitėse. Asmeniškai imčiau plieninę big_smile ar su kokia keramine danga, kad galėčiau nebijot subraižyt big_smile Tiem kam aktualu: https://gerduva.lt/maisto-ruosa/keptuves