41 (redagavo ValdaS 2015-03-23 15:04)

Re: Mirties bausmė: už ar prieš?

Uždarymas į psichiatrinę taip pat yra nuteisimas uždarymu į psichiatrinę. Nes jis yra nesveikas.

Bet tame per mažai skausmo, ane? Per mažai kančių, ane? Per mažai humaniškumo, ane? smile

Čia trumpai pažaidžiau tavo sufantazuotą žaidimą, nes aš nieko nerašiau apie tai, kur jį turėtų uždaryti ir kur būtų geriau.

Aš rašiau, kad jį turėtų nužudyti arba leisti jam nusižudyti, nes tada jis kentėtų mažiausiai.

O apie neturtinę žalą. Kaip neturtinė žala gali būti atlyginama turtu? Pinigais. Juk tai neturtinė žala. Turtinė žala turi būti atlyginama turtu, nes padaryta turtinė žala. O neturtinė. Kas čia? 'Geras biznis' iš situacijos?

42 (redagavo Karolis 2015-03-23 15:47)

ValdaS parašė:

Uždarymas į psichiatrinę taip pat yra nuteisimas uždarymu į psichiatrinę. Nes jis yra nesveikas.

Bet tame per mažai skausmo, ane? Per mažai kančių, ane? Per mažai humaniškumo, ane? smile

Čia trumpai pažaidžiau tavo sufantazuotą žaidimą, nes aš nieko nerašiau apie tai, kur jį turėtų uždaryti ir kur būtų geriau.

Aš rašiau, kad jį turėtų nužudyti arba leisti jam nusižudyti, nes tada jis kentėtų mažiausiai.

O apie neturtinę žalą. Kaip neturtinė žala gali būti atlyginama turtu? Pinigais. Juk tai neturtinė žala. Turtinė žala turi būti atlyginama turtu, nes padaryta turtinė žala. O neturtinė. Kas čia? 'Geras biznis' iš situacijos?

Norvegijos teismas jį pripažino pakaltinamu. Sorry, bet esu įsitikinęs, kad ten dirba labiau kompetentingi žmonės, nei tamsta.

Kas dėl neturtinės žalos - jei iki šiol nežinai, kad baudžiamosiose bylose įprastas dalykas yra neturtinės žalos atlyginimas pinigais, tai niekuo negaliu tamstai padėti.
http://www.infolex.lt/portal/start.asp? … ;str=53401

Žaidimų jokių aš nežaidžiu, tiesiog įrodžiau, kad kai kurios prielaidos, kuriomis remiasi mirties bausmės šalininkai (žiaurus kerštas ir nusikaltimų prevencija) yra neteisingos ir tiek. Reikėtų įtikinamesnių prielaidų sugalvoti.

43

Tikrai uz mirties bausme

44

Oi,kokiu cia humanisku yra....!!!!!
Jokiu mirties bausmiu!!!!Butina gerai maitinti,rengti,puoseleti zmogzudzius,kurie iseje,juk amnestijos buna,musu tauta humaniska....,vel nuzudys,o gal si karta jau jusu artima.....,ir vel is naujo,mokesciu moketoju pinigais sersim,gydysim,vesim prostitutes,juk jie TIK NUZUDE KAZKIENO ARTIMA ZMOGU,JUK NUZUDE TIK VIENA-DU-TRIS,O PASAULYJE TIEK MILIJARDU!!!!!!!!!
saudyt-maza,viesai karti pedofilus,zmogzudzius!
P.S. Visko buna....auto nutikimas,valties apvertimas,medziokle.......pasaulis ivairus,bet uz tycinius dalykus....be kalbu!

45

uz. cia net nera ko svarstyti. labai  daug argumentu isvardyta debatuose ir visi teisingi.

46

budeliu tai galinciu padaryti,cia matau visa kruva,kileriai,potencialus zudikai,duos dievas gal nepratruks nei vienas.:::034:::034:::034

47 (redagavo Vytiokas 2015-03-24 21:31)

Zinoma UZ.
Tyciniai, planuoti ir panasus veiksmai - elektros kede.
O, kad to nebutu, pirmiausia reikia tvarkyt visuomene, koks pavizdys rodomas, kas tai skatina ir t.t.
Nuo auklejimo pradeti reikia, kad isvengti mirties bausmes. Bet ji turi buti, nes mes labai sulaukejom, turi kabeti bizunas, tol kol tauta neissiaukles

48

be abejo-uz.......jokiu ten "iki gyvos galvos".....

49

jo.. ir noretusi viesai... kur nors aikstej ar pan.. big_smile

50 (redagavo Kipšas 2015-03-26 10:13)

Prieš. Jokios mirties bausmės. 'Tik' pagalba žmogui ištverti būsimą psichinį pragarą ir padėti kiek išeina pasikeisti. Niekas nekaltas dėl to, koks yra sukurtas. Niekas nepasirenka, kokiais teks gimti ir būti. Į tai įeina (tėvų, senelių gerto alkoholio sukelti jų lytinių ląstelių) genetiniai defektai, kurių rezultatas gali būti nesveikai išsivystęs žmogus ir (dėl to) nesveikas jo elgesys.

51

Kipšas parašė:

Prieš. Jokios mirties bausmės. 'Tik' pagalba žmogui ištverti būsimą psichinį pragarą ir padėti kiek išeina pasikeisti. Niekas nekaltas dėl to, koks yra sukurtas. Niekas nepasirenka, kokiais teks gimti ir būti. Į tai įeina (tėvų, senelių gerto alkoholio sukelti jų lytinių ląstelių) genetiniai defektai, kurių rezultatas gali būti nesveikai išsivystęs žmogus ir (dėl to) nesveikas jo elgesys.

Reiskias, jeigu tai yra genetiniame lygyje, reikia naikint apsigimelius, tam, kad apsaugoti normaliuosius. Kokiais gimt nepasirenkama, bet kokiais būti renkamės kasdiena. Jeigu jis pasirinko žudyti, jis sutinka ir prisiimti pasekmes (but pagautam ir nužudytam).

52 (redagavo Kipšas 2015-03-26 14:09)

Ar tikrai jis pasirinko, ar jo prigimtis nedavė jam nieko kito?

Mes galvojam, kad mes galim pasirinkti. Bet ar tikrai? Ar aš galiu pasirinkti nužudyti močiutę, eisiančią pro mane šį vakarą gatve? Ne. Man visai nesinori jos žudyti ir išvis nieko jai daryti. Ar aš galėčiau prisiversti nužudyti močiutę? Nemanau. Ar tas, kuris 'tyčia' žudo - prisiverčia, ar jam taip savaime norisi nužudyti 'močiutę' kaip man norisi jos nežudyti? Jeigu taip - ar tai pasirinkimas, ar vienintelis prigimties ar genų tuo metu parinktas 'tinkamas' variantas ir 'verčiamas' atlikti veiksmas?

Dėl bausmės tai taip. Galima žudyti ir nežudyti. Ar gali būti universalus atsakymas į šį klausimą, jei kiekvienas į jį atsako pagal savo prigimtį, genus, ir kitą.

Gal tada reikia balsuoti ir pagal balsų daugumą priimti įstatymą?

Referendumu?

53 (redagavo Vytiokas 2015-03-26 17:21)

Kipšas parašė:

Ar tikrai jis pasirinko, ar jo prigimtis nedavė jam nieko kito?

Mes galvojam, kad mes galim pasirinkti. Bet ar tikrai? Ar aš galiu pasirinkti nužudyti močiutę, eisiančią pro mane šį vakarą gatve? Ne. Man visai nesinori jos žudyti ir išvis nieko jai daryti. Ar aš galėčiau prisiversti nužudyti močiutę? Nemanau. Ar tas, kuris 'tyčia' žudo - prisiverčia, ar jam taip savaime norisi nužudyti 'močiutę' kaip man norisi jos nežudyti? Jeigu taip - ar tai pasirinkimas, ar vienintelis prigimties ar genų tuo metu parinktas 'tinkamas' variantas ir 'verčiamas' atlikti veiksmas?

Dėl bausmės tai taip. Galima žudyti ir nežudyti. Ar gali būti universalus atsakymas į šį klausimą, jei kiekvienas į jį atsako pagal savo prigimtį, genus, ir kitą.

Gal tada reikia balsuoti ir pagal balsų daugumą priimti įstatymą?

Referendumu?

Zinoma pasirenkam. O tu nepasirinkdamas darai veiksmus? Tau kas vadovauja, turi fizini asmeni?

54

Turi mamą?

55

Kipšas parašė:

Aplinka kalta big_smile mes ne vienas nekalti, visad kazkas kitas kaltas smile

56 (redagavo Kipšas 2015-03-26 18:21)

Aš nerašiau, kad kažkas kaltas smile

57

profesoriux parašė:

jo.. ir noretusi viesai... kur nors aikstej ar pan.. big_smile

na viesai tai nereikia...

Kipšas parašė:

absoliutus briedas 
jokio pateisinimo tiems, kurie kelia ranka pries kitus, tik bausme ir didele.

58 (redagavo JuodaiBaltiBatai 2015-03-28 15:14)

Įdomu, nuo ko priklauso žmogaus požiūris į mirties bausmę. Ar gali būti mirties bausmės skyrimas ir neskyrimas susijęs su nepatenkinta žmogaus lytine gyvenimo puse. Na, tarkim, pagal seką - kuo labiau žmogus lytiškai, seksualiai nepatenkintas, tuo didesnę bausmę jam norisi skirti, tuo žiauriau norisi ką nors nubausti. Nebūtinai vien lytine puse. Galima imti bendrą gyvenimo kokybę, bendrą savijautą, kokia ji tuo metu. Ar taip gali būti?

Čia tokia eilinė 'neįmanoma' mintis kilo smile

59

as siaip akis uz aki danti uz danti .

60

Įdomu, ką jūs rašytumėte čia, jei jūsų artimui grėstų mirties bausmė ?