Тема: Tradicinė lietuvių virtuvė
Laba diena,
Prašau, pasidalinti savo žiniomis apie tradicinę lietuvių virtuvę: patiekalai, gėrimai, receptai, ritualai prieš valgį
Вы не вошли. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Diskusijų forumas → Įvairūs → Tradicinė lietuvių virtuvė
Страницы 1
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
Laba diena,
Prašau, pasidalinti savo žiniomis apie tradicinę lietuvių virtuvę: patiekalai, gėrimai, receptai, ritualai prieš valgį
o tu nezinai kokia yra lietuviu virtuve ?:) juk lietuvoj gyveni
hmmm... įsivaizduoju, bet daug ko ir nežinau pvz, cepelinai ar kūgeliai netinka, bo bulvės tik prieš keletą šimtų metų atsirado Lietuvoje
žinau, kad LT tradiciniai valgiai yra, šiūpiniai (sriubos), lietiniai bylnai, mėsos produktai (pvz: kraujinės dešros)
yra ritualas- pirma kart ragaujat kazkoki nauja patiekala - kauskt tevas, mediniu saukstu per makaule, tam kas isidejo pirma kasni i burna :-D
kadangi balansuoju mityba, tai man slapi sapnai apie visokius cepelinus ir keptas bulves su kefyru
smagiai stumiat, žmonės ;DD bet gal kas rimtesnių idėjų ir žinių pametės
Zacirka. Kas žino kas tai per patiekalas?
na, vaikystėje mama virdavo
Tik kituose regionuose truputį kitaip gamindavo
na, vaikystėje mama virdavo
Tik kituose regionuose truputį kitaip gamindavo
Atrodo, kad šis patiekalas atėjo iš Ukrainos. Ten jie tarkuoja sviesto į miltus ir tuos miltų su sviestu trupinius pakepina keptuvėje kol gražiai apskrunda tada į užvirintą pieną ir paverda. Kai kas ir kiaušinį deda į miltų trupinius.
Aš tai labai paprastai. Pieną perpus su vandeniu užvirinu, druskos ir sudedu miltų dribsnius. Į miltus dedu kukurūzų krakmolą. Man taip skaniausia. Kartais saulėgrąžų sėklomis su sėmenimis pagardinu.
Ne tradicinis klausimas. Kas žino, ką vadinama "gegutės bulvės"?
Страницы 1
Чтобы отправить ответ, вы должны войти или зарегистрироваться
Diskusijų forumas → Įvairūs → Tradicinė lietuvių virtuvė