121

Re: Receptai

labai daug žmonių, tapę vegetarais, tampa agresyviais ir ėda aplinkinius dėl anų netinkamos mitybos, aiškina, kaip mėsa skatina agresiją ir pan.  Aš juos vadinu netikrais vegetarais, kurie tik dėl kažkokių priežasčių sumąstė tokiais būti, nors labai nori mėsos...
o tikrieji vegetarai elgiasi taip, kad nevisi ir žino, kad jie vegetarai, neknisa kitiems proto smile

122 (edited by Laimutė 2022-12-22 21:48)

Re: Receptai

Andre wrote:

labai daug žmonių, tapę vegetarais, tampa agresyviais ir ėda aplinkinius dėl anų netinkamos mitybos, aiškina, kaip mėsa skatina agresiją ir pan.  Aš juos vadinu netikrais vegetarais, kurie tik dėl kažkokių priežasčių sumąstė tokiais būti, nors labai nori mėsos...
o tikrieji vegetarai elgiasi taip, kad nevisi ir žino, kad jie vegetarai, neknisa kitiems proto smile

Aš norėčiau būti vegetare, bet neužtenka valios. Išbūnu mėnesius be mėsos ir vėl pradedu. Suvalgau kokį delikatesą vėl nustoju ilgam laikui.
Anksčiau niurzgėdavau ant vyro, kad net nebando apseit be mėsos, bet dabar jau man vienodai. Gaminu kaip visada, valgau kartu, bet mėsą palieku jam. Man pakanka garnyro. Per šventes valgysim bizono kepsnius. Valgysiu ir aš, vien jau iš pagarbos gyvuliui, nes dėl mūsų užsakymo nušautas bus.

123

Re: Receptai

Laimutė wrote:
Andre wrote:

labai daug žmonių, tapę vegetarais, tampa agresyviais ir ėda aplinkinius dėl anų netinkamos mitybos, aiškina, kaip mėsa skatina agresiją ir pan.  Aš juos vadinu netikrais vegetarais, kurie tik dėl kažkokių priežasčių sumąstė tokiais būti, nors labai nori mėsos...
o tikrieji vegetarai elgiasi taip, kad nevisi ir žino, kad jie vegetarai, neknisa kitiems proto smile

Aš norėčiau būti vegetare, bet neužtenka valios. Išbūnu mėnesius be mėsos ir vėl pradedu. Suvalgau kokį delikatesą vėl nustoju ilgam laikui.
Anksčiau niurzgėdavau ant vyro, kad net nebando apseit be mėsos, bet dabar jau man vienodai. Gaminu kaip visada, valgau kartu, bet mėsą palieku jam. Man pakanka garnyro. Per šventes valgysim bizono kepsnius. Valgysiu ir aš, vien jau iš pagarbos gyvuliui, nes dėl mūsų užsakymo nušautas bus.

o čia tai suprantu ir gerbiu smile)) ir, svarbiausia, jokio melo nei sau, nei kitiems.
aš kažkada bandžiau. ilgokai. na, bet su išimtimis, kad nesukelti mamos įtarimų smile
visgi manyčiau, kad labiausiai reikalinga atitinkama aplinka (nestresinė), netgi klimatas, ekologiški įvairūs produktai. mūsų kraštuose su piktais žmonėmis, niūriais rudenimis, šaltomis žiemomis vegetarais, sveikais visomis prasmėmis, gali būti vienetai...

124

Re: Receptai

o pas tave daug streso? maisto valgymas yra malonumas as tuom stengiuosi megautis ramioje aplinkoje ir be jokiu stresu kad pajausti maisto skoni

125

Re: Receptai

aha, streso daug.... tada organizmui reikia atitinkamų medžiagų, kurių yra mėsoje, kad atstatytų balansą smile
retas vegetaras vyras gali dirbti sunkų fizinį darbą - mėsa suteikia sprogstamąją jėgą smile

o aš tik ką suvalgiau marinuotų grybų slonikėlį - niam niam, kaip skanu smile aš marinuoju su obuolių actu, todėl mano grybai sveikuoliški ir galima valgyti nakčiai - buvau visai pamiršusi, kad jau subrendo ir galima ragauti - šiemet grybavau spalio mėnesį smile

126

Re: Receptai

taip rudeni buvo daug grybu

127

Re: Receptai

Viriau svogūnų marmeladą. Patiko.

128

Re: Receptai

Shameless wrote:
Laimutė wrote:

Viriau svogūnų marmeladą. Patiko.

Man Prasom Keptos Duoneles su Cesnakiukuu kad Buciuot Tave Pensinkee Negaleciau tongue tongue big_smile big_smile big_smile

Mėgstu ir jau seniai nevalgius. Būtinai pasikepsiu.

129

Re: Receptai

Kepiau giros duoną su riešutais ir saulėgrąžų sėklomis. Labai skani smile

130

Re: Receptai

Karolina, 18 wrote:

Na tada nelabai ka patarsiu siuo klausimu smile Daug tu sriubu visokiu privirt galima, bet pvz kai as darau, tai niekada negalvoju, ka desiu dabar ir ka po to. Randu ir dedu, be jokiu receptu smile Antra karta taip pat vis tiek nesugebu padaryt big_smile Svarbiausia - nebijoti eksperimentuot ir pasitiket savo jegom, tada tikrai pavyks! wink