Re: gyvenimas ir darbas uzsienyje vargstancio jaunimo kad pragyvent lietuvoj
nolai dideli pas tave,tai ir gyventum atskiruos kambariuos irgi,ar bendlai....
You are not logged in. Please login or register.
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → gyvenimas ir darbas uzsienyje vargstancio jaunimo kad pragyvent lietuvoj
nolai dideli pas tave,tai ir gyventum atskiruos kambariuos irgi,ar bendlai....
o kaip tau atrodo :?
taip tiesiai panos ir neatsako i klausimus,tai dabar man speliot reikia,atrodo kad nei tas nei tas variantas tau dar nesvarbus.....as kai 20ies buvau,taip pat gal buciau atsakes...
kol gyvensiu viena,noriu savo namo (bet as jo neipirksiu, todel pasitenkinsiu butu), o kai jau turesiu su kuo kurti ateiti, tai noliu bendlo be atskilu kambaliu
tada ta butuka, kuri turesiu, galesiu nuomot ir gausim babkiu kartu
na Nijole ir Egle tikrai jus esate laimingos lt,as nieko ten neturejau,net normaliu tevu.o cia jus rasot apie visus lietuvos zmones,kaip jie turi gyvent,tai ir rasykit,o mes po desimties metu jums butus nuomuosime,kad turetumet kur gyvent....
Jeigu tik viskas bus gerai tavo buto nenuomosiu,nes teveliai jau pasirupino mano busimuoju bustu,tik zinoma jis man atiteks tada,kai busiu pajegi bent is dalies ji islaikyti.
O namo noreciau tik tuo atveju,jei jame gyventu daugiau nei du zmones,t.y tik tada jei tureciau seima.Man didelis plotas gyvenimui nereikalingas,nes reikia ji ir sutvarkyti,o as ta daryti nelabai megstu,o ir nama islaikyti dar reikia nemazai pinigeliu tureti.
tai va, Egle, tu ta buta turi ir tu gali sneketi visai kitaip... gali cia skiesti,oi cia reikia siekti savo tikslo, nesedeti, irtis priekin ir .t.t. [kazka tu ten Viliui sakei :V] kai tau viskas ant lekstutes padeta, tai lengva ir besneketi... zinok gyvenime viska lengviau pasiekti, kai tau kazkas padeda :?bet ne visiems taip pasiseke kaip tau ... kazkas turi viska savo rankomis pasidaryti, be jokio postumio is salies...
tu dar vidurinej mokaisi, ten dar visokiu svajoniu turejau ir as.. maniau, kad cia brolis,mama nusisneka, vapalioja visokias nesamones apie gyvenima ir apie tai, kaip sunku.. as irgi tikejau, kad jei LABAI nori, tai ir pasieksi.. deja, sukakotai skaudi realybe ta, kad TIK to labai labai didelio dideliausio noro NEUZTENKA...
>>> isaiskejo man, kad ne tik noreti reikia, bet ir galeti :?
aš nepiktas:D)
o tie vargstantys gauna tokias pašalpėles ir lengvatas, kad gali sau be didesnio rūpesčio nuo ryto iki vakaro krapšydami nosį gulėti lovoje, būstui užtenka, maistui užtenka, mašinai užtenka, na aišku, ne prabangos lygyje..:) žinoma, ne visus tas tenkina, tačiau tokių žmonių (kalbu apie jav) tikrai yra nemažai ir teko nemažai su tokiais susidurti betarpiškai:) o kiečiausiai tai pensininkai, jie keliasi "for retirement" į floridą, kaip patys sako, atvažiuoja ten numirti:) bet ten negalima mirti, ten reikia atvažiuoti GYVENTI:) na bet jie sau gali tai leisti:)
o už ką turi dirbantys išlaikyti tuos kurie tik nosį krapšto?
Tomas, 27 wrote:na Nijole ir Egle tikrai jus esate laimingos lt,as nieko ten neturejau,net normaliu tevu.o cia jus rasot apie visus lietuvos zmones,kaip jie turi gyvent,tai ir rasykit,o mes po desimties metu jums butus nuomuosime,kad turetumet kur gyvent....
Jeigu tik viskas bus gerai tavo buto nenuomosiu,nes teveliai jau pasirupino mano busimuoju bustu,tik zinoma jis man atiteks tada,kai busiu pajegi bent is dalies ji islaikyti.
O namo noreciau tik tuo atveju,jei jame gyventu daugiau nei du zmones,t.y tik tada jei tureciau seima.Man didelis plotas gyvenimui nereikalingas,nes reikia ji ir sutvarkyti,o as ta daryti nelabai megstu,o ir nama islaikyti dar reikia nemazai pinigeliu tureti.
tai va Eglute, tau čia ta dalis kur kažkas sakė, kad reik turtingų tėvelių. kiek tų pinigų pas juos yra man nerūpi, bet faktas tas, kad ne per mažiausiai lyginant su daugeliu Lietuvos gyventojų, nes jie jau dabar tau būstą parūpinę. tau nereikės subinės krutint, kad jį gautum, kaip patį anksčiau sakei, jog pakrutinus galima gaut ką nori. čia tau ne avinėli, pasipurtyk apie būtą tau galvot nereikia, tai pagalvok ar taip jau lengvai ikibsi į naują mašiną?
ar patį lngvai galėsi savo vaikams pasakyt, nesijaudinkit, būstus jums jau turiu, kai bus jie tavo amžiaus... :V
Vilius, 21 wrote:aš nepiktas:D)
o tie vargstantys gauna tokias pašalpėles ir lengvatas, kad gali sau be didesnio rūpesčio nuo ryto iki vakaro krapšydami nosį gulėti lovoje, būstui užtenka, maistui užtenka, mašinai užtenka, na aišku, ne prabangos lygyje..:) žinoma, ne visus tas tenkina, tačiau tokių žmonių (kalbu apie jav) tikrai yra nemažai ir teko nemažai su tokiais susidurti betarpiškai:) o kiečiausiai tai pensininkai, jie keliasi "for retirement" į floridą, kaip patys sako, atvažiuoja ten numirti:) bet ten negalima mirti, ten reikia atvažiuoti GYVENTI:) na bet jie sau gali tai leisti:)
Diana, tokia jau ta musu valstybe, nors mano gerbiamas Vilius cia turejo omeny jav :?, bet nieko, pritaikysiu ir musu salelei :?
.>> zdz, musu valstybe labai myli tuos zmones, nes jiems reikia padeti ir t.t. dalis tu zmoniu, kurie gauna tas pasalpas tikrai yra verti, bet dalis, nu padek dieve, NE... taip ir toj amerikoj.. mokejo, prasisuko, nei dirbti nei ka... vietoj man tokie...
o islaiko juos dirbantys uz tai, kad jie mokejo prasisukti.. berods Vilius sake, kad gerai gyvena tas, kuris yra vagis...tai va,,, tie zmones yra sukakoti vagys, vagia is tu, kuriems is tikruju reikia tu pinigu.. vagia is valstybes, nors tuos pinigus jei galetu, GAL racionaliau panaudotu.. bet cia irgi neaiskuma.. zdz, nezianu ka rasyt jau
aš tai jei turėčiau galią, gerokai apkarpyčiau bedarbių pašalpas žiauru kas daros... kur teisybė, jei žmogus dirbdamas daug gauna tą patį ką kitas nosį krapštydamas?
o geriausia, kai zmogus dirba, bet dar gauna bedarbio pasalpa... zinau toki atveji
o siaube... nors ir mano kaimyne savo vyra norėjo įformint kaip bedarbį, nors tas norevegijoj uždirba gal apie 15000 per mėnesį ;D tik nežinau kaip ten jiems ar išėjo ar ne :-) ar mano mama atkalbėjo juos nuo tokios nesąmonės ;D
nu tai va.. va ir buna, dirba nelegaliai ir dar pasalpas gauna :?
sušaudyt ;D
tai va.. tai mastom ka daryt?
lekiam i koki uzsieni ar ne, kad buta nusipirkt?
nea, kažin ar aš lėksiu pirma kažkaip apie tai mąsčiau, dabar jau pamilau Lietuvėlę
as ilgi nzn bet noriu likti lietuvoj...
>> cia toks piktas dede, kurio firminis smailas >>
) man pasakojo, kad nesakyciau taip, kol nezinau, kaip kitur visi gyvena...
kas iš to, kad žinosiu kaip kiti gyvena?.. gi galiu isivaizduot, kad vieniems gerai, kitiems nelabai... bet ką aš turėsiu, tai turėsiu savo jėgom įgyta ir džiaugsiuos jei nieko neturėsiu, valdžios dėl to nekaltinsiu, nes ne pati valdžioj ;D
manau paskola imt yra tragedija.uzsieny % zymiai mazesni.
manau geriau pvz 10 metu investuot i akcijas ar akciju fondus. per ta laika turetu tikrai gerai paaugt pinigai.zinoma ir idet reiktu ne mociutes duotus 50 lt ;]
del investiciniu fondu as tau pritariu.. as sakiau,kas menesi desiu po 100, vis daugiau nei mociute duoda ;D paaugs normaliai, jei zinosi kur kist tuos litus, o jei nzn, tai investiciniia fondai tuo pasirupins, zinoma uz atitinkama mokestuka, bet nieko, issiversi
>> o ka daryt, jei mociute nei 10lt neduoda :?
Vilius, 21 wrote:aš nepiktas:D)
o kas tave išlaikys, kai tu auginsi 5 vaikus, o tavo vyras dėl vienokių ar kitokių priežasčių dirbti negalės, kas tave išlaikys, kai tu pensininkė būsi? tai vadinama socialinė apsauga, problema yra tik ta, kad lietuvoje ji neveikia, o mano minėtoje jav - veikia. o veltėdžių yra visur, ir čia, ir ten:)
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → gyvenimas ir darbas uzsienyje vargstancio jaunimo kad pragyvent lietuvoj