1

Topic: Musti = Aukleti? Fizines bausmes.

Ka manote apie fizines bausmes vaikams? Ar jas taikote savo vaikams?O jei ju neturite ar taikytumete jei turetumete? Ar Jus tevai baude fizinemis bausmemis?

2

Re: Musti = Aukleti? Fizines bausmes.

Ghhhmmmm... Geras cia klausimelis... Manyciau kad nera gerai vaika baladot kaip kriause. Isvis toks dalykas kaip smurtas nera gerai. Isvis as pries. Vistik sumustas vaikis gali pradet lietis kitur o tada buna dar blogiau. Vat.

Siaip toks klausimas gan i tema (NOT) a lupt kiba gavai kad uzsiveise tokis klausimas smegeninej? >.>

3

na as esu kelis kartus gaves smile bet tai tirkai nera aukjlejimo priemone big_smile
>> smurtas gimdo agresija kaip ten kazkokia socialine reklama byloja smile
> nors siaip manau kad reikia nustatyti vaikui ribas kurias jis perzenges sulauks bausmes.
> na gal lb padrikai mastau bet.. jei vaika auklesime ji moraliskai niuzdydami tai bus baisiau wink reikia betn viena karta berzines koses paragauti smile
> nors as esu pries smurtinas bausmes (bet kokio smurto)
> galima vaikus issiaukleti ir be dirzo

4

Dovydai, ne, niekada neesu, labai dekinga esu uz tai savo tevam. Ogi va per TV tokia laida rode, sia tema, tai pagalvojau, kad idomu Jusu nuomone suzinot butu. Tik dar labiau isitikinau kokios tos bausmes nenaudingos:)

5

Ne karto gyvenime nesu gavus "dirzo". Nezinau, gerai tai, ar blogai. Uzaugau tokia, kokia esu. Ir kad ir kaip tevai bande auklet.. Jei buciau paklusus.. Tikrai nebuciau tokia, kokia dabar esu. Zinoma, jie daug, tikrai labai daug dave, bet.. Zvelgiant i dabartine situacija.. I poziuri.. Blogai. O blogai del manes. Nes jei buciau vaikystej/paauglystej klausius visu moralizavimu ir mokymu, jei i juos buciau reagavus.. Dabar tikrai cia nerasyciau.
I tema >> as pries fizines bausmes. Zodziai stipresni negu smugiai.

6

Karolina, 19 wrote:

Ne karto gyvenime nesu gavus "dirzo". Nezinau, gerai tai, ar blogai. Uzaugau tokia, kokia esu. Ir kad ir kaip tevai bande auklet.. Jei buciau paklusus.. Tikrai nebuciau tokia, kokia dabar esu. Zinoma, jie daug, tikrai labai daug dave, bet.. Zvelgiant i dabartine situacija.. I poziuri.. Blogai. O blogai del manes. Nes jei buciau vaikystej/paauglystej klausius visu moralizavimu ir mokymu, jei i juos buciau reagavus.. Dabar tikrai cia nerasyciau.
I tema >> as pries fizines bausmes. Zodziai stipresni negu smugiai.

teisingai.... psichologinis smurtas daug efektyvesnis už fizinį... :::833

7

Egle, 17 wrote:

Ka manote apie fizines bausmes vaikams? Ar jas taikote savo vaikams?O jei ju neturite ar taikytumete jei turetumete? Ar Jus tevai baude fizinemis bausmemis?[/quo

siais laikais vaikai geriau zino savo teises, nei pareigas...mano manymu keli pliaukstelejimai per sedimaja dar niekam nepakenke.....

esu gavus "diržo" ir zinau uz ka ir kodel... kita karta darydama pagalvodavau

8

Diva, 34 wrote:

psichologinis smurtas daug efektyvesnis už fizinį... :::833

efektyvesnis tas tiesa.. bet ar jis nera zalingesnis uz fizini?

>> na, esu gavus karta, uz tai kad stipriai melavau (<prigavo ;D ), bet ir tai ten toks kepst buvo big_smile) >> as apsizliumbdavau vien paminint, kad galiu gaut big_smile gal del to ir negaudavau ;D

9

tas zodis "smurtas" skamba baisiai skaitant jusu atsakymus. tiek psichologinis tiek fizinis smurtas yra neleistini!
kitas dalykas yra bausti vaika uz prasizengima. as uz dirza. taip labai aiskiai ir skaudziai suvoki ka galima daryt ir ko ne. vystosi normali pasauleziura, uz bloga baudziama, uz gera giriama. o jei padarius bloga darba liksi nenubaustas, vystysis nebaudziamumo isitikinimas. aisku yra ir kitu priemoniu, pvz draudimai. nebutina lupti vaiko, jei tai nepriimtina. manau galima ivairiu bausmiu prigalvot, svarbu, kad jos butu argumentuotos ir auklejamo pobudzio, kad vaikas kazka suprastu, o ne belekaip.
(jau nesneku apie tai, kad girti tevai sulauzo savo vaikams galunes, o motinos neveda net ju i ligonine, kad vyro mentai neisveztu, tai bent motiniska meile, ziauru)

p.s. zmoniu, vaiku, gyvunu teises tikrai per daug ispustos.

10

Na Aleksandrai, man tevai kitokiu bausmiu prigalvodavo, kaip tu ten ir minejai kazka apie jas. Man tikrai baisiau visa laika negaleti niekur iseit be moyklos, neturet jokios susisiekimo priemones. Tikrai baisiau negu musimas. Jei mano tevai butu mane muse, as zinau, kad buciau ju neapkentus. O dabar kazkaip viskas yra kitaip:>

11

vaikus reikia aukleti, nes kaip sake aleksandras jie negales atskirti gero nuo blogo... is pirmo vaikai kaip ir mazi gyvukai, todel jiems reikia pasakyti kas gerai ir kas blogai, nereikia duoti per daug laisves, nes tada su vaiku nebebus galima susisneketi... istikrju dabar blogiausia, kad vaikus isaugina televizija ir kompiuteris... siaip vaikas gimsta su sokiu tokiu charkateriu, ne viskas priklauso nuo auklejimo ar aplinkos

12

Japonai savo vaikus linksmai aukleja. iki 6 gimtadienio jis gali daryt absol ka nori be jokiu pasekmiu. Tik sukanka 6 metai pareina totali kontrole. Ka nors ne taip padarysi tai atvanos kaip kriause...

13

aisku as pries smurta... bet kai net zodziais auklejimo nera taj jau keista. pvz svedukai vaikus augina taip - nuo kai tik pradedi vaiksciot...darai ka nori (ziuri tv, eini vienas per kelia, turi temperaturos ir nuogas begioji...) oj prisiziurejau. na viskas turi buti proto ribose nes mazam zmoguciui reikia parodyt kas gerai o kas ne, arba zodziais, bet ne fiziskai...

14

Mano tevai man tai zodziais parode ir sakau, kazkaip supratau.:) Doroteja, oj tu cia baisiai papasakojai kaip:> beprociai ten tada tikrai.

15

na jeigu yra smegenų - galima paaiškint... o jeigu smegenų nerasta??? Čia aš kalbu apie tokius 9-11 m. pacukus, kurie linksminasi išdauždami mašinos stiklą ir įmesdami į vidų petardą... Ir taip iš eilės, kiek pasitaiko stovinčių mašinų... Visus mėginančius juos sudrausminti siunčia ****... policija bejėgė... kaip ir ką tokiems paaiškinti?? :::026

16

Manau negalima vaiku musti, nes jie nesupranta, o paauge tik prisimins, mamos ar tevo isiuti ir sirdyje paliktus randus. Todel manau, kad su jeis reikia bendrauti, paaiskinti. Negalima elgtis impulsyviai, nes dauguma tokiu auklejimo budu skatina to vaiko toki pati elgesi su savo vaikais

17

Diva, 34 wrote:

na jeigu yra smegenų - galima paaiškint... o jeigu smegenų nerasta??? Čia aš kalbu apie tokius 9-11 m. pacukus, kurie linksminasi išdauždami mašinos stiklą ir įmesdami į vidų petardą... Ir taip iš eilės, kiek pasitaiko stovinčių mašinų... Visus mėginančius juos sudrausminti siunčia ****... policija bejėgė... kaip ir ką tokiems paaiškinti?? :::026

Pirma, reikia stengtis aukleti taip, kad tokie neisaugtu. Nes tokia problema anksciau atsiranda nei 11 metu... Tu manai kad tokie musimo bijotu? As ne. Manau, kad toki vaikai arba per daug islepinti arba galbut kaiptik labai neylimi ir iem maza demesio.

18

na, as dbr neprisimenu, bet zinau kad sitie aukso zodziai irgi siame forume buvo parasyti .
>> kazkas pasake, kad ne mes kalti, o aplinka << ir buvo pasakyta >> aplinka visiems vienoda. vieni jai pasiduoda kiti ne..
>>> kai mes ismoksim jai nepasiduoti, o gal tiksliau, ismokysim vaikus tai aplinkai nepasiduoti, tada nieko ne nereikes.. va gal vaiku auklejimas ir yra mokymas nepasiduoti idiotams :V

19

Nijole, kodel sakai, kad aplinka visiems vienoda? Tikrai aplinka ne visiems vienoda... Juk yra vaiku, auganciu aplinkoje, kuria sukure galbut 17,18 metu TEVAI... ir tie tevai taippat del "visiems vienodos" aplinkos "gerai" isaukleti... Toliau, yra toks dalykas kaip ytaka, kuri vienus ytakoja vienaip, kitus kitaip... Net ir suauge kartais nepastebi, kad vieni ar kiti dalykai juos ytakoja neigiama linkme...
Si tema yra, manau, labai plati ir bendru niuansu yra labai daug, salutiniai niuansai kiekvienam skirtingi, nes vienodu zmoniu, taippat ir vaiku, nera... :V

20

Na, tikrai čia niekaip negali būti vienareikšmio atsakymo, kad "jei muši vaiką, tai jau blogas auklėjimas" arba "jei nemuši vaiko, tai geras auklėjimas". Akivaizdu, kad fizinės bausmės gali būti tik dalis ugdymo ir aš esu įsitikinusi, kad jei jos bus dalis TEISINGO auklėjimo visumos, tai tikrai neturės esminių neigiamų pasekmių vaiko vystymuisi.

Pages 1 2 3 4 5 Next

You must login or register to post a reply

Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Musti = Aukleti? Fizines bausmes.