81

Re: kraujo donoras ?

niu  taip lygiai 50 is tikruju :::027

82

na tada jau imtu wink pirmyn wink

83

tai kad jau ne karta davusi to kraujo ir adatu nemegstu o tiksliau bijau:::027 big_smile

84

Davusi donorams? ar seip tyrimams wink
o baimes.... jas iveikt galima, kai tikrai nori :V

85

ne ne tyrimams o seip i mokykla buvo atvaziave tai kas norejo tas dave kraujo savo noru  smile na taip o del baimiu pritariu visas jas galima iveikti wink

86

niu ir aš pasisakysiu, buvo čia univere akcija, kraują duot galima buvo, pati bijau tų adatų kaip nžnau kas bet dėl kilnaus tikslo nuėjau ir nusivedžiau dar kelis grupiokus (įkalbėjau) big_smile tai kol iš grupioko ėmė kraują aš tirtėjau iš baimės, o jis dar specialiai gąsdino, o įvyko toks paradoksas, kad vis dėl to, kad ir kaip norėjo būt kilniai, man pasakė kad neims iš manęs, mano grupė yra pirma rezus +, bet kraujyje yra dar tokio antigeno, kurį turi tik 6 procentai visų žmonių, ir mano kraujas tada beveik niekam ir netiks, galėčiau duot tik šeimos nariams su tokiu pačiu antigenu..

87

as tei savo kraujo grupes  vistiek nepamenu kiek kartu sake tiek ir pamirsau big_smile big_smile big_smile big_smile

88

kaip idomu Aurelija, net nezinojau apie tokius dalykus

89

jei be skausmo paimtu, buciau donore, bet adatu bijau big_smile

90

Monika, 14 wrote:

jei be skausmo paimtu, buciau donore, bet adatu bijau big_smile

na is taves dar net neimtu  nes ima tik is pilnameciu arba turi gauti tevu leidima wink o seip ne tu viena adatu biaji big_smile

91

Violeta, 29 wrote:

kaip idomu Aurelija, net nezinojau apie tokius dalykus

na taip, čia tas pats kaip ir su rezusais, juk irgi yra antigenas, tik jis dažniau pasitaiko, ir pliusas reiškia kad toks antigenas yra, minusas kad jo nėra. Apie šituos antigenus deja sužinota nepavykusio perpylimo metu, kai sureagavo organizmas, kai gavo kraujo su tokiu antigenu, tada šis antigenas priimamas kaip antikūnis ir organizmas bando pašalinti jį iš organizmo. Žinau yra dar kažkokių kitokių, bet jie irgi labai pavieniai atvejai.

92

supratau, todel + galima perpilti minusa, o jau minusui jokiu budu negalima +, stai todel I(-) gaunasi universalus donoras
turiu sia grupe.. beje labai idomiai, nes mano tevai turi II(+) ir III(+) kraujo grupes, o as I(-)

93

teisingai supratai wink na o dėl to kad tėvų pliusai o tavo minusas tai tikrai negli būti.. kažkaip keista

94

gali Aurelija, is mamytes pilvo as islindau (ji juk neturetu klyst), o del tecio, paveldejau is jo tai ko tikrai bet kur negausi smile esu tecio kopija, o toki krauja turejo mano senelis, is tecio puses smile ir dar keli jo broliai

95

na čia tai atsitiktinis atvejis manau smile

96

matyt as retenybe big_smile

97

shiaip sweikas dalykas yra, kraujo nupylimas:) jusu paciu kraujas prasiwalo ir t. t. Autorei, kokiom ten adatom? neshwarioom?, tj kokiam tu diewo uzhmirshtam kaime gyweni, su wiena adata jus ten wisus bado:DDD sawo reikia neshtis, jei tjp medikais nepasitiki:)

98

iš dalies tiesą sakai Laurynai, bet vat yra dar toks niuansas, kad jei dažnai duodi kraujo, tai kaulų čiulpų ląstelės suaktyvėja ir dažniau pradeda gaminti kraują ir jau to pasekmės bus, kad kas kart būtinai reikės nupylinėt kraują, kitaip oda tampa lbai rausva dėl kraujo pertekliaus ir nekaip jauties, organizmas prašosi vėl nupilt kraują. Tad su tom donorystėm negalima persistengt, nebent jau pasiryžęs kas kart reguliariai kraują nupylinėt.

99

Andzelina, 18 wrote:

tai kad jau ne karta davusi to kraujo ir adatu nemegstu o tiksliau bijau:::027 big_smile

kaip tu galejai nekarta duoti to kraujo :? jei ima tik is pilnameciu. o matau, pati neseniai 18 sulaukei :? o juk kraujo galima vel duoti tik praejus tamj tikram laikui (apie 2-3 men) :? tai kaip cia :? hmm... :?

100

Nijolė, 21 wrote:
Andzelina, 18 wrote:

kaip tu galejai nekarta duoti to kraujo :? jei ima tik is pilnameciu. o matau, pati neseniai 18 sulaukei :? o juk kraujo galima vel duoti tik praejus tamj tikram laikui (apie 2-3 men) :? tai kaip cia :? hmm... :?

tej kej tik sukako daviau ta krauja wink ir viet ne per seniauseiirgi daviau bet tik po antro davimo negera pasidare tej daugiau po tokio trumpo laiko daugiau ir neduosiu gal tik po kokiu puses metu wink