1

Topic: Minties ir zodzio galia

Nuomones, patarimai smile aciu smile

2

Re: Minties ir zodzio galia

1. VISKAS PRIKLAUSO NUO MŪSŲ MINČIŲ.
2. SĖKMĖ ATEINA SU ŽMOGAUS VALIA.
3. JEI BIJOTE, KAD JUS SUMUŠ, JŪS JAU SUMUŠTAS.
4. JEI GALVOJATE, KAD NESUGEBĖSITE - NESUGEBĖSITE NIEKADA.
5. JEI NORITE LAIMĖTI, BET GALVOJATE, KAD NEPAVYKS, GREIČIAUSIAI PRALAIMĖSITE.
6. JEI GALVOJATE, KAD PRARASITE, JŪS JAU PRARADOTE.
7. JEI BIJOTE, KAD NEPASVEIKSITE, TAIP IR BUS.
8. JEI GALVOJATE, KAD MIRSITE, JŪS JAU EINATE - MYRIOP.
9. JEI GALVOJATE, KAD ESATE PASKUTINIS, TAIP IR YRA.
10. JEI JŪS SAVĘS NEGERBSITE, NIEKAS JŪSŲ NEGERBS.
11. JŪS TURITE TIKĖTI SAVIMI, JEI NORITE PASIEKTI PERGALĘ.
12. GYVENIMO KOVAS, NE VISADA LAIMI - STIPRESNIS IR GREITESNIS.
13. ANKSČIAU, AR VĖLIAU, PERGALĖ ATEINA TAM, KURIS GALVOJA, KAD JĄ PASIEKS.
14. JŪSŲ MINTYS TURI BŪTI ŠVIESIOS, IR SKRAJOTI AUKŠTAI, AUKŠTAI, KAD LEISTŲ JUMS PAKILTI.
15. JEIGU GALVOJATE, KAD IR PO MIRTIES GYVENSITE - JŪS NEMIRSITE, BET IŠEISITE.

3

kazkiek tiesos galbut ir yra, bet tik maza dalele..

4

tai mintys nusivylusių žmonių ,jei yra viltis išgyvent kiekvienas kabinasi net už šiaudo ,todėl ne su viskuo sutinku:::202

5

manau, kad dauguma yra pasakyta teisybe, mes gi patys esam savo likimo kalviai, tereikia teisingai mastyt ir teisngai pastebeta, kad muntys turi buti sviesios, kuriancios geri, beja visi 10 Dievo isakymu ir yra ismintingos salygos, kad zmogaus minties galia augtu sviesia kryptimi, tikros laimes kurimas. beja minteis galia yra kur kas svarbesne negu fizine galia, todel nepatartina mastyti negatyviomis mintimis, nes taip griaunamas netik savo gyvenimas, bet ir kenkiama tiems apie kuriuos mastoma negatyviai.
dar galiu pasakyti tai, kad gyvename tol kol jauciame ir mastome, beja jausmai irgi itakoja minciu galia bei svarba.
mintys palydetos zodziais yra dar galingesnes, beja savitaigos pagalba netgi gydomos ligos, sia tema galima lb daug kalbeti.

6

Palaikau Vytautą. Žodis žvirbliu išlekia ir jaučiu sugrįžta. Žmogų galima palaikyti ir pradžiuginti geravališku palaikymu žodžiais. O kaip Vytautas teisingai pastebėjo mintys jei yra šviesios taurina ir pakelia tą žmogų. Tada labai lengva rasti pagrindo pagirti palaikyti, pagrįstai ištarti: suprantu tave, bus viskas gerai...

7

man vienas zmogus bande irodyt, kad viska galime, jei tik mokame naudotis minciu galia. Ir kad dievas vienintelis yra tik tu pats sau. Ir kol pats nepatikesi, kad kazka gali, tai jokios nei maldos, nei kazkas nepades smile
O su Anaztazija visishkai nesutinku, kad tai yra nusivylusiu zmoniu mintys. Ash kaip tik manau, kad tai protingu zmoniu mintys, tu, kurie sugeba save ir savo gyvenima tvarkytis tik taip, kaip patys nori.

8

nesutinku su tuom, kad mes patys esam patys sau Dievai(aisku didzia dalimi mes savo likimo itakojam patys, o kuria linkme - sviesia ar tamsia, priklauso ar sviesus musu tikslai), tai priestarauja pirmam Dievo isakymui, bet siaip tiketi savo jegomis reikia.

9

sutinku praktiskai su viskuo. Kad jei manai, kad nepavyks, tai ir reiskias, kad nepavyks. Bet truksta vieno svarbiausio - Veiksmo. Mintys, planai bei pasiryzimas be veiksmo, realizavimo ir lieka tik mintimis. Tad kurie kabo isikibe minciu, super idejo ir mities galios, tegu pagalvoja, ka nuveike per konkretu laika ir pasiziuri, ar nuveiktas darbas tera mintys idejos ir planai bei nulis ju realizaijos.

tai kad, mintys, pasiryzimas, ineacetyva, valia, ir svarbiausia ju realizacija, praktiniai veiksmai.

10

Aš visiškai sutinku su Indrės išsakyta mintimi, jog žmogus yra dievas pats sau, kitaip sakant žmogus yra savo gyvenimo kalvis ir viskas priklauso tik nuo to pačio žmogaus.Aš pritariu egocentriškam požiūriui, kuriam ši mintis net labai tinkama.
Kiekvienas turi didžiuli potencialą, kurį gali išnaudoti taip kaip nori, jei žmogus yra silpnas mintimis, jis to potencialo neišnaudoja, arba jį išnaudoja neefektyviai. Dažniausiai žmogus yra pats sau priešas.

Vytautai, o tu turi savo nuomonę ar tu tik biblija išmokai, tu pateik argumentų pagrįsdamas, kodėl nesutinki, nes kolkas nesutinkti TIK dėl to, kad taip parašyta, iš mano pusės žvelgiant - didaktinėj pasakų knygoj(man tai biblijos sinonimas).

Viską ką žmogus pasiekia, tai tik dėl savo minčių galios, kuri nukreipia žmogų atlikti tam tikrus darbus. Viskas kas mes esame, tai yra mintys, net išorė priklauso nuo to, kokios mūsų mintys. Tie kurie mano, kad ne nuo mūsų minčių viskas priklauso, priskirčiau prie silpnų minčių mąstytoju. Gal jie yra labai protingi žmonės, tačiau jei jie nesutinka, reiškias jiems patiems nėra pavykę pasiekti kažko, o tai jau savaime reiškia, kad daug kartų protingos mintys nebuvo realizuotos, sulaikytos galvoje ir neišleistos. Čia kaip sakant kiekvienas turi savo prokrusto lovą, kuria iškerpa parnaso kalno dalį, tik pas kai kuriuos iškarpa gaunasi didelė, graži, o pas kitus labai maža, kurioje nesimato objekto, kitaip sakant - pernelyg maža.

Žmogus visgi turi du minčių sluoksnius.. emocinė ir racionalioji dalys, reikia mokėti jas suderinti, mokinti emocines mintis racionaliosiomis ir racionaliasias emocinėmis tam, kad jos būtų suderintos ir nesipriešintų viena kitai, nes tada yra sugaištama labai daug laiko ir praleidžiama labai daug vystymosi laikotarpio.

11

dalius>>> na matau irgi busi minties kulto pasiekejas smile .. siaip nera blogai.... na patiko, kad paminejai paprastai tariant emocijas. Pvz mastai, kad reiktu daryti strategini zingsni, investuoti, rizikuoti, bet negali, bijai, neis uztikrintas, o jeigu nepasiseks ir t.t. Suderinti emocijas su racionaliom mintim yra sunkiausia. Kai labai isigilini, dingsta riba tarp emoceanaliu ir racijonaliu jausmu.

12

wow, suzaveta Daliaus pasisakymu smile  zinoma, tam galima arba pritart, arba ne, bet mintys ishdestytos  lb gerai...
O kas del to tikejimo, jei neturit bedu su anglu kalba, butinai paziurekit dokumentini filmuka www.zeitgeistmovie.com  Tiksliais faktais pagrista, kad Biblija tera paprasta astrologine knyga...

13

Na, dabar tai jau užsitrauksiu daugumos rūstybę, bet niežti mintį, negaliu nepakasyt.
Toks asmeniškas pastebėjimas dėl Indrės: knygų temoje užmačiau, kad skaitai/ei kažin kokią niekinę (mano supratimu) rašliavėlę apie savęs tobulinimą, tai štai galiu tik vieną dalyką pasakyt: geriau jau būtumei tą "paprastą astrologinę knygą" paskaičiusi. Nes jei kas ir turi minties galią, tai BŪTENT šitas daiktelis ir tai yra įrodyta laiko. O visos tos "išmok gyventi" tipo knygos greitu laiku bus užmirštos. Aišku, jas keis kita tokia pat bevertė makulatūra, nes moderniam žmogui būtent todėl ji ir reikalinga - nebėra kuom remtis, nes, matote, Biblija jam nulis sveikų.
Prašyčiau nesusidaryti klaidingos nuomonės - nesu aš Vytauto pusėje, bet daugumos siūlomi kito pobūdžio kraštutinumai erzina dar labiau. Negalima taip paprastai nurašyti dalykų, kuriais žmonės gyvenimo šimtmečiais!

14

Martyna, 20 wrote:

Na, dabar tai jau užsitrauksiu daugumos rūstybę, bet niežti mintį, negaliu nepakasyt.
Toks asmeniškas pastebėjimas dėl Indrės: knygų temoje užmačiau, kad skaitai/ei kažin kokią niekinę (mano supratimu) rašliavėlę apie savęs tobulinimą, tai štai galiu tik vieną dalyką pasakyt: geriau jau būtumei tą "paprastą astrologinę knygą" paskaičiusi. Nes jei kas ir turi minties galią, tai BŪTENT šitas daiktelis ir tai yra įrodyta laiko. O visos tos "išmok gyventi" tipo knygos greitu laiku bus užmirštos. Aišku, jas keis kita tokia pat bevertė makulatūra, nes moderniam žmogui būtent todėl ji ir reikalinga - nebėra kuom remtis, nes, matote, Biblija jam nulis sveikų.
Prašyčiau nesusidaryti klaidingos nuomonės - nesu aš Vytauto pusėje, bet daugumos siūlomi kito pobūdžio kraštutinumai erzina dar labiau. Negalima taip paprastai nurašyti dalykų, kuriais žmonės gyvenimo šimtmečiais!

aciu uz pastebejima smile bet deja tos knygos perskaiciau tik pirma skyriu ir ji iki shiol guli ir laukia eiles big_smile O priesh biblija ash nieko neturiu, tiesiog butent, kad ten nera dievo knyga, ne tikejimu ten paremta viskas, o astrologija.

15

Dalius, 19 wrote:

Vytautai, o tu turi savo nuomonę ar tu tik biblija išmokai, tu pateik argumentų pagrįsdamas, kodėl nesutinki, nes kolkas nesutinkti TIK dėl to, kad taip parašyta, iš mano pusės žvelgiant - didaktinėj pasakų knygoj(man tai biblijos sinonimas).

turiu as savo nuomone:D pvz:
10 Dievo isakymu ju besilaikanciam zmogui yra didziule apsauga nuo visokio blogio, juose gludi didziule ismintis, kuria pasistengti suvokti manau turi kiekvienas, Martyna tu minejai, kad skaitei  "metafiziniai apmastymai" argi ten nebuvo uzsiminta apie nuodemes zala? taigi laikymasis siu isakymu apsaugo zmogu nuo nuodemes, kurio nors vieno pazeidimas per nezinojima jo reiksmes, lengvai gali issaukti kitu isakymu pazeidima, o pazeidinejimu pasekmes yra pilnavercio gyvenimo apsiribojimas, galbut to paciam net nesuvokiant ir kaip tu zmogau tada tobulinsi savo mintis ir veiksmus sviesia kryptimi jeigu busi pastoviai gundomas nusideti, nes per nuodemes ir klaidinga aplinkos suvokima pagundoms net nemanoma atsispirti.

16

Kodėl negalima? Na aš teigiu jog laisvai galima, žmogaus didžiausią trūkumą laikau buvimą žmogum. Taigi, o kas gi yra žmogus, žmogus tai yra egoistiška būtybė esanti mitybos grandinės viršūnėje, besistengianti gauti dar daugiau valdžios nei jau turi dabar. Žmonės nėra tobuli ir per daug išmintingi(na išmintingas būna žmogus, tai yra individas, bet čia jau labai realiatyvu), jiems kyla klausymų, į kuriuos trūks plyš reikia atsakyti. Tai vat ir sukuria gražių pasakų, didaktinių(nauda juk gan) ir pan.

Aš nurašau tai, kuom buvo tikima tūkstančius metų, nes gerai pagalvojus, galbūt prieš Kristų buvo tikėjimų, kurie buvo populiarūs žymiai daugiau tūkstančių metų. Na ir ką, vat atėjo kažkas ir parašė patikliai visuomenei įtikinama pasaką, ode apie Kristų ir Dievą tėvą ir kitus pasakų herojus.

Beje, nepastebėjai, kad tikėjimas Dievu nyksta? Kažkaip matau istorijos amžinuosius ratus, kaip mirė pagonybė, mirė egipto Dievai, antikiniai Dievai etc, taip mirs ir šie Dievai, liks tik mintys ir lojalumas "Dieviškąjai filosofijai". Gal pradėsim tikėti dar kuonors. Kas bus paneigta vėl po kelių šimtų metų. Gal mano požiūris yra siauras, bet kodėl aš turėčiau tikėti. Ir visgi aš krikščionis, visgi iki 10 metų nuoširdžiai tikėjau Dievu, meldžiaus kiekvieną naktį. Bet vaikystė praėjo. Atėjo raganų ant šluotos, burtininkų ir stebuklingų daiktų eros pabaiga.

Aš te noriu argumentų, nuomonių aš matau daug.

17

Vytautas, 21 wrote:
Dalius, 19 wrote:

turiu as savo nuomone:D pvz:
10 Dievo isakymu ju besilaikanciam zmogui yra didziule apsauga nuo visokio blogio, juose gludi didziule ismintis, kuria pasistengti suvokti manau turi kiekvienas, Martyna tu minejai, kad skaitei  "metafiziniai apmastymai" argi ten nebuvo uzsiminta apie nuodemes zala? taigi laikymasis siu isakymu apsaugo zmogu nuo nuodemes, kurio nors vieno pazeidimas per nezinojima jo reiksmes, lengvai gali issaukti kitu isakymu pazeidima, o pazeidinejimu pasekmes yra pilnavercio gyvenimo apsiribojimas, galbut to paciam net nesuvokiant ir kaip tu zmogau tada tobulinsi savo mintis ir veiksmus sviesia kryptimi jeigu busi pastoviai gundomas nusideti, nes per nuodemes ir klaidinga aplinkos suvokima pagundoms net nemanoma atsispirti.

Istatymai ir biblija yra gerai, bet tikincius ir ramius dorus zmones lengva valdyti smile jie paklusta. Prishtabinai baznyciu visur ir visi kaip avineliai. Jei kas blogai, tai ne valdzia, dievulis kaltas, arba patys zmones, blogi buvo, ispazinties nejo....

Siaip biblijos 10 dievo isakymo grazus, ir paprasti. Kaip komunizmas, is idejos jis grazus, bet praktiskai sukirmijes.  As tai linkes manyti, kad tai kelias idealiomis aplinkybes, kurio reiktu laikytis, bet ne aklai smile Va cia ir visas skirtumas. Yra daug tu pagrindiniu filosofiju

18

nu Giedraiu Dievas nera del nieko kaltas, patys zmones prisisaukia kazkokias negandas, Dievas jau viska dave kas geriausia nuo pat pradziu ir ta pacia minties galia kuri dabar yra nusilpusi(jeigu butu stipri kaip seniau, tai zmonijos degradacija butu dar didesne, nes dabar ta minties galia ir kitus veiksmus dazniausiai naudoja visiskai netiems tikslams. beja anaiptol dvasingi zmones nera kaip kokie avineliai kuriais gali manipuliuoti, tai parodo vien tai, kad savo dvasingumu keliantys pavoju ivairioms netvarkingoms kulturoms, kai kurie zmones buvo nuzudyti, taciau nebuvo palausta ju dvasia, kas manau yra svarbiausia, nes jie butent is prigimties intuityviai laikesi tu normu kurios parasytos desimtyje Dievo isakymu.

19

o kur radai, kur as teigiu kad dievas kaltas smile mano mintis buvo kitokia smile  Siaip as esu agnostiskas silpnas ateistas. Nors liaudiskai tariant, tikiu kad, kazkur kazkas, bet nedaugiau smile.

Tu pamaineji dvasingi zmones... dvasingi zmones nebutinai turi buti tikintys. Matai, visa beda su terminologija. Prigimtine ir istorine.  Dvasingi zmones, na mes juos suprantame kaip ismintingus, ne vien materialistinius, placiu paziuru.

O siaip man nepatinka labai tikintys zmones. Pvz kai bande cia prastumpti apsurdiskus istatymus del abortu panaikinimo. Ir rekavo prisidenge lozungais "Dievas, zmogzudyste". Nevirskinu tokiu zmoiu. Ir jei zmogus aklai tikintis, reiskias kazkas su juo yra negerai. Ar vaikystei ant to zmogaus kazkas uzkrito.     Ar bijo kazko labai, negali prisiimti atsakomybes uz savo veiksmus, ar neturi racionalaus mastymo. Ar nusivyles gyvenimu, serga depresija, sunki vaikyste buvo. Na kazkas su tuo zmogum yra negerai.

20

kalbant apie abortas tai sutinku, kad yra zmogzudyste, niekam nelinkiu buti savo vaiku zudikais, kuom kaltas tas kudikis kuris yra bejegis, kad ji nuzudytu ir isviso betkokia zmogzudyste zmogu pavercia tamsos tarnu(jeigu nesuvokia padares klaidos), kaip ir kitu Dievo isakymu pazeidinejimas. beja kur tu matei sviesu dvasinga zmogu kuriam butu nepriimtini Dievo isakymai, tai butu priestara, beja dabar tu dvasingu zmoniu isties nera daug ir kokia to priezastis, beja ka darot, kad jusu vaikai butu dvasingi, koki pavyzdi jiems rodom, gal reiktu pasigilinti ir kame slypi svviesaus dvasingumo saknys? galbut atrodau kaip koks durnelis bet trokstu, kad pasaulyje butu kuom daugiau sviesiu zmoniu, su kuriais but malonu bendrauti, ir nesvarbu ar jis katalikas ar musulmonas ar dar kokia religine konfesija atstovaujantis zmogus.