1

Topic: NEMOKAMAS viešasis transportas už 0,2-0,3% pajamų mokėstį?

Ar tai realu?

Pastaruoju metu sklinda gandai, kad važiavimas viešuoju transportu nuo rudens gali pabrangt iki 1,8-2 LT.

Ar nebutų VISIEMS geriau, jei viešaus transporto paslaugos būtų apmokėstinamos dėka 0,2-0,3% iš BENDRO pajamų mokėsčio?

Jug tereikia 100 mln. litų, iš kurių didžiaja dalį finansoja municipalitetas.
Turedami NEMOKA viešajį transportą, daugiau žmoniu pradės juo naudotis, bus mažiau kamščių gatvėse.
Jug visi nuo to laimės! Ar kažkas nuskurs dėl 0,2-0,3% iš pajamų mokėsčio dėl VISUOMENĖS GEROVĖS?

2

Re: NEMOKAMAS viešasis transportas už 0,2-0,3% pajamų mokėstį?

Į kokią partiją įstojai? big_smile:D
Juokauju.
Nerealu. Vėl prasidės visokie streikai aš tai pvz nesinaudoju tuo viešuoju, tai kokio velnio man mokėt? ir pan.

3

na taip, gerai Karolina sako. aisku, butu geriau, ir kamsciu maziau, ir aplinkai geriau ir manau tikrai daug kas sutiktu.. BET. butinai atsiras tokiu, kuriems bus negerai, kuriems tie 0.2 procento atrodys ooi kaip daug ir kodel mes turetumem moketi..

4

joks mokesciu kelimas nera sveikintinas nei vartotoju poziuriu nei verslo poziuriu. wink Ate nemokamas viesas transporto plane wink

5

Karolina, 20 wrote:

Juokauju.
Nerealu. Vėl prasidės visokie streikai aš tai pvz nesinaudoju tuo viešuoju, tai kokio velnio man mokėt? ir pan.

Tai tau GAILA >>>0.2% is 100%<<< algos del VISOMENĖS GEROVĖS? NUSKURSI? Kas tu per zmogus???

http://img59.imageshack.us/img59/2040/transportassstb1.png

Atsakymas: Kad VISUOMENEI BŪTŲ GERIAU. Nejaugi galima BŪTI tokia EGOISTĖ???

6

kad negirdeciau tokiu nesamoniu:) --ZALGIRIUI -procentai zalgiriui smile smile

7

Oleg, 24 wrote:
Karolina, 20 wrote:

Juokauju.

Tai tau GAILA >>>0.2% is 100%<<< algos del VISOMENĖS GEROVĖS? NUSKURSI? Kas tu per zmogus???

http://img59.imageshack.us/img59/2040/transportassstb1.png

Atsakymas: Kad VISUOMENEI BŪTŲ GERIAU. Nejaugi galima BŪTI tokia EGOISTĖ???

taip man gaila wink Ypac gaila kai infliacijai pakilus procentus sugalvos kas nors padidinti ir taip praplauti masiskai visu saskaita. Bet pala pala... viesasis transportas juk tik pradzia! Jei mums negaila 001%, tai galim dasimest ir nemokamus baseinus uz 002%, o jei duosit man 005% tai suvairuosiu jums ir nemokama dviraciu nuoma ! o uz 1% tai galiu jums gauti ir nemokama biliardo paslauga. Dar galima damest 2% Zalgiriui kaip kad kazkas cia minejo, juk jei reikia tai reikia ar ne?? :] Tai ka manot? balsuojam? :]

8

Auris, 21 wrote:

taip man gaila wink

TAU gaila, kad TAVO TEVAS, MAMA, Brolis, Sesuo, Seneliai, pusbrolis, teta, dede, tavo kaiminas, TAVO VAIKAI(!), VISI ir netgi TU, GALETU NEMOKAI naudotis vieshuoju transportu??? KAS TU PER ZMOGUS???? AR TU ZMOGUS?

TAU 3 buteliai alaus arba 2 pakeliai cigareciu >>> negu kad VISI gales 30 dienu per menesi NEMOKAMAI naudotis vieshuoju transportu??? Tu KADA NORS GALVOJAI NE VIEN TIK APIE SAVE, bet ir apie KITUS??? Gal jau Laikas? AR VISA GYVENIMA busi TOKS SAVANAUDIS!?

Auris, 21 wrote:

Bet pala pala... viesasis transportas juk tik pradzia!

Vieshasis transportas YRA ZYMIAI REIKALINGESNE(IR beveik BUTINA) PASLAUGA, nei visos tos kurias isvardinai. Jei manai kitaip, kad 90% zmoniu nesinaudoja kokia nors transporto priemone, tai man taves gaila. :::047

9

Idomu pasidare , reikia galvoti apie kitus , dalinti savo pinigus kitiems . O kas pagalvos pvz , kad ir apioe mane . Paaukokit , kad galeciau nusipirkti sau buta ar pirma inasa namui . Gal dar automobiliui , nes neturiu .

10

Oleg, 24 wrote:
Auris, 21 wrote:

taip man gaila wink

TAU gaila, kad TAVO TEVAS, MAMA, Brolis, Sesuo, Seneliai, pusbrolis, teta, dede, tavo kaiminas, TAVO VAIKAI(!), VISI ir netgi TU, GALETU NEMOKAI naudotis vieshuoju transportu??? KAS TU PER ZMOGUS???? AR TU ZMOGUS?

TAU 3 buteliai alaus arba 2 pakeliai cigareciu >>> negu kad VISI gales 30 dienu per menesi NEMOKAMAI naudotis vieshuoju transportu??? Tu KADA NORS GALVOJAI NE VIEN TIK APIE SAVE, bet ir apie KITUS??? Gal jau Laikas? AR VISA GYVENIMA busi TOKS SAVANAUDIS!?

Auris, 21 wrote:

Bet pala pala... viesasis transportas juk tik pradzia!

Vieshasis transportas YRA ZYMIAI REIKALINGESNE(IR beveik BUTINA) PASLAUGA, nei visos tos kurias isvardinai. Jei manai kitaip, kad 90% zmoniu nesinaudoja kokia nors transporto priemone, tai man taves gaila. :::047

ka tu cia sneki nesamones? Is kur istraukei kad tai reikalingesne paslauga? big_smile big_smile big_smile big_smile Gal man baseinas reikalingesnis negu tavo transportas? Gal as turiu masina ir man tas tavo transportas nesvarbus, o mano mama, tevas taip pat turi po masina, o vaikus sugebu ir pats paveziot? O tas vienintelis kartas kai kada nors jie vaziuos tuo autobusu manau apsimokes zymiai labiau tiesiog nusipirkt bilieta, o ne n metu moket kazkam uz kazka savo pinigus.

Ir kad ir kaip tu man berektum, kad as galvociau apie kitus, as tau pasiulyciau pagalvoti paciam apie kitus. Nemanyk, kad 0,2% neturi reiksmes kaikuriem zmonem. Jei sedi siltai, turi maisto ir pasaulis grazus, nemanyk, kad kitiem taip pat. Siuo momentu as labai noreciau, kad butum apsisvietes zmogus ir pasidometum ekonomikos desniais, kurie tau milijona simtu kartu irodytu, kad bet koks mokesciu pakelimas padidina nedarbo lygi salyje ir nuskurdina ne tik mokesciu surinkta kieki, bet ir pacius verslus, kurie ne tik kad nebegali nusamdyti darbuotoju, bet dar ir bankrotuoti gali sugalvoti del tavo to "Nerealiai reikalingos paslaugos", kuria pagal tavo fantastiska statistika nauduojasi 90% visuomenes.

Bet pala, leisim transporta, tai atsiras ir baseinai, biliardai, nemokami AMWAY produktai ir visi kiti briedai. O gal isviso kam cia vargintis mums visiems ir tiesiog nacionalizuojam visa Lietuva ir tebunie Tarybu Lietuva !!!!

Sakyciau geriau metames po 1% Auksei ant buto, o ne tavo transporto... big_smile big_smile big_smile

11

Aukse, 31 wrote:

Idomu pasidare , reikia galvoti apie kitus , dalinti savo pinigus kitiems . O kas pagalvos pvz , kad ir apioe mane . Paaukokit , kad galeciau nusipirkti sau buta ar pirma inasa namui . Gal dar automobiliui , nes neturiu .

dar karta, is taves niekas DIDELIU pinigu nereikalauja,
3 buteliai alaus arba 2 paekaliai cigareciu Priesh VISI TAVO artimieji ir draugai 30 dienu per menesi gales NEMOKAI naudotis vieshuoju transportu.

Auris, 21 wrote:

Gal man baseinas reikalingesnis negu tavo transportas?

MES kalbam apie 90% zmoniu, o ne VIEN TIK apie tave.

Auris, 21 wrote:

as turiu masina ir man tas tavo transportas nesvarbus

MASINA irgi yra TRANSPORTAS.
Siuolaikinei visuomenei 90% zmoniu naudoja koki nors TRANSPORTA, kad nusigaut i darba, moklso istaiga, parduotuve, pas svecius, i ligonine ir pan. AISQ?

Auris, 21 wrote:

o ne n metu moket kazkam uz kazka savo pinigus.

Tai tau GAILA 3 buteliai alaus arba 2 paekaliai cigareciu, kad VISI tavo artimieji ir draugai galetu NEMOKAI naudotis transportu? Tau rimtai gaila?
Idomu, ar tavo tevams negaila buvo tave gimdyt i si pasauli...

Auris, 21 wrote:

kad 0,2% neturi reiksmes kaikuriem zmonem.

Tu gal kvailas? http://img59.imageshack.us/img59/2040/transportassstb1.png  paziurek dar karta, ir pasakyk kiek tie 0,2% turi reiksmes.

Auris, 21 wrote:

kad bet koks mokesciu pakelimas padidina nedarbo lygi salyje ir nuskurdina

Ka tu cia svaigsti? Neseniai pajamu mokestis buvo 33%,dabar sumazhejo iki 27, tai jei bus 27,2% kazkas NUSKURS? Dar karta, kalba eina apie 3 butelius alaus, arba 2 pakelius cigareciu, NIEKAS nenumirs nuo to.

Auris, 21 wrote:

Bet pala, leisim transporta,

DAR KARTA:
Siuolaikinei visuomenei 90% zmoniu naudoja bet koki TRANSPORTA, kad nuvaziuot i darba, moklso istaiga, parduotuve, pas svecius, i ligonine ir pan. AISQ?
TRANSPORTO priemone YRA reikalinga. Autobusas, troleibusas, masina - BUTINI.

12

Zmogau neisijausk , jei nori , kad visuomene moketu uz transporta tam tikra mokesti , pavyzdi turetu parodyti Lietuvos valdzia ir turtingieji verslininkai ( pvz Marcinkeviciai ) tada ir mes paprasti zmones sutiktumem .

13

Nu tu tai kai is medzio kazkoks iskrites, kaip uzstrigus plokstele su savo moralinem sistemom, kazi ar istiesu toks jau moralinis atstovas esi big_smile Man idomu ar tu gincytis isviso sugebi ar tik izeidinejimai ir patycios is tavo nesvarios burnos teskraido? Toki kaip tave paskutinioj vietoj siusciau daryti "geroves" Lietuvoje.

Transporto priemone yra reikalinga ir ji yra tiekiama, nematau reikiamybes dabar ja padaryti nemokama. Taip tu teisus, mokescius numazino. Tai dabar tu man paaiskink kokiu velniu juos reikia didinti jeigu visom isgalem vyriausybe stengiasi juos mazinti? Tu gal pasitark su savo logika besvaigdamas man apie 0.2% itaka, nes argumentu is taves 0, tik izeidinejimai ir didziosios raides, kas turetu turbut reiksti tavo nerealiai super dideli izeista ego. wink Tu dar isviso pasiulyk progresyvia mokesciu sistema, kad visi butu lygus pas mus visuomenej ir galetu ne tik transporta turet nemokama big_smile

Ir dar karta pasikartosiu, nes tu ziuriu nemoki skaityti arba esi atsparus informacijai. Bet koks mokesciu kelimas zaloja ekonomika, o tuo paciu ir tave, tamsta transporto vartotojau. Na ir kas bus kai padarysi transporta nemokama? Ar pagalvojai apie pasekmes nors sekunde? Padides viesuoju transportu naudojimasis, sumazes kamsciai? Ar tikrai? O tuo paciu padides ir islaidos viesajam transportui ir tavo tas 0.2% isaugs iki 5%. Kas tada? Ogi tavo alaus butelis ir cigareciu pakelis pavirs i papildoma 10% nedarbinguma Lietuvoje. Ka tada pasakysi tiems zmonems kurie bade skursta ir ne transportas jiems yra galvoje? Gal nori dabar nueit i bomzyna ir pasakyt: "Hey, hebra, nesiparinkit! Mes jums padarysim nemokama transporta ir iskart jums geriau gyvent pasidarys." Geriau savo energija ir entuziasma isnauduotum skurdo ir bado mazinimui Lietuvoje, o ne jo skatinimui.

90% Visuomenes? Prasom parodyti sios statistikos saltini.

P.S. Ta nerealiai israiskinga grafa, kur mat nerealiai israiskiai pavaizduota 0.2% dalis is 100% noreciau tau pasiulyti prideti ten 27% pajamu mokescio, plius nekilnojamojo turto mokesti, privalomus draudimus, pragyvenimo kastus ir visus kitus dalykus. Tada suprasi, kad net ir 0.2% turi reiksmes. Bet ne, juk pagal tave 0.2% yra fiksuotas "3 buteliu alaus ir 2 cigareciu pakeliu" mokestis. Kazkaip prastai pas tave su matematikai, brolau. smile

14

Olegai, o gal mes pervesim tau tuos procentus , cituoju: "3 buteliai alaus arba 2 paekaliai cigareciu ..." matau, kad tau tai lb aktualu smile negi dabar visi zmones tik siems dalykams pinigus leidzia...vat busiu savanaude ir ...ir nusipirksiu dar kelis tusinukus ar piestukus i savo kolekcija big_smile

15

butent wink Man pvz tie 3 buteliai alaus, kurie apytiksliai 10 litu kainuoja, galbut butu paskutiniai litai, kad papietaut ir nenumirt badu nors dar viena diena. big_smile Bet ne, juk mes tuos 0.2% mokesime alaus buteliais ;D ;D ;D

16

Ner apsirinkat , mokesciai dar nesumazejo . Palaukit sildymo sezono , tada pajausit

17

ne apie sildyma cia sneka..ji neklystu tie mokesciai valstybei nukeliauja :::041cia apie siuos mokescius kalbame...o del sildymo, girdejau, kad pvz. Radvilisky brangs 45%...tegu radviliskieciai parduoda radiatorius, nusiperka "3 butelius alaus ir 2 pakelius cigareciu", manau, kad susilt turetu neka blogiau big_smile

18

Bet tas zmoniu naivumas .

19

nesupratau??zmoniu naivumas priklauso nuo to, kaip mokame pudrint smegenis kitiems big_smile

20

Oleg, 24 wrote:

TAU 3 buteliai alaus arba 2 pakeliai cigareciu >>> negu kad VISI gales 30 dienu per menesi NEMOKAMAI naudotis vieshuoju transportu???

Oleg, 24 wrote:

Auris, 21 wrote:

as turiu masina ir man tas tavo transportas nesvarbus

MASINA irgi yra TRANSPORTAS.
Siuolaikinei visuomenei 90% zmoniu naudoja koki nors TRANSPORTA, kad nusigaut i darba, moklso istaiga, parduotuve, pas svecius, i ligonine ir pan. AISQ?

tai tu nori pasakyt, kad as pilsiuosi benzina uz dyka?? kad galesiu prisipilt benzino baka, kai litras dbr kainuoja 4 lt (ir planuoja ji kelti dar):D ir galesiu lakstyt NEMOKAMAI kiek noriu ir kada noriu big_smile o dieve ;D jau as matau kaip as gerai gyvenu ;D as sutinku su sita ideja ;D visi zmones pila benzo sau i bakus kiek nori NEMOKAMAI big_smile big_smile big_smile
tu skaityk ka tu rasai ;D nes as tai juokiuosi ;D tarybinej LT irgi buvo visiems viskas nemokamai big_smile taciau ne visi gavo, talonais viskas skaiciuojama buvo .. tu to nori? nemokamas transportas: Audi gali sia sav uzsipilti 30 litru, bmw 20, opeliui pakaks 10 ;D Olegai, mielasis, tai tikrai negera ideja...
>>>na, o jei kalbi tik apie nemokama viesaji transporta, tai aciu.. zmogus, turintis automobili tikrai nemokes mokescio, nes jam patogiau masina nuvykt is tasko A i B. nes nepamirsk, kad tu gyveni Vilniuje (cia viesasis transportas migruoja dazniau ir daugiau jo), bet pvz, mano marijampoliukej yra viso labo 9 autobusai,kurie vaziuoja karta per valanda ir tai neaiskiais marsrutais.. tai isivaizduok koki skuoda ;D kuriame nevazineja joks autobusas.. tu nori man papasakoti, kad skuodo gyventojas mokes mokescius uz tai, kuo nesinaudoja ??? arba ;D ;D leisk pasijuokti ;D kai as gimdysiu, tai butinai leksiu troleibusu i ligonine ;D (tpfu tpfu tpfu) nes NEMOKAMAI big_smile) sutaupysiu ant keliu pampersu.
zdz hmm taip ir nesupratau, ar Olegas man siulo nemokama benzina, ar persikrauscius i skuoda moketi mokescius uz tai, kad vilniuje galetu Olegas nemokamai vazineti troleibusu hmm

Oleg, 24 wrote:

Auris, 21 wrote:

kad bet koks mokesciu pakelimas padidina nedarbo lygi salyje ir nuskurdina

Ka tu cia svaigsti? Neseniai pajamu mokestis buvo 33%,dabar sumazhejo iki 27, tai jei bus 27,2% kazkas NUSKURS? Dar karta, kalba eina apie 3 butelius alaus, arba 2 pakelius cigareciu, NIEKAS nenumirs nuo to.

hmm.. dabar berods 24 :-) na, jei dometaisi placiau (pripazistu as pati to nedarau) tai tikrai paklausytum Aurio, nes jis teisingai sako.. taip, gal nenuskurs nuo 3 alaus buteliu, 2 cigareciu pakelio.. taciau tu ziuri kaip koks seimo zmogus.. kuris gauna babkiu belekiek.. o paprastas zmogelis, gaunantis minimuma, skaiciuoja tuos litukus duona ir pakeliais pieno.. tokio kaip tu, Olegai, as nerinkciau i seima,nes tokiu kaip tu ten apstu.. jie ziuri i geras pajamas gaunancius piliecius, o apie zmones, kurie duria gala su galu, negalvoja..

Oleg, 24 wrote:

Auris, 21 wrote:

Bet pala, leisim transporta,

DAR KARTA:
Siuolaikinei visuomenei 90% zmoniu naudoja bet koki TRANSPORTA, kad nuvaziuot i darba, moklso istaiga, parduotuve, pas svecius, i ligonine ir pan. AISQ?
TRANSPORTO priemone YRA reikalinga. Autobusas, troleibusas, masina - BUTINI.

taip, Olegai, DAR KARTA.. as piluosi benza uz dyka (sumokejus per menesi 3 butelius alaus ir 2 pakelius cigiu) ;D ir varau su Auriu prie molo gert tekilos kiekviena diena , o namo dar speju vel grizt ;D ir taip kasdien nu nesveikai.. kur realybe ;D
>> NEMOKAMO NIEKO NERA ir NEBUS!!!!! niekas nesako, kad transportas nereikalingas. taciau faktas, kad ka tu cia kalbi yra visiska nesamone ir nieko bendro su sveiku protu neturi. tu turbut uzsventei per anksti jonines :-)