81

Re: Koks jusu poziuris i religija XXI amziuje?

Esmeralda wrote:

O  čia  Tinsani, apie  turtą  teisingą  mintį  iškėlei,aš  apie  tai  net  nepagalvojau.
Galvodavau,kam  išvis  ta  nesamonė  CELIBATAS  reikalinga,o  dabar  sudėliojai  visus   taškus  ant i.
Juk  jie  irgi  žmonės,ir  kad  įsimylės  neapsaugoti.Čia  gėjams  patogu,du  kunigėliai  tarnauja  ištikimai  dievui.myli  tik  dieva  ir  į  panas  nesidairo,o  kitiems,aš  juos  užjaučiu,kai  pavyzdingos  davatkėlės  seka  kiekviena  jų  žingsnį.  Ir  niekam  nė  motais  ,kad  jie  irgi  žmonės.

Cia ne mintis o faktas. Butent tam celibatas pas katalikus ir buvo sugalvotas kad kunigu vaikai negaletu turto paveldeti. Kaip zinia ir po siai dienai kunigu milijonieriu yra... Kaip kad Mikutavicius buvo... paveikslu kolekcija ne viena milijona kainavo..
O tais laikais tuo labiau tokiu buvo..

82

ramunas wrote:

jaigu taip zurint i faktus tai kunigams vedybos buvo uzdraustos teisingai kad lyktu turtas baznyciai skaistykla buvo sugalvota viduramzeis ivikus italijos banku krizei tikslei metu nebeatsimenu o ispazintis irgi sugalvota vien tam kad galetum liaudi valdyti o aplamai tai ta ju skambi fraze petrai tu esi uola ant kurios as pastatysiu baznycia ir jokie pragaro vartai jos nenuvers tikrai nieko bendro neturi su arhitekturineis pastatais ir dar viena fraze kuri baznicioje nera vartojama is kristaus mokimu perskelk malka as ten busiu pakelk akmeni ir ten mane rasi ir tai tik aizbergo virsune a tiesa del tu ju auku nuveik i baznycia isigyti biblijos jie tau duos ja nemokamai bet tu turesi paaukoti pinigu o esme tai toke jaigu zmogus atejo kasko gauti ir paliko pinigus tai tegu jie vadina tai kaip nori bet pagal mane tai ir ira pirkimas

Pagal ideja tai jie turetu pamaitinti alkstanti, priglausti benami, suselpti skurstani. Kuo juos pacius ju tikejimas ir moko... Ir visa tai daryti isskirtinai is geros valios ir nuosirdziai. Gyventi turi is auku kurias tikintieji irgi isskirtinai gera valia paukoja atsidekodami jiems uz ju sielu isganima.. Neturi buti nei zodzio apie pinigu prasyma tuo labiau kazkokius ikainius... Neturi buti uzraso ant baznycios duru neduokite pinigu elgetomis... Deja niekas nei alkstanciu nemaitina, nei benami priglaudzia nei skurstanti is ju selpia.. Yra ir pinigu reikalavimas ir ikainiai ir uzrasai ant baznycios duru.. Tai tera tik verslas, dar daugiau, lochotronas. Nes parduodama yra pasaka, niekas, muilo burbulas..

83

Tarp  kunigų  ,kaip  ir  tarp  eilinių  žmonių  yra  visokių.  Ir  gerų  ir  blogų.Savo  gyvenime  atsidavusius  nuoširdžius  sutikau  du. Perskaičiusi  apie  tai  ,kad  jie  turėtų  pamaitinti  alkstanti  prisiminiau  tėvą Stanislovą.,amžinaatilsi.
  Būnant  pas  draugę  Kaune  ji  papasakojo ,kad  norėjo  krykštyti  17  metų  sūnų,tai nuėjus  pas  Kauno  kunigus  prasidėjo  moralai ir  iš  moralų  suprato  ,kad  tai  kainuos  kelis  šimtus. O  jos  draugė  patarė  važiuoti  pas  tėvą  Stanislovą,pakrikštijo  ir  pasakė  kiek  paaukosite  tiek  ir  užteks.
Panorau  ir  aš  ten  nuvažiuoti,man  taip  pat  reikėjo  paslaugos.
Draugė  su  manim  ėjo  ir  pirkome  pyrago,vaisių ,o  nuvažiavus  kol  laukėme  bažnyčioja  buvo  virtuvė  [kur  kievienas  alkanas  gali  užeiti  ir  pavalgyti]  joje  pridėta  vaisių  daržovių.
Kai  gryžo  tėvas Stanislovas  pakvietė  į  savo  celę,labai  kukliLova,knygos,stalas  ir  televizorius.Kitose  celėse,galėjo  pernakvoti praerivis  neturintis  kur  miegoti.
Atsigėrėmė  arbatos,pakalbėjome,o  po  visko  liepė  vaisius  ir  ką  atvežėme  nunešti  į  virtuvę,gal  kas  išalkęs  ateis.
Tai  tikrai  šventas  žmogus,bet  negirdėjau  ,kad  jam  šventojo  vardą  suteiktų,bažnyčiai  turtų  nepaliko.

84

Prasyciau, kunigai nera eiliniai zmones. Jie tarpininkai tarp dievo ir musu kaip jie teigia. Jei jie tokie pat nuodemyngi kaip kad mes tai kaip jis gali mane kazko mokinti nedaryti ka pats daro? Cia tas pats kas girtas vairavimo instruktorius aiskintu jog nevalia vairuoti isgerus.. Yra tarp ju ir tikrai atsidavusiu ir nuosirdziu zmoniu. Bet tas saukstas medaus sudo statineje man kazkaip skonio netaiso...

85

Tokių  kaip  tėvas  Stanislovas  eiliniu  tikrai  nepavadinčiau,ir  tokie  kunigai  save  teisėtai  gali  vadinti  dievo  tarpininkais,Ir  tikiuosi  kad  panašių  tarpininkų  yra  dauguma.
    Bet  tokie  kurie  dėl  pinigų  praranda  sąžinę arba  paleistuvauja[ nors  tų  kurtie  įsimyli  nesmerkiu  jie  irgi  žmonės]  tarpininkais  vadinti  negaliu.Jie  eiliniai  dirbantys  savo  darbą.  Ir  sutinku  su  tuo  ,kad  šaukstas   deguto  sugadina  statinę  medaus.

86

na viena kai zmogus meldziasi karta per savaite baznycioj ir visai kas kita kunigu darbas...darbas yra darbas nori nenori metai is metu pats mieliausiais darbas tampa tiesiog rutina..

87

Mano paziuriu, tai yra atgyvena. Baznycia neuzsiima tuo ,kuo turetu uzsiimti ir jau seniai patapo eiliniu verslu lengvatinem salygom.

88

Diana wrote:

na viena kai zmogus meldziasi karta per savaite baznycioj ir visai kas kita kunigu darbas...darbas yra darbas nori nenori metai is metu pats mieliausiais darbas tampa tiesiog rutina..

Jie zinojo kur eina, zinojo ko teks atsisakyti. Nesugebi dirbti savo darbo keisk profesija. Elimentaru kaip trys kapeikos.. Pasakymas kad jie ir zmones mazu maziausiai juokyngas..
Na jei tamsta tiki i dieva tik karta per savaite tai ka as dar galiu pasakyti.... Ir tokiu tikinciuju tik karta per savaite ir tik baznycios patalpose mase tai apie ka dar galima sneketi? Tai tik dar vienas irodymas jog ta institucija visiskai nereikalynga ir visiskai nesugeba atlikti savo darbo...

89

Tu ta esme jau kelinta karta kartoji i ka as kelinta karta atsakau patekdamas savus argumentus. Tai vadinama diskusija. Nepatinka diskutuoti, iki pasimatymo kitose temose big_smile
Ka man daryti ar nedaryti cia jau man spresti o ne tamstai. Nesakyk ka man daryti ir as nesakysiu kur tau eiti.

90

Idomu ka as iskreipiau cia ir kur as ja nukreipiu jei tema apie religija na o daugel;is butent apie kunigus sneketi pradejo tai ir pracituoju ir pasakau.
As taip, is neturejimo ka veikti cia. Tamstai matyt tai ne laisvalaikio praleidimo forma o darbas tiesiog tunoti cia  jei tamsta isskirtinai is reikalo cia randasi big_smile
Anaiptol ne visu ir anaiptol ne visose temose, nereikia lia, lia..
Tikrai nieko nebandau, tiesiog issakau savo nuomone. Puiku kad tamsta pas mus viska ismano ir be galo isskirtine yra. Ypac man patinka tamstos be galo isskirtine profilio nuotrauka, mintys dar isskirtinesnes nei nuotrauka. Tiesiog unikumas... big_smile

91

Aivaras wrote:

Idomu ka as iskreipiau cia ir kur as ja nukreipiu jei tema apie religija na o daugel;is butent apie kunigus sneketi pradejo tai ir pracituoju ir pasakau.
As taip, is neturejimo ka veikti cia. Tamstai matyt tai ne laisvalaikio praleidimo forma o darbas tiesiog tunoti cia  jei tamsta isskirtinai is reikalo cia randasi big_smile
Anaiptol ne visu ir anaiptol ne visose temose, nereikia lia, lia..
Tikrai nieko nebandau, tiesiog issakau savo nuomone. Puiku kad tamsta pas mus viska ismano ir be galo isskirtine yra. Ypac man patinka tamstos be galo isskirtine profilio nuotrauka, mintys dar isskirtinesnes nei nuotrauka. Tiesiog unikumas... big_smile

prie ko cia ta nuotrauka...pz galvoji savo plike visiem rodydamas lb jau cituoju : "unikuma " turesi... ir prie ko cia darbas laisvalaikis yra laisvalaikis..as laisvalaikiu neprisiknisineju ir neanalizuoju ka kas paraso ar ka kas padaro tiesiog tu daugiau zinuciu prirasai nei kiti cia visi pasako savo nuomone tu anaziluoji kiekviena sakini ka kas paraso ir vis pries sakai...vieni paraso tu pries kiti paraso tu pries...ir kiekvienoj temoje tas pats...vienintelis su kuriuo neverta diskutuot cia esi tu...todel as pirma pasitrauksiu nes neverta su tokiu cia gincytis..nes vistiek viskas bus pries...diskutuokis su savim

92

Nuotrauka prie isskirtinumo. Tamsta kaip du vandens lasai kaip ir daugelis kitu beveidziu cia. Unikumu net nesiruosiu buti. Esu toks koks esu. Laisvalaikis prie to jog tamsta pareiske jog as is neturejimo ka veikti cia rasineju. Taip, nes kai as turiu ka veikti as ir veikiu kazka ka veikiu. O jei tai tik as is mudvieju cia is neturejimo ka veikti rasineju tai tamsta tada gaunasi is turejimo ka veikti cia raso.. Tai butent tamstai uzkliuvo jog as tamsta pracitavau o ne man kad tamsta cia yra. Tiek apie prisiknisinejima.. Na nemazai cia rasau ir ka? Kiti kur facebooke daugiau prirase ar dar kur.. Kas is to? Kai administracija svetaines uzdraus cia rasyti ne daugiau nei n zinuciu tada gal ir rasysiu tiek o pakolkas nematau kad tai butu uzdrausta. Tai tik tamsta bando prisiknisti prie mano zinuciu skaiciaus. Jei as turiu savo nuomone ir priestarauja kazkokiai kitai as taip ir sakau. Tamsta gal atvirksciai ipratus daryti.... nezinau..
Diskusija ir yra kai dvi skirtyngos nuomones diskusiju metu bando prieti viena vienynga. Dabar pagal tamsta tai tik jei visi sutartinai galvutemis linksi tik tada su tokiais verta diskutuoti.. Kagi, kevienam savo... big_smile Linksmu startu.. big_smile Nes jau tikrai nuo temos nukypome tamstos deka.. big_smile

93

Aivarai  seniai  atkreipiau  dėmesį,kad  esi  protingas  ,ir  mintys  orginalios.Bet  turi  talentą  ginčytis.Jei  nuomonės  skirtingos,tai  nėra  blogai,jei  jos  būtu  vienodos  nebūtų  ką  čia  ir  veikti.
  Vieni  eis  kasdien  į  bažnyčią,kiti  į  savaitę,ar  mėnesį  karta. Dar  kiti  iš  viso  netikės  į  Dievą. Vieni  kunigus  gins,kiti  smerks.Tai  kiekvieno  asmeninė  nuomonė.
  Nors  tikiu  ,kad  dievas  yra,bet  kasdiena  bažnyčioje  nebūnu.
  Nepastebėjau  kad  ir  pats  neigtum  Dievo  buvimą,bet  nepatikėsiu  ,kad  kasdien  lankai  bažnyčia.
  Bet  mes  nuo  to  nesam  blogesni  už  tuos  kurie  įpatingai  demonstruoja  Dievobaimingumą.

94

Kam tos geles... big_smile
Kai mane kas nors protyngai itikins ka baznycia bendro su Dievu turi kaip ir apskritai ka krikscionybe su juo bendro turi tada gal as ja ir lankysiu.. Dabar nematau reikalo ten eiti. Bunu joje tik is pagarbos savo giminaiciams ir seneliams kai visai giminei ten reikia susirinkti.. Arba kartais buna uzeinu i kokia grynai kaip i muzieju nes kai kurios tikrai demesio vertos architekturiniu ar dar kokiu zemisku poziuriu.
As esu ne tik kad ne blogesnis as esu geresnis uz tuos kurie ipatyngai demonstruoja dievobaiminguma daugelyje atveju. Kodel?Todel kad as esu nuosirdus ir nebijau to pasakyti atvirai, ka apie visa ta reikala manau. O tie kurie ipatyngai ji demonstruoja daugumoje atveju tai daro tik tam, mazdaug is serijos o ka zmones pasakys ar dar del kokiu tai priezasciu bet tikrai jokiu butu ne del to jog nuosirdziai tiketu i tai ka jie taip ipatyngai demonstruoja..

95

Erika wrote:

Visi tie skandalai baznycioje del pinigu paleistuvysciu ir t.t.? Ar cia tik spauda perdeda ar manote kad  tikrai viskas taip yra kaip rasoma laikrasciuose?

Baznycia mazai susije su Dievu .Perskaityk kamasautra ,biblija(pima biblija ne ta kuria baznycia parase po 300 metu po kristaus mirimo) ,korana budizmo rastus ... po to jau bus kazkoks realus mastymas apie religija o ne  ta kuria pristato siuolaikinis pasaulis .

96

O tu pirma biblija skaitei? big_smile Pirma kamasutra, pirma korana, su buda gal dar kartu meditavai?
Kas yra biblija? Tai yra tai ka Romos imperatorius Konstantinas su savo parankiniais atrinko is daugelio rastu ir leido pateikti visuomenei apsiskelbes pirmuoju popiezium tai yra dievo vietininku zemeje kuo imperatoriai ir taip iki tol skaitesi... o parankiniai kardinolais tapo..

97

Aivaras wrote:

O tu pirma biblija skaitei? big_smile Pirma kamasutra, pirma korana, su buda gal dar kartu meditavai?
Kas yra biblija? Tai yra tai ka Romos imperatorius Konstantinas su savo parankiniais atrinko is daugelio rastu ir leido pateikti visuomenei apsiskelbes pirmuoju popiezium tai yra dievo vietininku zemeje kuo imperatoriai ir taip iki tol skaitesi... o parankiniai kardinolais tapo..

Taip biblija skaiciau keturis kartus , kalbu kiekviena diena su musulmanais liginu biblija su koranu mazai skirtumu siaip koranas ira senesis uz biblija ir ten apie dieva maziau pakeitimu yra uztat biblija buvo labai sugadinta jau romos imperijoje dar pirma kai ja sudare jai itakos torejo vietiniai romos istorikai . Apie budizma svajoju gauti kazkokios informacijos nes paprasciausiai mazai kur galima rasti internete tai ne tas pats kaip kureti kazka isversta is tiesioginio saltinio . religine tema man visalaik patiko , siaip kamasutra ne vien apie seksa o apie gyvenima , gyvenimo stilius kazkas panasaus i korana kur apraso kaip reikia teisingai gyventi tiktai kamasutra tai ritu knyga .Puikus budas pamatyti kai senoveje zmones gyveno kokie buvo karai kas per dievai apsilanke zemeje , kaip jie  kure zmogu . Nu man sita tai karsta pats geriausias " trileris ir moksline fantastika" kuri manau visai ne fantastika , po to kai atrandami tokie miestai kaip Sodoma ir Gomora kurie atrasti indijoje ten radiacija nereali visi pastatai isilyde miestams nezine kiek tukstanciu metu skaiciuojama desimtimis .Zodziu jei religija kas susidomesit tai ira ka zinoti ir nemazai , vargu ar apie tai baznycioje kas papasakos .Uztat vatikanas moka daug ka slepti ir drausti .

98

Na jei tu pirma biblija skaitei kuri parasciausiai negzistuoja tai tada tu jezulio amziaus kaip minimum esi.. o jei dar pasakysi jog senojo svento rato pirmo egzemplioriu skaites tai matyt is su paciu Moze ant to kalno buteli sugeres esi.. O jei visa tai esi internete skaites tai as tuoj is juoko numirsiu jei tu tai vadini pirmaja biblija.. Biblija zmogus parases. Kaip teigia pati biblija zmogus jau gime su nuodeme.. per tiek tukstanciu metu tiek nuodemynguju ja perasinejo, verte is vienos kalbos ikita... Neatrodo paciam naivu manyti jog skaitai butent tai kas ten isties turewjo buti parasyta?
Islamizmas yra pati naujausia religija is populiariausiu. Ji atsirado daug veliau uz krikscionybe.. Taip tai mazai kuo skiriasi nuo krikscionybes... kaip jau sakiau prie vieno lovio neissiteko visi sukure sava lovi.. Va kad vatikanas moka tik tiesa slepti ir drausti faktas.. Musu proteviai pagonys tikedami i gamta zinojo daug daugiau nei siu dienu mokslininkai viska po truputi tik dabar atrasdami... Is populiariu religiju mano asmeniska nuomone arciausiai tiesios budizmas butu ar induizmas is ko pats budizmas kiles.. Na bet tiketi zinoma gali kekvienas kuo tik panorejas.. As asmeniskai saves satanistu niekada nelaikiau, kryziu nevarciau nekaltu mergaiciu neskerdziu, kaciu kraujo negeriu... Bet kai paskaiciau Lavejaus setono biblija pats nustebau kad mano poziuris i pasauli mazdaug 70 % sutampa su ten isdestytu...
Yra dar geras tinklapis jei dar neuzdare satan.lt vertas demesio tiems kas masto..
Zodziu kaip siais laikais populiarus baubas yra teroristas taip tais laikais buvo populiarus baubas satanistas, eretikas, laisvamanis, ragana ir bla. bla.. Kas dar nemate gali zeit geits paziureti. Nusivyliau ties antros dalies pabaiga kadangi ten taip pat kazkokia sekta kuri teigia kaip ir visos jog jie ir tik jie teisyngi... Bet sneka isties protyngai. I tiesa pridejus savo kazkuriuos pastebejimus tikrai panasu.

99 (edited by Diana 2012-10-21 10:09)

Siaip Aivarai jei esi skaites setono biblija tai turetum zinot kad lavey satanistai nieko bendro neturi su isverstom kapinem kraujo gerimu ir mergeliu zudimu...jei jau taip pabrezei kad to nedarai ir prilyginai toki poziuri prie ju tai geriau dar karta paskaityk ta setono biblija kad suprastum ju poziuri i gyvenima ir nelygintum ir nemaisytum ju elgesio su teistiniu satanistu ar velnio garbintoju..
Nes dabar gavosi vos ne tas pats kas as pasakyciau: as nelaikau saves musulmone as alacho negarbinu mohamedo pranasu nelaikau,bet skaiciau krikscioniu biblija ir galiu pasakyti kad 70 procentu sutinku su tuo kas ten parasyta...

100

As ta puikiai zinau. Kaip ir visuomenes poziuri i satanistus ir ka jie apie juos mano ir kokie stereotipai sudaryti apie juos. Todel tai pasakiau. O tu dar karta pasiskaityk ka as rasiau...
Ir kazkas cia buvo nepatenkintas kad kazkas kazka pracitavo? Ir kazkas kazka sake kad su kazkuo diskutuoti neverta... big_smile