1

Topic: Gyvenimo prasmė

Sveiki. Nežinau tai gal ne kartą užduotas klausimas, bet po šiandien mano tėvų iškeltos scenos (taip, gyvenu su tėvais nes nenoriu būt vienas ) man teko visgi vėl pagalvoti... kokia yra gyvenimo prasmė? Būtent dėl ko mes turime susirasti geru darbus, stengtis užsidirbti, kad kažką geresnio įsigyti. Bet galų gale vis tiek teks pasitraukti iš gyvenimo, ir viskas dėl ko stengeis pavirs dulkėmis. Dėl ko reikia stengtis gyventi? Čia gal labiau retorinis klausimas. Taip, aš buvau ilgai vienas, tai, as turiu niekam tikusį darbą, taip, aš neturiu draugų, neturiu nieko. Gal kiti stengiasi dėl draugų, savo šeimos, ateities, mylimujų, bet ką daryti tiems kurie visą laiką būna vieni? Žinau kad aš nesu vienintelis toks. Manęs niekas jau npralinksmina, ansčiau nusipirkęs ten iphona 5, ar playstation ten 3 ar dar ką nors, šokinėtau iš džiaugsmo, dabar turiu visa tai bet nieko nejaučiu. Norisi tiesiog į viską spjaut ir... Išeit... Manot pats save įstūmiau į tokią situaciją? Deja ne... Stumdomas mokykloje, namuose, gyvenime. Nesu kvailas, turiu aštrų protą, gerą iškalbą, mokiausi gerai, bet niekada nieko neturėjau, o dabar kai turiu nejaučiu jokio skirtumo. Tai kokio velnio reikia stengtis? Aš nežinau į ką man kabintis, kad pirmakart gyvenime pradėtau tikėti rytojum. Esu akligatvyje ir nežinau ką man daryti...

2

Re: Gyvenimo prasmė

Galima pagalvoti jog jei viska turetum ko tau reikia butu kitaip.. Galas vienas visiems vienodas.
Stenktis reiktu del ateities, kito gyvenimo... nors tai teorija ir praktiskai dar neirodytas dalykas..
Niekas nesistengia uzsidirbti, mitas tai ipirstas. Visi kad ir kiek beuzdirbtu visu pirma uzdirba kitiems.. Piramide ta pati ir daugiau nieko..
O siaip tai kekvienas tiki kuo pats nori... smile

3

Na zinai smile Kertasi mano pacios nuomone turbut, nes netikiu gyvenimo prasme. Na bent jau dabar . Kol gyvenu, kai nugyvensiu gyvenima turbut suprasiu kokia ta mano gyvenimo prasme buvo. Reikia tiesiog dziaugtis tuo ka turi, daryti tai ka stau patinka, atrasti save. realizuoti. O tai teikia dziaugsmo ir laimes smile vardan viso to ir stengiesi. akimirko, dabar ir cia, o ne praeities ar ateities. smile

4

O jei akimirka, dabartis, dziaugsmo neteikia?
O jei jautiesi taip jog gimei ne cia ir ne dabar.. Ir visas pasaulis svetimas, keistas ir slykstus...

5

Visko buna smile taciau nereikia nuleist ranku, reikia stengtis del savo laimes, o ne sedet be tikslo smile

6

Tik patvirtinai sena taisykle jog pirstai visu i save lenkti ir viskas daroma tik del saves. o jei to nedarai vadinasi nebusi laimyngas..O visa kita apie padek  artimui savo tera pasakos ir nieko daugiau..

7

Jezus. nelisk i krastutinumus

8

bet jis tiesa sako... tas ir man taikytina, padet man kitiems lengviau, sau padet negaliu, o is kitu pagalbos niekada nesulaukiu, bet ir neprasau.

9

Evelina wrote:

Jezus. nelisk i krastutinumus

Jezus ant pliuso medinio. Ne krastutinumai o i tema. ir realiai. Panele domina visuma ir abstrakcizmas? Panele ne tuo adresu papuole.. smile

10

Zmogus laimingas, ar ne, priklauso nuo jo poziurio. Sunkiai suprantu, ka reiskia sau padet negaliu... Jei galvoji, kad kazko negali, TAI TU NEGALI. O siaip visi zmones yra daug stipresni, nei patys mano. Tiesiog pats pasirenki koks esi tu. Viskas tavo galvoje.

11

Teisyngas poziuris. Viskas tik tavo galvoje ir niekur daugiau..

12

o kodel reikalinga prasme?o jai jos nera ir ji na nereikalinga,,tiesiog gimsti,gyveni ,mirsti ,,,prasme atsiranda kai nori susireiksmint,,,suteikt prasme gyvenimui,,,na kiekvienas savaip i viska ziuri,,,mano nuomone tokia kad nematau as jokios prasmes gyveni ir viskas,,,

13

mano manymu turedamas prasme, tiksla ar kazka panasaus, turi stipru postumi kazko siekti... o jei ne? o del pagalbos sau... butent kad as nesugebu, gal greiciau ne negaliu, o nesugebu... ko gero bunu laimingas tik tada kai darau kas man patinka... taisau kompiuterius... as labai noriu surasti prasme, kad... bent nereiktu pulti kas antra diena i depresija vien del to kad nezinau kas as toks ir ka tureciau veikti...

14

va deltos prasmes ir plauni sau smegenis,gyvena koks zmogelis kalnuose ar stepese nei jam tie kompai rupi nei dar kas bet jis laimingas,
a tie kompiuterastai jiem nuo tu kompu stogai pavaziave:) daugiau su zmonem bendraut o ne namie pre kazkokios dezes sedet,,

15 (edited by Robis 2012-11-02 19:44)

tinsanis wrote:

va deltos prasmes ir plauni sau smegenis,gyvena koks zmogelis kalnuose ar stepese nei jam tie kompai rupi nei dar kas bet jis laimingas,
a tie kompiuterastai jiem nuo tu kompu stogai pavaziave:) daugiau su zmonem bendraut o ne namie pre kazkokios dezes sedet,,

Teisingai, geriau ir nepasakyciau xD Maziau gilintis reikia, gyvenimas kaip zaidimas, arba ji zaidi arba ne, ner cia jokios prasmes .Tik reik stengtis daugiau laimet, nei pralost big_smile

16

Gyventi be prasmes tai tas pats kas darbine skruzde skruzdelyne buti. Ar avinu avinu bandoje. Tiesiog esi ir tiek..
Robi, Tu man parodyk zaideja gera kuris zaidzia zaidima jo prasmes nezinodamas ir net i ja nebandantis isigilinti. Tokie zaidejai statusa lochas turi... ir nuaudineja juos visi kas tik netyngi..

17

Edgaras wrote:

Norisi tiesiog į viską spjaut ir... Išeit... Manot pats save įstūmiau į tokią situaciją? Deja ne... Stumdomas mokykloje, namuose, gyvenime. Nesu kvailas, turiu aštrų protą, gerą iškalbą, mokiausi gerai, bet niekada nieko neturėjau, o dabar kai turiu nejaučiu jokio skirtumo. Tai kokio velnio reikia stengtis? Aš nežinau į ką man kabintis, kad pirmakart gyvenime pradėtau tikėti rytojum. Esu akligatvyje ir nežinau ką man daryti...

Kur susiruošei išeiti?... Ką tokio pasakė tėvai, kad pradėjai galvoti apie gyvenimo prasmę? Žinai, vienas protingas žmogus (Seneka) yra pasakęs, kad "Kai žmogus nežino prie kokios prieplaukos jis plaukia, jam joks vėjas nebus palankus". O jeigu sužinotum, kad liko gyventi diena/savaitė ar mėnuo, ką darytum? Ar eitum nusipirkti karsto, surastum vietos kapinėse ir atsigultum ir lauktum kada numirsi? Ar stengtumeisi kažką padaryti? Gal tai padės atsakyti į tavo klausimą apie gyvenimo tikslą/prasmę? Gal tu panorėtum pamatyti tai, ko nematei, ar patirti tai, ko nebuvai patyręs?
Ir dar į temą (ne pati sugalvojau):
Aš prašiau jėgų... O gyvenimas davė man sunkumus, kad padarytų mane stipriu.
Aš prašiau išminties... O gyvenimas man davė problemas, kad jas išspręsčiau.
Aš prašiau turtų... O gyvenimas davė man protą ir raumenis, kad aš galėčiau dirbti.
Aš prašiau galimybės skraidyti... O gyvenimas man davė kliūtis, kad jas įveikčiau.
Aš prašiau meilės... O gyvenimas man davvė žmones, kuriems aš galėčiau padėti spręsti jų problemas.
Aš prašiau gerybių... O gyvenimas man suteikė galimybes.
Aš nieko negavau iš to, ko prašiau. Bet aš gavau viską, ko man reikėjo.

Ir iš vis yra tik du būdai, kaip nugyventi gyvenimą. Pirmas - taip, tarsi jokių stebuklų nebūna. Antras - taip, tarsi viskas pasaulyje yra stebuklas. O čia kitas protingas dėdė pasakė (A.Einšteinas). O tau valia rinktis ...

18

Andrius wrote:

Gyventi be prasmes tai tas pats kas darbine skruzde skruzdelyne buti. Ar avinu avinu bandoje. Tiesiog esi ir tiek..
Robi, Tu man parodyk zaideja gera kuris zaidzia zaidima jo prasmes nezinodamas ir net i ja nebandantis isigilinti. Tokie zaidejai statusa lochas turi... ir nuaudineja juos visi kas tik netyngi..

Tu, kaip ne lochas, pasisakyk kokia tavo gyvenimo prasme? Kad ir ka atsakysi, tai tebus kazkoks siauras dalykas, nes atsakymo paprasciasuiai nera. Filosofija net aiskaus tiesaus atsakymo neduoda ir turbut tie filosofai kur teige, kad prasmes nera, irgi **** big_smile

19

giveni tam kad numirtum tai kur cia prasme galima izvelgti ir isvis dar nei vienam genijui tai atsakyti nepaviko nu nebent filosofai kaska apytikslei pripaiste bet ten nieko konkretaus taip kad teks su tuo susitaikiti nes dar negime tas gudragalvis kuris zinotu tikslu atsakima

20

ramunas wrote:

giveni tam kad numirtum tai kur cia prasme galima izvelgti ir isvis dar nei vienam genijui tai atsakyti nepaviko nu nebent filosofai kaska apytikslei pripaiste bet ten nieko konkretaus taip kad teks su tuo susitaikiti nes dar negime tas gudragalvis kuris zinotu tikslu atsakima

Čia irgi beje iš vienos knygos:
Mes gyvename, besistengdami kažką pasiekti, vaikomės paskui iliuzijas, tikiedamiesi, kad šis pasiekimas suteiks mums laimės. Bet viskas ne taip. Žmogaus gyvenimo prasmė - tai buvimas kelyje, o ne atvykimas į galutinį tašką. Nesvarbu, ar gerai tai iš dvasinės pusės, ar svarbu tai, ko mes siekiame. Paskutinė stotelė - tai visados mirtis. Jeigu mes žinome, kaip būti laimingais, geresniais, tokiais, kokiais norime būti šiame gyvenimo kelyje, tai nesurasime to ir jo gale. Būtent tame yra prasmė mėgautis akimirka. Gyvenimas pilnas lobių. Žmonės ieško šių lobių, ieško to, kas jų manymu, atneš jiems laimę. Bet, kaip taisyklė, tai dažniausiai miražai, ir kartais, pasiekęs tai, ko žmogus taip aistringai siekė, jis pastebi savo rankose tik tuštumą...