1

Topic: Kas pagal jusu supratima yra dzentelmenas?

Tai vat. Dzaniausiai dzentelmenas apibudinamas kaip koks misteris tobulybe, kuris savo merginai na ir tegul net su svetimom elgiasi kaip koks skuduriukas, podkablucnikas. Ar neatrodo,kad pas mus dzentelmenas yra zmogus, kuris visaip turi pataikauti, listi i uzpakali ir leisti,kad i ji valytu savo batus kiti? Lyg koks tarnas tas dzentelmenas, kuriuo galima naudotis.

Pvz su kavinem, su kvietimais viskas aisku. Bet tada gal kas atsakys i toki klausima, o ka mergina gali padaryti pati uz save? Mat jei vaikinukas neatbega aptarnauti, tai iskart ne dzentelmenas.  Jei dzentelmenas yra doras ir kulturingas zmogus, tai kas tada yra dora ir kulturinga mergina?:) 

Jei jau gyvenam pagal stereotipus, privalumus, kad vaikinas moka kavinese, vaikinas kviecia, vaikinas uzdirba, vaikinas turi pavezti su automobiliu. Tai kokie tada merginos privalumai, kad jinai butu dzentelmene?:D

2 (edited by Saule 2013-06-30 23:20)

Re: Kas pagal jusu supratima yra dzentelmenas?

mergina negali buti dzentelmene, nes pats tas zodis kalba apie vyra smile "gentleman" - issiversk smile
jei kyla klausimas kame cia suva pakastas, tai esminis dalykas yra etiketas ir pagarba moteriai. sunku bus ta padaryt, jei moteru is esme nemegsti iresi apie jas prastokos nuomones. tada tas dzentelmeniskumas tikrai pavirs i karikatura ir zeminima tiek saves, tiek tos moters. manau, tokiu atveju neverta ne stengtis, tiesiog uztenka buti savimi ir atsiras toji, kuriia patiksi toks, koks esi, be vaidybos.
beje, yra vyru, kurie elgiasi dzentelmeniskai naturaliai ir bet kokioje situacijoje. Apie tokius skaiciau posaki: "jei vyras su merginomis elgiasi kaip su princesemis, vadinasi ji isauklejo karaliene". Taip kad daug ka lemia jau is tevu namu atsinestos nuostatos. ZInoma, esant norui niekada nevelu keistis. Taciau cia reiketu pradeti nuo paties poziurio i moteru gimine korekcijos.
uzbegdama uz akiu iskart noriu pasakyti, kad su skandinavu feministe dzentelmenu but nepavyks, nes ji suvyriskejusi pati.

va cia uzmesk aki ir suprasi, kad dzentelmeniskumas isties nieko bendro su lindimu i uzpakali neturi.
http://www.elegancija.eu/tag/dzentelmenas/

3

mmm, dar galvojau kaip cia tau atsakius i ta klausimo dali, kur domiesi ka moteris duotu uz tai mainais. taip supratau, ar ne?
taigi mainais gautum jos pagarba ir grazu elgesi su tavim ir ji tavim zavetusi. trumpiau tariant ta pati, ka duotum jai. na ir toliau jau tavo rankose vairas, pradzia bus padaryta sauni ir pelnes jos susizavejima jau galesi lengvai gauti visa kita (nekalbu apie sex atskirai, nes tai butu vulgaru jau, turiu minty gilesnius jausmus). Tas dzentelmeniskas elgesys yra kaip irankis, kuriuo galima pasinaudoti ivairiai, tiek geram, tiek blogam. Ir jis veikia visada.
aisku nereik tik lazdos perlenkt, su jumoru paziurek i viska wink

4

Tai jei mergina nori gauti visko ko nori, tai kodel vyras negali gauti visko ko nori? Pvz ar nepaprasciau tada tokioms ieskoti turtuoliu kad viska gauti is vyro? O kodel vyras tada negali gauti butent to ko nori? Kad ir pati ta seksa, ir nieko cia vulgaraus:) 

Kas neleidzia merginoms padaryti pirmus zingsnius? Pvz nera drasus vaikinukas ar nusimines kazkuom, tai ka, sunku prieit prie savo to vaikino ir paguosti, pasikalbeti? Ne, vaikinas depresijoje pats turi begioti paskui mergina, idomiai..

5

taigi as tau sakau, cia yra vienas budu gauti viska, ko nori is merginos. daugeliui tai patinka.

ir prie ko cia turtuoliai, kuriuos vis mini, paaiskink, nes as nesusieju niekaip. rimtai nesuprantu.

ir neliudek jei nusimines esi smile aukstyn nosi, viskas ok yra smile ar nori papasakot kas nuliudino?

6

dzentelmenas - priesingybe tau.. "Nesvarbus" big_smile

7

nesvarbus wrote:

Tai jei mergina nori gauti visko ko nori, tai kodel vyras negali gauti visko ko nori? Pvz ar nepaprasciau tada tokioms ieskoti turtuoliu kad viska gauti is vyro? O kodel vyras tada negali gauti butent to ko nori? Kad ir pati ta seksa, ir nieko cia vulgaraus:) 

Kas neleidzia merginoms padaryti pirmus zingsnius? Pvz nera drasus vaikinukas ar nusimines kazkuom, tai ka, sunku prieit prie savo to vaikino ir paguosti, pasikalbeti? Ne, vaikinas depresijoje pats turi begioti paskui mergina, idomiai..

jai tu depresijoje tai su ja ir buk?kam idomus pamustas ar su problemom  na ne mulkis bet,,,nedrasus,nusimines cia kam tas idomu? dar reikejo pasakyt neturtingas galetu kapeiku idet ,,pamaitint ,,ir pan...

8

kai kurie zmones tiesiog turi daug kompleksu, kurie islenda beveik visose temose... jei dzentelmenas, tai butinai turi apiberti moteri pinigais... jei vyras kazka padaro del moters, tai jisai skuduras, o moteris barakuda.... kazkaip darosi NUOBODU. Nesvarbus, gal jau tu nueik pas koki psichologa, kad grazintu pasitikejima savimi ir itikintu, kad ne visoms moterims pirmoje vietoje pinigai?! Arba galu gale, uzsidirbk tu ta kruva pinigu, kad galetum jaustis tikru vyru( tavo nuomone).

9

Įkišiu ir aš savo trigrašį. Sakyčiau, vieną tokį kandidatą į džentelmenus pažįstu. Tai vienas mano kolegų. Bet kad jis tiesiog elgiasi taip, kaip yra natūralu - praleis pirmą pro duris (kiek teko girdėt, skandinavės - na gal ne visos - dėl to laaabai įsižeistų, bet tai atskira tema), paduos ranką leidžiantis nuo statesnio kalnelio, na, nežinau - jam tai yra natūralu ir taip jis elgiasi su visomis kolegėmis. Kaip jis elgiasi su drauge - nežinau, tik žinau, kad ji už jį gerokai daugiau uždirba (tai pagal nesvarbaus filosofiją, jis jau nebe džentelmenas, ar kaip? big_smile).
O dar šiek tiek pro šalį, bet nesvarbiam turėtų labai patikt - http://www.cosmopolitan.lt/meile/10-ger … d=62156279
Tik viena bėdelė - atrodo, jau ir ten, Japonijoj, reikėtų laiko mašinos, kad tos taisyklės galiotų. Beje, siūlau pasiskaityt komentarus, kur labai logiškai ir teisingai sudėlioti analogiški reikalavimai vyrui.

10 (edited by gedukas 2013-09-13 05:35)

Jeigu vyras patarnauja tiksliau asistuoja moteriai argi tai blogai manau jis gauna daug daugiau už tai - tai bendravimo malonuma.Gal netgi pasitikrinima savo žavuma taip kad klausimas ar budamas padlaižiu,padkablučniku,džentelmenu jis daugiau duoda ar gauna.

11

Rūta wrote:

O dar šiek tiek pro šalį, bet nesvarbiam turėtų labai patikt - http://www.cosmopolitan.lt/meile/10-ger … d=62156279

Na, Japonija yra Japonija, ten visko gali būti. Bet manęs toks straipsnis kažkaip neįtikina. Jokios info, iš kur paimti šitie teiginiai, tiesiog numestas tekstas ir tiek. Galėčiau ir aš sukurti, patalpinti ir visi tikėkite. Čia mano nuomonė. smile P.S. Primena viduramžius. big_smile

O šiaip nežinau, iš kur čia ištrauktas toks mąstymas, kad džentelmenas jau subinlaižys yra? Visuomet praleidžiu merginas ir moteris pirmas nu ir ką? Lendu jom į užpakalį? Aišku nesilankstau ir nebučiuoju rankos kiekvienai sveikindamasis, bet jau įpratęs iš mandagumo daryti tai, kas kitiems atrodo smulkmena ir nepastebima: praleist pirmą, pasisiūlyti panešti tašę ar dar ką, padėti nusivilkti ir apsivilkti paltą, atitraukti kėdę ir pristumti, kai atsisėda. Iš tikro pastarąjį gan retai darau (foteliai visur picerijose big_smile ), bet tarkim aš pats neesu matęs arba jau nebeatsimenu, kada mačiau, kad kas taip darytų.

Mano nuomone čia yra džentelmeniškumas, o ne tas, kuris pataikauja moteriai. Ir akivaizdu, kad nereikia būti turtuoliu, pikrti, dovanoti merginai dovanas, šliaužioti ir tenkinti kiekvieną jos užgaidą, kad būtum toks. Plačiau žiūrėti į tokius dalykus reikia, neapsistokit ties riba, kur prasideda ir baigiasi padlaižiavimas - iš to paskui ir lenda tokie stereotipai, kad vaikinas jau čia po moters padu, o ji gauna viską, ką nori, nors pati nieko neduoda. smile

12

Ignas wrote:
Rūta wrote:

Na, Japonija yra Japonija, ten visko gali būti. Bet manęs toks straipsnis kažkaip neįtikina. Jokios info, iš kur paimti šitie teiginiai, tiesiog numestas tekstas ir tiek. Galėčiau ir aš sukurti, patalpinti ir visi tikėkite. Čia mano nuomonė. smile P.S. Primena viduramžius. big_smile

O šiaip nežinau, iš kur čia ištrauktas toks mąstymas, kad džentelmenas jau subinlaižys yra? Visuomet praleidžiu merginas ir moteris pirmas nu ir ką? Lendu jom į užpakalį? Aišku nesilankstau ir nebučiuoju rankos kiekvienai sveikindamasis, bet jau įpratęs iš mandagumo daryti tai, kas kitiems atrodo smulkmena ir nepastebima: praleist pirmą, pasisiūlyti panešti tašę ar dar ką, padėti nusivilkti ir apsivilkti paltą, atitraukti kėdę ir pristumti, kai atsisėda. Iš tikro pastarąjį gan retai darau (foteliai visur picerijose big_smile ), bet tarkim aš pats neesu matęs arba jau nebeatsimenu, kada mačiau, kad kas taip darytų.

Primena viduramžius? O tai ką tau primena nesvarbaus mąstymas? Man jei ne viduramžius, tai bent jau Žemaitės gyventą laikotarpį (mauči, boba, bo kaip trauksiu per dantis....)
P.S. straipsnis gal ir iš piršto laužtas, beeet - ten juk ir užsimenama apie tai, kas buvo prieš kažkiek metų. Kiek - nutylima). Aš to nepriimu už gryną pinigą, bet smagiai susiskaitė. Ypač vienas komentaras wink

O tai, ką daugelis laiko elementariu mandagumu, subinlaižiavimu vadina turbūt tik vienas šio forumo dalyvių. Pirštais į jį nerodysim, nes dar baisiai supyks big_smile

13

nesvarbus wrote:

Tai kokie tada merginos privalumai, kad jinai butu dzentelmene?:D

Pirmiausia noriu priminti, džentelmenu (arba kaip temos autorius pavadino džentelmene moterimi) nebūsi to užsinorėjęs. Juo arba esi, arba nesi. Bet kokia vaidyba pasmerkta anksčiau/vėliau sužlugti, juk net puikiausiai paruošti žvalgybos agentai pagaunami, ir dar kokiais kiekiais (atsiminiau vieną paskutinių Rusijos ir JAV agentų apsikeitimą neutralioje zonoje, ten jų po kokį 10 apsimainė). Tad džentelmeno vaidybą atmeskit iškart. Džentelmenišką moterį/merginą, tapusią tokia natūraliai, kaip tėvų auklėjimo ir elgesio pavyzdžio rezultatą, įsivaizduoju kokio nors ambasadoriaus, seimo nario, teisėjų, medikų šeimos dukrą. Tai ganėtinai pasiturinčios šeimos palikuonys (daugumoje, bet nebūtinai), juk neatsiejamas džentelmeno atributas - kostiumas. O paprasti darbininkai nevaikšto su kostiumais smile) Verslininkų dukra jau retesnis atvejis, nes verslininkai dažniausiai masto labai įdomia pasaulėžiūra - turiu gerą X5, guci ar versace kostiumą, tai aš jau aukštuomenė ir mane visi gerbia big_smile Žinot, tai aplamai ne lietuviška savoka (angliška, jei gerai pamenu), ir nežinau ar verta siekti to smile Kaip tik atsiminiau, senoviniuose filmuose į susirinkusiuosius kreipdavosi "ladies and gentlemen.." big_smile Taigi, moters atitikmuo yra ledi. smile Ar būti ledi yra jūsų siekiamybė, spreskit moterys/merginos pačios. Man atrodo, geriau būkite savimi, pasitikėkite savimi ir viskas savaime gausis kažkaip geriau, gal netgi geriau nei džentelmenui wink)

14

Erikutea wrote:

dzentelmenas - priesingybe tau.. "Nesvarbus" big_smile

Tu net dzentelmeno neverta, vargu ar pati zinai kas yra dzentelmenas. Tokios ''damos'' kaip tu tik ir sedi iki pensinio amziaus ir laukia superstar vyro maitintojo, pati bent iklotams uzsidirbk pievazmogi tu smile

15 (edited by nesvarbus 2013-09-13 12:20)

tinsanis wrote:
nesvarbus wrote:

jai tu depresijoje tai su ja ir buk?kam idomus pamustas ar su problemom  na ne mulkis bet,,,nedrasus,nusimines cia kam tas idomu? dar reikejo pasakyt neturtingas galetu kapeiku idet ,,pamaitint ,,ir pan...

Sakau, kad norejo lygiu teisiu, kad jos tokios skriaudziamos, o dabar pacios viska gali daryti, kad ir i armija eit tarnaut, kad ir vyriskus darbus dirbti, ir daug daug ka, ka kazkada negalejo sau tos moterys leisti. Tik visada per mazai, su tokiom zamashkem tai sprogs. Tai griztant prie lygiu teisiu, vat feministes nemegsta kai su moterim elgiamasi kaip su invalidu negalinciu nieko uz save padaryti, tai o cia pas musu princese toks poziuris, tik vyras viska turi daryt, tik vyras turi stengtis del merginos, tik vyras turi rodyti demesi, tik vyras turi dirbti, tik vyras turi virtuveje sukiotis, zodziu toks robotas, o jinai turi guleti lovoje kad ja aptarnautu arba su draugem per parduotuves ir kavutes gerti ir reikalavimus kelti, daugiau nieko. Iniciatyva jos nenori rodyti, nes joms tai nera lygis, statusas arba ego to neleis, na net paklausti vyro kaip jam sekasi, kaip jis jauciasi. Vienintelis klausimas nebent - kiek atnesei ?  Geras pvz tokios kaip Erikutea smile  Matyt jegeliu neturi net batus sau uzsiristi.

16

Viena wrote:

kai kurie zmones tiesiog turi daug kompleksu, kurie islenda beveik visose temose... jei dzentelmenas, tai butinai turi apiberti moteri pinigais... jei vyras kazka padaro del moters, tai jisai skuduras, o moteris barakuda.... kazkaip darosi NUOBODU. Nesvarbus, gal jau tu nueik pas koki psichologa, kad grazintu pasitikejima savimi ir itikintu, kad ne visoms moterims pirmoje vietoje pinigai?! Arba galu gale, uzsidirbk tu ta kruva pinigu, kad galetum jaustis tikru vyru( tavo nuomone).

Man nereikia kruvos pinigu. Leidziu sau viska ko man reikia, nesu islepes kazkoks.  Nerasiau, kad jei vyras padaro del moters kazka, tai jisai skuduras, norejau pasakyti jei vyras tai daro o moteris to nevertina arba pati negali padaryti ka nors del vyro, nes jei vien iniciatyva bus tik is vyro, na tada kokie cia santykiai? Sintetika.
Del mano pasitikejimo tu nesirupink, o pas psichologa ziurek pati nueik ir susitvarkyk savo bedas, man tavo patarimu nereikia.

17

Rūta wrote:

Įkišiu ir aš savo trigrašį. Sakyčiau, vieną tokį kandidatą į džentelmenus pažįstu. Tai vienas mano kolegų. Bet kad jis tiesiog elgiasi taip, kaip yra natūralu - praleis pirmą pro duris (kiek teko girdėt, skandinavės - na gal ne visos - dėl to laaabai įsižeistų, bet tai atskira tema), paduos ranką leidžiantis nuo statesnio kalnelio, na, nežinau - jam tai yra natūralu ir taip jis elgiasi su visomis kolegėmis. Kaip jis elgiasi su drauge - nežinau, tik žinau, kad ji už jį gerokai daugiau uždirba (tai pagal nesvarbaus filosofiją, jis jau nebe džentelmenas, ar kaip? big_smile).
Tik viena bėdelė - atrodo, jau ir ten, Japonijoj, reikėtų laiko mašinos, kad tos taisyklės galiotų. Beje, siūlau pasiskaityt komentarus, kur labai logiškai ir teisingai sudėlioti analogiški reikalavimai vyrui.

Tai butent, del skandinavijos as jau rasiau daug kartu, kad ten tokie dalykai normalus, ten nesvarbu kas kokia pozicija uzima, o ir patinka moteru svarankiskumas, ir vyrai ir moterys ten pilnavertiskai gyvena, kazkas priziuri vaika, kazkas dirba, nepriklausomai nuo lyties. O pas mus bukas sovietinis ar dar koks senovinis mentalitetas, kad vyras yra robotas, be jausmu, kazkoks kuri galima isnaudoti belekaip.

18

Rūta wrote:
Ignas wrote:
Rūta wrote:

Primena viduramžius? O tai ką tau primena nesvarbaus mąstymas? Man jei ne viduramžius, tai bent jau Žemaitės gyventą laikotarpį (mauči, boba, bo kaip trauksiu per dantis....)
P.S. straipsnis gal ir iš piršto laužtas, beeet - ten juk ir užsimenama apie tai, kas buvo prieš kažkiek metų. Kiek - nutylima). Aš to nepriimu už gryną pinigą, bet smagiai susiskaitė. Ypač vienas komentaras wink

O tai, ką daugelis laiko elementariu mandagumu, subinlaižiavimu vadina turbūt tik vienas šio forumo dalyvių. Pirštais į jį nerodysim, nes dar baisiai supyks big_smile

Prie ko cia Zemaite ir viduramziai. Jei neisiskaitai kaip Esmeralda, tada kas kaltas, kad ir pas tave problemos su teksto suvokimu? Na ir kas,kad rasai lietuviskom raidem? Vistiek vargu ar pati supranti ka rasai. O dergti tai puikiai moki, kaip gi be sito.
Kalba eina apie abipusia iniciatyva kiek is vyro, tik ir is moters, bet deja, siuo atveju vyro vaidmuo turi buti visada kitokia.

19

nesvarbus wrote:

Prie ko cia Zemaite ir viduramziai. Jei neisiskaitai kaip Esmeralda, tada kas kaltas, kad ir pas tave problemos su teksto suvokimu? Na ir kas,kad rasai lietuviskom raidem? Vistiek vargu ar pati supranti ka rasai. O dergti tai puikiai moki, kaip gi be sito.
Kalba eina apie abipusia iniciatyva kiek is vyro, tik ir is moters, bet deja, siuo atveju vyro vaidmuo turi buti visada kitokia.

(Ne)gerbiamasis, tai tamstai su teksto suvokimu milžiniškos problemos. Ir kur tu radai tokias išlepintas nedirbančias princeses? Nebent nusitaikei į penkiolikines dar mokyklos nebaigusias mergaites.
O šiaip ar taip - džentelmenas nesi ir niekada juo nebūsi. Ir apskritai - kam tau moters ieškot, jei moteris - tai nenusakomas blogis? Nors jokia save gerbianti moteris su tokiu kelmu tikrai nebus. Tu pasiskaityk, ką rašai - kokiais "gražiais" žodeliais išvadinai tas, kurių nė nepažįsti...

20

Rūta wrote:
nesvarbus wrote:

(Ne)gerbiamasis, tai tamstai su teksto suvokimu milžiniškos problemos. Ir kur tu radai tokias išlepintas nedirbančias princeses? Nebent nusitaikei į penkiolikines dar mokyklos nebaigusias mergaites.
O šiaip ar taip - džentelmenas nesi ir niekada juo nebūsi. Ir apskritai - kam tau moters ieškot, jei moteris - tai nenusakomas blogis? Nors jokia save gerbianti moteris su tokiu kelmu tikrai nebus. Tu pasiskaityk, ką rašai - kokiais "gražiais" žodeliais išvadinai tas, kurių nė nepažįsti...

Ponia, vadovausi darzelinukams, turbut ten ir dirbi, taciau ne man. Apie dzentelmeniskuma as pakankamai zinau, ir praleidziu pirmas, ir lialialia visa kita. Ne tau sakyti kuo kas bus, nebent esi sarlotane bureja. 
I penkiolikines neziuriu, nebent tau patinka penkiolikiniai, a? Joks rimtas save gerbiantis vyras nebus su tokia boba, (ne moterimi) o butent boba. Kelmai yra tie kurie bijo pasakyti merginai tiesiai, nes dreba kad tokius nepaliktu. Grieztumas niekam dar nepamaisytu.