1

Topic: Komforto zona

Sveiki žmogeliukai! Ką esat girdėję apie komforto zoną, kaip ją plečiat ar iš vis ją plečiat? Na pvz. ar jums lengva ar sunku užkalbinti gatveje nepažįstamą vaikiną/merginą? Apskritai komforto zona susijusi su didesne ar mazesne baime: aukščio, tamsos, gyvūnų, viešo kalbėjimo ir kt. baimės. Aišku, kai kurių baimių galime išvengti ir jos per daug neįtakos tavo gyvenimo, kitos baimės mus labiau veikia. Bet juk be baimės linksmiau gyventi, ane? :DD
Taigi kaip plečiat komforto zoną? Kas turit kokių patarimų, minčių, idėjų…
PS. Pats ieškau žmonių, kurių galėtų man pagelbėti, so write me maybe smile

2

Re: Komforto zona

Straipsniukas neblogas http://www.patrauklusvyras.lt/kaip-isei … zonos-2411
O šiaip komforto zona, mano manymu, turėtų būti plečiama dėl savęs. Išmokti būti komunikabiliu, kosmopolitišku žmogumi. Labai ilgas kelias iki tos zonos plėtimo, nes reikia perlipti per save, ypač jei esi kuklus, santūrus tai atims daug laiko ir pastangų.
Manyčiau tos zonos plėtimas prasideda tada, kai jaunas žmogus išvyksta iš gimtojo miesto: viskas nauja, viskas galimai domina, nauja aplinka, žmonės- turi bendrauti. Žmonės, kurie daug apkeliavę- jie kalba laisvai, kalba emocingai, išraiškingai, jų malonu klausytis. Niekam neįdomus 'mauzeris' kuris paklaustas kaip gyvena, atsakys per gerklę lendančiu "gerai"... smile

3

Keletas įžvalgų:
Man toks komforto zonos plėtimas vien dėl plėtimo skamba kažkaip dirbtinai. Turbūt dažnesnis atvejis - kai kažkokiose konkrečiose situacijose jautiesi prastai ir tada galvoji kaip galėtum jaustis geriau smile Bet tada naudingiau būtų kalbėti konkrečiai apie tas situacijas, baimes ir galimus sprendimus.
O apskritai galima pasidžiaugti tuo, kad begyvenant komforto zona tik plečiasi. Taigi net ir nieko specialiai tuo klausimu nedarant begyvendamas pradedi neblogai jaustis vis didesnėje situacijų aibėje smile. Na o jei norisi procesą paspartint, galima vadovautis žodžiais iš vienos dainos - "kad išbandyt save gyvenimu, yra tik vienas būdas" wink

Na ir dar pora dalykų, kas čia manau tiktų:
- labai gera kalba iš TED http://www.youtube.com/watch?v=iCvmsMzlF7o (bent man klausant kalbos apima jausmas, kad kalbama apie pamatinius dalykus (maždaug, "she's onto something there"))
- Ruzvelto citata iš minėtos kalbos ("Man in the Arena Quote"): It is not the critic who counts; not the man who points out how the strong man stumbles, or where the doer of deeds could have done them better. The credit belongs to the man who is actually in the arena, whose face is marred by dust and sweat and blood; who strives valiantly; who errs, who comes short again and again, because there is no effort without error and shortcoming; but who does actually strive to do the deeds; who knows great enthusiasms, the great devotions; who spends himself in a worthy cause; who at the best knows in the end the triumph of high achievement, and who at the worst, if he fails, at least fails while daring greatly, so that his place shall never be with those cold and timid souls who neither know victory nor defeat.

4

..kad išbandyt save gyvenimu, yra tik vienas būdas. Koks? Daryti tai ko bijai? :DD

5

Protinguolis)))! Komforto zona tai aplinka prie kurios tu priprates. Ir ne svarbu - gerai ten egzistuojasi, ar ne.
Priprantoma prie visko. Turi kruva kompleksu, ir tiek. Isdalink ta kruva i smulkiu detaliu ir spresk po viena.
Sekmes!!

6

Norint gyvent komfortiskai, pirmiausia reikia ismokti gyventi taip, kad tai tarsi paskutine diena tavo gyvenime, tada visos baimes ir nesamones salin traukias, nes tu tuomet nori is dienos pasiimti viska viska ka imanoma, pajautes ta skoni, kai drasa nugali viska, o malonumas darant ka nori duoda rezultatu - pradedi taip gyventi kasdien, tarsi paskutini karta - viskas kitas susikurs savaime, tai tu tapsi "komfortisku" ir zmones nores salia taves buti, tu tada rinksies, o ne tave, o kai renkiesi tu - reiskia darai itaka savo sprendimais kitiems ir nuo ju nepriklausai smile is esmes .. nereik tikrint ko bijai, nes baimes igyjamas dalykas, reik ismokti gauti ir noreti to, kas dar nematyta ir nejausta