Antanas wrote:O kur yra įrodymai, kad egzistuoja meilė? vėjas? sapnai? noras valgyti? to visko irgi nėra, tai tik jūsų noras tikėti, kad tai yra, o ištikrųjų to nėra? ar ne?
aham, sitas pavyzdys man patiko, tai tiesa... geda, bet ilgai sėdint prie kompo pamirstu alkį, tik atsipeikėjus būna pasekmės ne kokios... Budistai jei neklystu išviso viska priskiria tuštumai, tačiau tai nėra niekas(pačiam dalinai dašuto ne iš karto), dėl to jie netiki kūrėju, nors šventųjų turi(ne iš budistų šaltinių sužinojau, kad Dievas yra tuštuma ir tvirtuma (tai pteisina jų manyma, kad Dievo nėra ir į jų religiją žiūrėt galima labai palankiai))... mažai šventų žmonių meilės patyriau(arba suvokiau), bet žinau kad jie yra. išdėstysiu faktus ir paklausiu klausimo, tū kieno nuosirdūs ketinimai arba astriai yra patyrę realybę ir atsivėrė akys kazkokiame pakyletame būvyje(pastovus entuziazmas viduje, jausmas, kad visiems gali duoti naudos ir esi reikalingas(kogero taip jauciasi sventieji:D)). žodžiu:
1. fakatas- pasaulį varo malonumai tik malonumo supratimo kontrastas gana didelis, vieniems patinka būti geresniems uz kitus, o kitam patinka jaust Dievo meilę, visa bėda kad tie abu zmogeliai vienas kito nesupranta... vidurinis tarpas būtų dziaugtis už mylimos krepšinio komandos pergalę..., faktas, kad tai malonumai...
2. faktas- aukščiausia laimės forma yra ta kuriai nieko nereikia(gal tai ginčytina, tačiau aš tuo tikiu ir noriu tokios laimės, tiklsiau turėti tik tai kas iš tikro reikalinga ir nieko daugiau)
3. žmogaus protas yra kaip kompiuteris, priklausomai kas į jį įprogromuota ir programuojama toliau jis norės gyvent amžinai arba norės eit nusižudyt (galimi ir kiti atvejai).
Klausimas:
"kodėl aukšciausias malonumas (pavyzdizui veikti tai kas tau zmogau yra skirta), nėra toks akivaizdus, lygegrečiai tam nesuteikiamas tam adekvatus elgesys?"
daugiau klausimų turiu, bet užduosiu pagrindinius.
mylėti Dievą visa širdimi, visu kūnu, visa siela yra didžiausias įstatymas, manau tai yra ir didžiauisias malonumas(tai suvokti eina atsisakius savo įgeidžių ir aišku nieko kito daugiau neina sugalvot ka veikt:D, o jeigu po teisybei atsiranda begalybė veiklų kurios teikia malonumą, bet tai trunka man kazkodėl neilgai- iki kokio suklupimo), zodziu zinau kad reikia savo samonę pildyti adekvaciai sviesos turiniu, kas kartais galvoju ne nuo mano valios priklauso. tad koks cia dar ysakymas jeigu tai yra malonumas, kurio nesugalvoju kaip prailgint...? norisi kaltint Dieva, taciau tai visiskai nelogiska norint juo dziaugtis, nors visgi buna sitas kontrastas... bijau, visgi, kad neatsiras zmogus kuris apsidziaugtų pamates mano mintis ir klausimus, galėtų padėti man akivaizdziai pamatyti Dievo gėrį ir nepaliaujamai jį mylėti:), nes cia kai kurie komentarai nupurto... kad nesukelt kitiems pasaipos galvokit, kad as noriu kazko panasaus kaip ferario ir paneles eitu paskui mane eilėm:DD, o kreipiuosi į vidutinio pragyvenimo lygio zmones, kurie net nesugalvoja svajot apie ferari... na bet saudau jau nematom, nes kas galvoju gali duot gera patarima daznai kazkuom nepagrystai siūlo save plakti ar panasiai...