Re: Gyvenimas - jo prasmė
negirdziu vistiek is taves irodymu.mokslas yra gerai bet jis ne visagalis.juk dar tik 21 amzius gili senove.
You are not logged in. Please login or register.
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Gyvenimas - jo prasmė
negirdziu vistiek is taves irodymu.mokslas yra gerai bet jis ne visagalis.juk dar tik 21 amzius gili senove.
Qqqqqqq Jei tavo gyvenimas beprasmis, kodėl tu gyveni?
gyvenu nes kiaunes ir meskiukai
Tai vat butent;) ir mokslas nuo tiesos labai toli;) Rima jos prasme neduoda jai ramybes;) bet ji bando uzsikabinti ant kazko dar nezinanti kad reikia kabintis tik i save pacia;) ir nenusiteikes irodineti zmoguj kuris uzsikimses ausis;) nes energija mestelti tik minciu pagalba dar neismokau
o kas ta energija?
Qqqqq manau sutiksi na bent paciam faktuj kad mes kune tik laikinai;) na nesvarbu ar kaip kas traktojia kad mirstame po mirties ar keliaujiam kazkur kitur;) pats faktas yra kad mes cia tik laikinai;) tad mes mokame ir galime "minciu" pagalba siusti info kitam zmoguj;) kuris beje ant saves patyres isisavina info , na bent jau pavirsutiniskai labai greitai;) na kad ir skautiska bairiuka pajimk du lapus kartu nuskintus , viena pasidek pries akys ir pirstukais atsuk i ji o kita padek kur tolialiau;) ir pastebesi jiok tas kitas suirs greitai o kitas ne;) nes tu jiam suteiki savo energijios;)
negaliu sutikt su tuo ko nezinau.juk sakiau smegenu netenki netenki nieko.ir beto sakai kad faktas jog esame kune.
yra siokiu tokiu kabliuku,bet ne tokiu kaip sakai.o su lapu eksperimentu tai priezastys gali but ir kitokios reiktu daryt eksperimenta.greiciausiai tai del silumos ar panasiai laikosi geriau
.jei yra kazkoks kitas pasaulis,jis taip lengvai nepasireiks o gal tiksliau mes jo taip lengvai nepamatysim nors gal ir kasdien matom....dramblys vidury kambario.pvz saule sukas aplink zeme.
Man gyvenimo prasmė tai išbandyti visas savo galimybes
Gyvenimo prasmė tai siekti ko galima daugiau gauti iš gyvenimo ir gerai laiką leisti.
pavyks,pavyks...zmogaus tikslas ir laime sitame gyvenime it yra tarnauti ir padeti kitam zmogui.apsizvalgykit,netgi kaiminystej gyvena koks nors neigalus,sergantis.nuo jo ir reik pradeti savo nusvitima
Gyvenime nera jokios prasmes.
Dėl to ,tai galit buti ramus. Žmonės mėgsta prisigalvoti visokiu "prasmiu", kad pateisinti kazkaip savo niekinga egzistavima ir nieko daugiau.
Ir tada pradeda atradineti visokias gyvenimo prasmes , - tai šeimoje,tai vaikuose, tai karjeroje,graziuose namuose, kelionėse ir pan. Cia jau kiekvienas eina is proto kaip sakoma savaip, pagal galimybes. Tiek protines ,tiek finansines.
Na bet visame tame nera jokios gyvenimo prasmes. As juos labiau pavadinciau gyvenimo tikslais, siekiais.
Pasieksite jus juos ar ne ,tai tik jusu asmeninis reikalas , kuris atsilieps jusu gyvenimo kokybėje. Visiems kitiems nuo to nei silta ,nei salta. Didzioji dalis zmoniu jusu net nepastebes ir nezinos ,kad jus toks esate,ka jau ten bekalbet apie jusu gyvenimo prasme.
Gyvenimo prasme, as suprantu ,kaip daryma kazko daugiau, nei tik savo asmeniniu interesu tenkinima.
Kaip pavyzdys ,- katik mires N.Mandela.
Taip, zmogaus nebera ,bet jo nuopelnais siandien naudojasi daug zmoniu.
Darykit kazka tokio ,kad kai jusu nebebus, - jusu darbai primintu apie jus,bent kelis desimtmecius.
va tada ,sakysiu nugyvenot prasminga gyvenima.
O jei to nepavyks padaryti ,- nu kagi. 99proc. žmoniu tera tik pilka mase. Nieko tokio.
Gyvenimo prasme yra pats gyvenimas
Pasakysiu savo filosofija, kuri siuo gyvenimo momentu man atrodo teisinga:
Neprisirisk prie objektu, nes jei be kazko neisivaizduoji savo gyvenimo, sukuri priklausomybe nuo kazko kito, o ne saves pacio. Jei turi galimybe kazka gauti viena karta, gali gauti vel. Viskas turi buti tavyje, kuo daugiau dalyku ar zmoniu tau reikia, kad butum laimingas, tuo maziau jausi pasitenkinimo. Esme ne tureti kuo daugiau, o reiketi maziau. Manau gyvenimo prasmė yra gyventi, o nesikelti kasdien del tos pacios rutinos. Mes atsakingi uz savo gyvenimus ir uz savo jausmus. Kad ir kas mums nutinka, tam galios suteikia musu reakcija i tai. Laime nera tikslas, tai pasirinkimas...nuo tos dienos kai isgirdau si sakini, as esu laiminga, nes as noriu tokia buti. Mano mieste gyvena du zmones, vienas sedi invalido vezimelyje, kitas yra aklas. Vaziavau su mama namo ir pro langa pamateme ta zmogu invalido vezimelyje, jis treniravosi ir mano mama tai pakomentavo: jis KASDIEN treniruojasi, labai nori vaikscioti...man tie zodziai labai istrigo, LABAI NORI VAIKSCIOTI. Apie akla zmogu, aip pat man papasakojo mama, jis yra vadovas ( neprisimenu detaliu), visur vaiksto vienas, lyg nebutu aklas. Kaskart, kai juos pamatau, tampu labai dekinga uz viska ka turiu ir sakau, jog as turiu viska ko man reikia, o ko noriu ateis su laiku, tai kad draskysis, stresuosi, nieko nepakeis. Kai mes mirstame, musu identifikacija tampa ‘‘kunas‘‘,
zmones naudoja tokias frazes, kaip ‘‘atneskite kuna‘‘, ‘‘padekite kuna i karsta‘‘. Zmones nebevadina mirusiu vardu, kuriuo jie bande padaryti ispudi visa savo gyvenima. Mes esame tai, kas yra kuno viduje, musu veiksmai, musu mintys. Pakartosiu: Laime yra pacio pasirinkimas. Pabandykite tik atsibudus pagalvoti, apie tai kokia privilegija yra tiesiog buti gyvam ir svaikam!pasakyk sau, kad esi laimingas ir turi viska ko tau reikia (maisto, kojas, esate sveikas, saule sviecia..). Nuo to momento, kai pradesi galvoti, kad gyvenimas yra dovana, palaima...jis taip ir jausis.
Beje, jei suzinotum, kad mirsti...ar nebutum malonesnis, nesistengtum daryti, tai kas teiktu tau dziaugsmo? Tu mirsti. Mes visi mirstam.
Man daug proto ikrete vieno genijaus mintys pries mirti, parasysiu, kelias istraukas:
Jei Dievas nors valandėlei pamirštų, kad esu skudurinė marionetė, ir dovanotų man dar dalelę gyvenimo, veikiausiai neišsakyčiau atvirai visko, ką galvoju, tačiau tikrai visuomet apmąstyčiau tai, ką sakau. Vertinčiau daiktus ne pagal tai, kiek jie kainuoja, bet pagal tai, ką jie man reiškia. Miegočiau kur kas mažiau, svajočiau daugiau.
Susivokiau, jog kiekvieną minutę, praleistą užmerktomis akimis, netenkama šešiasdešimt sekundžių šviesos. Vaikščiočiau tuomet, kai kiti sėdinėja, atsibusčiau, kai kiti dar miega. Klausyčiausi, kada kalba aplinkiniai, mėgaučiausi puikiais šokoladiniais ledais.
Jei Dievas dovanotų man dar dalelę gyvenimo, rengčiausi labai paprastai. Tysočiau kniūbsčias saulėje, apnuoginęs ne tik visą kūną, bet ir sielą. Dieve mano, jei dar nors kiek plaktų mano širdis, aprašyčiau savo neapykantą ledui ir laukčiau, kol patekės saulė..
Dieve mano, jeigu aš turėčiau dar nors dalelę gyvenimo… Nė dienos nepraleisčiau nepasakęs aplinkiniams, kaip aš juos myliu. Kiekvieną vyrą ir kiekvieną moterį įtikinčiau, kad jie man mieliausi; gyvenčiau įsimylėjęs meilę. Įrodyčiau žmonėms, kad jie klysta manydami, jog neturi jėgų įsimylėti, kai pasensta; jie nežino, jog pasensta, kai liaujasi mylėję! Vaikams duočiau sparnus, tačiau skraidyti jie turėtų išmokti patys. Seneliams paaiškinčiau, kad mirtis ateina ne podraug su senatve, o su užmarštimi.
Žmonės, aš iš jūsų išmokau tiek dalykų… Sužinojau, kad visi trokšta gyventi kalno viršūnėje, nesuvokdami, kad tikroji laimė yra kopimas į tą kalną stačiu jo šlaitu. Supratau, jog kai tik ką gimęs mažylis savo mažame kumštelyje suspaudžia tėvo pirštą, susieja jį su savimi visam laikui. Suvokiau, kad žmogus turi teisę iš aukšto žvelgti į kitą žmogų tik tol, kol padeda jam atsikelti. Iš jūsų išmokau begalės dalykų, tačiau prisipažįstu, jog daug kuo jau negalėsiu pasinaudoti, nes kai mane uždarys į tą dėžę, vadinamą karstu, deja, būsiu jau tikrai pasitraukęs iš šio gyvenimo.
Visuomet išaušta rytojus, ir gyvenimas mums suteikia dar vieną progą reikalams sutvarkyti, tačiau galbūt aš klystu, ir šiandien yra paskutinė mums likusi diena, tad man labai maga pasakyti tau, kaip aš myliu tave ir kad niekuomet nepamiršiu tavęs. Rytojus neužtikrintas niekam – nei jaunam, nei senam. Gali būti, kad šiandien jau paskutinis kartas, kai matai tuos, kuriuos myli. Todėl nelauk daugiau; tai, ką esi sumanęs, daryk šiandien, nes jei rytojus daugiau neišauš, tikrai gailėsies dienos, kai nesuradai laiko nusišypsoti, apkabinti, pabučiuoti, kai buvai labai užimtas ir nesuradai laiko padaryti aplinkiniams ką nors gera. Stenkis, jog tie, kuriuos myli, būtų šalia tavęs; pašnibždėk jiems į ausį, kad juos labai myli; mylėk juos ir elkis su jais maloniai. Surask laiko ištarti jiems: man labai gaila, atleisk man, prašom, ačiū bei visus kitus meilius žodžius, kokius tik žinai. Niekas neprisimins tavęs dėl tavo slaptų minčių.
Gyvenime nera jokios prasmes.
Dėl to ,tai galit buti ramus. Žmonės mėgsta prisigalvoti visokiu "prasmiu", kad pateisinti kazkaip savo niekinga egzistavima ir nieko daugiau.
Ir tada pradeda atradineti visokias gyvenimo prasmes , - tai šeimoje,tai vaikuose, tai karjeroje,graziuose namuose, kelionėse ir pan. Cia jau kiekvienas eina is proto kaip sakoma savaip, pagal galimybes. Tiek protines ,tiek finansines.
Na bet visame tame nera jokios gyvenimo prasmes. As juos labiau pavadinciau gyvenimo tikslais, siekiais.
Pasieksite jus juos ar ne ,tai tik jusu asmeninis reikalas , kuris atsilieps jusu gyvenimo kokybėje. Visiems kitiems nuo to nei silta ,nei salta. Didzioji dalis zmoniu jusu net nepastebes ir nezinos ,kad jus toks esate,ka jau ten bekalbet apie jusu gyvenimo prasme.
Gyvenimo prasme, as suprantu ,kaip daryma kazko daugiau, nei tik savo asmeniniu interesu tenkinima.
Kaip pavyzdys ,- katik mires N.Mandela.
Taip, zmogaus nebera ,bet jo nuopelnais siandien naudojasi daug zmoniu.
Darykit kazka tokio ,kad kai jusu nebebus, - jusu darbai primintu apie jus,bent kelis desimtmecius.
va tada ,sakysiu nugyvenot prasminga gyvenima.
O jei to nepavyks padaryti ,- nu kagi. 99proc. žmoniu tera tik pilka mase. Nieko tokio.
Aš prasmę suprantu dar kitaip Lyg - kokia prasmė gyventi, jei vistiek mirsi? O čia jau galima plėtotis iki begalybės. Aš, asmeniškai, nežinau savo gyvenimo prasmės. Iš kitos pusės, kaip visi elgtumėmės jei sužinotume, kad jos nėra? Gal gyvenimo prasmė ir yra jos ieškojimas
Gyvenimo prasmė, yra visų gyvenimo aspektų kompleksinis junginys, ir niekas nepasakys kiek, ko, kaip, ką daryti. Tai yra, tarsi, suvokimas, deja vu - vieną dieną supranti visko esmę, ir tuo pačiu gali būti visiškai neaišku, nes jeigu reikėtų kam nors kitam paaiškinti, nerastum žodžių.
Gyvenimo prasmių aiškinimų galybė. Kiekvienas supranta savaip. Pridėsiu ir aš saviškį supratimą paremtą pakankamai keistom patirtimis. Pirmiausiai reiktų pradėti nuo to kad aš ne esu kūnas. Teko patirti keistą komos būseną kada kažkas atjungė kūno valdymo galimybę ir atėjus reikiamam laikui vėl grąžino kūno valdymą. Tiesa jokios pakitusios sąmonės ir dar palikta klausa.Tuomet labai puikiai suvokiau kad esu tik minčių lygio struktūra. Maža to ne viena. Atsirado "šalia" kita ne mano minčių struktūra. Pasirodo esam dvinarės ne materialios esybės. Iš viso to kokia gi mūsų gyvenimo prasmė? Tiesiog šiam materialiam pasaulyje turim išmokti labai paprasto dalyko - naudotis laisvos valios principu. T.y. mano laisvė negali būti prievarta niekam kitam. Bet iš kitos pusės esu absoliučiai laisvas elgtis kaip man patinka. Nėra jokių apribojimų. Kaip grįžtamas ryšys yra priežastis pasekmė. Tiesiog nesilaikant pirmosios taisyklės gaunam per galvą. Tik tiek svarbu šiame gyvenime. Priimti sprendimus suderintus su laisvos valios principu. Visokie mūsų galvojimai, tikėjimai, netikėjimai neturi jokios praktinės naudos ir prasmės. Vėl gi tą prasmę nebūtina žinoti. Viskas vyksta savaime.
" Pats gyvenimas nieko nereiškia; jo vertė priklauso nuo to, kaip jis vartojamas. " Ž. Ž. Ruso
Idomi tema , turbut milionai zmoniu kasdiena uzduota sita klausima , ir tik vienetai randa atsakyma.
Problema atsakinejant tokius ir panasius klausimus iskyla , kai mes stengiames i tai atsakyti tiesiogiai. Zmogaus protas sugeba tik reaguoti i ivykius ir labai retais atvejais mes galvojame giliau . Kaip pvz . kada zmogus suserga kepenu ciroze , mes kaltiname alkoholi , bet retai klausiame o kodel zmones geria ? dauguma atveju del itampos , o is kur atsiranda ta itampa ? todel atsimerkite paziurekite aplinkui jus visi jaudinates del savo seimos , darbo , paskolos , pinigu , naujienu isivaizduojamu agresiju . Zmogus yra absoliuciai apsuptas visokio plauko baimiu . Mazas vaikas gimdamas turi tik viena baime t.y. aukscio baime visos kitos baimes yra primestos visuomenes , jau turetute suprasti , kad tie zmones ( sunku juos taip pavadinti ) kurie sukure tokia sistema visalaik norejo zmones laikyti pastovioj baimeje . Zinau tai atrodo nesurista su klausimu , bet kaip veliau issiaiskinsime tai surista.
Trumpas atsakymas kokia gyvenimo prasme , tai savo pilno potencialo realizavimas .
Bet ka tai reiskia ? Kodel mes niekaip nesugebam isnaudoti savo potencialo 100% ?
Todel vel tenka grizti prie istaku , zmones naudoja daug zodziu kuriu prasmes net nesupranta , demokratija , laisve , tinginys , kapitalizmas ir t.t.
Turbut visi sutiks, kad zmogus gali realizuoti savo pilna potenciala , kada jisai yra laisvas ir nevarzomas ?! O ar zmones yra laisvi ?
Taip - turbut pasakys dauguma net nesuprasdami ka jie sneka , deja jus nuliudinsiu , jus nesate laisvi , niekada net nebuvote .
Tam suprasti reikia praregeti visas jusu gyvenimas kontroliuojamas , per pinigus ir per valdzia , kuri savo ruoztu kontroliuojama per koorporacijas . Svietimas , medicina , informacija , maistas pinigai ir t.t. Mes gyvename strukturinej hierarchijoj , ir visi individualiai stengiames Kovoti del isgyvenimo , bet kas nors gali man atsakyti kodel zmonija pasiekus toki technologijos lygi , mes turim visa gyvenima dirbti tam kad isgyventum , kaip pvz orku seimos praleidzia po 1h issimaitinti ir visa kita laika jos skiria socialiniams zaidimams ? Nejau mes esame prastesni uz orkas ?! tuo labiau kad milionai zmoniu mirsta is bado ir nepritekliu ......
Todel realus atsakymas , kad zmonijos socialine sistema pastatyta tokiu principu , kad surasti gyvenimo prasme yra praktiskai neimanoma ir tie vienetai kurie ja surado , ja pasieke tik individuoliai ir labai retais atvejais jie padejo aplinkiniams , Jezus , Gandi , Motina Teresa , vienas dalykas vienija siuos zmones jie turejo savo vizija ( politika ) ir jiems nereikejo jokiu pinigu . Tam tikra prasme jie visi buvo iseja uz sistemos ribu . Todel mes neturesime laimes jei , bijosim, leisimes kontroliuojami , busime priklausomi nuo sistemos .
Tikiuosi kad tai buvo suprantama , pagarbiai.
Kalbant apie gyvenimo prasmę ar apskritai egzistencinius klausimus man labai įstrigo serialas The Leftovers. Vienas dialogas iš jo:
- Why isn’t it enough?
- [Sighs] Because every man rebels against the idea that this is fuckin’ it. Fights windmills, saves fuckin’ damsels, all in search of greater purpose. You have no greater purpose. Because it is enough. [Sighing] So cut the shit, ok?
Žiūrėjau šiandien "Nematomą frontą" ir galvojau - velnias, gal ir neklydo senasis Garvey.
Remigijau šaunios mintys. Bet esmė glūdi dar giliau nei tik mūsų santykiai ir neišnaudotas potencialas. Pažiūrėkim iš šono į šį pasaulį. Absoliučiai viskas jame skirta kurti stresui nesvarbu teigiamam ar neigiamam. Visi gyvi organizmai tai patiria. Tiesiog visi turim gyventi vieni kitų sąskaita. Stipriai ne dieviškas šis pasaulis. Arba ta energija reikalinga kažkam maitinti. Kaip minėjau esu susidūręs su nesuvokiamais dalykais. Kiek supratau su tuo kam viso to reikia. Tiksliau reikėjo. Dabar situacija kitokia. Bet kol kas judam iš inercijos sena vaga. Ne mūsų jėgoms pakeisti esmę. Tik žinodami kaip yra tiesiog stengtis nesivelti į tą žaidimą. Tiesiog paieškoti išeičių kad patiriamas stresas būtų mažesnis ir mažiau prarastume gyvybės energijos.
Vytautai, tavo gyvenimo tikslas-nepatirti streso? Ar tai reiškia, kad esi linkęs saugoti savo komforto erdvę? Jei pasirenki tokią koncepciją tai ar tavo gyvenimas turi prasme?
Diskusijų forumas → Naujienos / Apie Viską → Gyvenimas - jo prasmė