Topic: Lietuviai Italijoje...
Gal yra lietuviu Italijoje?Paplepekim apie jusu idomius nuotikius...Kaip nusprendes isvikti i Italija?Gal dirbti o gal gyventi...Kokiu problemu susilaukiat...Arba kur vaziuoja lietuvaiciai,nes Italija didele...:)
You are not logged in. Please login or register.
Diskusijų forumas → Pasaulio Lietuviai → Lietuviai Italijoje...
Gal yra lietuviu Italijoje?Paplepekim apie jusu idomius nuotikius...Kaip nusprendes isvikti i Italija?Gal dirbti o gal gyventi...Kokiu problemu susilaukiat...Arba kur vaziuoja lietuvaiciai,nes Italija didele...:)
Na gi...ar nejaugi nera nieko ka galima papasakoti jums apie Italija?
butu ir man idomu paskaitinet nes noreciau kada nors ten paatostogaut...
butu ir man idomu paskaitinet nes noreciau kada nors ten paatostogaut...
Jei noretum paatostogauti,tai patarciau vaziuoti i Sardegnia(Olbia)-ten nuostabiasia jura...Vanduo laibai skaidrus,siltas,o smelis...tiesiog dieviskas...:)
O jeigu tik paziureti sali tai yra tik keli miestai kurie labai grazus...;)Ir geriau vaziuoti ziema sausio vyduri,nes ten yra nuostabios nuolaidos..iki 80%!!!Galima ne tik apziureti miesta bet ir apsipirkti...
o kokia kalba ar anglu ten zinoma ir populiari kalba vietiniu tarpe..??
Viktorija,24 anglu visur populiari ! Visam pasauli tame tarpe ir italijoje .....Bet italai kalba italiskai ;)
Arbia italo ispaniska kalba na zodziu yra maisalynes ar ne? Marija,20 ?
italai angliskai beveik nekalba tad teks skubiai italiskai mokintis l;]
Viktorija,24 anglu visur populiari ! Visam pasauli tame tarpe ir italijoje .....Bet italai kalba italiskai ;)
Siaip tai ten liabiau susitarsi italiskai,bet ir angliskai galima susitarti,bet ne su visais...
Arbia italo ispaniska kalba na zodziu yra maisalynes ar ne? Marija,20 ?
Ne zinok,italu ir ispanu kalbos labai skyriasi...O del anglu kalbos ji populiari bet irgi ne visur,nes kada as buvai Viennoje,ten negalejau susitarti angliskai teko kalbeti vokiskai...O italai kalba angliskai bet ne visi...Labai mazai zmoniu kurie zino kitas kalbas,bet yra...O Italu kalba nera maisyta.Tik yra ten daug dialektu...kaip ir lietuvoje,tik jeigu cia 5dialektai max...tai ten apie 30...
italai angliskai beveik nekalba tad teks skubiai italiskai mokintis l;]
Kalba,tik didesniuose miestose,bet ir ten ne visi...
Nors zinote italu kalba ne labai sunki jei nori tik susikalbet ristorane arba parduotuveje...Nors galima abseiti ir be jos,jei apsipirkineti parduotuvese kurie miesto centre(bet jie yra brangesni)O ristoranose geriau zinoti italu kalba(tik jei nori suprasti ka nori uzsisakyti).Bet jeigu jus vaziuosite i Italia nepagailekyte pinigu nueiti pavalgyti i ristorana,nes ten gamina pasakiska(ne tik pizza)...
Maistas pasakiskas
as dirbu italijoj jau pusmetis...tokiam casal di principe...gamta nuostabi..bet tvarkos truksta...taip italai kalba tik italiskai ir labai jau anglu o ypac amerikieciu cia nemegsta...
Taip maistas tikrai labai skanus,bet ristoranose.
Virgilija, 43 O kokioj apylinkei tai randasi...?Ir kaip ar patinka ten jums?Pati italija,italai,ju maistas,ju gyvenimo budas?
as netoli neapoli..i pietus apie 20 km nuo neapolio..patinka labai gamta..o as dirbu amerikieciu karininko seimoje..jie cia nato bazej dirba.....zinai pietu italija labai netvarkinga..siuksles gatvese sunys palaidi ..o zmones as lyginu su cigonais...siaip jie nuosirdus...va o siaures italija kaip roma ..milanas yra tvarkingesni.....o tu kurioj italijos daly?
as netoli neapoli..i pietus apie 20 km nuo neapolio..patinka labai gamta..o as dirbu amerikieciu karininko seimoje..jie cia nato bazej dirba.....zinai pietu italija labai netvarkinga..siuksles gatvese sunys palaidi ..o zmones as lyginu su cigonais...siaip jie nuosirdus...va o siaures italija kaip roma ..milanas yra tvarkingesni.....o tu kurioj italijos daly?
As esu netoli Livorno( vidury Italijos prie juros).Na taip pietu italia tai netvarka ir senos tradicijos,bet Napoli....man nepatinka,taip gamta ten nuostabi,net...ten apvogia,uzmusia....ir t.t ...ir labai labai netvarka.Patis neapolitieciai nemegsta dirbti ir ju nemegsta visoje italijoje...Nuo Romos ir virs man labai patinka zmones labiau patikimesni,ir neabejoji del namo saugumo...(arba masinos...)
taip cia nesaugu visomis prasmemis..ir kad neapolieciu nemegsta nes jie netvarkingi vadina juos kaimieciais..o tame miestely kur as gyvenu gyvena daug mafijos atstovu ir pats bosas..tai del vagysciu saugu nes cia nedrista apvaginet...o kitur tai taip net rankines nuplesia einant gatve..telefonu jei kalbies isplesia is ranku...va o kainos cia pigios ypac avalyne ..buna neapoly sekmadienio turgus didelid..oi kokiu geru patu yra ir nebrangu...
Taip taip...AS esu laiminga kad negyvenu ten...;)Ta prasme man labai pasiseke.Ir kad visa tai tik girdejau o ne patyriau...;))))
tai ir as nepatyriau o tik girdejau..o tu ka cia dirbi ar mokaisi?
Diskusijų forumas → Pasaulio Lietuviai → Lietuviai Italijoje...