Milana wrote:Lietuvoje ir taip žmonės palyginus gerai gyvena, pažiūrėkite kaip kitur būna
Žmonės neturi ko valgyti, algos nei 100 eurų nesiekia, o ką šnekėt kokiose sąlygose gyvena... O pas mus palyginus su tom dar skurdesnėm šalim - galimybių pilna, tiesiog dauguma nesistengia ir renkasi emigranto duoną, geresnes šalis ekonominiu atžvilgiu, kur jie geriau dirbs valytojais ar dar geriau sedės ant pašalpų bet vaidins kaip gerai gyvena ir šiks ant Lt
Dažniausiai žmonės Lietuvoje dirbantys ant minimumo, emigravę toje šalyje irgi dirbs ant minimumo visą laiką, nes jie daugiau nieko ir nesugeba.
Na ir kas, kad zmones dirba svetur uz minimuma? 1400 euro yra labai neblogas minimumas, kai uz buto nuoma 300 euru. Uz 20 euru gali savaitei prisipirkti maisto. Milanai ir panasaus tipo merginom nesuprasti kas yra darbas, kai paciai neteko to pabandyt, tai lengva dabar pavirsutiniskai i kitus ziuret. Sakyciau visiskai ciniskas poziuris pas islepintus zmones. Jei zmogus dirbo cia, bet kiek besistengdamas nieko nepasiekia, tai kas cia blogo, kad jis keliauja svetur dirbti? Juk jis dirbti keliauja, ir kokia tu teise turi blogai kalbeti apie tuos, kurie iesko geresniu galimybiu? Pagal tave jei zmones emigruoja, tai jie tinginiai? Mano pusbrolis tokioj sali kaip Norvegija, o ir daug kitu pazistamu kas dirba svetur, man atvirai pasako, kad jie sau daug ka gali leisti, o i Lietuva pailseti pas gimines atvyksta, kas butus nusiperka, masinas, aparatura, brangius drabuzius. Svetur tu rasi darba per savaite, o Lietuvoj begiosi per darbo pokalbius ir girdesi - susisieksim savaites ar dvieju savaiciu laikotarpyje (cia taip pasiuncia). Tai prasau, pakelkit uzpakalius ir pacios padirbekit tokius darbus. Nors galiu pasakyti, kad ir cia prasovei sakydama, kad uzsienyje dirba tik valytojais ir fabrikuose. Kazkodel mano pazistami, ne per firmas isidarbindavo, o vietoje, ateina ir paklausia ar reikalingi darbuotojai. Kiek mano draugu Anglijoje dirbo pagal specialybes, vienas viesbucio administratoriumi, kitas programuotoju (ir visi ne su angliskais, o su lietuviskais aukstuju diplomais).
Kadangi tau dirbti nereikia, tai aisku, tau bus lengva niekint tuos, kurie daugiau uzdirba svetur, nes pavydas ir atseit ''patriotizmas'' toks. Jei nebutum gavusi kazko del ko kiti turi arti, jei nebutum tariamu modeliu, tai vargu ar taip rasytum, nors as labai abejoju, kad modeliai gauna gerus pinigus, labai abejoju, o ir darbas laikinas Milana, taip, taip, tad kartais gerbkime ir kitu zmoniu sprendimus ir pasirinkimus.