281

Re: Gyvenimas Lietuvoje

Gitana wrote:

nuo savęs niekur nepabėgsi-turtingas ne tas kas daug turi, o tas kuriam pakanka.Man Lietuvoj geriausia-čia mano kiemas, mano vaikai, aš labai myliu Lietuvą.Su Nepriklausomybės diena :::001

Su buvusios nepriklausomybes diena smile ...

282

Rasa wrote:
Gitana wrote:

nuo savęs niekur nepabėgsi-turtingas ne tas kas daug turi, o tas kuriam pakanka.Man Lietuvoj geriausia-čia mano kiemas, mano vaikai, aš labai myliu Lietuvą.Su Nepriklausomybės diena :::001

kodel buvusios?) priklausomybes jau nebeliko?)

283

Rasa wrote:
Gitana wrote:

aj, nebesvaik

284 (edited by Laura 2015-02-17 00:34)

Lietuva yra Lietuva. Čia viskas gerai ir man nieko netrūksta. Gyvenu ir džiaugiuosi viskuo. Reikia tiesiog nekreipti dėmesio į tuos, kurie nemyli savo namų, tegul jie sprogsta iš pykčio ir pavydo, jeigu nesugeba pasinaudoti laisve ir galimybėmis. Tai jų problemos.

285 (edited by Rasa 2015-02-17 00:20)

Konstantinas wrote:
Rasa wrote:
Gitana wrote:

kodel buvusios?) priklausomybes jau nebeliko?)

gerai pagalvojus smile ... priklausomybe atgauta smile

286

Laura wrote:

Lietuva yra Lietuva. Čia viskas gerai ir man nieko netrūksta. Gyvenu ir džiaugiuosi viskuo.

niekad nebuna viskas tik gerai arba blogai. nebuna juodo ir balto buna tik daug atspalviu. siaip Lietuvoje sunku isgyventi bet imanoma ir butent tai yra svarbiausia kad gyveni ten kur sunkiau o ne ten kur lengviau)

287

tai is forumieciu pasisakymu galima daryti isvada kad visi kam Lietuvoje blogai jau emigravo ir liko tik tie kam cia gerai)

288

Na, taip, Konstantinai, taip iseina... smile O pats esi prie kuriu- kuriems blogai Lietuvoj, kurie iesko skanesnio kasnio kitur, ar esi is tu, kuriems ir Lietuvoje gerai, ar... dar neapsisprendei big_smile ?

289

as kazkur per viduriuka. kartais man atrodo kad cia labai gera gyventi o kartais pagalvoju ka as cia veikiu kodel dar neemigraves. labai daznai bunu uzsienyje todel to uzsienio per daug neidealizuoju. ten tas pats rutiniskas gyvenimas ir dar ne savo o svetimi namai

290

Konstantinas wrote:

as kazkur per viduriuka. kartais man atrodo kad cia labai gera gyventi o kartais pagalvoju ka as cia veikiu kodel dar neemigraves. labai daznai bunu uzsienyje todel to uzsienio per daug neidealizuoju. ten tas pats rutiniskas gyvenimas ir dar ne savo o svetimi namai

Vertinu nuosirduma, aciu. Zinai, ir pati daznai kalausiu saves, kodel ieskau iseiciu butent cia, Lietuvoj, kodel neemigruoju... Ir tu atsakei i mano klausima- svetimi namai... O ir viskas svetima, lyg ir uzsidirbi, lyg ir pakankamai, bet... ne taip dziaugiasi sirdis, kazkokia nostalgija tvyro ore... (na, bent jau man taip, atrodo wink...)

291

taip ten viskas svetima) svetima krastas svetimi zmones svetima aplinka svetima kalba svetima kultura ir paprociai svetimos sventes ir netgi maistas kazkoks neskanus) ir uzsieneciai jie man tokie pavirsutiniski atrodo jie ju net sypsena kazkokia nenaturali dirbtine. jie gyvena savo komfortiska gyvenima ir mes jiems visai neidomus. o Lietuva nors istustejusi nukentejusi nuo krizes bet cia viskas savo net prie krizes jau kazkaip pripratau) as manau jeigu uztenka pinigu sumoketi uz buta apsirengti ir pavalgyti tai emigruoti net neverta o jeigu jau badauji ir negali maisto sau nusipirkti tada jau geriau isvaziuoti

292

Lietuvoje valdzia sau zmones sau smile

293

Ubagas yra ne piniginė išraiška, o dvasinė būsena. Ubagas visada rėks, kad neturi pinigų, visada rėks, kad valdžia bloga, kad nėra darbo, kad mokesčiai dideli, kad pienas maximoje pabrango penkiais centais ir t.t. Ir dar būtinai paminės frazę ''LENGVA JUMS PONAMS KALBĖTI''. Yra žmonių kurie užstrigo 1980-aisiais ir dar laukia, kad kažkas pasakys ką jiems daryti, duos darbuką ir mokės algelę. Apie tai, kad galima pačiam ieškotis galimybių jie nesugalvoja, nes tokia opcija pas juos nėra paprasčiausiai instaliuota. Gi niekas nenori dirbti paprastesnių darbų, dauguma gi iš karto nori tapti direktoriais, kai kurie net mokslų nebaigę arba išvis be jokios patirties. O jei tokio darbo nėra, tada nereikia jokio. Arba kokia valstybė bloga, kad tokio neduoda. Vajei... Užsidirbti negali tik tinginiai, alkoholikai, narkomanai ir moraliniai nevykėliai. Jiems gi darbo turi DUOT ir būtinai gero, dar būtų gerai kur dirbti nereikia, tik pinigus moka. Lietuviai aplamai nachaliavščikų tauta. Visko nori naxaliavu... Visur tik nuolaidų, padėjimų už dyką, nu gal sumuštiniais pavaišins. Darbo nori gero, su didele alga, bet tik ten kur dirbti nereikia.
Va viena mano pažįstama pradėjo dirbti kaip privati valytoja, dabar turi nemažą valymo imonę atsidarius. O dirbo 12 metų paprasta samdoma valytoja, na bet rezultatas manau akivaizdus, nes jinai to siekė! Kas nori tas dirba ir užsidirba, o kas tingi, tas skundžiasi, kad viskas blogai ir viskas tiesiog neįmanoma. Niekas gi neturi laiko dirbti, nes reikia dejuoti. Pasakojo jinai man, kad per savaitę užsikalti galima apie 500 eurų. Sakot gėdinga? Nifiga, jums turi būti **** ant kitų nuomonės. Tvarkotės kaip namie, niekas nevaiko, visi gerbia, kava pavaišina, ant galvos nelyja.... Dirba ir gerai uždirba, net geriau nei kai kurie ''ofisiniai''.

294

Brunete
linkiu tau 12 metu padirbeti valytoja
jau geriau busiu dvasios ubagas bet finansinis turtuolis)

295

Brunetė wrote:

Tvarkotės kaip namie, niekas nevaiko, visi gerbia, kava pavaišina, ant galvos nelyja.... Dirba ir gerai uždirba, net geriau nei kai kurie ''ofisiniai''.

vaiko tas valytojas kaip paskutines verges dulkina del kiekvienos demeles eik pati padibek su sluota) kam mokytis ir kazko siekti gyvenime? eisime visi kasininkais ir valytojais na dar kiemsargiais)

296

Konstantinas wrote:
Brunetė wrote:

Tvarkotės kaip namie, niekas nevaiko, visi gerbia, kava pavaišina, ant galvos nelyja.... Dirba ir gerai uždirba, net geriau nei kai kurie ''ofisiniai''.

vaiko tas valytojas kaip paskutines verges dulkina del kiekvienos demeles eik pati padibek su sluota) kam mokytis ir kazko siekti gyvenime? eisime visi kasininkais ir valytojais na dar kiemsargiais)

nzn, as kiek maciau musu ofise valytojos jos ten nevaiko smile

as tikiu kad yra kur vaiko, visad atsiranda prastu imoniu.

297

Nu tai jei vaiko tai reiškias blogai dirba smile Moralą tau atskaitys ir Maximoje jei blogai dirbsi wink Visur reikia stengtis wink Gerai dirbsi niekas tau nevaikščios iš paskos ir pirštais į paliktas dėmes nebadys wink Tuolabiau kiek girdėjau daug valytojų lieka namuose vienos ir tvarkosi, kol šeimininkai išvažiavę kažkur arba dirba smile

298

Jeigu atsakant į temos klausimą tai taip Lietuvoje tikrai yra gerai. Ir kuo toliau tuo labiau gerėja, pagal mane smile

299

Darius wrote:
Konstantinas wrote:
Brunetė wrote:

nzn, as kiek maciau musu ofise valytojos jos ten nevaiko smile

as tikiu kad yra kur vaiko, visad atsiranda prastu imoniu.

Aš maniau jinai čia šneka apie tas tvarkytojas kur ateina į namus pas žmones tvarkyti smile Nors tokias kartais ir ofisai samdo smile

300 (edited by Eglė 2015-03-14 21:51)

Man patiko pavyzdys su valytoja. Vat tarkim ir mano namų tvarkytoja.... už atėjimą moku 60€ (prieš tai mokėjau 200lt), viską sutvarko per maždaug 5 valandas plius minus. Moku ne už valandas, o už atėjimą, nes mokant už valandas, jas galima prastumti betkaip. Žmogaus tvarkymo greitis yra jo problema. Jei eis pamiegot tarp grindų plovimo ir vonios šveitimo, aš čia ne prie ko. Beje, pačią pirmą dieną pasakiau - čia kava, va teliko distancinis, prašom jaustis kaip namie, patogiai. Darbas turi būti padarytas, o per kiek ir kokiu būdu jį daro man neįdomu. Tvarkytoja ateina kartą per savaitę, kas yra 240€ per mėnesį vien iš manęs! Pati sakė, kad per savaitę dirba dažniausiai 5 dienas, kai kurias dienas po 2 ar net 3 butus/namus sutvarko, priklausomai nuo jų dydžių. Va ir prašom jums nebloga mėnesinė alga, kuri tikrai siekia 1000, arba net daugiau euriukų. Nors čia vėlgi priklauso nuo žmogaus, vienas uždirbs 500 ir sakys gana, kitas varys iki 1500 ar net daugiau.

Ir čia tik vienas pavyzdys kaip žmogus gali suktis ir gerai uždirbti jei tik to nori. Dabar visi paverkit, kad čia netiesa ir ''ką, gal visiems valytojais eiti dirbti''?