Viskas visada priklauso nuo tikslo, kokiu tikslu sėdima. Aš daugiau ateinu šiaip pabendraut. Private bendrauju labai mažai ir labai retai ką užkalbinu ir dar daug kartų rečiau su kažkuo susitinku. Nemaža dalis, tai tikrai yra tie patys žmonės. Bet pasėdėjus kokiame draugas.lt, kur viskas labai stipriai monetizuota ir čia, tai vienareikšmiškai čia smagiau bendraujasi ir lengviau kažkaip surasti bendrą kalbą su žmonėmis... Jeigu tikslas nesulaukt dėmesio, aišku tada kokia prasmė sėdėti čia. Bet čia jau kiekvieno asmeninis reikalas, dėl ko jis tai daro
O dėl susitikinėjimo ir bendravimo čia. Tai per daugiau kaip 15 metų, bendravimo internetu, pastebėjau, kad susipažinimas internete, per pvz. pažinčių puslapį ar IRC ar dar per kažką yra visiškai skirtingas nei tikrovėje. Tai daugiau moterų, nei vyrų problema. Moterys dažniau susidaro išankstinę nuomonę apie vyrus. Pvz. vyras pasako, kaip aš kažko nemėgstu ir ji galima sakyti galvoje užsirašo, kad jis to dalyko kategoriškai nemėgsta. O gal tai buvo akimirkos silpnybė, emocija, kai jam tas dalykas pasirodė nemėgstamas, o realiai jis tai mėgsta ar kartais mėgsta. Bet moteris jau "užsirašė" atitinkamą įvaizdžio detalę, kaip fiksuotą konstantą...
Vyrai kartais gali daryti tai ko nemėgsta, vien dėl to, kad išbandyti save. Mesti sau tokį iššūkį, išbandymą. Pakankinti save... Pvz. kaip aš to nemėgstu, bet vistiek tai sugebu įveikti! Pvz. kaip aš nepernešu šalčio, bet vistiek einu per šaltai apsirengęs į lauką, kad nepasirodyti slabaku. Arba, man alergija nuo kažkokio maisto, bet aš jį vistiek valgau ir dievinu, kadangi sugebu tai įveikti ir pan... Vyrai gali to pačio dalyko kartais ir nemėgti ir tuo pačiu metu jį dievinti, kaip pvz. kliūtį, kurią jis sugeba įveikti.
Tokiais ir panašiais būdais, internete susikuriamas klaidingas, iliuzinis žmogaus įvaizdis apie žmogų. O po to tikrovėje susitikus ji pamato visai kitą žmogų. Nors dėl visko yra tik ji pati kalta, bet aišku savęs jokiu būdu kaltos nelaikys Dėl to, aš paprastai sakau tokiems, kurie susitikinėja. Tikrovėje susitikus reikia susipažinti visiškai iš naujo ir pamiršti absoliučiai viską 100% kas buvo bendrauta internete... Dar geriau jeigu tik susirašė iš karto susitinka, kada dar moteris nespėjo susiformuoti iliuzijos... Tokia pažintis bus mažiau pasmerkta paskęsti moterų kuriamose iliuzijose...
Dėl tylėjimo pirmą kart susitikus, čia elementari psichologija. Tai taip vadinamas žvalgybos laikas, kai žmogus, galima sakyti ieško kintamųjų, kokiu būdu su jumis rasti bendrą kalbą. Kaip prie konkretaus žmogaus prieiti ir t.t... Dar jeigu žmogus savęs neparodo, tai juo labiau sunku jį perprasti, kaip su juo bendrauti... Tiesiog bendraujant internetu nėra akių kontakto ir daug paprasčiau yra atvirai ir daug bendrauti, priešingai nei tikrovėje, kur vyksta akistata... Juo labiau jeigu tai naujas ar nepažįstamas žmogus. Kadangi internete gal jis tiesiog neskaitė pusė jam rašyto teksto, o tikrovėje, tai girdėdamas gali dar ir kaip sureaguoti...
Daugelis vyrų yra tiesiog užsidarę, net ir ekstravertai, jeigu tai visai nepažįstama kompanija. O moterys yra daug labiau linkę į bendravimą ir joms šį barjerą pereiti yra daug lengviau, joms tai įprasta. Tylėjimas dar gali būti ir patikimo, pasimetimo signalas. Kai pvz. vyrui labai patinka moteris ir jis nežino ką jai sakyti, kad visko nesugadinti Tada iniciatyvos turėtų imtis moterys. O vyrai, jeigu jis buvo atviras ir daug rašė internete, po kurio laiko darys tą patį ir tikrovėje.
Vyrai juk paprastai stresuoja daugiau, moterys bendrauti su visais yra labiau įpratę, o vyras, ypač jeigu jis vienišas, tai tikėtina, kad jis daugiau laiko leidžia vyrų, o ne moterų kompanijoje, o tokioje kompanijoje yra priimtinas santūrumas. Nebent tai labai geri draugai.
Jeigu tai laikyti atrankos kriterijumi, tai jums rekomenduočiau bendrauti su tais žmonėmis, kurie daug bendrauja realybėje. Pvz. profesijos: vadybininkas, įmonės vadovas ir įvairūs kiti administraciniai postai, kur tenka daug bendrauti. O likusieji žmonės, net ir daugelis ekstravertų neatsiveria prie nepažįstamų žmonių iš karto... Tai priklauso nuo žmogaus psichologijos, nuo to ką jūs jam reiškiate ir t.t... Jeigu jam jūs patinkate, kaip sakiau, jis gali ir dėl to bijoti kažką sugadinti. Dažnai vyrai padrąsėja po stikliuko, bet alkoholis, per pirmą pasimatymą yra didelė klaida... O jeigu jis nurašomas po pirmo pasimatymo, tai automatiškai jam net neduodama šansų atsiskleisti... Nors aišku žmogus nelygus žmogui...