1

Topic: Pinigai, euras ar litas kuris geriau?

Ėjau butelių supirkti, ir dar ilgai užtruko kol gavau. Susimasčiau, ech prie lito buvo geriau, nors taip nereikia skaičiuoti ilgai pykšt ir viskas, o dabar kas velniava.. noriu lito, kad grįžtu, euras slidus šudinas pinigas iš visų kuria Lietuva turėjo. Kas pritaria skaičiuoja rašinėja kol tu sulauki. anksčiau taip nebuvo.

2

Re: Pinigai, euras ar litas kuris geriau?

euras tas pats pinigas. kad tau butu lengviau, gali juos vadinti litais big_smile skirtumo nebejusi iskart smile

3

nejusi greit ištirps o kainos kaip litų.. kam taip ilgai skaičiuoti po velnių mažiau gauni už bonkes nei kai buvo litai.

4

Aisku kad litas litais zinojai o eurais nelabai

5

Aš už eurą.

6

Jei neuztenka pinigu, galbut reiktu keisti kazka gyvenime?

7

kaip anksciau pirkot duona, taip ir dabar perkat ta pacia. Neskaiciuokit ir vartokit tuos produktus, kuriuos vartojot anksciau ir esat iprate pirk. Viskas apskaiciuota, o kainos, jei kyla, tai prie lito ar euro, koks skirtumas?

8

Euras geriau, tik reikia įprast. Geriau tik tuo, kad universali valiuta. Prie lito esam įprate. Man juokinga kartais, sakai turiu va truputį metalinių euro centų, paskaičiuoji, kad tai apie 30lt big_smile tiek į piniginę metalo nesugrūsdavau litais big_smile

9

Aišku nežino, nes ilgai skaičiuoja čia nebus 25 centų kaip buvo sumažinta. kodėl valdžia už mus nusprendė vesti prakeikta eurą, vistiek geriau negyvensim bus kaip buvo tegu musų neapgaudinėja.. aš jokio pagėrėjimo nematau ir darbo vietų mažai. čia tik kokiems protingiem labai išsilavinę.. o paprastiems ne norėčiau protestuoti dėl euru, nebus kaip Arijoje tokio pigumo na ir gyvenimo. Čia mano tokia nuomonę galit patys spręsti galvoti na jei jums patogu ir susitaikėte tik ne aš.

10

jeigu milojonas, tai reiskia daug, jeigu vienas, tai jau mazai? ne koks is taves verslininkas, jei skaiciaus kiekybe tau nusako verte... Arturai

11

tu neskaičiuoji daug uždirbi, o kurie mažai kaip neskaičiuot greitai ištirpsta .. o skirtumas didelis, o aš centų buvau prikaupęs nemažai .. nostalgija kodėl mes nesame lenkai jie nors išsaugojo nacionaline valiuta. ką jau padarysi mes valdžiai nerūpi viska nusprendžia ir padaro o mes kenčiam vagiai sėdi..

12

aišku daug milijonas .. o kad turėčiau bučiau karalius daryčiau ką nori dirbčiau savo malonumui.

13

Amerikos revoliucijos bene pagrindinė priežastis buvo, kad Britų parlamentas 1751, 1764 ir 1773 išleido "Currency Act" kuriuo apribojo kolonijoms savų pinigų gamybą ir turėjimą. Tuometinių Amerikiečių supratimu, tai buvo baisiai tironiški įstatymai. Dar karo metu nei nelaukiant pergalės buvo įvestas savas "Continental Dollar". Po karo Amerika pradėjo klestėti.

O Lietuvėlej dabar viskas atvirkščiai. ;D

14

to ir trūksta

15

Heh, na Lietuvos litas buvo dar ir nepriklausomybės simbolis, kurio deja netekome... O prisiminus laikus, kai visi kovojo už nepriklausomybę, kiekvienam lietuviui tai buvo labai svarbus laisvės atributas. Tik po to spėjo užaugti nauja karta, kuri tai pamiršo, galbūt pradėjo priimti tai, kaip savaime suprantamą dalyką ar Lietuvos ne itin sėkmingos ekonomikos simbolį. Po to daug kas keitėsi, pas daugelį žmonių, paragavus tos laisvės, nelabai apsidžiaugė jos skoniu, bent ekonomiškai, dėl ko daugeliui po to teko kraustytis svetur, kad išgyventi...

Turint litą, Lietuvos bankas turėjo daug daugiau valdžios ant Lietuvos ekonomikos, o įvedus eurą, Lietuva tapo ekonominiu lavonu. Dabar darys tik tai, ką sako EU. Nors mes ir taip darėme tik tai ką sako EU, bet dar vienas savo vadžias atidavėme į EU rankas ir dar mažiau kontroliuojame savo padėtį ar ateitį...

O šiaip skirtumo nėra ar euras ar litas, jeigu iš finansų varpinės pažvelgti. Litas buvo pririštas prie euro, dar seniau prie dolerio. Nors per pastaruosius metus doleris beveik susilygino su euru, o buvo 1,5 karto pigesnis. Tai reiškia, kad visas mūsų turtas, visos santaupos atitinkamai per metų laiką nuvertėjo. Daugiausia tam pakenkė Graikija, kurios ekonomiką gelbstint buvo paliestas ne vienas milijardas eurų į apyvartą, kurie buvo jai paskolinti. Tačiau juk Graikija niekada šių skolų neatiduos ir kas toliau bus yra labai miglota, gal dar labiau nuvertės visi mūsų turtai...

16

Heh, na Lietuvos litas buvo dar ir nepriklausomybės simbolis, kurio deja netekome...

O man euras saugumo simbolis. Ta prasme kazkaip atrodo kad labiau europa i mus kreipia demesi, gal apsaugos nuo rublio.

Visisiskai nepriklausomi nuo nieko kazin ar galime mes isgyvent tokia maza valstybe.

O siaip tai realiai vistiek litas buvo priristas prie euro, tai kiek euro kaina kyla ar krenta pasaulinej rinkoj tiek ir lito kildavo ar krisdavo. TIk kad kitas matavimo vienetas tas litas buvo, o realiai tas pats kaip euras kaip suprantu.

mažiau gauni už bonkes nei kai buvo litai.

big_smile nezinau kokios yra tu bonkiu kainos eurais. Bet sakykim litais buvo 25 ct uz bonke. Tai as tau galiu duot kokius 40 kapeiku rubliais manau. Bus daugiau pinigu. Deal?

17

Tai kiek duoda už tas bonkes? wink Vokietijoje stiklinis alaus butelis 8 EUR centai, plastikinė/aliuminė tara (mineralinių, sulčių, alaus) įvairiai.. nuo 10 EUR ct iki 25 EUR ct

18 (edited by Arvydas 2015-04-10 21:02)

Darius wrote:

O man euras saugumo simbolis.

Man pažvelgus į čia taip neatrodo:
https://www.ecb.europa.eu/stats/exchang … sd.en.html

Paimkite metus laiko, koks didžiulis euro kritimas, nuo 1,4 dolerio už eurą, iki beveik 1 dolerio už eurą ir neaišku kas bus toliau...

O dar šiandien CNN pranešė, kad rublis pakilo 20% santykiu prieš dolerį....

Whoa. The Russian ruble is having a 'miracle' surge
http://money.cnn.com/2015/04/10/investi … index.html

O euras krenta ir prieš svarą ir prieš dolerį. Tai mes iš viso labai prastoje padėtyje.

Viskas atrodo gražu, tik kol, kaip atskaitos taškas imamas pats euras. O jeigu analizuoti santykius su kitomis valiutomis, tai apima panika...

19 (edited by Arvydas 2015-04-10 21:22)

Šiuo metu JAV kariauja šaltajame/informaciniame kare su Rusija ir jiems nelabai rūpi kas bus su euru. Nors ir Europa sąjungininkai, ant galo tiesiog visą bėdą suvers ant kokių rusų ir liks patys švarūs... Čia kaip ir santuokoje, konflikto atveju niekada nebūna kalta tik viena pusė, bet oficialiai to nenorima pripažinti, kiekvienas verčia visą bėdą ant kito... Bet šio viso konflikto esmė, tų visų ekonominių svertų stumdymas ir euras šioje perspektyvoje neįeina į tuos, kurių interesų dabar yra žiūrima.

Vyksta procesas, kurį galima apibūdinti kaip virvės traukimą, viename virvės gale Putinas, o kitame Obama. Ir ką jie sumindys po jų kojomis, betraukdami virvę, jiems nelabai rūpi... Šiuo metu baigia sutrypti Ukrainą.... Be to ta įtampa auga, nes taip ilgai be sustojimo temti virvę sekina abi puses. Nesvarbu net jeigu viena ar kita pusė dabar merdi, dar neaišku kuri iš jų laimės.

Esmė ta, kad finale, net nesvarbu kuri pusė pralaimės, tai pajus visi. Ekonomikoje, grandinine reakcija ar bangomis, o kartais ir tsunamiais, viskas pasijunta visiems.... Įtarimų turiu, kad finale kažkurios iš rinkų nuvertės iki pasakiškų mažumų, bet tas pasijus net laimėjusiai rinkai ir ji gaus smūgį. Nes JAV doleris yra stipriai susijęs su Rusijos rubliu. Griuvus pvz. Rusijai užsilenks ir prekyba nafta ar vertybiniais popieriais, kuri eina tais pačiais doleriais. Griuvus Amerikai iš viso bus ne kas, bent Europai... Kas laimės nėra aišku...  Virvė vis tempiama ir pailsėti nei vieni nei kiti nesiruošia, kad truputį atsikvėpti...

20

Aš prisijungiu prie tų kurie už eurą.